Кои капани за мишки наистина действат?

Кои капани за мишки наистина действат?

Отговорът на този въпрос е много лесен – всички капани действат безотказно, ако се заложат правилно.

Разберете как става това като погледнете по-долу.

А ето плюсовете на капаните за мишки:

- не са скъпи;

- подходящи са за многократна употреба;

- можете да ги използвате повторно след дълъг период от време;

- действат мигновено, щом мишката попадне в тях.

В нашия онлайн магазин се предлагат следните видове капани за мишки:

Механични капани за мишки

Най-стандартният вариант. Основата е направена от дърво или пластмаса. Към нея е прикрепен механизъм на пружина, който щраква, щом мишката застане отгоре. Така тя попада в плен или бива убита. За да ползвате механичния капан, трябва да поставите примамка в него. Този капан е ефективен при мишки с всякакви размери, но употребата му е опасна, ако имате малки деца или домашни любимци у вкъщи.

Електронни капани

Модерна разновидност на горния вариант, при която след като бъде уловена, мишката бива убита моментално с електрически ток.

Капани “клетка” или Хуманни капани за мишки и други гризачи

Т. нар. хуманни капани за мишки, които не нараняват гризачите, а само ги затварят във вътрешността на клетката. Можете да избирате между разновидности с различна големина и един или повече отвори.

Капани с лепило за плъхове и мишки

Намазани отвътре с лепило, което улавя гризачите, те са по-безопасни спрямо децата и домашните любимци (стига да не съдържат отрова). При повечето разновидности в лепилото има вещество, което примамва мишките. Така не се налага да се грижите за осигуряването на примамка. Минусът им обаче е, че мишката невинаги се задържа вътре и е възможно да избяга от клопката, особено ако е с по-големи размери.

Всички модели можете да разгледате >>>  тук.

Какъвто и капан да изберете, ако не сте го заложили правилно, ще намалите шансовете си за успех. Макар че поставянето на пръв поглед изглежда лесно, е добре да знаете следното:

  1. Поставете капаните близо до местата, където гнездят мишките. Ако не можете да се ориентирате, изберете някоя точка, през която сте ги виждали да пребягват.
  1. Разстоянието между отделните капани не трябва да е по-голямо от две-три крачки. Добре е да заложите на комбинации от два капана, поставени на разстояние 2-3 сантиметра един от друг, за да уловите мишките, които се опитват да ги прескочат. Този трик работи най-добре при механичните капани и тези с лепило.
  1. Що се отнася до броя на капаните, заложете максимално количество през първата вечер. Тогава се хващат най-много мишки, тъй като все още не са достатъчно предпазливи.
  1. Продават се готови примамки за мишки. Ако решите да заредите капана с подръчни материали, изберете малко количество храна, богата на протеини.
  1. След като поставите капаните наблюдавайте внимателно активността на мишките и продължавайте да ги залагате, докато изчезнат напълно.
Публикувано от Тодор Дуралийски

Подобни статии

5 знака, че не сте се отървали от мишките
5 знака, че не сте се отървали от мишките в дома си   Имахте проблеми с мишки и плъхове, но след като заложихте капани и отрови за мишки, смятате, че сте се отървали завинаги. Сигурни ли сте, че това е така?! Онези изпражнения, които видяхте от отдавна ли са или са нови?               1. Откривате изпражнения на гризачи вкъщи Новите изпражнения са по-тъмни на цвят, по-меки  и влажни. Тъй като течността от мишите изпражнения се изпарява, с те чение на времето те изсъхват, стават стари и сиви, по-твърди и лесн..
Мишки и плъхове – колко вредни всъщност са те?
    Всеки се е сблъсквал с малки сладки мишленца и по-големите им роднини, към които никой не изпитва симпатия - плъховете. Всеки знае, че са вредители, но какви точно вреди могат да донесат? 1. Те съсипват и унищожават храната ни, като нахапват 10 пъти повече отколкото изяждат. Чрез своята слюнка, изпражнения или дори косми мишките и плъховете могат да заразят  храните и местата където са минали. Както ние хората, така дори и домашния ни любимец е изложен на риск от зараза. 2. Болестите, които пренасят мишките и плъховете са много. Има по-леки заболявания, с коит..

0 Коментари към "Кои капани за мишки наистина действат?"

Напиши коментар

Вашето име:


Въведета кода в полето отдолу:

Коментар:
Забележка: не поддържа HTML!