Помощ! Хапят ме дървеници.

Помощ! Хапят ме дървеници.Дървеници? Откъде се взеха?
Как ще се отървем от дървениците - с препарат или изнасяне от квартирата?
Kакво представлява тази хапеща гад дървеницата?
Препарати за дървеници - къде и какво да използваме?
Борба с дървеници
Айкън – биоциден препарат за дървеници
Препарат за дървеници „К-Отрин”
Препарат „Солфак”
„Фикам” - инсектициден препарат за хапещите дървеници
Препарат „Фендона”
„Фактор Улв”
Препарат за дървеници „Микрозин”
Кой препарат за дървеници да поръчам и кога ще го получа?

 


Дървеници? Откъде се взеха?

Да си представим следната ситуация – зимната сесия почти приключва, а вие сте готови да се нанесете в новата си квартира. Е, направили сте някои компромиси с цената, но изпитите ви преминаха, а съквартирантката ви и котката ѝ показват небивал ентусиазъм.

Следва нанасяне в малко апартаментче, в което комунизмът все още е в разгара си, а 21 век не съществува. След средно кротък новодомски купон музиката спира, полагате блажено глава, само за да се събудите след 2 часа от истеричния вик на съквартирантката: „Помощ! Хапят ме дървеници!”. Тя влетява в стаята ви. Чешейки се, прави движения, за които не сте и предполагали, че човешката анатомия е в състояние да възпроизведе. И всичко това – от едно хапещо животинче.

Препарат за дървеници или нова квартира?

След няколко колоритни балкански думички до слуха ви достига най-вълшебната от тях – дървеници. Казвате й да не се вдетинява и си лягате отново. Дървеници – да, бе – това са дребни проблеми. Хапещи… Нали, все пак, си взехме изпитите?! До края на вечерта обаче и вие, и котката сте станали специалисти по африканския танц конга, а на сутринта - тялото ви е с толкова ухапвания от дървеници, че се тревожите дали все още сте способни да задържате течности. Откривате, че вероятно сте алергични към ухапванията на тези вредители. Дали има препарат за дървеници?

Kакво представлява тази хапеща гад дървеницата?

Пиейки кафе, залагате на сигурното – питате Google. Дори името ѝ ви звучи неприятно.

Откривате ужасни неща: Възрастните дървеници са дълги 4-8 mm и са кафяви на цвят. Те имат твърди крачета с адски щипки за придържане към гостоприемника по време на храненето – с кръв.

Изпъкнали антенки излизат от главите им, а женската дървеница снася яйца през целия си живот. Нимфите, която се излюпват от яйцата са умалени копия на възрастните индивиди, които се хранят като тях – с изстрадала студентска кръв. Креватните дървеници имат добре определени места за почивка, в които могат да бъдат намерени много индивиди от всички различни етапи на живота.

Препарати за дървеници - къде и какво да използваме?

Обидени сте на еволюцията, и тъй като неслучайно сте на върха на хранителната верига, глождени от чувство за реваншизъм и ухапванията, започвате да търсите препарати за дървеници.

Попадате на Ню Фреш ООД - Борба с дървеници.

Откривате няколко основни надеждни марки препарати – „Айкън”, „К-Отрин”, „Солфак”, „Фикам”, „Фендона”, „Фактор Улв”, „Микрозин”, както и серия от капани в зелено, за да са в тон със завесите. Имената не ви говорят много, чешете ухапванията от дървеници и трескаво се опитвате да научите още за препаратите.

Първи е Айкън – биоциден препарат за дървеници, с контактно и стомашно действие с много бърз първоначален ефект и сравнително дълго последействие – последното ви радва. Микрокапсулираната суспензия съдържа пречистен ламбда цихалотрин. Разтваря се 5 мл. в 1 л. вода за 20 кв. м.

Следва препаратът за дървеници „К-Отрин” – продукт срещу хапещите насекоми с остатъчна активност, като нанесените частици не се виждат. Действа бързо срещу насекоми чрез директно пръскане и чрез остатъчна активност. Предизвиква опиянение, зашеметяване и смърт. Съдържа делтаметрин и не е класифициран в ЕС заради токсичност. Разтваряте 10-12 мл от препарата в 1 л вода.

Препаратът „Солфак” съдържа 5% цифлутрин - силен емулсионен биоцид, от групата на синтетичните пиретроиди. Разтварят се 20 мл от препарата в 5 л вода за дървеници.

„Фикам” e инсектициден препарат за хапещите дървеници, подходящ за контрол на зони с широк спектър. Нормалната доза за разреждане е 15-30 гр., които се разреждат в 5 литра вода, и с така приготвения разтвор се обработват 100 м².

Препаратът „Фендона” е бързо действащ пиретроид, който осигурява ефикасен контрол на широка гама вредни инсекти и дървеници, разбира се, върху всички видове повърхности. Активното вещество е толкова ефикасно, че предизвиква излизането на насекомите от скривалищата им за 5 мин., парализира ги до 30 мин, и причинява смърт до 24 часа. Тук се усмихвате.

„Фактор Улв” пък не съдържа разтворители, няма миризма, убива хапещите дървеници и не оставя следи. Препаратът за дървеници е много ниско токсичен, а 50 мл от него се разтварят в 5 л вода за 100 м2.

Препаратът за дървеници „Микрозин” съдържа сигернизирани пиретроиди. Разтварят се от 50 мл  до 75 мл в 5 л вода за 100 м2, в зависимост от нивото на заселеност на третирания обект. Подходящ е за вътрешни и външни обработки срещу пълзящи и летящи насекоми.

Кой препарат за дървеници да поръчам и кога ще го получа?

Следва затишие, в което в главата ви като хапещи дървеници се щурат идеи какво решение точно да изберете. Трябва да е смъртоносно за гадовете и бързо за вас. Трябва Ви консултация за най-добрия препарат за дървеници.

Обаждате се и го поръчвате от Ню Фреш ООД – виждат ви се надеждни, готини и свежи. Открили сте решението - доставка на следващия работен ден и инструкции как да третирате с препарата за дървеници. 

Смеете се съзаклятнически със съквартирантката, а котката е получила неизлечим нервен тик.
 

Още по темата прочетете ТУК>>> Без ухапвания от дървеници по тялото

Препаратите вредят ли на домашните любимци?

Публикувано от Тодор Дуралийски

Подобни статии

Препаратите вредят ли на домашните любимци?
Препаратите срещу хлебарки, против бълхи и кърлежи и др. вредят ли на домашните любимци?   Пестицидите са препарати, които се използват за борба с насекоми (за унищожаване на хлебарки, мухи, мравки, против кърлежи и др.) в и около дома, плевели в двора, микроби в банята и гризачи в избите.  Препаратите за борба с вредители са слабо токсични вещества, използвани за убиване на живи организми, като комари, гризачи, плевели и други. Въпреки че не са предназначени да навредят на нас или  нашите домашни любимци, препаратите могат да бъдат внесени в тялото чрез дишане, по..
Работят ли наистина капаните за дървеници
    Дървениците може и да не са най-опасните, но със сигурност, са едни от най-трудните за локализиране и най-досадните вредители, за които можем да се сетим. Само човек, който не е има близка среща с тях, може да подцени изключително неприятното усещане при мисълта, че съжителства с тези кръвопийци. Темата на днешния материал е свързана с капаните за дървеници, но преди да ги разнищим из основи – как и дали изобщо работят – нека се запознаем по-отблизо с неприятните насекоми и разберем какво точно представляват.     Дървениците – как изглеждат, кога хапя..
Какво да правите срещу дървеници в книги и лични вещи
Знаете ли, че дървениците могат да се крият и да се пренасят от едно място на друго във Вашите книги, чанти и лични вещи? Ами могат. Затова, какво следва да направите, когато забележите, че някоя се крие в любимия Ви чифт обувки? Въпреки че може да вземете нещата в свои ръце, обмислете възможността да се консултирате първо с професионалисти в борбата с вредителите. Ние, от Ню Фреш, можем да Ви помогнем по-лесно да се направи процеса по изтребване и да защитите вещите си. Ето както можете да направите, ако откриете тези гадни насекоми в своите вещи, преди да се заемете с третиране срещу д..
Прането убива ли дървениците
  На всеки може да се случи. Любимата ви риза, която е само за химическо, се смесва с ежедневното пране и преди да се усетите тя вече е с размер за 5-годишно хлапе или цветът и е толкова променен, че не можете да я познаете. Без съмнение пералнята и сушилнята може да се отразят пагубно на някои материи, но дали прането убива дървениците? Не е възможно дървениците да живеят върху дрехите, които носите, но те биха могли да обитават вещи и предмети в куфара или в чекмеджетата ви в дома. Задължително е да изпирате дрехите си след като се върнете от пътуване, но дали наистина прането уби..
Как се хващат дървеници 3 начина, по които се местят
Вижте 3 начина, по които дървениците се местят и множат Обратно на това, което може да си помислите, дървениците нямат предпочитание между безупречно чисто пространство или замърсена среда. Щом имат достъп до хранителен ресурс, те могат да живеят навсякъде, затова твърдения, че дървениците се привличат от мръсотия и неразтребени неща са просто безпочвени. В тази връзка, безпорядъкът улеснява тези насекоми да се крият, което може би подхранва погрешните представи. Идеалната им среда е топла и дава достъп до хранене с кръв. Предвид тези условия, може да се чудите как се разпространяват дървен..
Ухапвания на дете от дървеници Какво да правим
Научете какво е редно да се прави, ако откриете ухапвания по детето от дървеници    Всеки родител ще Ви каже, че има много тревоги покрай това да имате дете. Основателни или не, тревоги за всичко, от модела на сън до навиците за хранене се появяват веднага след раждането на бебето. Въпроси, които родителите никога не са се сещали да си задават, сега имат нужда от отговор, включително всички неща, свързани с ухапване на малко дете от дървеница.   Как да установите и да знаете какво да правите при ухапвания на деца от дървеница може да не е от най-големите тревоги на ч..
Прахосмукачка срещу дървеници - има ли ефект
Няма магичен лек, когато остава въпрос за контрол на нашествие на дървеници. Почистете с прахосмукачка пода си, изперете своето спално бельо на най-високата възможна температура, разрешена от производителя, и поддържайте безпорядъка минимален – всички те са отлични стъпки, които да бъдат предприети в борбата за превенция. Но ако вече сте изправени пред нашествие, реалността е че дори най-доброто почистване с прахосмукачка срещу дървеници не е гарантирано средство за унищожението им. Честно ли е да отвърнете на дървениците със същото Дървениците смучат нашата кръв, за да оцелеят, затова о..

1 Коментари към "Помощ! Хапят ме дървеници. "

Мирела На 26.09.2019
На мен ми помогна Фикам на Байер. Стана така, че имах гости от чужбина и след тях започнаха да ме хапят дървеници, е мина доста време докато разбера какво ме хапе, защото не намирах никакви следи от буболечки. Накрая разбрах, че са дървеници, четох много в интернет и с препарата Фикам си реших проблема, но се наложи 4 пъти да пръскам всичко, да пера по сто пъти всички дрехи и чершафи, но успях. Препоръчвам го! Отговор на този коментар

Напиши коментар

Вашето име:


Въведета кода в полето отдолу:

Коментар:
Забележка: не поддържа HTML!