Къртиците ми надупчиха градината Помощ

Къртиците ми надупчиха градината Помощ

Къртиците ми надупчиха градината

Помощ

Ако сте постигнали мечтата на много хора и живеете в „бяла, спретната къщурка” с красиво дворче, то може да ви кажем единствено: „Поздравления! Сега ви остава да превърнете пространството около дома си в тихо любимо местенце за отмора след натоварените работни дни”. За целта гордите собственици на дворното място задължително са се погрижили за направата на беседка, кътче за четене, преливащо от градински цветя и специално местенце, където човек може да изпие първото си сутрешно лятно кафе.

Навярно сте оценили гореописаната идилия по достойнство, но тъй като трябва да живеем в реалността – ще продължим разказа в далеч по-реалистични измерения. Да, вие пиете първото за деня лятно кафе, радвате се на пасторалните гледки, птичите песни и чистия прохладен въздух. Точно в този момент сред красивите ви градински цветя, погледът ви се спира на най-живописната къртичина на света. И за да не бъде денят ви напълно пропилян – пред погледа ви от друга купчинка пръст се показва любопитният нос на къртица, жадна за вашето внимание.

Разбира се, в историята къртицата може да бъде заменена от полевка или сляпо куче. За съжаление, резултатът е един и същ – разоран по неволя двор, увехнали цветя и счупена чаша за кафе, ако сте от експресивните натури, които не са във възторг от ровещите животинки били те къртици, сляпо куче или полевки.

Соларен уред против къртици за 700 или 1250 кв.м.

За да се справи безвредно, хуманно и трайно с къртичия проблем, германската компания „GARDIGO” създава специални уреди срещу къртиците и останалите обитатели на градината. И тъй като хем сме въоръжили за борба с къртиците, хем сме верни на патриотичното си българско убеждение да не приемаме нищо на доверие – сега ще ви разясним как работят устройствата против къртици и подобни вредители.  

От часовете по биология знаем, че къртиците имат доста слабо зрение, отлично развит слухов апарат, както и повишена чувствителност към почвените вибрации. Именно тази им слабост компанията използва при създаването на уреди срещу къртиците. Те са произведени благодарение на комбинация със соларна технология и материали от висок клас, осигурявайки на устройствата способността по най-екологичен начин да се отървете не само от  къртиците, но и от всички вредители в земята.

Уредите срещу къртици защитават градините ви благодарение на кварцови звукови трептения, обхващащи честотния диапазон от 400 до 1000 Hz. Те се излъчват в рамките на 2 секунди, а след това устройството си почива за 40 секунди. Така полевки, къртици, змии, мравки, слепи кучета и други вредители, живеещи в земята, се плашат и дразнят от звука и рано или късно напускат пазената област.

Ефективно решение против къртиците Поръчай уред на супер цена

Тези уреди срещу къртици са комбинация от немско качество и супер цени, работят с качествена електроника и фино настроени, мощни слънчеви панели, гарантиращи постоянно, надеждно и безопасно (за хора и животни) изпълнение на функциите, дори при дни с по-ниска слънчева осветеност.

Устройствоите на компания „GARDIGO” за борба с къртиците покрива площ от 700 кв.м до 1250 кв.м, а част от моделите работят с алкални батерии.

Вариант 1: Соларен подземен уред DIAMANT прогонващ къртици, сляпо куче, полевки и мравки за 700 кв.м. GARDIGO

Вариант 2: Соларен подземен уред DIAMANT прогонващ къртици, сляпо куче, полевки, мравки и змии, за 1250 кв.м. GARDIGO

Колкото и да ви подтиква дългът на майстор вкъщи, не се изкушавайте да забивате уредите срещу къртици с чук или твърд предмет. Дори немското качество няма да устои на силата ви и стоманата.

За да се радвате на максимален ефект от работата с устройствоа за борба с къртици, той трябва да се постави в охраняваната площ след извършване на дълбока обработка на почвата, за да са разрушени старите укрития на гризачите (и то поне 2 седмици преди засаждане на цветя). Ефектът от работата на устройството се проявява след 2-3 седмици според вида на почвата и първоначалния брой на подземните гризачи.

За да използвате успешно уредите срещу къртици, има няколко точки, с които да се съобразите. Опитайте се да не "обкръжавате" къртицата с няколко устройства. Така животинчетата няма как да избягат от тормоза. Започнете с поставянето на един или повече от уредите, противоположни на района, където искате да ги няма. След една-две седмици ги преместете в посоката, в която искате да отиде животното. Ще можете постепенно да следвате линията им на движение, наблюдавайки къртичините им.