Кои капани за мишки наистина действат?

Кои капани за мишки наистина действат?

Отговорът на този въпрос е много лесен – всички капани действат безотказно, ако се заложат правилно.

Разберете как става това като погледнете по-долу.

А ето плюсовете на капаните за мишки:

- не са скъпи;

- подходящи са за многократна употреба;

- можете да ги използвате повторно след дълъг период от време;

- действат мигновено, щом мишката попадне в тях.

В нашия онлайн магазин се предлагат следните видове капани за мишки:

Механични капани за мишки

Най-стандартният вариант. Основата е направена от дърво или пластмаса. Към нея е прикрепен механизъм на пружина, който щраква, щом мишката застане отгоре. Така тя попада в плен или бива убита. За да ползвате механичния капан, трябва да поставите примамка в него. Този капан е ефективен при мишки с всякакви размери, но употребата му е опасна, ако имате малки деца или домашни любимци у вкъщи.

Електронни капани

Модерна разновидност на горния вариант, при която след като бъде уловена, мишката бива убита моментално с електрически ток.

Капани “клетка” или Хуманни капани за мишки и други гризачи

Т. нар. хуманни капани за мишки, които не нараняват гризачите, а само ги затварят във вътрешността на клетката. Можете да избирате между разновидности с различна големина и един или повече отвори.

Капани с лепило за плъхове и мишки

Намазани отвътре с лепило, което улавя гризачите, те са по-безопасни спрямо децата и домашните любимци (стига да не съдържат отрова). При повечето разновидности в лепилото има вещество, което примамва мишките. Така не се налага да се грижите за осигуряването на примамка. Минусът им обаче е, че мишката невинаги се задържа вътре и е възможно да избяга от клопката, особено ако е с по-големи размери.

Всички модели можете да разгледате >>>  тук.

Какъвто и капан да изберете, ако не сте го заложили правилно, ще намалите шансовете си за успех. Макар че поставянето на пръв поглед изглежда лесно, е добре да знаете следното:

  1. Поставете капаните близо до местата, където гнездят мишките. Ако не можете да се ориентирате, изберете някоя точка, през която сте ги виждали да пребягват.
  1. Разстоянието между отделните капани не трябва да е по-голямо от две-три крачки. Добре е да заложите на комбинации от два капана, поставени на разстояние 2-3 сантиметра един от друг, за да уловите мишките, които се опитват да ги прескочат. Този трик работи най-добре при механичните капани и тези с лепило.
  1. Що се отнася до броя на капаните, заложете максимално количество през първата вечер. Тогава се хващат най-много мишки, тъй като все още не са достатъчно предпазливи.
  1. Продават се готови примамки за мишки. Ако решите да заредите капана с подръчни материали, изберете малко количество храна, богата на протеини.
  1. След като поставите капаните наблюдавайте внимателно активността на мишките и продължавайте да ги залагате, докато изчезнат напълно.

Ако гризачи са се нанесли във Вашия имот, причиняват щети на къщата Ви или пречат да използвате пространството, свържете се с консултантите от Ню Фреш ООД. Независимо дали имате нужда от капан за мишки или ефикасно средство за унищожаване на плъхове, нашите консултанти ще Ви помогнат да изберете най-доброто решение. Повече от 10 години ние Ню Фреш ООД сме Вашият надежден партньор в борбата с вредителите! 

Публикувано от Тодор Дуралийски