Видовете механични капани за вредители - как да изберете?

Видовете механични капани за вредители - как да изберете?

Вредните животни са навсякъде – в дома или на двора, а пораженията, които нанасят не са никак малки. Нашествието на гризачи в дома или около него, предполага предприемането на бързи и ефикасни  мерки за защита от тях. Механичните капани са ефективно и удачно решение за борбата срещу тях. 

Вредителите, които можете да хванете с механични капани

Независимо дали са в помещенията или в откритите площи, унищожаването на нашествениците не бива да се отлага. Колкото по-навреме се предприемат мерки, толкова по-малки ще са пораженията, нанесени от тях. 
Ние от Ню Фреш сме подбрали многобройни варианти ефикасни клопки, предназначени за улавяне на: 

Освен че могат да унищожат вещите в дома ни и насажденията навън, тези животни се считат и за опасни преносители на различни болести. Именно заради това, след пълното им изтребване, е необходимо да бъдат предприети мерки за предпазване от повторната им поява. 

Видове механични капани според начина на хващане

За да постигнете добри и дълготрайни резултати, най-важното е внимателното да подберете механичния капан според целевия вредител и своите нужди. Въпреки голямото разнообразие, те се свеждат до три основни разновидности: убиващи уреди, тип клетка и лепливи повърхности. 

  • Убиващите са най-често срещаните и предпочитаните от професионалистите. Те се използват както в закрити пространства, така и на открито. Унищожаващият им ударник не само залавя, но и убива хванатия нашественик веднага. Залагат се в мазета и общи части на жилищни сгради и къщи, изби и складови помещения и др.

  • Тип клетка – улавят животното, но не го нараняват. Именно поради тази причина се смятат и за напълно хуманни. Обикновено това са механични метални конструкции с различни размери, които до голяма степен приличат на клетка. Предпочитани са основно за дома – закрити помещения, тавани, мазета, изби и се използват многократно. 

  • Лепливите механични клопки гарантират моментално улавяне при преминаването или допира на конкретния вредител по тях.  Могат да се поставят и в дератизационни кутии или в механичните клопки тип клетка за едновеременно хващане на 4 или 10 мишки. 

  

Как да изберете капан според нуждите ви?

Най-важното е да установите вида на вредителя, за да сте наясно с какво животно си имате работа. Освен това е добре да обърнете внимание на материала, от който е изработена механичната клопка, както и дали е предназначена за многократна употреба. 

  • Всички убиващи капани за гризачи, които ще откриете при нас са изработени от висококачествени материали – стомана и устойчива пластмаса. Могат да се използват много пъти, като след всяко улавяне е нужно да ги почистите добре. Металните модели може да изварявате във вода. Изберете от специалните ни привличащи пасти и таблетки за гризачи или да вземете модел, с добавена примамка – по този начин лесно и бързо ще привлечете нашественика. 
  • Хуманните капани тип клетка на NewFresh.org са готови за употреба – не е необходимо сглобяване по схема или разгъване, което допълнително гарантира издръжливостта им. Размерите им са идеални за справяне с белки, порове, съсели и невестулки като при всяко залагане е нужно да използвате ръкавици и подходяща за целевия вредител храна. 
  • Лепливите плоскости, които ви предлагаме са покрити с дебел слой незасъхващо лепило, което гарантира задържането на нашественика в клопката. Чудесни са за закрити помещения, а малките модели за инсекти, може да поставяте в шкафове и гардероби. Обърнете внимание, че капаните с лепило са за еднократна употреба – след хващане или напълването им следва да ги изхвърлите. 

 

Независимо от вида на вредителя, в нашия онлайн магазин ще намерите голямо разнообразие от механични капани за борба с мишки и плъхове, къртици, белки и съсели на отлични цени. В случай, че изпитвате затруднение при избора си, обадете се на телефон 0896660843 за безплатна консултация. Доверете се на висококачествените продукти от Ню Фреш – Експерта в прогонването на вредители. 

Публикувано от Ню Фреш