Как да прогоня лястовиците?

Как да прогоня лястовиците?

Всички ваши приятели и познати, които не живеят на морето ви смятат за богопомазан, защото имате къща и апартамент в Несебър. Кимате и им се усмихвате, разказвайки им колко добре си прекарвате през летата на плажа със съпругата и децата си. Дори изглеждате убедителен, когато изричате тези думи. Част от разказа действително не спестява фактите – прекарвате си прекрасно със семейството си.

Спестявате онази част от историята, в която 4-членното ви домочадие обитава цяло лято апартамент от 55 кв. м, за да постъпите като почти всяко българско „морско” семейство - да оставите под наем красивия си дом. Чакате пристигането на украинската двойка с внуче след седмица. Успокоявате се, че са разбрани хора, неоставящи щети след морското си „гостуване”.

Макар да са разбрани, освежаване на къщата се прави всяка пролет. Тази година сте направили и кокетно малко езерце, в което плуват рибки. Всичко по къщата блести от чистота, а гостите се очакват скоро.

Лястовици - кога пристигат и как да ги прогоня?

Най-доброто решение за прогонване на лястовици!

За всеки случай наглеждате дома си от време не време. Точно в един такъв момент пред очите ви се разиграва страшна за очите ви гледка. До новобоядисаната ви бяла родна стряха, двойка лястовички вече нанася първите щрихи на новия си дом. Другата част от щрихите, включително и тези с биологичен произход - са вече на земята. Благодарите на гравитацията, мислите си кога последно сте плакал. Очите ви не издържат на гледката и извръщате поглед, само за да видите, на практика, какви са отношенията на рибките от езерото с шляпащия във водата гларус.

Какво плаши лястовиците?

Запретвате ръкавици, грабвате телефона и започвате да се информирате. Лястовичките идват на пролет (да, очевидно е), търсейки местенце за своя нов дом. Следва неуморно носене на пръчки и кал, с които градят гнездо, оставяйки след себе си следи от перушина, мръсни петна и издавайки по някое звучно чурулик. Да, ще трябва да се запасите с търпение. Грабвате метлата и започвате – събаряне и метене, по 30-ина минути всеки ден, но птиците май няма да се откажат. Освен да махате с пръчка, дали няма нещо друго, което да ги плаши? Питате Гугъл. Еврика! Плашила – всякакви видове блестящи и светлоотразяващи ленти, балони с очи, някои собственици на къщи са направили инсталации от стари CD-та и найлонови пликчета. Идеята да превърнете летния си дом в арт инсталация не ви допада. Стигате до извода, че лястовиците се плашат от шум и ярка светлина, както и от заплашително ръкомахане. Решавате да пробвате с втори опит в Гугъл – уреди за прогонване на птици

Има ли устройства за прогонване на лястовици?

Звуците, които издавате не са съвсем човешки. Мерникът ви също, защото обувката се приземява тъкмо до гларуса, който излита обиден и прогонен. С рибата. Решавате, че прогонването на лястовиците с обувка, макар и атрактивно, едва ли ще е по вкуса на клетите украинци, които пристигат съвсем скоро. Така че решавате да търсите средства за отърваване от вредните птици. 

Търсите в сайта на „Ню фреш” – стари познайници са ви. Неведнъж са ви съдействали в борбата с вредители.

Откривате няколко уреда за прогонване на птиците и препарат, който ги отблъсква. Гледката на птица, която взема вода и кал от езерцето ви настървява още повече. В главата ви се прокрадват тревожни мисли. От часовете по биология си спомняте, че отърваването от лястовички е трудна задача, защото гнездят всяка година на едно и също място, обикновено в близост до воден басейн (като вашето езерце). И мъжката, и женската защитава гнездото си, но мъжките са особено агресивни и териториални. 

Защо е важно да вземем мерки за прогонване на лястовиците?

Уреди за прогонване на лястовици - ефикасни и достъпни!

На всичко отгоре присъствието им може да е опасно – те пренасят  опасни и за човека болести, тъй като са гостоприемници за кокошинки, акари, кърлежи. А те могат да влизат в сградите през вентилационните системи, отворите на подпокривното пространство, прозорците, вратите. Освен опасенията, свързани със здравето и лошите миризми, естетиката на къщата, е под риск. Изпражненията на лястовиците имат корозивни свойства, които потенциално могат да увредят покривните материали и други строителни елементи, които през годините ще води до немалки разходи за ремонти. А следите по стъклата?

Как да предпазим прозорците от гнезда на лястовици?

Мислите си: ако успея да ги отблъсна от стените, ще се настанят на прозорците… Не можете да сложите мрежи, нито да си позволите да монтирате дървени греди, които да създадат препятствие за гнездене. Може би с подходящ препарат против лястовици ще намалите щетите. Чували сте, че препратите действат минимум няколко месеца, а пойните птици ще си тръгнат наесен. Друг вариант би бил достатъчно мощен апарат срещу птици, с който да защитите и стрехите, в това число стените, терасите, че и прозорците. 

Уреди за прогонване на лястовички - какво има на пазара?

Всичко това ви кара да се спрете на опцията с уредите срещу лястовици. Предлагат се 3 варианта. 

Ултразвуков соларен уред (Птицегон) прогонващ лястовици, Gardigo

Първият от тях е ултразвуков соларен уред (Птицегон). Той се произвежда от германския лидер в борбата с вредители „Gardigo” и прогонва лястовиците и гларусите ефективно.  Устройството гони птиците далеч от дома, колата или терасата ви. Пази ги чисти от птичи тор и замърсяванията от гнездата им.

Прогонване на лястовици - най-добрите уреди!

Как се захранва устройството за прогонване на лястовици

Уредът за прогонване на лястовички се захранва от слънчевата светлина и соларен панел. Той може да се мести във всички посоки. Устройството излъчва постоянно променящи се ултразвукови вълни във впечатляващия диапазон от 23 000 до 50 000 Hz. Това дава гаранция, че птиците ще търсят по-удобна българска квартира за гнездене, развъждане и почивка. Например при съседите. Обхватът на уреда за прогонване на лястовички от 7 метра е идеален за защита на къща ви. Така не пречите съседската лястовича двойка.

Вграденият детектор за движение на уреда се задейства, когато пред него се появят птици. Той функционира под ъгъл от 110 ° и диапазон от 7 метра. Изпращайки високочестотен звук между 23 000 - 50 000 Hz, уредът постоянно звучи различно. Птиците приемат звука първоначално в несъзнателно, но в дългосрочен период, започват да се оглеждат за търсят ново, по-тихо и приятно място за гнездене. Шумът на устройството за прогонване на лястовички не е вреден за животните. Ефектът от него може да се появи веднага или до няколко дни.

Соларно мобилно устройство за прогонване на лястовици и вредни птици, Gardigo, 150 кв.м.

Pрогонване на лястовици - решения на супер цени!

Другият уред за прогонване на лястовици се казва Gardigo Solar Bird Deterrent 360. Както личи по името му, става ясно, че и той е продукт на същата немска компания. Соларното мобилно, ултразвуково устройство за прогонване на лястовици. Действа на гларуси и гълъби. 
Устройството Gardigo Solar Bird Deterrent 3600 кара пернатите да се чувстват некомфортно. Промяната на честотите не им позволява да свикнат с шума. Уредът може да се монтира бързо и незабавно. Вградената висяща кука и магнит предлагат максимална гъвкавост. Устройството за прогонване на лястовички може да се използва навън и е устойчиво на дъжд. Функционира с акумулаторни батерии, зареждащи се със слънчева светлина или USB зарядно и покрива площ до 150 кв. м. Устройството срещу лястовички работи при ъгъл от 3600, при 7 метра радиус. Разчита на променящи се ултразвуци в диапазон с честота: 24 - 65 kHz +/- 10%, максимално 75dB.

Ултразвуков електронен апарат за прогонване на Лястовици, Чайки, Гларуси и гризачи с 8 говорителя

Ефикасни уреди за прогонване на лястовици и вредни птици!

Третият уред за прогонване на вредители е на ирландската компанията “Brighter Image Ltd.” Той ефективно прогонва птици и гризачи. Продуктът за прогонване на лястовици е оборудван с AC/DC с дълъг удължител и адаптор. Той работи с 3 честоти - „A” – 18-27 KHz., „B” – 38-42 KHz- подходяща за лястовици и честота „С” – 18-42 KHz, комбинираща другите 2. А може да вземете и уреда в комплект със специален соларен панел - така захранването ще бъде изцяло от слънчевата светлина. Освен от вредни птички, същият уред може да ви предпазва от гризачи през зимата - действа ефективно срещу мишки и плъхове.

Избрахте уред за прогонване на лястовици - а сега какво?

Избирате си най-подходящия за вас уред за прогонване на вредни птици. Доставката е на следващия ден, имате опция да тествате продукта. Ако не оправдае очакванията ви, ще ви върнат парите. Сега ви остава чинно да почистите пораженията от бъдещия-бивш дом на лястовичките, преди да включите устройството. Остава ви да купите и нови рибки за езерцето. Въпреки перипетиите предвкусвате успеха на бъдещата битка.

Прогонване на лястовици и Ню Фреш 

Повече от 10 години ние от Ню Фреш сме директен вносител на едни от най-големите и доказали се фирми в Европа в областта на прогонването на лястовици. В нашия онлайн магазин ще откриете най-ефективните продукти за успешна защита от птици, насекоми, гризачи и други натрапници.

За сигурни средства за защита от птици, звъннете ни на 0896 660 843. Ще Ви помогнем да изберете най-ефикасния уред за прогонване на вредители, ще Ви консултираме за броя на шипове против птици, които трябва да вземете и най-добрата цена и как да спечелите битката. Знаем колко ценно е вашето време, затова изпращаме 80% от поръчките още същия ден. Даваме 100% гаранция за всички електронни устройства в сайта ни. Независимо дали търсите средства за отблъскване на лястовици, плашила или шипове против гълъби за градска среда, ние от Ню Фреш сме вашият надежден партньор с борбата с вредителите!