10 научни причини за “издръжливостта” за хлебарките

10 научни причини за “издръжливостта” за хлебарките

Ето защо хлебарките са толкова упорити:

1. Еволюционно устойчиви са.

Хлебарките съществуват от 200 милиона години. Те са надживели динозаврите, оцелели са по време на ледената епоха и дори опитите с ядрена радиация не могат да им се опрат. Затова не ги подценявайте! Вижте всички уреди срещу хлебарки.

2. Не им е необходима глава.

Дори да ги обезглавите, хлебарките могат да преживеят цяла седмица с откъсната глава. Те дишат през мънички дупки, разположени по всички части на тялото.

3. Бързи са.

Хлебарките са едни от най-бързите сухоземни създания. Краката им могат да развият скорост до 80 сантиметра в секунда. А това ги прави неуловими без специализирани уреди.

Разгледайте специалните капани за хлебарки с атрактант.

4. Пренасят всевъзможни бактерии.

Като заговорихме за бързина и обхват, хлебарките могат да разнасят до 33 вида бактерии, включително салмонела и ешерихия коли, както и полиовирус.

Благодарение на електронните уреди срещу хлебарки ще сте сигурни, че домът Ви не е обект на замърсяване.

5. Възпроизвеждат се светкавично.

При някои женски хлебарки е достатъчно дори едно оплождане, за да снасят яйца до края на живота си. Женската Немска хлебарка може да роди до 300 малки през живота си. Затова, ако забележите една хлебарка в дома си, не прибързайте с извода, че не са необходими спешни мерки.

Уредите срещу хлебарки дразнят насекомите и нарушават способността им да се размножават. В комбинация с капани за хлебарки ще успеете да решите проблема.

Уреди срещу хлебарки - край на размножаването им в дома!

6. Миришат.

Хлебарките излъчват специфична миризма. Макар че ги прави още по-неприятни, той може да послужи като ориентир за разположението на гнездото им.

7. Нощни “птици” са.

През деня може да се заблудите, че нямате хлебарки. Проблемът е, че те изпълзяват от гнездото си нощем. Тогава нападат кухнята, търсейки остатъци от храна. Може да ги видите да изпълзяват от канала в тоалетната или да излизат от скривалищата си зад тръбите на радиаторите.

Поставете в инфектираните помещения уреди срещу хлебарки, за да не се стряскате от гадните насекоми нощем.

 8. Всеядни са.

Месо, хляб, захар, нечистотии и дори алкохол и паста за зъби – хлебарките ядат всичко.

Дори и да не сте ги забелязали, поставяйки капани за хлебарки може да направите мониторинг и да прецените дали имате нужда от уред за тяхното прогонване.  

9. Оцеляват.

Макар че са всеядни, хлебарките могат да оцелеят цял месец без храна. Дори да приберете всичко в кутии, няма да ги спрете. Те обаче не могат да изкарат повече от седмица без вода.

10. Амфибии са.

Хлебарките могат да издържат без въздух до 45 минути, а под течаща вода – до 30 минути. Затова не се надявайте да ги удавите, а се снабдете със специализирани продукти – уреди срещу хлебарки и капани за борба с тях.

 

А Вие направихте ли всичко възможно да изгоните хлебарките от дома си?

Публикувано от Тодор Дуралийски

Подобни статии

Как да унищожим хлебарките за по-малко от 1 седмица
Как да унищожим хлебарките за по-малко от 1 седмица   Има няколко метода, които работят добре за унищожаване на хлебарките, но трябва да знаете, че гадните насекоми винаги се връщат, освен ако не елиминирате основата на проблема – а именно гнездата. Да се отървете от гнездата, а дори и самото им откриване е меко казано невъзможно. Това е така, защото хитрите насекоми най-често избират за свои укрития пукнатини в стените, фугите на пода, пространствата под шкафовете и мивките, изобщо трудно достъпни места. Затова най-доброто решение да се отървете напълно от нежеланите кухне..