Как да унищожим хлебарките за по-малко от 1 седмица

Как да унищожим хлебарките за по-малко от 1 седмица

Как да унищожим хлебарките за по-малко от 1 седмица
 

Има няколко метода, които работят добре за унищожаване на хлебарките, но трябва да знаете, че гадните насекоми винаги се връщат, освен ако не елиминирате основата на проблема – а именно гнездата.

Какво наистина действа срещу хлебарките
Какво не действа против хлебарките
Как да прилагате гел-примамка за хлебарки

Да се отървете от гнездата, а дори и самото им откриване е меко казано невъзможно. Това е така, защото хитрите насекоми най-често избират за свои укрития пукнатини в стените, фугите на пода, пространствата под шкафовете и мивките, изобщо трудно достъпни места.

Затова най-доброто решение да се отървете напълно от нежеланите кухненски обитатели е да вземете такъв тип отрова, която те да пренесат в гнездата си и да заразят цялата популация.

 

 

В този текст ще Ви покажем именно такава отрова за хлебарки, но нека да видим някои от най-добрите методи за унищожаване на хлебарките, както и тяхната ефективност: 

Какво наистина действа срещу хлебарки

 1. Унищожители или Пест Контрол услуги
  Професионалната помощ определено работи, стига третирането да се извършва често, с подходящи препарати в правилната дозировка. Независимо от цената на услугата, пръскането против хлебарки трябва да се извършва на 28 дни, за да има резултат;
 1. Капани – къщички с лепило


  Капаните къщички за хлебарки използват атрактант – феромони, които привличат насекомите, а незасъхващото лепило не им позволява да избягат. Действат отлично, но не могат да засегнат източника на проблема – гнездото;
   
 1. Гел – примамки за хлебарки
  Гел-примамка за хлебарки от Експерта в прогонване на вредителите Изключително ефективни и то на много добра цена!         Вижте как действа по-долу. 


Какво не действа против хлебарките

 1. Цитрусови течности
  Идеята е, че хлебарите трябва да мразят киселинните вещества. Освен, че ще ароматизирате дома си, няма да постигнете много. Хлебарките продължават да се разхождат необезпокоявани;
 1. Сапун и вода
  Директно приложение, т.е. да пръскате насекомите с дълги антени с разтвора (забавя ги достатъчно, но нищо повече), а пък непрякото прилагане т.е. оставянето на сместа на земята изобщо не дава резултат;
 1. Краставица
  Предполага се, че има способността да отблъсква хлебарки. Не действа. Тези гадини живеят при всякакви условия и умеят да оцеляват, надали миризмата на краставица ще ги прогони от дома Ви.

Как да прилагате гелa-примамка за хлебарки?

Назависимо кой гел ще изберете – Адвион, Максфорс или Магнум, начинът на употреба и ефективността им е една и съща.

Слагате малки точици гел на скрити места – под мивката, където е по-влажно, в ъглите, под шкафовете и хладилника, около печката, кошчето за боклук, особено на места, където може да попаднат остатъци от храна. Заредете примамливите за хлебарките точици най-вече в кухнята и около банята и тоалетната. По възможност и в самата баня.

След няколко дни ще започнете да откривате черни трупчета, а гел-примамките за унищожаване на хлебарки от някои места ще изчезнат напълно, други ще бъдат доста по-малки по размер. Сложете отново от отровата за хлебарки. Тези насекоми са канибали, при възможност, особено нощем, оставяйте умъртвените представители на вида на пода, тъй като шансът останалите от гнездото да изядат вече отровените е голям. Те ще отидат обратно в гнездото си, където ще умрат. Така гелът ще стигне още по-бързо до цялата популация.

Дори и когато хлебарките изчезнат напълно, слагайте малко количество от гела на труднодостъпни места. Задължително 28 дни след първото третиране, когато се излюпват яйцата.

Най-добрата отрова срещу хлебарки са геловете-примамки

Можете да ги откриете тук!

 А ако искате да научите повече за отровите срещу насекоми – Препаратите вредят ли на домашните любимци?

 

Публикувано от Николай Тодоров