5 ефективни домашни средства за прогонване на гълъби

5 ефективни домашни средства за прогонване на гълъби

5 лесни и ефективни домашни средства, за да прогоним бързо гълъбите

 

Омръзна ли Ви да виждате гълъби по первазите на прозорците?
Уморихте ли се да чистите мръсотията?

Има ли прах и пера, разнесени навсякъде в дома Ви?

Въпреки че са красиви птици, гълъбите са ужасно досадни и веднъж избрали Вашия дом за място за живеене, бързо се превръщат в неудобство. Създават ужасна бъркотия, затрупват всичко с перушина, а най-тревожното е че разнасят и много паразити и болести. А именно това ги прави страшно опасни! Но това не е всичко – те са шумни, цапат и замърсяват всичко с фекалиите си – а това може да увреди мебелите, настилките, мазилките и да привлече други вредни животни като мишки, плъхове и тн.

Ако искате да се предпазите, прочетете тези 18 ефективни средства за прогонване на гълъби и изберете най-добрата защита за Вас и семейството Ви.

Причини – Кое е това, което привлича гълъбите и ги прави така трудни за прогонване?

Гостоприемна среда – Гълъбите обикновено влизат в къщите ни, в търсене на удобно местообитание, по време на топлите сезони или когато валят поройни дъждове.

Липса на страх – Съжителството на гълъби с хора е нещо обичайно. Те не се страхуват от ежедневните шумове, нито от присъствието на хора.

Пейзаж – Гълъбите често биват привлечени от нашите градини, первази и балкони със зелени растения и цветя.

Балкони и тераси – Откритите пространства в нашите домове осигуряват на гълъбите идеално място за размножаване и свиване на гнездо.

В търсене на храна – Хранителните продукти – най-често трохи, но и боклукът, оставен навън привличат гълъбите. Птиците имат навика да се връщат там, където е имало храна отново и отново.

Какво могат да причинят гълъбите на здравето ни?

Гълъбите често могат да причинят инфекции, да ни заразят с паразити, да ни пренесат въшки, да предизвикат у нас проблеми с дишането и др. затова е важно да се заемем своевременно с тяхното прогонване.

У хората, най-често се забелязват следните симптоми:

  • тежко, трудно дишане;
  • болка в стомаха, в следствие на глисти;
  • сърбеж;
  • обриви по кожата, които може да са признак за акари;
  • подуване и др.

Ето ги 5-те Домашни средства за прогонване на гълъби:

1. Къща без боклук – Уверете се, че домът Ви е чист. Разгледайте и почистете внимателно навсякъде, като преди това изхвърлите всички остатъци от храна, торби с боклук и други предмети, които могат да привлекат гълъбите. Ако искате да прогоните гълъбите трайно – изхвърляйте боклуците в контейнери или кофи, които се затварят добре, наблюдавайте поведението на птиците и ограничете достъпа им до местата, където изхвърляте отпадъците.

2. Репеленти от кухнята – За прогонване на гълъби помагат черният пипер и чилито на прах. С тези подправки поръсете местата, където гълъбите се застояват и където се опитват да гнездят. Също поръсете около процепите и там, от където сте забелязали, че гълъбите влизат в дома Ви. Миризмата на чесън също ефективно отблъсква гълъбите.

3.  Репеленти под формата на спрей – За прогонване на гълъби ефективно и дълготрайно може да използват репеленти, които са с изцяло естествени съставки. Такъв е например спреят на италианската фирма Mondo Verde. Пръскането с пулверизатора е лесно, а миризмата на спрея издържа около седмица, когато повърхностите не се мокрят. Определено доста по-дълготрайно решение, отколкото летливите подправки на прах.

4. Бариери – Едно от най-ефективните решения за прогонване на гълъби е поставянето на бариери на входните пунктове, например в отворите на балкона или тавана. Това ще ограничи достъпа на гълъбите до Вашия дом. Такива бариери могат да бъдат и шиповете против гълъби

5. Сложете шипове против птици – Шиповете са много ефикасно средство за прогонване на гълъби – те могат да бъдат поставяне на входовете, на первази и покриви. Шиповете за прогонване на гълъби са дълготрайно решение за справяне с проблема. Веднъж монтирани, те ще защитават дома Ви в продължение на години.

Прогонване на гълъби и Ню Фреш ООД 

Повече от 10 години ние от Ню Фреш сме директен вносител на едни от най-големите и доказали се фирми в Европа в областта на прогонването на гълъби. В нашия онлайн магазин ще откриете най-ефективните продукти за успешна защита от птици, насекоми, гризачи и други натрапници.

Разгледайте нашите шипове против гълъби и потърсете консултантите ни по телефона. Те ще Ви помогнат да изберете най-ефикасните средства за прогонване на гълъби. Знаем колко ценно е вашето време, затова изпращаме 80% от поръчките още същия ден. Даваме 100% гаранция за всички електронни устройства в сайта ни. Независимо дали търсите средства за прогонване на гълъби или Ви трябва решение срещу гризачи, ние от Ню Фреш сме вашият надежден партньор с борбата с вредителите!