Къртици в градината: Как да се справим?

Къртици в градината: Как да се справим?

Ако сте постигнали мечтата на много хора и живеете в „бяла, спретната къщурка” с красиво дворче, то може да ви кажем единствено: „Поздравления! Сега ви остава да превърнете пространството около дома си в тихо любимо местенце за отмора след натоварените работни дни”. За целта като горди собственици на дворното място задължително сте се погрижили за направата на беседка, кътче за четене, преливащо от градински цветя и специално местенце, където човек може да изпие първото си сутрешно лятно кафе.

Навярно сте оценили гореописаната идилия по достойнство, но тъй като трябва да живеем в реалността – ще продължим разказа в далеч по-реалистични измерения. Да, вие пиете първото за деня лятно кафе, радвате се на пасторалните гледки, птичите песни и чистия прохладен въздух. Точно в този момент сред красивите ви градински цветя, погледът ви се спира на най-живописната къртичина на света. И за да не бъде денят ви напълно пропилян – пред погледа ви от друга купчинка пръст се показва любопитният нос на къртица, жадна за вашето внимание.

Разбира се, в историята животното може да бъде и полевка или сляпо куче. За съжаление, резултатът е един и същ – разоран по неволя двор, увехнали цветя и счупена чаша за кафе, ако сте от експресивните натури, които не са във възторг от ровещите животинки били те къртици, сляпо куче или полевки.

Соларен уред против къртици за 700 или 1250 кв.м.

Как да изгоним къртицата от градината си?

Ясно е, че имате голям проблем и искате да си върнете градината. Нека да видим някои прости средства и конвенционални методи, които може да използвате, преди да включите „тежката артилерия“.

1.Премахнете източниците на храна

Къртиците си хапват ларви на насекоми, ако унищожите тях, подземните гризачи ще тръгнат да търсят други по-добри местообитания. Ако искате бързи резултати срещу ларвите на инсектите, ползвайте инсектициди.

2.Засадете цветя, които отблъскват гризачите

Поради слепотата си, подземните гризачи използват обонянието си като най-силно средство за ориентация. По тази причина, те не харесват растения със силни миризми като невена и нарциса. Използвайте тези цветя в краищата на градината си и направете с тях естествена бариера. Плюсовете на този метод е, че е безопасен и хуманен, а освен това ще направи градината ви още по-красива.

3.Създайте неприятна среда

Подземните гризачи не харесват светлината, шума и силните аромати. Може да използвате градинската си лопата и да разравяте ежедневно тунелите и къртичините им, но ще трябва доста да се потрудите, за да спечелите борбата. Да се отървете от подземните вредители може да бъде лесно и бързо, без да се налага да впрягате всичките си усилия. Просто потърсете подходящи репеленти и уреди, които създават неблагоприятни условия за живот на вредителите в градината ви. На сайта ни ще намерите както препарати с напълно натурален състав, така и доказано ефективни устройства, генериращи шум, предназначени за прогонване на подземни гризачи.  

Уреди срещу къртици

За да се справи безвредно, хуманно и трайно с къртичия проблем, компаниите за борба с вредители създават специални уреди срещу подземните обитатели на двора и градината. И тъй като хем сме въоръжили за борба, хем сме верни на патриотичното си българско убеждение да не приемаме нищо на доверие – сега ще ви разясним как работят устройствата против къртици и подобни вредители.  

От часовете по биология знаем, че подземните обитатели имат доста слабо зрение, отлично развит слухов апарат, както и повишена чувствителност към почвените вибрации. Именно тази им слабост компанията използва при създаването на ултразвукови и механични уреди за прогонване. Те са произведени благодарение на комбинация със соларна технология и материали от висок клас, осигурявайки на устройствата способността по най-екологичен начин да се отървете не само от  къртиците, но и от всички вредители в земята.

Уредите защитават градините ви благодарение на кварцови звукови трептения, обхващащи честотния диапазон от 400 до 1000 Hz. Те се излъчват в рамките на 2 секунди, а след това устройството си почива за 40 секунди. Така полевки, къртици, змии, мравки, слепи кучета и други вредители, живеещи в земята, се плашат и дразнят от звука и рано или късно напускат пазената област.

Ефективно решение против къртиците Поръчай уред на супер цена

Тези устройства са комбинация от немско качество и супер цени, работят с качествена електроника и фино настроени, мощни слънчеви панели, гарантиращи постоянно, надеждно и безопасно (за хора и животни) изпълнение на функциите, дори при дни с по-ниска слънчева осветеност.

Електронните устройства за борба с къртиците покриват площи от 650-700 кв.м до 1500 кв.м, а част от моделите работят с алкални батерии.

Вариант 1: Соларен подземен уред DIAMANT прогонващ къртици, сляпо куче, полевки и мравки, за 700 кв.м. GARDIGO

Вариант 2: Подземен уред прогонващ къртици, сляпо куче, змии, Silvandersson за 1500 кв.м.

Вариант 3: МОЩЕН Соларен уред против къртици и сляпо куче за 650 кв.м., работи 25 дни без зареждане, IP67, батерия 2200 mAh, Pest-Stop

Колкото и да ви подтиква дългът на майстор вкъщи, не се изкушавайте да забивате уредите с чук или твърд предмет. Дори немското качество няма да устои на силата ви и стоманата.

За да се радвате на максимален ефект от работата на апарата, той трябва да се постави в охраняваната площ след извършване на дълбока обработка на почвата. Предварително трябва да бъдат разрушени старите укрития на гризачите (и то поне 2 седмици преди засаждане на цветя). Ефектът от работата на устройството се усеща осезаемо след 2-3 седмици според вида на почвата и първоначалния брой на подземните гризачи.

Препоръчваме ви винаги да взимате апарати против къртици, които покриват по-голяма площ, отколкото е големината на дворното място или градината ви. В случай, че теренът е терасиран, ще ви трябва по един апарат на всяко ниво.

Не е необходимо да обграждате къртиците с уреди. Най-добре е електронният апарат да бъде поставен в центъра на терена, тъй като механичните подпочвени вибрации и ултразвуковите вълни се разпространяват в концентрични кръгове. Подземните гризачи ще избягат, след като усетят тормоза и разберат, че дразнението няма да спре. В случай, че имате бетонни площадки или къщата ви е разположена в центъра на имота, то ще са ви нужни по един уред от всяка страна на сградата.

Свържете се с консултантите от Ню Фреш на телефон 0896660843 и се възползвайте от възможността за безплатна консултация. Повече от 10 години сме вашия сигурен и доверен Експерт в прогонването на вредителите.