3 трика, с които да държим змиите далеч от градината

3 трика, с които да държим змиите далеч от градината

Змиите са изключително интересни животни. Според Библията те са създания от ада, които са източник на злини и са причината да сме допуснати в рая. Според китайския хороскоп змията е символ на мъдрост, интелигентност и изобретателност. В индийската култура тя е идеалната компания за танци. 

В реалния живот обаче тези влечуги нямат особено много почитатели. Малко хора биха се зарадвали да се окажат очи в очи с представител на вида, докато са в мазето и търсят домашното червено вино от миналата година. Или да се срещнат сред красивите цветя в двора, за които са се грижили така усърдно през последните няколко години. 

В повечето случаи, змиите са безвредни и само плашат околните. А и по нашите земи рядко могат да се срещат отровни представители. Е, ако имате къща и гледате кокошки, наистина имате причина да не харесвате пълзящите нашественици. Защо? Защото те ядат яйцата на птиците. Тоест вие чистите, храните и се грижите за пернатите си домашни любимци, а тези дългоопашати влечуги се радват на крайния резултат. Не е честно!

Ако по някаква причина срещнете змия, не се опитвайте да я преместите или убиете. Като цяло не е добра идея да убивате нещо, само защото ви плаши. Просто се опитайте да я заобиколите или ако можете, да минете от друго място. Влечугото няма да ви нападне, ако не го провокирате. 
Има и други начини да се справите с тях, без да се налага да жертвате някой крайник - неща, които вие може да правите, уреди за прогонване на влечуги и т.н.

 

Доказани методи против змии и влечуги. Разбери повече.

Начини за прогонване на змии от двора и градината

Съществуват различни методи за отблъскване на неприятните студенокръвни натрапници, не всички обаче имат желания дълготраен ефект, а някои отнемат много време и средства. Тук ви предлагаме 3 лесни съвета, които не само ще ви помогнат в прогонването на змиите, но и ще направят имота ви по-чист и привлекателен.  

Без дървен материал в двора против змии 

Първят от тях е много лесен. Просто не дръжте дървен материал в двора си. Дъски, пънове, клони и т.н. Причината е, че влечугите обичат да се крият именно в такива тесни пространства. Там е скрито, влажно и тъмно, което го прави чудесно за място, което тези животинки биха нарекли "свой дом“. Още в първите топли дни започнете с косенето на тревата, като първо подготвите двора премахвайки камъните и издънките. Поддържайте храстите и растенията в двора, като при всяко подрязване събирайте клонките и пръчките в чували, които в последствие изхвърляйте. Подреждайте и почиствайте с голямо внимание предвидените за съхранение на дърва и инструменти бараки, гаражи и складови помещения към имота ви, където биха могли да се укрият студенокръвни вредители и задължително обработвайте превантивно с препарати за прогонване на змии. 

 

Доказани методи против змии и влечуги. Разбери повече тук.

Без пълзящи растения против змии 

Друг съвет: не засаждайте пълзящи растения, тъй като те също са примамливи за студенокръвните нашественици. Да, старите къщи обвити в бръшлян са наистина красиви и романтични, но само си представете колко буболечки и влечуги пълзят и се укриват по стените им. Бръшлянът, лозите, пълзящите цветя и т.н. са отлични скривалища за натрапниците и един проблем повече за вас. Ако все пак държите да имате подобен вид растителност в имота си, задължително третирайте листата и клонките с подходящи репеленти за прогонване на влечуги.  

 

Изпробвани и ефективни решения против змии и влечуги. Още тук

Уред против змии - без него не може 

Третият и най-ефективен метод за прогонване на змии е създаването на вибрации в земята. За начало можете да използвате моторната си косачка като уред за борба с тях. Ако искате да ги отблъснете, включете машината и я оставете да работи на едно място за известно време. Вибрацията от двигателя ще свърши чудесна работа в борбата с влечугите. Няма как обаче да оставите машината без надзор, а и представете си колко бързо ще се амортизира тя при непрекъсната работа, така че това средство ще има само моментен ефект. 

Ефективни решения против змии и влечуги. Още тук

Прогонване на змии лесно и бързо с помощта на Ню Фреш 

Разбира се, в NewFresh.org имаме и специални уреди. Те използват същата методика на работа – генерират вибрации от мотор или ултразвук и могат да покрият район до 1500 кв.м. Уредът от шведската фирма Silvalure е един от най-мощните, апарати, които ще откриете в онлайн магазина ни. Устройството за прогонване на вредители излъчва вибрации и дразнещ шум в радиус от 50 метра и отблъсква не само дългоопашатите студенокръвни, но и къртиците, гущерите, геконите и т.н. Можете да го поставите навсякъде - дворове, градини, площадки.

Супер решения против змии и влечуги. Вземи сега на супер цена  

 

Тествали сме уреда против змии Silvalure в комбинация със спрей и гранули за прогонване на влечуги от италианския бранд Flortis. Третирането на двора и градината с препарат с ароматни есенции и защитата на терена с уред с вибрации отблъснаха пълзящите вредители за период от около 2 седмици. Гарантираме за добрия резултат! Не само че се използват лесно, но и тези методи са напълно безвредни за животните. Освен това намаляват шанса за повторното появяване на натрапниците. Напръсквате желаното от вас помещение или растение или обработвате земята и насажденията с гранулите и включвате уреда против влечуги и подземни вредители. Двете заедно ви гарантират, че в двора си няма да намерите нищо друго, освен досадната съседка, която се опитва да подслуша какво говорите.

     

От какво още бягат змиите?

Студенокръвните нашественици имат много добре развито обоняние и непоносимост към определени миризми и отрови. По тази причина някои добре познати у нас продукти могат да ви послужат добре като репеленти за прогонване на змии. Съветваме ви да ползвате препарати тип направи си сам с повишено внимание и около необитаеми имоти и запустели градини, тъй като са възможни нежелани реакции, които веществата да отключат. 

Прогонване със сяра - ефективна ли е?

Сярата и съединенията ѝ намират приложение в промишлеността. У нас тя отдавна се използва в домакинствата като често се прилага и за прогонване на влечуги. Факт е, че сярата под формата на прах или люспи има силен отблъскващ ефект. Съществен минус на обработките със сяра против змии е силната ѝ миризма, която е и дълготрайна, а по време на третиране на двора, задължително трябва да използвате защитна маска и ръкавици, за да не раздразните дихателната си система и кожата на ръцете. Цените на продукта варират, но за обработка на обширни терени, ще са ви необходими големи количества сяра на прах, докато разходната норма на готовите препарати против студенокръвни вредители е доста по-малка и са доказано ефективни. 

Действа ли хлорната вар?

Хлорната вар се използва у нас за прогонване на змии и наистина има доста добър ефект. Може да очертаете място на закрито с хлорна вар и да отблъснете влечугите, но не ви препоръчваме да третирате с нея открити площи, горски терени и поляни особено в близост до водоеми. Хлорната вар е силно токсична за околната среда, разяжда кожата и има ужасна миризма. 

Готовите препарати за отблъскване на влечуги са не само щадящи природата, но и с изпитан ефект. Не случайно те са и първият избор на професионалистите, когато се захващат с борбата със студенокръвните нашественици. При нас ще откриете както ефективни продукти с камфор под форма на спрей или гранули, така и ултразвукови електронни устройства и капани. Стремим се винаги да сме от помощ за нашите клиенти като тестваме най-новите продукти за прогонване на вредители. Не се колебайте да се свържете с нашия екип за персонална консултация, за да изберем за вас най-добрия продукт за прогонване на змии.