Срещу къртиците – как да се отървем от тях?

Срещу къртиците –  как да се отървем от тях?

 

 

Срещу къртиците – отървете се от храната им

 

 

Какви са средствата за борба срещу къртиците в двора
Защо е нужно да се борим срещу къртиците – какво и по колко ядат те
Как лесно и хуманно да се сражаваме срещу къртиците
Дали и как рицинът действа срещу къртиците

Съгласете се, ужасно е усещането, когато гледате през прозореца и виждате красивата си морава, набраздена от тунели и грозни могили. Виновни за бъркотията на двора ви са къртиците. Ще ви се непременно да ги  разкарате от имота си. От друга страна, не ви се иска да се превръщате в унищожител на къртици. Тъй като държите в еднаква степен и на чистата си съвест, и на идеалната си подредена и прекопана градинка - вземате непоколебимо решение. Ще се борите срещу къртиците хуманно! 

Какви са средствата за борба срещу къртиците в двора

Най-добрите и доказано ефективни средства срещу къртиците (1) | NewFresh.org

За това, разбира се, има няколко начина да го постигнете. Вие обаче се спирате на най-ефективния според вас хуманен метод за борба срещу къртиците – решавате да се избавите от това, с което пухкавите дългоносковци се хранят. Първо обаче трябва да се подготвите и да си отговорите на няколко въпроса.

Защо е нужно да се борим срещу къртиците – какво и по колко ядат те

Почвените насекоми и земните червеи формират основната хранителна диета на къртиците. Могат да изядат от 18 до 36 кг годишно, разпределени на площ от около 1/25 хектара. Източникът на храна за къртиците до голяма степен ги държи далеч от широколистни гори и стари пасища. Те предпочитат да живеят в рохкави влажни почви, тъй като популациите от горските почвени насекоми не могат да им осигурят достатъчно храна, за разлика от тези на градинските червеи.

Най-добрите и доказано ефективни средства срещу къртиците (2) | NewFresh.org

Борбата срещу къртиците е трудна, и защото животинчетата са доста лакоми. Когато е пълен, стомахът им може да съдържа до 16 g храна. Това означава, че ако стомахът им се запълни близо до началото и края на трите дневни периода на активност, общият дневен прием на храна може да достигне 96 г.

 

 

 

 

Как лесно и хуманно да се сражаваме срещу къртиците

Направете своя двор нежелано място срещу къртичата инвазия. Основната причина, поради която те нахлуват в двора ви, е че търсят храна. Ако този важен ресурс изчезне, че изчезнат и те. Питате се как – постарайте се да ограничите числеността на почвените насекоми и червеи.  Няма ли храна, къртиците няма да ви харесват.

Използвайте продукти, за да контролирате мравките, ларвите и червеите. Храната на къртиците, също като тях, харесва меката, влажна почва. Избягвайте да поливате и копаете, за да ограничите дейността на земните червеи.

Как да си приготвим лучена репелентна смес, която ще ни помогне да надделеем косвено срещу къртиците?  Приготвянето на репелент срещу къртици, или по-точно срещу хранителното им меню, е лесно.  Нарязвате няколко глави лук в литър вода и дървесна пепел. Изчаквате ден и поливате със сместа, която понижава почвената киселинност. 

Как да си приготвим чеснова репелентна смес, която също ще ни е от полза срещу къртиците и прогонването на храната им? И този репелент е със същият състав, но вместо лук, добавяте 10 скилидки стрит чесън.

Дали и как рицинът действа срещу къртиците

А срещу любимите им храни?

Има данни,  че растението и отровният алкалоид в него ще ви предпази срещу къртици, попови прасета и други почвени насекоми. Все пак на нашата страница Борба с къртици можете да откриете доказано ефективни репеленти срещу къртиците, които ще Ви спестят главоболията! 

Най-добрите и доказано ефективни средства срещу къртиците (3) | NewFresh.org                                                   Най-добрите и доказано ефективни средства срещу къртиците (4) | NewFresh.org

Подготвени и сигурни, вече може да се сражавате спокойно с хранителния източник на немирниците, съсипващи градината ви.

Може би ще Ви хареса също: ИСКАТЕ ЕФЕКТИВЕН УРЕД СРЕЩУ КЪРТИЦИ?
УРЕД ПРОТИВ КЪРТИЦИ, ДИМКИ, РЕПЕЛЕНТИ ИЛИ КАПАНИ?
6 ЛЕСНИ РЕШЕНИЯ, ЗА ДА СЕ ОТЪРВЕМ ОТ КЪРТИЦИТЕ

Независимо дали имате нужда от капани за къртици или средства за унищожаване на сляпо куче Ню Фреш е правилният избор! Повече от 10 години ние сме официален вносител и дистрибутор на най-добрите уреди против къртици, които предлагаме с 24 месеца гаранция. Не се колебайте да се свържете с нас за безплатна консултация.

Публикувано от Тодор Дуралийски