Какво да правиш, ако е влязла змия в къщата ти?

Какво да правиш, ако е влязла змия в къщата ти?

Змиите понякога влизат в домовете ни, защото така си осигуряват топлина през есента или пък хлад през горещото лято. Освен това те често са привлечени в къщите ни от гризачите, които обитават мазетата. А уж змиите рядко влизат там, където са хората… Какво да правиш, ако в къщата ти е влязла змия? На първо място – внимавай, но не изпадай в паника! Трябва да съобразиш точно с каква змия си имаш работа или най-добре да се обадиш на професионалисти. Не е препоръчително да взимаш мерки за отстраняване на змията, но все пак има няколко общи метода,  които предоставят информация как да премахнеш безопасно змия от дома си.

Премахване на змии чрез метене

Една от най-простите тактики за премахване на змия от къщата ти е метенето. С помощта на метла и кофа можеш да пренесеш змията на открито. Избери кофа с капак, за да може да бъде запечатана, така змията няма да може да избяга. Запомни, че е важно да бъдеш снимателен, в България отровните змии са рядкост, най-често в домовете влизат смокове, но имай едно наум и се пази от ухапване. Змиите хапят, когато се раздразнят и метенето може да направи точно това. Като най-добра практика, вземи превантивни мерки за прогонване на змии от двора, за да не могат те да влязат в дома ти. А ако змиите вече са вътре, свържи се със специалисти от ДДД фирма.

Премахване на змии чрез улавяне в торба - капан за змии

Друг лесен начин за улавяне на змия е да използваш платнена торба. Ако змия се спотайва някъде в къщата ти, то торбата от плат ще ѝ създаде привлекателно местообитание. Платнената торба, използвана като капан е идеалното тъмно и прохладно укрития за змиите. Веднъж влязла в торбата капан, без проблем ще можеш да изнесеш змията от дома си.

Капан с лепило за змии 

Един от най-разпространените методи за улавяне на змии е използването на капан с лепило. Всичко, от което имаш нужда, за да го направиш сам е: едно парче шперплат или картон с размери поне 40/40 см за основа и ефективно, добре залепващо лепило за змии. Основата трябва да намажеш обилно с лепило. Целта е змията, плъзгайки се из дома ти, да залепне за лепливата плоскост и да остане там. За да си сигурен в успеха си срещу змията, трябва да заложиш няколко капана в различни помещения в дома си. Ако нямаш време за лепливи плоскости тип направи сам, може да си вземеш и готов капан с лепило за змии

Сигурна и ефективна практика е да предотвратиш влизането на змии в къщата като ги държиш далеч от двора си. Повече за причините, поради които змиите са твои неканени гости, виж тук: 5 причини да имате змия в двора 

Премахване на змия от къщата и Ню Фреш 

Вече над 10 години ние от Ню Фреш сме директен вносител на едни от най-големите и доказали се фирми в Европа в областта на премахването и прогонването на змии. В нашия онлайн магазин ще откриеш най-ефективните средства, за да елиминираш влечугите и да им попречиш да влязат в дома ти! За ефективно прогонване на змии от двора и градината, не се колебай, а се обади на консултантите от Ню Фреш. Независимо дали търсиш решения за прогонване на змии или за унищожаване на сляпо куче, ние от Ню Фреш сме твоят надежден партньор в борбата с вредителите!