5 ефективни домашни средства за прогонване на гълъби

5 ефективни домашни средства за прогонване на гълъби

5 лесни и ефективни средства, за да прогоним бързо гълъбите 

 

Омръзна ли Ви да виждате гълъби по первазите на прозорците?
Уморихте ли се да чистите мръсотията?

Има ли прах и пера, разнесени навсякъде в дома Ви?

Въпреки че са красиви птици, гълъбите са ужасно досадни и веднъж избрали Вашия дом за място за живеене, бързо се превръщат в неудобство. Създават ужасна бъркотия, затрупват всичко с перушина, а най-тревожното е че разнасят и много паразити и болести. А именно това ги прави страшно опасни! Но това не е всичко – те са шумни, цапат и замърсяват всичко с фекалиите си – а това може да увреди мебелите, настилките, мазилките и да привлече други вредни животни като мишки, плъхове и тн.

Ако искате да се предпазите, прочетете тези 18 ефективни средства за прогонване на гълъби и изберете най-добрата защита за Вас и семейството Ви.

Причини – Кое е това, което привлича гълъбите и ги прави така трудни за прогонване?

Гостоприемна среда – Гълъбите обикновено влизат в къщите ни, в търсене на удобно местообитание, по време на топлите сезони или когато валят поройни дъждове.

Липса на страх – Съжителството на гълъби с хора е нещо обичайно. Те не се страхуват от ежедневните шумове, нито от присъствието на хора.

Пейзаж – Гълъбите често биват привлечени от нашите градини, первази и балкони със зелени растения и цветя.

Балкони и тераси – Откритите пространства в нашите домове осигуряват на гълъбите идеално място за размножаване и свиване на гнездо.

В търсене на храна – Хранителните продукти – най-често трохи, но и боклукът, оставен навън привличат гълъбите. Птиците имат навика да се връщат там, където е имало храна отново и отново.

Какво могат да причинят гълъбите на здравето ни?

Гълъбите често могат да причинят инфекции, да ни заразят с паразити, да ни пренесат въшки, да предизвикат у нас проблеми с дишането и др. затова е важно да се заемем своевременно с тяхното прогонване.

У хората, най-често се забелязват следните симптоми:

  • тежко, трудно дишане;
  • болка в стомаха, в следствие на глисти;
  • сърбеж;
  • обриви по кожата, които може да са признак за акари;
  • подуване и др.

Ето ги 5-те Домашни средства за прогонване на гълъби:

1. Къща без боклук – Уверете се, че домът Ви е чист. Разгледайте и почистете внимателно навсякъде, като преди това изхвърлите всички остатъци от храна, торби с боклук и други предмети, които могат да привлекат гълъбите. Ако искате да прогоните гълъбите трайно – изхвърляйте боклуците в контейнери или кофи, които се затварят добре, наблюдавайте поведението на птиците и ограничете достъпа им до местата, където изхвърляте отпадъците.

2. Репеленти от кухнята – За прогонване на гълъби помагат черният пипер и чилито на прах. С тези подправки поръсете местата, където гълъбите се застояват и където се опитват да гнездят. Също поръсете около процепите и там, от където сте забелязали, че гълъбите влизат в дома Ви. Миризмата на чесън също ефективно отблъсква гълъбите.

3.  Репеленти под формата на спрей – За прогонване на гълъби ефективно и дълготрайно може да използват репеленти, които са с изцяло естествени съставки. Такъв е например спреят на италианската фирма Mondo Verde. Пръскането с пулверизатора е лесно, а миризмата на спрея издържа около седмица, когато повърхностите не се мокрят. Определено доста по-дълготрайно решение, отколкото летливите подправки на прах.

   

4. Бариери – Едно от най-ефективните решения за прогонване на гълъби е поставянето на бариери на входните пунктове, например в отворите на балкона или тавана. Това ще ограничи достъпа на гълъбите до Вашия дом. Такива бариери могат да бъдат  гелове, които птиците ги виждат като горящ огън. 

 

5. Сложете шипове против птици – Шиповете са много ефикасно средство за прогонване на гълъби – те могат да бъдат поставяне на входовете, на первази и покриви. Шиповете за прогонване на гълъби са дълготрайно решение за справяне с проблема. Веднъж монтирани, те ще защитават дома Ви в продължение на години.

Прогонване на гълъби и Ню Фреш ООД 

Повече от 15 години ние от Ню Фреш сме директен вносител на едни от най-големите и доказали се фирми в Европа в областта на прогонването на гълъби. В нашия онлайн магазин ще откриете най-ефективните продукти за успешна защита от птици, насекоми, гризачи и други натрапници.

Разгледайте нашите шипове против гълъби и потърсете консултантите ни по телефона. Те ще Ви помогнат да изберете най-ефикасните средства за прогонване на гълъби. Знаем колко ценно е вашето време, затова изпращаме 80% от поръчките още същия ден. Даваме 100% гаранция за всички електронни устройства в сайта ни. Независимо дали търсите средства за прогонване на гълъби или Ви трябва решение срещу гризачи, ние от Ню Фреш сме вашият надежден партньор с борбата с вредителите!