5 средства за борба с къртиците, които работят

5 средства за борба с къртиците, които работят

5 ефективни средства за борба с къртиците, които наистина работят

Из градината ви са се появили множество дупки? Вероятно имате къртици.

Как да разпознаете къртичината

Много животни копаят дупки в земята, но входът на къртичината има специфични белези. Обикновено отворът й наподобява вулкан. Отстрани има изровена почва под формата на конусовидна купчинка.

Можете да забележите и следи по повърхността на земята от каналите, свързващи отделните дупки.

Защо е важно да се преборите с къртиците

Къртиците не само развалят външния вид на двора, но допринасят и за унищожаването на растенията ви.

Противно на популярната заблуда, те не се хранят с корените им, а с ларви, земни червеи и други животни. Докато копаят из двора обаче, къртиците увреждат растенията, защото изкарват корените им над земята и така ги лишават от ценните вещества в почвата.

Често къртиците създават сложна мрежа от подземни тунели, които после могат да бъдат използвани от мишки, полевки и други гризачи, които вече консумират луковиците на растенията.

Основни методи за борба с къртиците

Препарати на гранули и гелове – Проникват лесно в почвата и достигат бързо до подземните тунели на вредителите. Трябва да ги разпръсквате често и да поливате с вода почвата поне двадесет минути след разпръскване;

Течни препарати – Обикновено употребата им е еднократна. Течността се разпръсква с помощта на маркуч по територията на двора;

Капани за къртици – Вкопават се в земята в близост до отвора на тунелите и убиват вредителите мигновено. Могат да се ползват многократно;

Соларни устройства – Отново се поставят в почвата, но вместо с батерии, се зареждат с енергията от слънчевите лъчи. Тези уреди също излъчват вибрации, които прогонват успешно къртиците далече от двора ви.

Разгледайте магазина ни и изберете най-подходящите за вашия случай артикули за успешна и категорична победа над къртиците в двора. При нас ще намерите огромно разнообразие от качествени и високоефективни продукти за тази цел – капани, подземни уреди, димни патрони и много други. Друго предимство на нашите артикули е, че са на изгодни и атрактивни цени. Независимо дали търсите уред за борба с къртици или унищожаване на сляпо куче Ню Фреш е правилният избор!