6 лесни решения, за да се отървем от къртиците

6 лесни решения, за да се отървем от къртиците

1. Хванете ги с хуманен капан и ги освободете далече от градината

Открийте къде копаят къртиците. Ще познаете пътя им по изровената пръст. След като намерите тунелите, ще трябва да направите дупка, достатъчно голяма, за да побере хуманен капан с дължина 20 см.

След като сложите капана, покрийте го с пръст. За да затъмните добре мястото, може да сложите и непрозрачен съд върху него. Така, освен че ще маркирате къде сте сложили капана и ще ограничите достъпа на светлина в тунела. По този начин къртицата със сигурност ще премине и ще се хване в капана.

Проверявайте ежедневно капана! След като заловите къртицата, освободете я далече от собствеността си.

Капаните за къртици са за многократна употреба. Почистете ги с вряла вода, за да премахнете миризмите. След това може да ги заложите отново.2. Използвайте механичен капан 

 

Един от най-ефективните методи за борба с къртици е тяхното залавяне с капани за къртици. Тези продукти са метални, здрави и надеждни. Механизмите се активират мигновено.

Капаните се поставят в тунелите. Може да заложите повече от един капан при наличие на много подземни вредители.
Капаните ще Ви служат вярно много години.

 

 

 

3. Опитайте с репеленти

 

Не искате да наранявате животните? Сложете продукти, които да ги държат далеч от градината Ви. Може да опитате с разтвор, който да приготвите сами – смесвате сапун, червен пипер и рициново масло и поливате почвата.

Може да закупите и готови продукти, които действат на обонянието на къртиците, полевките и другите вредители под земята. Всички тези продукти са екологични, не вредят на животните и са с изпитано качество.

 

 

 

 

4. Направете бариера около градината си

 

Бариерата изисква време и усилие, но е дълготрайно решение и за разлика от капаните, които трябва да проверявате, ще издържи по-дълго на набезите на къртиците.


За да направите ефективна бариера, подгответе изкоп с дълбочина около 60 см. В дупката поставете мрежа, която да не позволява на къртиците да преминават. Може да опитате да напълните изровеното място с чакъл или глина (широчина на слоя около 20-30 см) –  тези почви са по-трудно пробиваеми.

 

 

 

5. Използвайте естествени репеленти

Ето как да се отървете от къртиците: засадете чесън или рицин в градината.

Това са растения, чиито миризми отблъскват подземните гризачи.

Благодарение на тези естествени репеленти ще държите вредителите далече.

 

 

 

 

6. Уреди с механични вибрации за къртици и унищожаване на сляпо куче

 

За разлика от останалите средства за борба с къртиците, с унищожаването на сляпо куче както ина къртици чрез уреди, които излъчват механични вибрации ще се справите с проблема трайно! Може да изберете устройство срещу къртици, което работи на батерии, а ако градината Ви е достатъчно слънчева, може да сложите машинка със соларен панел. Алтернативното захранване ще Ви спести и средства. Не се притеснявайте за поддръжката, всички електронни уреди имат гаранция до 24 месеца. 

Публикувано от Тодор Дуралийски

Подобни статии

Уред против къртици, Димки, Репеленти или капани?
Какво да използвам Уред против къртици, Димки, Репеленти или капани?   Ако забележите серия от 8 до 15 сантиметра дълги, заоблени и повдигнати на повърхността на моравата ви гребени, завършващи с вулкани от пръст, то значи си имате и подземни тунели, направени от къртици. Веднага ще се замислите какви действия да предприемете и с какви средства против къртици да се снабдите.   Общо взето къртиците причиняват малко вреди на околната среда. Единствено присъствието им в двора ни, засят със зеленчуци или изравнен и зеленеещ с прясно окосена трева, ни кара да ги чувстваме вредни ..
Искате ефективен уред срещу къртици?
Има ли ефикасен уред срещу къртици? Трябва ли да се използва уред срещу къртици? Кога да потърсим уред срещу къртици? Кое е специфичното в Соларен подземен уред срещу къртици DIAMANT? Уредът срещу къртици как се зарежда? Как се поставя уредът срещу къртици? Много собственици на имоти с дворно място си оформят чудесни цветни или зеленчукови градинки, които биват съсипани в последствие от къртиците. Има ли ефикасен уред срещу къртици, е основният въпрос, който задават тези собственици. Наистина е много неприятно! Точно когато си мислиш, че си подготвил двора си до последната тре..
Срещу къртиците –  как да се отървем от тях
    Срещу къртиците – отървете се от храната им     Какви са средствата за борба срещу къртиците в двора Защо е нужно да се борим срещу къртиците – какво и по колко ядат те Как лесно и хуманно да се сражаваме срещу къртиците Дали и как рицинът действа срещу къртиците Your browser doesn't support audio. Please download the file: audio/mp3 Съгласете се, ужасно е усещането, когато гледате през прозореца и виждате красивата си морава, набраздена от тунели и грозни могили. Виновни за бъркотията на двора ви са къртиците. Ще ви се непременно да ги..
Как да скрия, че съм си сложил уред против Къртици?
Как да скрия от съседите, че съм си сложил уред против Къртици?     Форсирате двигателя на колата си – нямате търпение да се приберете за уикенда на вилата си. Защо ли – бързате да се стигнете, за да инсталирате новите си уреди против къртици. Ровещите животинки са малките повелите в двора ви, а вие искате да промените ситуацията. За това научавате всичко за досегашната си тера инкогнита - уредите против къртици. Ваши приятели са ви препоръчали да потърсите повече информация на NewFresh.org. Освен консултация на тема уреди против къртиците, вие получавате и информация з..

2 Коментари към "6 лесни решения, за да се отървем от къртиците "

Илия Савчев На 09.10.2020
Аз използвам празни бирени кутиики наденати върхо железни пръти - арматурни пръти фи8-10мм дълги около метър - вятъра ги разклаща и желязната пръчка предава шума трептенията под земята и ги пропъжда .Колкото по- гъсто са разположени кутииките по-добре. Отговор на този коментар
Петранка На 13.09.2018
Аз ползвам такова колче против къртици, като № 6. Препоръчвам го. Отговор на този коментар

Напиши коментар

Вашето име:


Въведета кода в полето отдолу:

Коментар:
Забележка: не поддържа HTML!