Как да се боря срещу Кълвач, който кълве изолацията?!

Как да се боря срещу Кълвач, който кълве изолацията?!

Как да се боря срещу Кълвач, който кълве изолацията ?!

Рядко се среща човек, който не е виждал как кълвач се грижи за някое дърво, като изкълвава вредните насекоми от кората. Оказва се, че дейността на кълвача се прехвърля и върху къщите и несъзнателно поврежда изолацията им. Затова се налага да се вземат ефективни мерки срещу кълвачите.

В България се срещат 8 вида кълвачи! Такива са Големият, Средният и Малкият пъстър кълвач, Сирийският пъстър кълвач, Сивият кълвач, Зеленият кълвач, Черният кълвач (Въгленар) и Трипръстият кълвач! Те са ценни видове и в никакъв случай превенцията срещу кълвачите не трябва да им причинява нараняване или смърт.

Защо да взимаме мерки срещу кълвачи?
Как безболезнено да се борим срещу кълвачите?
Какво друго можем да използваме срещу кълвачите?
Безопасни ли са лентите и плашила срещу кълвачите?

 

Защо да взимаме мерки срещу кълвачи?

Тъй като кълвачите се хранят с насекоми, намирани в дървото, те могат да открият своя източник за обяд в някой дървен перва или под керемида и след това да започнат да кълват, за да потърсят втора подобна възможност. Останал сам, един малък кълвач може да пробие във външната изолация на една къща няколко дупки за една седмица, да разруши дървената облицовка и да отвори вход за вода, гниене и друга фауна.

Макар че няма магическо решение срещу кълвачите, има някои ефективни идеи за това какво да направите, ако Ви дойде на гости кълвач.

​​Плашила и ленти срещу кълвачи на изгодни цени

Как безболезнено да се борим срещу кълвачите?

Нямаме право да убиваме или нараняваме кълвачите, тъй като са ценен вид, но има много други начини да защитим къщата си.

Срещу кълвачите най-често се слагат светлоотразителни ленти. Светлоотразителните ленти срещу кълвачите представляват ролки с различни дължини. Всеки може да си отреже лента и да я закачи или да я залепи.

Лентите срещу кълвачи се слагат там, където кълве птицата и се оставя да виси. Лентите срещу кълвачи отразяват светлината и издават много тих шум, докато ги духа вятърът. Също така се получават различни отблясъци на светлината и кълвачите се объркват.

Това е един изключително екологичен и хуманен метод срещу кълвачи. Лентата е направена от здрав, водоустойчив материал, който не вреди нито на птиците, нито на други животни.

Какво друго можем да използваме срещу кълвачите?

Освен лентите, срещу кълвачи може да се използва успешно Плашило холограма Бухал. Плашилото срещу кълвачи притежава и малко звънче. Така освен, че отразява светлината, звънчето издава специфичен шум и плашилото действа ефективно срещу кълвачи. Този шум не е дразнещ за хората, но кълвачите определено стоят надалеч.

Друг ефективен начин за борба срещу кълвачите е използването на различните модели плашила Око. В нашия сайт се предлагат Жълто око, Бяло и Черно око. Те са изработени от винил, но имат и холограмно алуминиево фолио.

Препоръчва се срещу кълвачи да се използва повече от едно плашило, в комбинация от ленти. 

Ние от Ню Фреш ООД предлагаме на своя сайт комплект от 3 броя плашила срещу кълвачи. Освен плашилата, в комплекта е включена и холограмна лента срещу кълвачи. Плашилата — балони ОКО се надуват. Светлоотразителната лепенка подпомага борбата срещу кълвачите. Лентата срещу кълвачи можете да поставите близо до балоните или на съвсем различно място.

Безопасни ли са лентите и плашила срещу кълвачите?

Кълвачите са ценен животински вид, който е защитен от закона и ние сме длъжни да се съобразяваме с това. Борбата срещу кълвачите не трябва да бъде на всяка цена. Средствата, които се използват, са достатъчно ефективни и не се налага да взимаме крайни мерки спрямо тези полезни за дърветата птици. Колкото и да ни дразнят, мисълта за ползата за природата трябва да е водеща.

Всички средства, които предлагаме, срещу кълвачи и други птици, са максимално хуманни и природосъобразни.

Продукти срещу кълвачи и Ню Фреш 

Повече от 10 години ние от Ню Фреш сме директен вносител на едни от най-големите и доказали се фирми в Европа в областта на прогонването на вредители. В нашия онлайн магазин ще откриете най-ефективните продукти срещу кълвачи, които включват плашила, ленти, както и шипове против птици, шипове против гълъби и много други.

За сигурни средства за защита от птици, потърсете консултантите на Ню Фреш за безплатна консултация. Те ще Ви помогнат да изберете най-ефикасния препарат, при проблеми с птици и да спечелите битката с вредителите. Знаем колко ценно е вашето време, затова изпращаме 80% от поръчките още същия ден. Даваме 100% гаранция за всички електронни устройства в сайта ни. Независимо дали търсите средства за защита от птици или Ви трябва решение срещу гризачи, ние от Ню Фреш сме вашият надежден партньор с борбата с вредителите!

Публикувано от Тодор Дуралийски