Как да унищожим хлебарките за по-малко от 1 седмица?

Как да унищожим хлебарките за по-малко от 1 седмица?

Какво наистина унищожава хлебарките
Какво не действа против хлебарките
Как да прилагате гел-примамка за хлебарки
Най-добрата отрова срещу хлебарките са геловете примамки

Какво трябва да знаете за борбата с хлебарки?

Появили са се натрапници в дома Ви? Открихте колония от хлебарки в банята и зад кухненските уреди, а същите пълзят необезпокоявани и в общите части на блока Ви? Тази статия е точно за Вас!

Разпространението на тези инсекти в стаите на дома или офиса е доста тревожно. При инвазия от хлебарки съществува опасност от замърсяване, от микроби, както и от бактерии на коремен тиф или холера, които те разнасят с краката и телата си. Всички тези вредни малки организми могат да попаднат върху Вас, близките Ви или служителите Ви, тъй като пълзящите натрапници се разхождат необезпокоявани по всички повърхности. Насекомите с дълги антени и твърди черупчести тела са и трудни за унищожаване, поради възможността им да се адаптират към всякакви условия и температури.

Като професионалисти в борбата с вредители, сме готови да споделим някои работещи решения срещу гадините,  с чиято помощ се може да се отървете от тях за срок от 1 седмица.

Има няколко метода, които работят много добре за унищожаване на гадините с дълги антени, но трябва да знаете, че инсектите се връщат, освен ако не елиминирате основата на проблема – а именно гнездата им.

Да се отървете от гнездата, а дори и самото им откриване е меко казано трудоемка задача. Това е така, защото хитрите насекоми най-често избират за свои укрития пукнатини в стените, фугите на пода, закрити пространства, например ниши под шкафовете и мивките, изобщо мъчнодостъпни места.

Затова най-доброто решение да елиминирате напълно нежеланите кухненски обитатели е да вземете такъв тип отрова, която те да пренесат в гнездата си и да заразят цялата популация.

Ние от Ню Фреш ще Ви представим точно такъв тип ефективна отрова за хлебарки, но първо ще представим 3 професионални и 3 домашни метода за унищожаване на пълзящите инсекти и ще сравним тяхната ефективност.

Какво наистина унищожава хлебарките?

 1. Унищожители или Пест Контрол услуги

Професионалната помощ определено работи, стига третирането да се извършва често, с подходящи препарати в правилната дозировка. Независимо от цената на услугата, пръскането против хлебарки трябва да се извършва на 28 дни, за да има резултат. Винаги искайте информация относно вида на препарата, съставът му и съдържанието на алергени, както и с какъв процент на разтвор ще бъдат обработени помещенията в дома или офиса Ви. Освен това, търсете гаранция, ако фирмата не може да Ви я осигури, най-добре вземете нещата в свои ръце!

 1. Капани – къщички с лепило
  Капаните къщички за хлебарки използват атрактант – феромони, които привличат насекомите, а незасъхващото лепило не им позволява да избягат. Цената им е достъпна, използват се лесно и са отлично средство за мониторинг – т.е проверка за това колко всъщност са инсектите в дома. Минус на капаните е, че те не могат да се справят с източника на проблема – гнездото на насекомите. 
 1. Гелове за хлебарки 
  Гел-примамка за хлебарки от Експерта в прогонване на вредителитеИзключително ефективни и то на много добра цена! Тези препарати са в икономична разфасовка, прилагат се изключително лесно, тъй като всеки флакон е със специален дозатор. Геловете могат да се използват във всички видове закрити помещения, дори там, където има влага, в банята например. Този вид вещества имат силни привличащи агенти и с тяхна помощ може да бъде унищожено цялото гнездо на вредни насекоми. Вижте как действат по-долу. 

   

Какво не действа против хлебарките?

 1. Цитрусови течности
  Идеята е, че пълзящите натрапници трябва да мразят киселинните вещества. Освен, че ще ароматизирате дома си, няма да постигнете много. Пълзящите вредители ще продължават да се разхождат необезпокоявани. Няма как разтвор на лимон или портокал, смесен с вода да унищожи жив организъм, който издържа на до 200 градуса температура, затворен в стъклото на работеща фурна! 
 1. Сапун и вода 
  Директно приложение, т.е. да пръскате насекомите с дълги антени с разтвора (забавя ги достатъчно, но нищо повече), а пък непрякото прилагане т.е. оставянето на сместа на земята изобщо не дава резултат. Единственото, което ще постигнете е да почистите дома си или да се сдобиете с мазни петна от сапунен разтвор по ламината или килима. 
 1. Краставица

  Предполага се, че има способността да отблъсква хлебарки. Опитахме, залагайки дебели резени краставица в парното помещение на блока. Изчакахме няколко дни и проверихме дали ще отблъсне поне малка част от гадините. Уви, не действа. Тези инсекти живеят при всякакви условия и умеят да оцеляват, определено миризмата на свежа краставица няма никакъв шанс срещу тях! 

Как да прилагате гелa-примамка за хлебарки?

Назависимо кой гел ще изберете – Адвион, Максфорс или Магнум, начинът на употреба и ефективността им е една и съща.

Слагате малки точици гел на скрити места – под мивката, където е по-влажно, в ъглите, под шкафовете и хладилника, около печката, кошчето за боклук, особено на места, където може да попаднат остатъци от храна. Заредете примамливите точици най-вече в кухнята и около банята и тоалетната. По възможност и в самата баня.

След няколко дни ще започнете да откривате черни трупчета, а гел-примамките за унищожаване на хлебарки от някои места ще изчезнат напълно, други ще бъдат доста по-малки по размер. Сложете отново от отровата. Тези насекоми са канибали, при възможност, особено нощем, оставяйте умъртвените представители на вида на пода, тъй като шансът останалите от гнездото да изядат вече отровените е голям. Те ще отидат обратно в гнездото си, където ще умрат. Така гелът ще стигне още по-бързо до цялата популация.

Дори и когато пълзящите насекоми изчезнат напълно, слагайте малко количество от гела на труднодостъпни места. Задължително 28 дни след първото третиране, когато се излюпват яйцата.

Най-добрата отрова срещу хлебарки са геловете-примамки

 1. Гел Адвион – Произведен е от швейцарската фирма Syngenta, предлага се в разфасовки от 30 гр и действа върху всички видове хлебарки. Съдържа иноксикарб, който е силно токсичен за пълзящите гадини. Плюс на препарата е, че ограничава предаването на болести, засягащи стомашно-чревния тракт и не съдържа никакви отблъскващи агенти, което е предпоставка за бързото му изяждане от насекомите и последващото им унищожаване.
 2. Гел Максфорс Ай Си – Един от най-търсените препарати у нас, производство на Bayer. Активното му вещество е имидаклоприд – силна отрова. Действа на всички представители на вида, които се срещат в България – срещу ориенталски, германски и американски. Разфасовката от 20 гр е достатъчна за едно домакинство и може да се използва над 3 години.
 3. Магнум – Активните вещества в тази примамка-гел, отново имидаклоприд, но с добавка S-метопрен, които привличат насекомите, като след поглъщане засягат нервната им система и в следствие те умират. Препаратът е произведен в Белгия, като това е най-голямата опаковка, която може да поръчате – 40 гр гел готов за употреба.

Можете да ги откриете тук!

 

 

 А ако искате да научите повече за отровите срещу насекоми – Препаратите вредят ли на домашните любимци?

Публикувано от Ню Фреш