10 лесни начина да изгоним хлебарките в домашни условия

10 лесни начина да изгоним хлебарките в домашни условия

Откривате хлебарки в кухненския шкаф или сте забелязали движението им в банята – това е меко казано неприятно. Хлебарките рядко са сами и наличието на една означава, че домът Ви е обект на заразяване. Знаем, че първата Ви мисъл е да убиете нашествениците мигновенно, но преди да позвъните на фирми, които използват отрови срещу хлебарки, опитайте да се справите с проблема чрез природни средства.

 

 

Много етерични масла имат свойства и могат да Ви помогнат в борбата с хлебарките. Особено ако не желаете да използвате отрова за хлебарки.

Ментово масло

Кедрово масло

Срещу хлебарките са ефикасни натурални масла

Ефикасни методи срещу хлебарки на изгодни цени

1. Ментово масло

Известно е, че ментовото масло е ефикасно срещу паяци. То обаче може да помогне и в борбата с хлебарките.

Силното ароматно масло, смесено с оцет  ще Ви помогне да се отървете от хлебарките.

Приготвяне на разтвора е бързо.

Ефикасни методи срещу хлебарки на разумни цени

Капки масло се прибавят към една част бял оцет и две части вода. Сложете получената течност в шише с пръскалка или пръскачка, напръскайте местата, където преминават хлебарките.

Напръскайте с разтвора около и под шкафовете в кухнята, под мивката, в банята и коридора, изобщо навсякъде, където сте забелязали хлебарките. 
Можете да нанесете маслото и по кухненските рафтове и плотове. Мирисът не само ще отблъсква насекомите, но и ще ухае приятно.

2. Кедрово масло

Това е един от най-добрите натурални инсектициди. Действа срещу почти всички насекоми и членестоноги – против хлебарки, мравки, дори паяци. Влизайки в контакт с кедровото масло, хлебарките се дехидратират, а могат и да се задушат.

Как да използвате маслото?

Натопете памучни топчета и ги натопете в натурално, кедрово масло.
Поставете ги там, където минават хлебарките.
Може да ползвате и кедрови готови топчета или блокчета.

3. Масло от кефиров лайм

Това е маслото, което е най-ефективно в борбата с хлебарките. Отблъсква на 100% почти всички видове хлебарки, а действа и срещу други насекоми.

За да ползвате маслото, добавете го към етанол и пръскайте.

4. Масло от нийм

Маслото от нийм е ефективен помощник на човека и помага за справяне с много болести. То обаче е изключително ефективно и в борбата с хлебарките.

Защо?

Маслото от нийм съдържа азадирахтин – активна съставка, която влияе върху хормоналната система на хлебарките. Излагането на насекомите на масло от нийм води до нарушение у способността им да се размножават.

Ако целите ефективно пръскане против хлебарки, свържете се с консултантите на Ню Фреш. 

Продукти от кухнята, които също могат да Ви помогнат в борбата с хлебарките

5. Утайка от кафе

Ароматът на утайка от кафе примамва хлебарките в тъмните, тихи ъгли на дома. Това е един от най-ефективните естествени начини да се отървете от хлебарките. Въпреки това, все още не е доказано, че кофеинът в кафето действа като отрова на хлебарките.

Как да приготвим разтвора?

Лесно е.

Напълнете няколко стъклени буркана с вода.
Поставете утайка от кафе на дъното на хартиени чашки, които слагаме в бурканите.
Сложете бурканите там, където сме видели хлебарките. Най-активни насекомите са през нощта. Заради ароматът на кафе хлебарките ще се привлекат към бурканите, ще влязат в тях и няма да могат да излязат от тези естествени капани.

На сутринта изхвърлете съдържанието на капаните. Залагат се нови капани в продължение на няколко дни.

6. Пипер, чесън и оцет

Знаем, че смесени тези три съставки могат да бъдат чудесна подправка за ястие, но те имат свойството на естествен репелент – отблъскват хлебарките. Миризмата на пипер, лук и чесън отбслъсква гадинките.

Обелете лука и чесъна и добавете пипер на прах. Сложете ги във вода и оставете сместта да заври. С получения разтвор напръскайте по местата, където сте видели хлебарки. Бихте могли да използвате и лют червен пипер за разтвора.

7. Краставица

Краставиците са изключително ефективни в борбата с хлебарките, а също така са безвредни. Хлебарките избягват миризмата на краставици, затова те могат да се използват като естествен репелент.

Как?

Нарежете краставица на тънки резенчета и ги поставете из кухнята – под мивката, в шкафовете. Сменяйте резенчетата след като изсъхнат.

Може да използвате и домашни инсектициди.

Как да ги приготвите?     

8. Диатомична пръст

 

Диатомичната пръст се получава от седиментни скали – това е един естествен и нетоксичен начин да отблъснете хлебарките. Пръстта засяга телата на хлебарките, като абсорбира мазнините им и по този начин дехидратира насекомите.

За да елиминирате хлебарките, разпръснете диатомична пръст на местата, където те преминават.

9. Борна киселина

Борната киселина е натурален инсектицид, с бързо действие. С нея можете да третирате дома си против всякакви насекоми. Борната киселина е нетоксична за хората, но е смъртоносна за хлебарките.

Употребата е лесна и безопасна.

Поръсете прахта на всички места, където сте забелязали хлебарките и там където те могат да се скрият. Може да поръсите и в шкафовете и да намажете върху стените тънък слой прах.

10. Устройство против хлебарки 
Безвреден и ефикасен метод в борбата с хлебарките е устройството Slimline 2500. То действа еднакво ефективно както срещу гризачи, така и срещу пълзящи насекоми.
Устройството против хлебарки използва електромагнитен и ултразвуков сигнал, който въздейства на слуховия апарат и нервната система, като ги подлага на стрес, намалява жизнените им функции и пречи на размножаването им.

Използва се много лесно и е изключително ефективно средство за унищожаване на хлебарки.

Само трябва да го включите в контакта. Освен това е безопасно – за бременни, деца, хора с пейсмейкъри, домашни любимци като кучета, котки, риби и птици.

С устройството против хлебарки няма да има нужда да използвате отрови за хлебарки, ще избегнете гадините, тичащи под шкафовете в кухнята и в банята.

Може да ВИ хареса също: КАПАН ЗА ХЛЕБАРКИ – НОВА ТЕХНОЛОГИЯ СРЕЩУ ХЛЕБАРКИТЕ
ПРЕПАРАТИТЕ ВРЕДЯТ ЛИ НА ДОМАШНИТЕ ЛЮБИМЦИ?

Публикувано от Тодор Дуралийски