Всеки се е сблъсквал с малки сиви мишки и по-големите им роднини, към които никой не изпитва симпатия - плъховете.

ВСЕКИ ЗНАЕ, ЧЕ СА ВРЕДИТЕЛИ, НО КАКВИ ТОЧНО ВРЕДИ МОГАТ ДА ДОНЕСАТ?

1. Те съсипват и унищожават храната ни, като нахапват 10 пъти повече отколкото изяждат. Чрез своята слюнка, изпражнения или дори косми мишките и плъховете могат да заразят храните и местата където са минали. Както ние хората, така дори и домашния ни любимец е изложен на риск от зараза.

2. Болестите, които пренасят са много. Има по-леки заболявания, с които може да се заразим, като например дерматит, но има и доста по-сериозни, като менингит, трихинелоза, бяс, дезинтерия и др.

3. Друга сериозна вреда, която тези вредни животни могат да причинят, е увреждането на Вашия дом или автомобил.

Когато решат да се настанят трайно и започнат да правят гнездата си, мишките и плъховете са способни да дъвчат всякави меки материи като тапицерии, кабели, хартии, книги, плат, дърво и др., за да създадат меко и скрито гнездо. Няма да пропуснат и големите домакински електроуреди, изолацията и окабеляването в стените, идеално място за гнездо и предпоставка за късо съединение, а и риск от пожар.

4. След като направят гнездата си, потомството им нараства много много бързо. Една двойка гризачи за една година може да подсигури около 1200 питомци., които са в непрекъснато движение.

Не трябва да чакате – борбата с неприятните нашественици ще става все по-трудна.

Ако откриете нещо нахапано от мишка или плъх, ако чувате шумове от стените и тавана (по- често през нощта) или просто изпражнения, трябва да вземете незабавни мерки за справяне с проблема.

Важно е да почистите и дезинфекцирате добре местата, където се предполага, че са били мишките и плъховете.  Използвайте латексови ръкавици и белина или друг дезинфектант.

ИМА 3 НАЧИНА ЗА ЕФЕКТИВНА БОРБА С МИШКИТЕ И ПЛЪХОВЕТЕ

Капани – различни видове от класически до електрически

Винаги пазете капаните и стръвта далеч от деца и домашни любимци. Класическите улавящи капани се препоръчват за намаляване на популациите на гризачи в и около дома. Използвайте станции за отрова или отровни примамки за борба само в случай на постоянни нашествия. Електрическите капани са идеално решение за складове и офиси, а клопките за живо хващане са подходящи за онези от Вас, които търсят хуманно решение за борба с вредителите.

Преди да ползвате капани, сложете си чифт ръкавици – така няма да оставите човешки мирис върху тях и улавянето ще е гарантирано. Прочетете внимателно инструкциите за употреба и сложете малко количество стръв. Препоръчваме готовите примамки или фъстъчено масло – гризачите не могат да им устоят.

Разположете клопката на пода, перпендикулярно на стената, ако използвате щракащ модел или успоредно, в случай на улавяща клопка тип кутия с отвор. Мишките и плъховете предпочитат да се движат до стените или други предмети и мебели, а не през средата на помещенията.

Проверявайте всеки ден капаните и незабавно изхвърляйте всички мъртви гризачи.

Проверявайте клопката ежеседмично и я напълвайте отново или премествайте, ако е необходимо, поне за 15 дни. Оставете капаните с примамка за по-дълго, ако все още имате мишки и плъхове.

Отровни сашета, пелети или восъчни блокчета за борба

Родентицидите са химикали, които убиват гризачите. Те често се произвеждат като примамки с атрактивни вещества като фъстъчено масло или меласа. Използват се за осигуряване на краткосрочен контрол на нашествията от вредители.

Ако решите да използвате отровите като средство за борба, винаги следвайте инструкциите на производителя.

Опитайте комбинация от методи за контрол. Помислете за превенция, хигиенизиране и запушване на всички входни точки, прогонване с миризми, преди да използвате родентицид. След това опитайте първо с продукт с по-ниска токсичност.

Заредете отровните примамки спрямо препоръките на етикета. Проверявайте периодично дали не са изядени. При голямо нападение трябва да се дозарежда често.

 ! Отровите задължително трябва да бъдат поставени в дератизационни кутии с ключ, особено ако имате дете или в дома Ви живее домашен любимец; Използвайте ръкавици, когато изхвърляте мъртви гризачи. Подсигурете кофи за боклук с плътни капаци, за да сведете до минимум достъпа на домашни любимци или диви животни до отровени гризачи, както и разпространението на неприятни аромати.

Ултразвукови устройства и комбинирани устройства

От всички различни средства за борба с вредителите, ултразвуковите уреди са сред най-екологичните, но и щадящи животните. Те прогонват мишките и плъховете далеч от дома ви, без да им навредят. Представляват модерен и ефективен инструмент за борба и контрол на нашествениците.

Ултразвуковите устройства за борба с вредителите от серията Slimline са проектирани като сонари, които разпространяват звуци с изключително високи тонове. Ултразвукът стресира плъховете и дребните гризачи и ги принуждава да стоят далеч от Вашия дом. Уредите са комбинирани с електромагнит, който променя електромагнитното поле на окабеляването и подлудява мишките и плъховете. Така успешно ги прогонва от местообитанията им и нашествениците целят да избягат най-далеч от източника на дисконфорт.

Затова се уверете, че имате дупки, през които вредните животни да могат да напуснат къщата или апаратманета ви, докато апаратите работят.

Не се притеснявайте – ултразвуците, излъчвани от устройствата може да бъде чут само от гризачите и няма да притеснява по никакъв начин Вас и домашния Ви любимец.

 

 

Ако все още не сте решили какво да изберете, посетете категорията Борба с гризачи на нашия сайт и разгледайте подробно вариантите за борба с вредителите. Винаги може да ни се обадите за безплатна консултация, за да изберем най-доброто за борба с мишки и плъхове!

 

Искате ли да научите Други хитрини за борба с вредните плъхове и мишки? --->>> 20 лесни начина за прогонване на мишки и плъхове
Защо да защитим дома си с устройство против мишки?

 

Ние сме директен вносител на едни от най-големите и доказали се фирми в Европа в областта на прогонването на вредители. Предлагаме безплатни консултации по телефон и имейл. Благодарение на тях клиентите ни успешно се справят с гризачите. Вече 10 години сме се доказали като експерт в унищожаването на плъхове, прогонването на мишки и всякакви други вредители, 

Стремим се да предложим по няколко възможни решения за всеки проблем. Даваме 100% гаранция за всички електронни устройства в сайта ни. 

Ние сме единствените, които предоставяме 30-дневен тестов период за избрани електронни устройства за борба с гризачи. Предлагаме безплатна доставка за поръчка над 50 лв., много отстъпки за връщащи се клиенти и намаления. Доверете се на опита ни. Изберете Ню Фреш!