5 лесни начина да прогоним мухите от кухнята

5 лесни начина да прогоним мухите от кухнята

5 лесни начина да прогоним мухите от кухнята

В колкото и свръхурбанизирана и чиста среда да живеем, в бита си съжителстваме с множество насекоми. Едни от най-упоритите, неприятни и опасни за здравето ни са мухите. Каквито и способи обаче да използваме в борбата си против мухите, те са неизтребими, намират пролуки и влитат в домовете ни, кацат по храната и отпадъците отпадъци, бръмчат досадно.

Какво представлява домашната муха

Познаваме над 70 семейства мухи, но тази, която е завзела кухните, е домашната муха. Тя е жилава, нахална и плодовита. Може да снесе до 600 яйца еднократно, които лете се развиват за седмица. Така за 1 година насекомото снася до 1 милиард яйца, ако не вземем мерки против мухите в дома и най-вече в кухнята.

Какво да направя против мухите по храната

Против кацането на мухи върху храната

Всички знаем, че мухите са досадни, мръсни, разнасят зарази, тровят атмосферата у дома, замърсяват всичко – от стъкла на прозорци до храната ни. Те кацат по храната, но преди това са успели да накацат хранителните остатъци в мивката, боклука в кофата за отпадъци, тоалетната чиния и всяко друго мръсно и заразно място, за което може да се сетите.

Проблемите с борбата против мухите не са от вчера и хората се опитват да им противодействат да се предпазят от тяхното нашествие с променлив успех. Все пак, за да сме здрави и спокойни, а кухнята ни да блести от чистота и да е приятно място за живеене, трябва да се отървем от досадните насекоми.

Какви са Следствията, ако не се борим против мухите

Повечето мухи хапят и ни дразнят с бръмченето си, но това далеч не е най-страшното, което могат да ни причинят. Проблемът е, че насекомото разнася зарази, които могат да поразят храната ни, а от там и здравето ни, най-вече ако не спазваме лична хигиена и не поддържаме чистота в кухнята. Мухата пренася над 60 заболявания, 40 от които поразяват и нас, най-вече чревни инфекции като коремният тиф, дизентерията, бруцелозата.

В борбата против мухите ние рядко можем окончателно да победим и да ги прогоним, но можем да редуцираме максимално броя им в кухнята, където се храним, готвим и държим хранителните продукти. За целта са позволени всички средства, а ние ще ви помогнем в тази битка, от която може да зависят спокойствието и здравето ни, дори нашия живот.

Нашествие от мухи и ефикасен препарат против мухи

Изпитани решения против ужасните мухи

Без да пилеем излишни нерви, средства и време в борбата си против мухите, ще ви препоръчаме 5 лесни, но ефективни начина, с чиято помощ да прогоним насекомите от кухнята:

1. Чистотата

Безспорно първата крачка е да поддържаме идеална чистота в кухнята. Чистото помещение е смърт за тези насекоми и наш пръв съмишленик в борбата против мухите.

2. Да изнеса боклука навън

Боклукът не трябва да се оставя в кухнята, било в специален шкаф, кошче или торбичка. Идеалният вариант е да го изнесем навън – на двора или терасата. Така няма да има нужда да пръскаме против мухите.

3. Да държа мухите навън

Има муха - има проблем, няма муха – няма проблем. Толкова е просто да се каже,  толкова сложно да се направи. Все пак затваряйте плътно врати и прозорци и използвайте висящи ресни и комарници против мухи навсякъде, където това е възможно.

4. Въздухът да се движи

Трябва максимално да избягваме неподвижния въздух, затова е добре в кухнята да бъде монтиран вентилатор, с чиято помощ можем да улесним борбата си против мухите.

5. Препарат против мухи

Комплектът „Еър контрол“, който включва диспенсър и пълнител е ефективен инсектицид, който действа безотказно против мухите. Поръчайте продукта с Безплатна доставка от тук >>> https://newfresh.org/borba-s-muhi/preparati-protiv-muhi/komplekt-za-unishtozhavane-na-muhi-komari-osi-i-dr-letyashti-nasekomi-1 

Публикувано от Тодор Дуралийски