Изкуствените кошери в борбата срещу осите

Изкуствените кошери в борбата срещу осите

 

Борбата срещу осите е лесна с изкуствени кошери!

 

 

Социалните мрежи срещу осите
Колко вида оси има?
Социални или самотни са осите?
Защо в важно да се борим срещу осите?
Срещу осите - има ли лесно за ползване и безопасно средство?!

 

 

Социалните мрежи срещу осите (:

Напоследък в социалните мрежи циркулира снимка, на която са подредени в редица два вида пчели и една оса. Под първите две има надпис – медоносна и земна пчела. Срещу осата пише: гад с крила.  Едва ли има по-точна дефиниция за жълто-черните насекоми. Те могат едновременно да хапят и жилят потенциално смъртоносно, особено ако сте алергични към отровата в жилото на осите.

Колко вида оси има?

Тези насекоми имат огромно видово разнообразие - около 30 000 са идентифицираните видове. Изследователите са най-добре запознати с устройството на онези, обагрени в ярки предупредителни цветове, а експертите в борбата с осите ще Ви изненадат с видовете капани, с които можете да се справите с тях! Борбата срещу осите не зависи от вида, а продуктите са така създадени, за да не нараняват пчелите.

 

Ефективни решения срещу оси на достъпни цени! (1) | NewFresh.org

Всички оси изграждат специфични гнезда. Докато пчелите отделят восъчна субстанция, техните хапливи братовчедки залагат на сигурните, плътни целулозни гнезда, съдържащи смес от хартия, слюнка и дървесни влакна. Повечето оси всъщност са самотни, несоциални. Каквото и да мислите за тях и пиперливия им нрав – те са полезни за хората, защото контролират популациите на вредни за нас насекоми.

Социални или самотни са осите?

Социални

Първият вид е съставен от около 1000 представители. Обикновените жълти оси и стършелите са изявени строители – майсторят гнезда за колониите си, които са с разнообразни форми. Социалните започват градежа си от нулата още през пролетта. Главен инициатор е кралицата-майка, оплодена още през предходната година. Главната оса е преживяла зимата чрез хибернация. Когато се събуди, тя изгражда малко гнездо и помага на женските войнствени работнички да се разбудят. Те се заемат с разширяването на гнездото, изграждайки множество шестоъгълни клетки, в които царицата непрекъснато снася яйца. До края на лятото една колония може да има повече от 5000 индивида, всички от които, включително и кралицата, умират през зимата. Само наскоро оплодените царици оцеляват на студа, за да стартират процеса на възпроизводство на вида през пролетта.

Самотни

Самотните оси, най-голямата подгрупа, не образуват колонии. За разлика от социалните, които ползват жилото си само за отбрана, техните самотни посестрими разчитат на жилещото образувание и отровата му при лов.

Защо e важно да се борим срещу осите?

За разлика от други насекоми, осите са доста опасни, защитавайки домовете си. Това е главната причина социалните насекоми да странят от местата, където вече има заселили се конкурентни колонии. Kогато осите открият, че доближават непознати колонии, те се стараят бързо да се махнат от този район. Това е особеността, на чиито принцип действат техническите средства за хуманна защита срещу оси (нали си спомняте – гад с крила, която не искаме да убиваме, защото помага на хората)…

Срещу осите - има ли лесно за ползване и безопасно средство?!

Ефективни решения срещу оси на достъпни цени! (2) | NewFresh.org

Да! Това са т. нар. наречени изкуствени кошери срещу оси. Те имитират размера, разцветките и конструкцията на колония от оси. И са доказано ефективни срещу жилещите насекоми!

Ефективни решения срещу оси на достъпни цени! (3) | NewFresh.org

 

При нас ще ги откриете поединично или в комплект от два. Те отблъскват лесно попадналите жилещи насекоми на цели 5 метра разстояние! Те са лесно и достъпно средство в борбата срещу оси!

Изкуствените кошери срещу оси са напълно безвредни. Борбата срещу оси не влияе на околната среда!

Ефектът от прилагането на изкуствените кошери срещу оси се наблюдава почти веднага!

До три дни след поставянето му в градината!

Проведени полеви изпитания демонстрират отлични резултати от приложението на изкуствените кошери срещу жилещите оси, документирани в доклади.

Въпреки това, изкуствените кошери са най-нескъпото, изцяло безвредно, лесно за поставяне хуманно средство за борба срещу осите. Те ще ви осигурят чиста съвест и спокойствие – няма да ви се налага да убивате с агресивни химикали, дори да се касае за хапещите и жилещи черно-жълти гадове с крила.

 

Публикувано от Тодор Дуралийски