Как да унищожим хлебарките за по-малко от 1 седмица

Как да унищожим хлебарките за по-малко от 1 седмица

Как да унищожим хлебарките за по-малко от 1 седмица
 

Има няколко метода, които работят добре за унищожаване на хлебарките, но трябва да знаете, че гадните насекоми винаги се връщат, освен ако не елиминирате основата на проблема – а именно гнездата.

Какво наистина действа срещу хлебарките
Какво не действа против хлебарките
Как да прилагате гел-примамка за хлебарки

Да се отървете от гнездата, а дори и самото им откриване е меко казано невъзможно. Това е така, защото хитрите насекоми най-често избират за свои укрития пукнатини в стените, фугите на пода, пространствата под шкафовете и мивките, изобщо трудно достъпни места.

Затова най-доброто решение да се отървете напълно от нежеланите кухненски обитатели е да вземете такъв тип отрова, която те да пренесат в гнездата си и да заразят цялата популация.

 

 

В този текст ще Ви покажем именно такава отрова за хлебарки, но нека да видим някои от най-добрите методи за унищожаване на хлебарките, както и тяхната ефективност: 

Какво наистина действа срещу хлебарки

 1. Унищожители или Пест Контрол услуги
  Професионалната помощ определено работи, стига третирането да се извършва често, с подходящи препарати в правилната дозировка. Независимо от цената на услугата, пръскането срещу хлебарки трябва да се извършва на 28 дни, за да има резултат;
 1. Капани – къщички с лепило


  Капаните използват атрактант – феромони, които привличат насекомите, а незасъхващото лепило не им позволява да избягат. Действат отлично, но не могат да засегнат източника на проблема – гнездото;
   
 1. Гел – примамки за хлебарки
  Гел-примамка за хлебарки от Експерта в прогонване на вредителите Изключително ефективни и то на много добра цена!         Вижте как действа по-долу. 


Какво не действа против хлебарките

 1. Цитрусови течности
  Идеята е, че хлебарите трябва да мразят киселинните вещества. Освен, че ще ароматизирате дома си, няма да постигнете много. Хлебарките продължават да се разхождат необезпокоявани;
 1. Сапун и вода
  Директно приложение, т.е. да пръскате насекомите с дълги антени с разтвора (забавя ги достатъчно, но нищо повече), а пък непрякото прилагане т.е. оставянето на сместа на земята изобщо не дава резултат;
 1. Краставица
  Предполага се, че има способността да отблъсква хлебарки. Не действа. Тези гадини живеят при всякакви условия и умеят да оцеляват, надали миризмата на краставица ще ги прогони от дома Ви.

Как да прилагате гелa-примамка за хлебарки?

Назависимо кой гел ще изберете – Адвион, Максфорс или Магнум, начинът на употреба и ефективността им е една и съща.

Слагате малки точици гел на скрити места – под мивката, където е по-влажно, в ъглите, под шкафовете и хладилника, около печката, кошчето за боклук, особено на места, където може да попаднат остатъци от храна. Заредете примамливите за хлебарките точици най-вече в кухнята и около банята и тоалетната. По възможност и в самата баня.

След няколко дни ще започнете да откривате черни трупчета, а гел-примамките на места ще изчезнат напълно, други ще бъдат доста по-малки по размер. Сложете отново от отровата за хлебарки. Тези насекоми са канибали, при възможност, особено нощем, оставяйте умъртвените представители на вида на пода, тъй като шансът останалите от гнездото да изядат вече отровените е голям. Те ще отидат обратно в гнездото си, където ще умрат. Така гелът ще стигне още по-бързо до цялата популация.

Дори и когато хлебарките изчезнат напълно, слагайте малко количество от гела на труднодостъпни места. Задължително 28 дни след първото третиране, когато се излюпват яйцата.

Най-добрата отрова срещу хлебарки са геловете-примамки

Можете да ги откриете тук!

 А ако искате да научите повече за отровите срещу насекоми – Препаратите вредят ли на домашните любимци?

 

Публикувано от Николай Тодоров

Подобни статии

10 научни причини за “издръжливостта” за хлебарките
Ето защо хлебарките са толкова упорити: 1. Еволюционно устойчиви са. Хлебарките съществуват от 200 милиона години. Те са надживели динозаврите, оцелели са по време на ледената епоха и дори опитите с ядрена радиация не могат да им се опрат. Затова не ги подценявайте! Вижте всички уреди срещу хлебарки. 2. Не им е необходима глава. Дори да ги обезглавите, хлебарките могат да преживеят цяла седмица с откъсната глава. Те дишат през мънички дупки, разположени по всички части на тялото. 3. Бързи са. Хлебарките са едни от най-бързите сухоземни създания. Краката им могат да развият ск..
Препаратите вредят ли на домашните любимци?
Препаратите срещу хлебарки, против бълхи и кърлежи и др. вредят ли на домашните любимци?   Пестицидите са препарати, които се използват за борба с насекоми (срещу хлебарки, мухи, мравки, против кърлежи и др.) в и около дома, плевели в двора, микроби в банята и гризачи в избите.  Препаратите за борба с вредители са слабо токсични вещества, използвани за убиване на живи организми, като комари, гризачи, плевели и други. Въпреки че не са предназначени да навредят на нас или  нашите домашни любимци, препаратите могат да бъдат внесени в тялото чрез дишане, поглъщане или ..
10 малко познати факта за хлебарките
10 малко познати факта за хлебарките   Чували ли сте познатата испанска народна песен, "La Cucaracha"? Странно или не,  в нея се разказва за хлебарка, която не може да ходи, защото е загубила един от шестте си крака. Макар, обичаната песен да е предназначена да забавлява децата, когато я пеят, то е малко вероятно някой да изпитва същата привързаност към многокракия лирически герой, разпространяващ опасни болести. Повечето собственици на жилища са наясно с рисковете за здравето и безопасността, съпътстващи евентуална инвазия от хлебарки. Сред тях са алергиите и астмата, следс..
10 прости решения да се отървем от хлебарките
10 прости решения да се отървем от хлебарките    Хлебарките не са само отвратителни за гледане създания, но са и опасни за хората. Известно е, че разпространяват най-малко 33 вида бактерии, паразитни червеи и други видове човешки патогени. Това усложнява борбата против хлебарките. Пълзейки по храната и приборите, както и чрез изпражненията си, те пренасят болестотворните микроорганизми. Инсектицидите не са приложим за всички ситуации метод за третиране против хлебарките. Освен това те могат да навредят на здравето на хора и домашни любимци. За щастие има..
3 ефикасни решения срещу хлебарките в дома
  3 ефикасни решения срещу хлебарките в дома    Хлебарките са проблем на домакинствата по света от край време. Много от нас имат нетърпимост към тях, което води до дискомфорт в собственото ни жилище. Хлебарките снасят яйцата си на труднодостъпни и скрити места, които не можем лесно да открием и унищожим. Често можем да намерим "гнезда" на хлебарки в кухненските шкафове, печката, телевизора, компютъра, в ъглите, около тръбите, ваните,  чекмеджета и на още куп други тайни за нас места. Това прави извършването на ежедневни и елементарни домакински задължения в исти..
Защо изведнъж се появиха хлебарки в кухнята?
Защо изведнъж се появиха хлебарки в кухнята?    За съжаление, все по-често се случва внезапното и неприятно появяване на хлебарки в кухнята, като в повечето случаи това е породено без никаква видима причина. Разбира се, притежателите на тези ,,ощастливени‘‘ домове започват да търсят отговор на логичния и навременен въпрос ,,защо?‘‘. Истината обаче е, че много пъти те изобщо не са виновни за появата на хлебарки в кухнята им, тъй като това явление е породено от някои странични фактори, с които ви предлагаме да се запознаете с цел бъдеща информираност и превантивност на хлебарките..

0 Коментари към "Как да унищожим хлебарките за по-малко от 1 седмица"

Напиши коментар

Вашето име:


Въведета кода в полето отдолу:

Коментар:
Забележка: не поддържа HTML!