Отново имате хлебарки в дома си? Искате да се отървете от тях веднъж завинаги? Тогава вижте нашите практични съвети за пръскане срещу тези насекоми. Ние ще ви помогнем да изберете най-подходящите препарати и ще ви консултираме в правилното им използване. Ето какво трябва да имате предвид, за да извършите ефективно пръскане срещу тях.

 

Подготвяне на помещенията преди пръскане против хлебарки

За ефикасното пръскане срещу хлебарки предварително трябва да преместите всички мебели на поне 30 см разстояние от стените. Така ще можете да третирате всички труднодостъпни места, които са любими на вредителите. Най-добре е преди започване да изпразните пространството под мивката в кухнята и банята. Не оставяйте никаква храна и прибори на открито, особено върху кухненския плот, защото върху тях може да попадне част от препарата. Ако имате отвори към тръбите в банята, отворете ги преди да напръскате, за да можете да обработите и тези зони. Не забравяйте да се погрижите за вашата безопасност преди всяко пръскане против хлебарки.

 

Най-добрите препарати и уреди за пръскане против хлебарки

ФЕНДОНА 60 CK - Това е бързо действащ пиретроид. Предназначен е за пръскане против хлебарки и други вредители на открито и на закрито. Без проблем полепва по всички видове повърхности. Активен е дълго време след нанасяне. Този препарат е толкова ефикасен, че предизвиква излизането на насекомите от скривалищата им за 5 мин., парализира ги до 30 мин. и причинява смърт до 24 часа.

BROS аерозол против хлебарки – Спрей аерозол за обработка на закрито. Преди употреба трябва да затворете вратите и прозорците и след това да напръскате помещението от поне метър разстояние от стени, плотове и мебели. След употреба на спрея, излезте от помещението и го оставете затворено за 15 минути. След това проветрете продължително.

Айкън – Това е високоефективен биоцид с много бърз първоначален ефект. Има изключително дълго остатъчно действие. Най-добре е да пръскате на всеки 28 дни, сутрин рано или вечер късно. За прецизна обработка използвайте спринцовка за дозиране или ръчна пръскачка.

Пръскането против хлебарки се улеснява с професионална раменна пръскачка. С помощта на пръскачка с щека, химически устойчиви уплътнения и маркуч лесно ще можете да регулирате струята на пръскане. Избирайки такава с полупрозрачен резервоар ще можете да следите нивото на разтвора по време на третирането.

 

Съвети за дълготрайна защита след третиране срещу хлебарки

За да си осигурите дълготрайна защита от вредители след напръскване, не отмивайте използвания препарат поне 7 дни. Не го докосвайте, докато не изсъхне и дръжте децата далеч от него. Ден след като сте направили обработка, запушете каналите в дома си с гумени тапи. Най-важни са каналът на мивката в кухнята и този на душа в банята. Отстранявайте своевременно всички течове, защото те са предпоставка за появата на вредители и за повторно третиране. Добре е след месец да планирате второ пръскане против хлебарки, за да сте сигурни, че ще сте отървали не само от вредителите, но и от техните яйца.

 

Как да поддържаме дома си, за да не се налага повторно пръскане? 

За да не се налага системно пръскане против хлебарки, е добре да спазвате няколко прости правила в дома си:

  • Поддържайте добра хигиена. Не оставяйте разопакована храна навън или неизмити чинии в мивката. В противен случай пак ще търсите нови методи за справяне с вредители;
  • Изхвърляйте коша за отпадъци редовно. Той е любимо място на вредителите, така че не забравяйте за него, ако не искате да правите повторно третиране;
  • Поставяйте гумени тапи на каналите в дома си, когато не ги използвате. Добре е да ги почиствате със специални препарати поне веднъж месечно;
  • Почиствайте електрическите уреди в кухнята като хладилник, тостер, микровълнова печка, за да не се задържат трохи в тях. В противен случай е въпрос на време вредителите да се върнат и да търсите нови препарати;
  • Заложете отровни гел-примамки, с които да унищожите случйно преминаващите през собствеността ви хлебарки;
  • Следете за наличието на инсекти с помощта на капани-къщички, за да разберете дали е необходима още една обработка.

 

 

Пръскане против хлебарки с помощта на Ню Фреш

Вече над 10 години сме директен вносител на едни от най-големите и доказали се фирми в Европа в областта на прогонването на вредители. В нашия онлайн магазин ще откриете най-ефективните препарати за пръскане против хлебарки. Ние предлагаме индивидуални консултации на нашите клиенти за справяне с всички вредители. Можете да се свържете с нас на тел. 0896660843 в работни дни от 9 до 17 ч.
Стараем се да предложим по няколко възможни решения за всеки проблем. Те, в комбинация с надеждните ни продукти за третиране против хлебарки, гарантират отлични и дълготрайни резултати. Ние ценим вашето време, затова изпращаме 80% от поръчките още същия ден. Гарантираме ви, че с нашите висококачествени препарати и ценни съвети за справяне с хлебарки ще спечелите битката с вредителите.