Уред против къртици, Димки, Репеленти или капани?

Уред против къртици, Димки, Репеленти или капани?

Какво да използвам Уред против къртици, Димки, Репеленти или капани?

 

Ако забележите серия от 8 до 15 сантиметра дълги, заоблени и повдигнати на повърхността на моравата ви гребени, завършващи с вулкани от пръст, то значи си имате и подземни тунели, направени от къртици. Веднага ще се замислите какви действия да предприемете и с какви средства против къртици да се снабдите.  

Общо взето къртиците причиняват малко вреди на околната среда. Единствено присъствието им в двора ни, засят със зеленчуци или изравнен и зеленеещ с прясно окосена трева, ни кара да ги чувстваме вредни и да вземем мерки против тях. Къртиците по естествен път аерират почвите и премахват ларвите на вредните насекоми. Къртиците се превръщат в проблем, само когато навлизат в тревни площи и градини, като разкъсват зеления килим на моравите и изкореняват растенията. Друга причина да се позаинтересуваме от средства против къртици е тази, че техните тунели унищожават корените на тревата и тя на места бързо покафенява.

Най-ефективният начин, който да използвате против къртици е да ги хванете с капан. Добре е да научите как да използвате и други средства като димки, репеленти и уреди против къртици, преди да ви нанесат големи щети.

Какво представляват Къртиците?

Къртиците са подземни и насекомоядни животни. Те не нараняват хората и това е уважителна причина да се замислим дали да направим нещо против тях. Дължината им достига от 15 до 20 см. Къртиците имат сива до черна кадифена козина, изострени и гладки муцуни, малки очи и уши. Големите предни крака на къртиците имат дълги нокти, които копаят пръстта като мотика. С изключение на размножителния сезон в началото на пролетта, къртиците са склонни да живеят сами. Многобройните следи от тунели в двора ви вероятно са дом само на една къртица, така че мерките, които решите да вземете против къртици няма да ви костват много усилия.

Преди да изберете какво средство да използвате против къртиците, трябва да изучите техните навици.

Какви са навиците на къртиците и как да работим против тях?

Къртиците постоянно изграждат нови тунели в търсене на храна не използват един и същ тунел два пъти. Може да откриете входни и изходни могилки пръст, които обикновено са кръгли и симетрични, изтласкани като почвен вулкан. В самата дупка обикновено има пръст, но е достатъчно голяма, за да се забележи. Обикновено в този отвор или близо до него трябва да поставите уреда против къртици.

Къртиците се хранят с насекоми и ларви на насекоми, но предпочитаната от тях храна включва земни червеи и бели ларви. Къртиците предпочитат влажни песъчливи почви и са най-активни по време на топлите, влажни месеци, въпреки че живеят под земята целогодишно. За това и проблемът с тях е целогодишен, но средствата против къртиците е добре да се използват в определени месеци.

Какви средства да използваме против къртици?

Чудите се как да се отървете от къртиците във вашия двор и какви средства да използвате против тях?

Единственият сигурен начин да се отстранят къртиците е да се използват капани.  Домашните методи против къртици са средства за защита, които определено са по-малко ефективни. Отровите и химикалите, които се използват против къртиците са неприемливи за много хора. Отровите могат потенциално да навредят на децата и домашните любимци, а химикалите могат да убият или да изгонят полезни същества като земните червеи.

Био репелентите обаче, както и уредите против къртици са надеждни и ще ви помогнат да прогоните къртиците, дори и сляпото куче от двора.

Капаните против къртици са надземни и подземни. Следвайте указанията на опаковката за правилното разположение и местете капаните против къртици ежедневно, ако не сте уловили къртицата предния ден.

Пролетта и есента, когато земята е влажна, но не и замръзнала, са най-добрите сезони от годината, за да свземете мерки против къртиците, защото точно тогава те са най-активни.

Друг метод за борба против къртиците е поставянето на димки в отворите на тунелите. 

Не толкова ефективно е наводняването на къртичините.

Къртиците не обичат лошите миризми. Развалената храна, биоразградим продукт, е безопасен метод против тях. Поставете я в отвора на тунела. За по-сигурен ефект обаче вземете от гранулите против къртици, които са безвредни за зеленчуците в градината и са разработени специално за борбата с подземните вредители. 

Друг интересен метод против къртици е да поставите радио на входа на тунела им – къртиците не обичат шума.

Поставете вибриращи или ултразвукови устройства против къртици в земята близо до всеки къртичи отвор, с изключение на един от отворите и ги включете. Когато вибрациите изплашат къртицата, тя ще избяга през отвора на тунела, който не е зареден с устройство. Не изключвайте устройствата след 24 часа, оставете ги няколко дни и ги  оставете включени. Уредите против къртици работят на нередовни интервали, за да не могат къртиците да свикнат с тях и да ги игнорират. 

Препоръчително е през зимния сезон, когато почвата замръзва устройствата против къртици да бъдат извадени и поставени отново следващата пролет. 

 

Публикувано от Марчела Димитрова

Подобни статии

6 лесни решения, за да се отървем от къртиците
1. Хванете ги с хуманен капан и ги освободете далече от градината Открийте къде копаят къртиците. Ще познаете пътя им по изровената пръст. След като намерите тунелите, ще трябва да направите дупка, достатъчно голяма, за да побере хуманен капан с дължина 20 см. След като сложите капана, покрийте го с пръст. За да затъмните добре мястото, може да сложите и непрозрачен съд върху него. Така, освен че ще маркирате къде сте сложили капана и ще ограничите достъпа на светлина в тунела. По този начин къртицата със сигурност ще премине и ще се хване в капана. Проверявайте ежедневно ..
Искате ефективен уред срещу къртици?
Има ли ефикасен уред срещу къртици? Трябва ли да се използва уред срещу къртици? Кога да потърсим уред срещу къртици? Кое е специфичното в Соларен подземен уред срещу къртици DIAMANT? Уредът срещу къртици как се зарежда? Как се поставя уредът срещу къртици? Много собственици на имоти с дворно място си оформят чудесни цветни или зеленчукови градинки, които биват съсипани в последствие от къртиците. Има ли ефикасен уред срещу къртици, е основният въпрос, който задават тези собственици. Наистина е много неприятно! Точно когато си мислиш, че си подготвил двора си до последната тре..
Срещу къртиците –  как да се отървем от тях
    Срещу къртиците – отървете се от храната им     Какви са средствата за борба срещу къртиците в двора Защо е нужно да се борим срещу къртиците – какво и по колко ядат те Как лесно и хуманно да се сражаваме срещу къртиците Дали и как рицинът действа срещу къртиците Съгласете се, ужасно е усещането, когато гледате през прозореца и виждате красивата си морава, набраздена от тунели и грозни могили. Виновни за бъркотията на двора ви са къртиците. Ще ви се непременно да ги  разкарате от имота си. От друга страна, не ви се иска да се превръщате в ..
Къртиците ми надупчиха градината Помощ
Къртиците ми надупчиха градината Помощ Ако сте постигнали мечтата на много хора и живеете в „бяла, спретната къщурка” с красиво дворче, то може да ви кажем единствено: „Поздравления! Сега ви остава да превърнете пространството около дома си в тихо любимо местенце за отмора след натоварените работни дни”. За целта гордите собственици на дворното място задължително са се погрижили за направата на беседка, кътче за четене, преливащо от градински цветя и специално местенце, където човек може да изпие първото си сутрешно лятно кафе. Навярно сте оценили гореописаната идилия по достойнство, ..
5 средства за борба с къртиците, които работят
5 ефективни средства за борба с къртиците, които наистина работят Из градината ви са се появили множество дупки? Вероятно имате къртици. Как да разпознаете къртичината Много животни копаят дупки в земята, но входът на къртичината има специфични белези. Обикновено отворът й наподобява вулкан. Отстрани има изровена почва под формата на конусовидна купчинка. Можете да забележите и следи по повърхността на земята от каналите, свързващи отделните дупки. Защо е важно да се преборите с къртиците Къртиците не само развалят външния вид на двора, но допринасят и за унищожаването на рас..
Как да скрия, че съм си сложил уред против Къртици?
Как да скрия от съседите, че съм си сложил уред против Къртици?     Форсирате двигателя на колата си – нямате търпение да се приберете за уикенда на вилата си. Защо ли – бързате да се стигнете, за да инсталирате новите си уреди против къртици. Ровещите животинки са малките повелите в двора ви, а вие искате да промените ситуацията. За това научавате всичко за досегашната си тера инкогнита - уредите против къртици. Ваши приятели са ви препоръчали да потърсите повече информация на NewFresh.org. Освен консултация на тема уреди против къртиците, вие получавате и информация з..