Могат ли да се гонят мишки с нафталин?

Могат ли да се гонят мишки с нафталин?

 

Научете как се гонят мишки ефективно и безопасно и ефективен ли е нафталинът за гонене на мишки 

Мишките са едни от най-често срещаните у нас вредители. Освен че създават страх и паника, дребните гризачи носят сериозен риск за човешкото здраве. Как обаче да се справим безопасно, ефикасно и навреме с гоненето на мишки? 

Защо трябва да се гонят мишките?

Истината е, че борбата с мишките е позната на човечеството от векове наред. В миналото са били използвани най-разнообразни примитивни и дори налудничави методи за справянето с вредителите. Примиряването и съжителството с мишките обаче никога не е било решение. Напротив – от край време се знае колко опасни за здравето могат да бъдат те. Мишките пренасят над 40 вида инфекциозни болести, сред които най-сериозни са лептоспирозата и хеморагичната треска.

Гонене на мишки от дома (1)

Заразяването обаче е възможно не само в случай на пряк контакт, но и при допир с вашата храна и принадлежности за лична хигиена. Мишките обаче се срещат не само в жилищата – къщи и апартаменти – но и на работното ви място, в собствения ви магазин, в ресторанта, който държите, та дори и в гаража. Ето защо освен като източник на зараза, мишките могат да се класифицират и като застрашаващи репутацията ви във вашия бизнес (гризачите, със сигурност, ще прогонят посетителите от хотела ви), ще създадат риск от запечатване на заведението ви след проверка на ХЕИ, а дори и могат да застрашат живота ви, ако гризат важни части или кабели на автомобила ви.  

Гонене на мишки с ментово масло 

Това е може би най-широко разпространеният  у нас метод за справяне с проблема. Обикновено, хората, които искат да се справят с гоненето на мишки сами и с подръчни материали, се спират на метода с ментово масло. Ментата им действа отблъскващо като миризма. От друга страна е научно доказано, че гризачите имат алергична непоносимост към растението. За хората обаче то е изцяло безвредно, поради което те предпочитат така да се справят с вредители. Проблемът идва от там, че ментовото масло като метод за гонене на мишки изисква крайно дълго време, за да подейства, а ефектът често е само временен.

Могат ли да се гонят мишки с нафталин

Отговорът е категорично „ДА!“. Защо тогава нафталинът не е обявен за най-ефикасният и безопасен метод за гонене на мишки. Причината е, че това вещество носи риск за човешкото здраве. То може да доведе до сериозни проблеми с черния дроб, бъбреците и сърцето.

Ултразвук за гонене на мишки

Ако ментовото масло изисква много време, а нафталинът е опасен за човешкото здраве, кой е алтернативният метод за гонене на мишки? Веднага ще ви кажем – сигурен, безопасен и бърз е ултразвукът за гонене на мишки. Той е безвреден за здравето и дори може да се ползва в жилища, обитавани от бременни жени, малки деца, хора със сериозни заболявания, включително пациенти със слухови апарати или пейсмейкъри. Нещо повече – ултразвукът като начин за гонене на мишки е лабораторно доказано ефикасно средство, действащо директно върху нервната система на вредителите, карайки ги сами да напуснат защитената от уреда територия. Действието на уреда обърква мишките, намалява апетита им и дори потиска желанието им да се размножават. С времето гризачите сами напускат обезопасената с ултразвук жилищна, производствена или офис площ.

Ефективен уред с ултразвук за гонене на мишки

Гонене на мишки от дома (2)

Въпреки че вече го споменахме, ултразвукът в действителност работи под формата на уред за гонене на мишки. Става въпрос за уникален електронен апарат, който действа в помещения до около 90 квадратни метра и между другото, освен с гризачи, се справя и с паяци, мравки, хлебарки и други вредители. Устройството по никакъв начин не застрашава здравето и това на домашните ви животни, не създава смущения на останалите уреди в помещението и дава резултат в рамките на не повече от една седмица. Въпреки че трябва да бъде включен постоянно, уредът с ултразвук за гонене на мишки изразходва минимално количество енергия, поради което по никакъв начин няма да навреди на бюджета ви.

Гонене на мишки и Ню Фреш ООД 

Повече от 10 години ние от Ню Фреш сме директен вносител на едни от най-големите и доказали се фирми в Европа в областта на прогонването на вредители. В нашия онлайн магазин ще откриете най-ефективните продукти за гонене на мишки и плъхове, които ще ви гарантират успешното отърваване от гризачите в дома. 
За всички наши нови или дългогодишни клиенти предлагаме индивидуални консултации. Те ще ви помогнат да изберете най-ефикасния продукт за гонене на мишки, както и да спечелите битката с вредителите. Даваме 100% гаранция за всички електронни уреди за гонене на мишки, както и на плъхове. Нашите продукти за гонене на мишки, плъхове и други вредители гарантирано решават проблеми. Независимо дали търсите средства за гонене на мишки, унищожаване на плъхове или други некакнеи гости в дома ви, ние от Ню Фреш сме вашият надежден партньор с борбата с вредителите!

Публикувано от Ню Фреш