3 трика, с които да държим змиите далеч от градината

3 трика, с които да държим змиите далеч от градината

3 трика, с които да държим змиите далеч от градината

 

Змиите са изключително интересни животни. Според Библията те са създания от ада, които са източник на злини и са причината да сме допуснати в рая. Според китайския хороскоп змията е символ на мъдрост, интелигентност и изобретателност. В индийската култура тя е идеалната компания за танци. 

В реалния живот обаче тези влечуги нямат особено много почитатели. Малко хора биха се зарадвали да се окажат очи в очи с някоя змия, докато са в мазето и търсят домашното червено вино от миналата година. Или да се срещнат сред красивите цветя в двора, за които са се грижили така усърдно през последните няколко години. 

В повечето случаи, змиите са безвредни и само плашат околните. А и по нашите земи рядко могат да се срещат отровни представители. Е, ако имате къща и гледате кокошки, наистина имате причина да не харесвате змиите. Защо? Защото те ядат яйцата на птиците. Тоест вие чистите, храните и се грижите за пернатите си домашни любимци, а тези дългоопашати влечуги се радват на крайния резултат. Не е честно!

Ако по някаква причина срещнете змия, не се опитвайте да я преместите или убиете. Като цяло не е добра идея да убивате нещо, само защото ви плаши. Просто се опитайте да я заобиколите или ако можете, да минете от друго място. Змията няма да ви нападне, ако не я провокирате. 

Има и други начини да се справите с тях, без да се налага да жертвате някой крайник - неща, които вие може да правите, уреди срещу влечуги и т.н.

Доказани методи против змии и влечуги. Разбери повече.

Без дървен материал в двора против змии 

Едно от тях е много лесно. Просто не дръжте дървен материал в двора си. Дъски, пънове, клони и т.н. Причината е, че змиите обичат да се крият именно в такива тесни пространства. Там е скрито, влажно и тъмно, което го прави чудесно за място, което тези животинки биха нарекли "свой дом". 

Доказани методи против змии и влечуги. Разбери повече тук.

Без пълзящи растения против змии 

Друг съвет: не засаждайте нискорастящи растения, тъй като те също са примамливи за змиите. Бръшлянът, лозите, пълзящите цветя и т.н. са отлични скривалища за тях и един проблем повече за вас.

Изпробвани и ефективни решения против змии и влечуги. Още тук

Уред против змии - без него не може 

Третият и най-ефективен метод срещу змии е създаването на вибрации в земята. За начало можете да използвате моторната си косачка като уред за борба с тях. Ако искате да прогоните някоя змия, а и не малко други животни покрай нея, включете машината и я оставете да работи на едно място за известно време. Вибрацията от двигателя ще свърши чудесна работа в борбата с влечугите.

Ефективни решения против змии и влечуги. Още тук

Прогонване на змии лесно и бързо с помощта на Ню Фреш 

Разбира се, има и специални уреди против змии. Те използват същата методика на работа и  могат да покрият район от 1500 кв.м. Уредът излъчва вибрации и дразнещ шум в радиус от 50 метра и отблъсква не само змиите, но и къртиците, гущерите, геконите и т.н. Можете да го поставите навсякъде - дворове, градини, площадки.

Супер решения против змии и влечуги. Вземи сега на супер цена  

 

Уредът против змии действа най-добре в комплект със спрей или гранули за прогонване на влечуги. Препаратът съдържа ароматни есенции, които отблъскват вредителите, като успоредно с това е напълно безвреден за тях. Напръсквате желаното от вас помещение или площ и включвате уреда против змии. Двете заедно ви гарантират, че в двора си няма да намерите нищо друго, освен досадната съседка, която се опитва да подслуша какво говорите.