Мишки и плъхове – колко вредни всъщност са те?

Мишки и плъхове – колко вредни всъщност са те?

 

 

Всеки се е сблъсквал с малки сладки мишленца и по-големите им роднини, към които никой не изпитва симпатия - плъховете.

Всеки знае, че са вредители, но какви точно вреди могат да донесат?

1. Те съсипват и унищожават храната ни, като нахапват 10 пъти повече отколкото изяждат. Чрез своята слюнка, изпражнения или дори косми мишките и плъховете могат да заразят  храните и местата където са минали. Както ние хората, така дори и домашния ни любимец е изложен на риск от зараза.

2. Болестите, които пренасят мишките и плъховете са много. Има по-леки заболявания, с които може да се заразим, като например дерматит, но има и доста по-сериозни, като менингит, трихинелоза, бяс, дезинтерия и др.

3. Друга сериозна вреда, която досадните гризачите могат да причинят, е увреждането на Вашия дом или автомобил.

Когато решат да се настанят трайно и започнат да правят гнездата си, мишките са способни да дъвчат всякави меки материи като тапицерии, хартии, книги, плат, дърво и др., за да създадат меко и скрито гнездо. Няма да пропуснат и големите домакински електроуреди, изолацията и окабеляването в стените, идеално място за гнездо и предпоставка за късо съединение, а и риск от пожар.

4. След като направят гнездата си, потомството им нараства много много бързо. Една двойка мишки за една година може да подсигури около 1200 питомци.  

Не трябва да чакате – борбата с мишките ще става все по-трудна.

Ако откриете нещо нахапано от мишка, ако чувате шумове от стените и тавана (по- често през нощта) или просто видите по-малки миши или по-големи плъхови изпражнения, трябва да вземете незабавни мерки за справяне с проблема.

Важно е да почистите и дезинфекцирате добре местата  където се предполага, че са били гризачите.  Използвайте латексови ръкавици и белина или друг дезинфектант.

Има 3 начина за трайно справяне с мишките и плъховете

 Капани – различни видове от класически до електрически

 Заредете с примамка с атрактант или фъстъчено масло - вредните гризачи не могат да им устоят;

 Отровни сашета, пелети или восъчни блокчета

 Заредете ги на разстояние, дадено по инструкция на производителя. Проверявайте периодично дали не са изядени. При голямо нападение трябва да се дозарежда често.

 ! Отровите задължително трябва да бъдат поставени в дератизационни кутии с ключ, особено ако имате дете или в дома ВИ живее домашен любимец;

 Ултразвукови устройства и комбинирани устройства

 Продуктите от серията Slimline издават силен ултразвуков тон, който стресира гризачите и ги принуждава да стоят далеч от Вашия дом. Те са комбинирани с електромагнит, който променя електромагнитното поле на окабеляването и подлудява мишките и плъховете. Така успешно прогонва гризачите от местообитанието им.

 Не се притеснявайте – звукът, който се излъчва от устройствата може да бъде чут само от гризачите и няма да притеснява по никакъв начин Вас и домашния Ви любимец.


Ако все още не сте решили какво да изберете, посетете категорията Борба с мишки на нашия сайт и разгледайте подробно вариантите за борба с вредителите. Винаги може да ни се обадите за безплатна консултация, за да изберем най-добрата защита от мишки и плъхове!

Искате ли да научите Как да прогоните сами гризачите? --->>> 20 лесни начина за прогонване на мишки и плъхове
Защо да защитим дома си с устройство против мишки?

Ние сме директен вносител на едни от най-големите и доказали се фирми в Европа в областта на прогонването на вредители. Предлагаме безплатни консултации по телефон и имейл. Благодарение на тях клиентите ни успешно се справят с гризачите. Вече 10 години сме се доказали като експерт в унищожаването на плъхове, прогонването на мишки и всякакви други вредители, 

Стремим се да предложим по няколко възможни  решения за всеки проблем. Даваме 100% гаранция за всички електронни устройства в сайта ни. 

Ние сме единствените, които предоставяме 30-дневен тестов период за избрани електронни устройства против гризачи. Предлагаме безплатна доставка за поръчка над 50 лв., много отстъпки за връщащи се клиенти и намаления. Доверете се на опита ни. Изберете Ню Фреш!

 

Публикувано от Тодор Дуралийски