Мишки и плъхове – колко вредни всъщност са те?

Мишки и плъхове – колко вредни всъщност са те?

 

 

Всеки се е сблъсквал с малки сладки мишленца и по-големите им роднини, към които никой не изпитва симпатия - плъховете.

Всеки знае, че са вредители, но какви точно вреди могат да донесат?

1. Те съсипват и унищожават храната ни, като нахапват 10 пъти повече отколкото изяждат. Чрез своята слюнка, изпражнения или дори косми мишките и плъховете могат да заразят  храните и местата където са минали. Както ние хората, така дори и домашния ни любимец е изложен на риск от зараза.

2. Болестите, които пренасят мишките и плъховете са много. Има по-леки заболявания, с които може да се заразим, като например дерматит, но има и доста по-сериозни, като менингит, трихинелоза, бяс, дезинтерия и др.

3. Друга сериозна вреда, която досадните гризачите могат да причинят, е увреждането на Вашия дом или автомобил.

Когато решат да се настанят трайно и започнат да правят гнездата си, мишките са способни да дъвчат всякави меки материи като тапицерии, хартии, книги, плат, дърво и др., за да създадат меко и скрито гнездо. Няма да пропуснат и големите домакински електроуреди, изолацията и окабеляването в стените, идеално място за гнездо и предпоставка за късо съединение, а и риск от пожар.

4. След като направят гнездата си, потомството им нараства много много бързо. Една двойка мишки за една година може да подсигури около 1200 питомци.  

Не трябва да чакате – борбата с мишките ще става все по-трудна.

Ако откриете нещо нахапано от мишка, ако чувате шумове от стените и тавана (по- често през нощта) или просто видите по-малки миши или по-големи плъхови изпражнения, трябва да вземете незабавни мерки за справяне с проблема.

Важно е да почистите и дезинфекцирате добре местата  където се предполага, че са били гризачите.  Използвайте латексови ръкавици и белина или друг дезинфектант.

Има 3 начина за трайно справяне с мишките и плъховете

 Капани – различни видове от класически до електрически

 Заредете с примамка с атрактант или фъстъчено масло - вредните гризачи не могат да им устоят;

 Отровни сашета, пелети или восъчни блокчета

 Заредете ги на разстояние, дадено по инструкция на производителя. Проверявайте периодично дали не са изядени. При голямо нападение трябва да се дозарежда често.

 ! Отровите задължително трябва да бъдат поставени в дератизационни кутии с ключ, особено ако имате дете или в дома ВИ живее домашен любимец;

 Ултразвукови устройства и комбинирани устройства

 Продуктите от серията Slimline издават силен ултразвуков тон, който стресира гризачите и ги принуждава да стоят далеч от Вашия дом. Те са комбинирани с електромагнит, който променя електромагнитното поле на окабеляването и подлудява мишките и плъховете. Така успешно прогонва гризачите от местообитанието им.

 Не се притеснявайте – звукът, който се излъчва от устройствата може да бъде чут само от гризачите и няма да притеснява по никакъв начин Вас и домашния Ви любимец.


Ако все още не сте решили какво да изберете, посетете категорията Борба с мишки на нашия сайт и разгледайте подробно вариантите за борба с вредителите. Винаги може да ни се обадите за безплатна консултация, за да изберем най-добрата защита от мишки и плъхове!

Искате ли да научите Как да прогоните сами гризачите? --->>> 20 лесни начина за прогонване на мишки и плъхове
Защо да защитим дома си с устройство против мишки?

 

Публикувано от Тодор Дуралийски

Подобни статии

Защо да защитим дома си с устройство против мишки?
Колко пъти сте се опитвали да се справите с напастта от мишки, плъхове, гризачи и други пълзящи твари, които са се нанесли във Вашия дом и нанасят щети на имуществото Ви. Това може да се промени и да се освободите от нежеланите обитатели на дома Ви с устройството против мишки Gardigo Plus. Това е автоматичен комбиниран ултразвуков и електромагнитен апарат за гризачи и пълзящи насекоми, който покрива площ от 230 кв. м. Устройството против мишки е произведено от Gardigo, Германия, а нашата фирма НЮ ФРЕШ ООД е вносител за България на устройство против мишки Gardigo Plus (електронна кот..
20 лесни начина за прогонване на мишки и плъхове
Нашествието на плъхове в дома, офиса, складове и други помещения може да предизвика много неприятни усещания и да създаде много проблеми. Какво може да направим? Да намерим уред за прогонване на мишки и плъхове?                         Подправки, които с миризмата си прогонват мишки и плъхове 1. Ментово масло. Силната миризма на мента действа отблъскващо за мишките и плъховете. Вземете памук, оформен като топка или парче плат, което трябва да се напои обилно с ментово масло. Пос..
Отрова за плъхове и мишки  – често задавани въпроси
Отрова за плъхове и мишки – често задавани въпроси Постарали сме се да отговорим на най-често задаваните въпроси на нашите клиенти: Oтрова за плъхове и мишки - как да защитя домашните си животни Използвайте станции за стръв!   Това са добре познатите Ви дератизационни кутии, които сте виждали по булевардите в големите градове особено в близост до хранителни магазини. Обикновено това са черни, неголеми кутии от пластмаса, които имат поне един отвор. В дератизационните кутии могат да бъдат поставяни както сашета с отрова за плъхове и мишки, отрова на гранули, включително и ..
Кои капани за мишки наистина действат?
Отговорът на този въпрос е много лесен – всички капани действат безотказно, ако се заложат правилно. Разберете как става това като погледнете по-долу. А ето плюсовете на капаните за мишки: - не са скъпи; - подходящи са за многократна употреба; - можете да ги използвате повторно след дълъг период от време; - действат мигновено, щом мишката попадне в тях. В нашия онлайн магазин се предлагат следните видове капани за мишки: Механични капани за мишки Най-стандартният вариант. Основата е направена от дърво или пластмаса. Към нея е прикрепен механизъм на пружина, койт..

0 Коментари към "Мишки и плъхове – колко вредни всъщност са те?"

Напиши коментар

Вашето име:


Въведета кода в полето отдолу:

Коментар:
Забележка: не поддържа HTML!