Ефективни средства против комари

Ефективни средства против комари

Лято е! А този сезон се свързва не само с почивка на море или в планината, а и с комарите…

Комарите – тези толкова малки, а ужасно пакостливи насекоми, летящи в тъмното.

Свързваме комарите с ужасното им жужене - вероятно е един от най-изнервящите шумове, който всички сме чували. По-лошо от жуженето и безсънните нощи са само ухапванията от комари. Червените пъпки, непрестанният сърбеж и грозните белези по кожата.

За да се преборим с комарите, трябва да ги опознаем.

Комарите са шестокраки насекоми с две крила. Съществуват над 3000 вида комари в целия свят! В България живеят 39 вида комари, но и те са ни напълно достатъчни!

Уреди против комари - безвредни и ефикасни!

Къде виреят? Комарите обичат местата с висока влажност. Най-често се сблъскваме с тях на разходка край речен бряг, близо до езера и блатисти райони. В парка, най-често ни хапят, когато сме седнали до изкуствените езерца или фонтани. Размножават се във водата – именно там комарите снасят яйцата си и там се развиват преди да се превърнат в хапещи кръвопийци. Колкото по-влажно е и колкото повече вали дъжд, толкова по-привлекателни стават и домовете ни за комарите.

Защо комарите са опасни?

Комарите са преносители на много и опасни болести. Смучейки кръв от животни и хора, те приемат различни вируси и след това ги предават в тялото на следващата си жертва. Както е известно, само женските комари хапе, но дори и 50 процента от тези насекоми са достатъчно и достатъчно опасни.

А и си имат предпочитания – най-често атакуват хора с по-тънка кожа – жените и децата. Привличат се от миризмата на пот, отделена от човешкото тяло, както и от топлината.

Има ли как да се предпазим от комарите?

Лесни и изгодни средства против комари и насекоми!

Да! Можем да държим тези ужасни насекоми далеч от домовете си и от телата си.

  • Най-лесно и ефективно е поставянето на мрежа против комари на прозорците, както и на вратите, ако има възможност. Мрежите са сигурни и освен срещу комари, защитават помещенията и от нахлуването на всякакви други насекоми. Разбира се, при всяко отваряне на прозореца или вратата, и на мрежата, има възможност в помещението да влязат комари.
  • Вместо широките летни дрехи, късите панталонки и тениски, може да се облечете по-дебело. Така тялото ще бъде защитено срещу комари. Разбира се, този вариант не е особено удачен за горещите летни дни и нощи.

Ето два продукта, които са доказали ефективността си срещу комарите.

Това са две умни, електронни устройства, които работят ефективно, за да прогонят комарите от дома Ви. Уредите влияят на нервната система, излъчвайки ултразвук с честота от 7000 kHZ. Те побъркват комарите и ги прогонват далеч от дома Ви!

Когато тези уреди против комари са включени в контакта, можете да бъдете сигурни, че рязко ще намалеят ухапванията от комари по Вас и Вашите близки!

Ултразвукови уреди против комари за дома!Ултразвукови уреди против комари - безвредни и ефикасни! 

 

  • Професионална инсектицидна лампа убиваща летящи насекоми (мухи, комари и др.) до 60 кв.м. с два смукателни вентилатора Gardigo - Германия
  • Виж продукта тук > Електронни устройства срещу Комари

Инсектицидните лампи са високо ефективни и естетически издържани уреди,  работещи с високо напрежение, които включват най-новите енергийно ефективни UV-светлинни технологии. Лампите са перфектни за дома – могат да бъдат поставяни на закрити балкони, в хола или във всекидневната.

Предимството на тази лампа са двата мощни вентилатора, които засмукват привлечените от светлината летящи насекоми.

Когато лампата работи, може да си гарантирате спокойствието, че тя ще се бори с комарите, докато Вие си почивате!

Мощна инсектицидна лампа на изгодна цена.

А Вие как се справяте с комарите? 

Публикувано от Тодор Дуралийски