10 лесни начина да изгоним хлебарките в домашни условия

10 лесни начина да изгоним хлебарките в домашни условия

Откривате хлебарки в кухненския шкаф или сте забелязали движението им в банята – това е меко казано неприятно. Тези инсекти рядко са сами и наличието на една означава, че домът Ви е обект на заразяване. Знаем, че първата Ви мисъл е да убиете нашествениците мигновено, но преди да позвъните на фирми, които използват отрови срещу насекоми, опитайте да се справите с проблема чрез природни средства.

Как да се отървем от хлебарките?

Като специалисти в борбата с вредители, ние от Ню Фреш, можем да ви предложим редица доказани методи за борба с тези пълзящи нашественици. Освен биоцидните геловете за унищожаване на инсекти и препаратите за пръскане, които са предпочитани при професионални обработки, определени силни аромати също се справят отлично срещу хлебарките. Много етерични масла и продукти от кухненските шкафове са ни помагали да изгоним пълзящите инсекти в домашни условия. Тествали сме тези средства и сме доволни от постигнатото. Опитайте и Вие! 

 

Ментово масло

Кедрово масло

За отърваване от хлебарките са ефикасни натурални масла. 

1. Ментово масло

Известно е, че ментата е ефикасна срещу паяци. Тя обаче помага и в борбата с хлебарките. Силно ароматният екстракт от мента, смесен с оцет е отлично средство, с което без усилия и вредни химикали успяваме да премахнем нашествениците от кухни, бани и складови помещения.  
Приготвянето на разтвора е бързо.

 

Ефикасни методи срещу хлебарки на разумни цени

Капки ментов екстракт се прибавят към една част бял оцет и две части вода. Необходимо е да сложите получената течност в шише с пулверизатор или малка ръчна пръскачка. След това трябва само да напръскате местата, където преминават наскеомите.
Третирането с разтвора около и под шкафовете в кухнята, под мивката, в банята и коридора е задължително. Пръскайте обилно навсякъде, където сте забелязали активност. Спокойно нанесете получения разтвор и по кухненските рафтове и плотове. Миризмата не само ще помогне за отърваването от инсекти, а и домът Ви ще ухае добре и ще добринесе за хигиената. Разтворът е безвреден за Вас, домашните Ви любимци и хранителните продукти.

 

2. Кедър

Това е един от най-добрите натурални инсектициди. Действа срещу почти всички насекоми и членестоноги. Влизайки в контакт с кедровия екстракт, пълзящите инсекти се дехидратират, а могат и да се задушат.
Как да използвате маслото за отърваване от вредните насекоми?
Офоремете памучни топчета и ги натопете в натурално кедрово масло.
Поставете ги в ъглите на кухнята, в банята, във вътрешността на шкафовете, както и в пукнатини и цепнатини, където вредните насекоми могат да се укриват. 
Ако нямате време за направа на домашни средства, ползвайте готови кедрови кубчета или блокчета. 

3. Масло от кефиров лайм

Това е маслото, което е най-ефективно в борбата с пълзящите гадини. Отблъсква на 100% почти всички видове хлебарки, а действа и срещу други насекоми.
За да ползвате кефировия лайм, добавете го към етанол и третирайте зоните, в които сте забелязали активност на инсекти и в техните скривалища. Може да прилагате върху електроуреди, в шкафове, по плотове, фаянс и др.

4. Нийм

Маслото от нийм е ефективен помощник на човека и помага за справяне с много болести. То обаче е изключително ефективно, когато целите отърваване от пълзящите нашественици.
Защо?
Маслото от нийм съдържа азадирахтин – активна съставка, която влияе върху хормоналната система на натрапниците. Излагането на насекомите на миризмата на нийм води до нарушение у способността им да се размножават. 

Ако целите ефективно пръскане против хлебарки, свържете се с консултантите на Ню Фреш. 

 

Домашни средства против хлебарки

5. Утайка от кафе

Ароматът на утайка от кафе примамва инсектите в предварително подготвени капани тип направи си сам. Това е един от най-ефективните естествени начини за отърваване от натрапниците.
Как да приготвите разтвора?
Лесно е.
Пълните няколко стъклени буркана с вода.
Поставяте утайка от кафе на дъното на хартиени чашки, които слагате в бурканите.
Залагате капаните-буркани там, където сте забелязали активност на инсекти. Заради ароматът на кафе, те ще се привлекат към бурканите, ще влязат в тях и няма да могат да излязат. На сутринта изхвърлете уловените екземпляри. Залагайте нови буркани с утайка до пълно отърваване от пълзящите инсекти.

6. Пипер, чесън и оцет

Знаем, че смесени тези три съставки са чудесна подправка за ястие, но те имат свойството на естествен репелент – отблъскват насекомите. 
Обелете лука и чесъна и добавете пипер на прах. Сложете ги във вода и оставете сместта да заври. С получения разтвор напръскайте по местата, където сте видели нашествениците. Бихте могли да използвате и лют червен пипер в разтвора за отърваване от пълзящи гадинки. 

 

7. Краставица

Краставиците са изключително ефикасни за отърваване от хлебарки, а също така са безвредни. Инсектите избягват миризмата на краставици, затова те могат да се използват като естествен репелент. 
Как?
Нарежете краставица на тънки резенчета и ги поставете из кухнята – под мивката, в шкафовете, зад електроуредите. Сменяйте резенчетата след като изсъхнат.

Домашни инсектициди за отърваване от хлебарки

Как да ги приготвите?     

8. Диатомична пръст

Диатомичната пръст се получава от седиментни скали – това е един естествен и нетоксичен начин за отърваване от вредните пълзящи инсекти. Пръстта засяга телата им, абсорбирайки мазнините им, като по този начин ги дехидратира.
За да елиминирате нашествениците в дома си, разпръснете диатомична пръст на местата, където те преминават.

 

9. Борна киселина

Борната киселина е натурален инсектицид, с бързо действие. С нея можете да третирате дома си против всякакви насекоми. Борната киселина е нетоксична за хората, но е смъртоносна за хлебарките.
Употребата е лесна и безопасна и Ви гарантира 100% отърваване от пълзящите гадини.
Поръсете прахта на всички места, където сте забелязали активност на инсекти и там, където те могат да се скрият. Може да поръсите и в шкафовете и да намажете върху стените тънък слой прах. 

 

10. Устройство против хлебарки 
Устройствата против хлебарки използват електромагнитен и ултразвуков сигнал, който въздейства на слуховия апарат и нервната система на пълзящите инсекти, като ги подлага на стрес, намалява жизнените им функции и пречи на размножаването им.

Безвреден и ефикасен метод за отърваване от пъзящите насекоми е устройството Slimline 2500. То действа еднакво ефективно както срещу гризачи, така и срещу пълзящи насекоми. Това е една от причините да е един от най-поръчваните ни продукти!

Използва се много лесно и е изключително ефективно средство за унищожаване на хлебарки.

Само трябва да го включите в контакта. Освен това е безопасно – за бременни, деца, хора с пейсмейкъри, домашни любимци като кучета, котки, риби и птици.

С устройството против вредители Slimline 2500 няма да има нужда да използвате отрови и ше си гарантирате бързо отърваване от гадинките, пълзящи из кухнята и банята на дома Ви. 

 

Може да ВИ хареса също: КАПАН ЗА ХЛЕБАРКИ – НОВА ТЕХНОЛОГИЯ СРЕЩУ ХЛЕБАРКИТЕ
ПРЕПАРАТИТЕ ВРЕДЯТ ЛИ НА ДОМАШНИТЕ ЛЮБИМЦИ?

Публикувано от Тодор Дуралийски