Защо са ми необходими стикери за защита от птици

Защо са ми необходими стикери за защита от птици

Защо са ми необходими стикери за защита от птици

Случвало ли ви се е птица да се удари в прозореца ви? Или в този на колата? А може би сте виждали да се случва по многобройните вече офис сгради от стъкло? Ако отговорът е да, то сигурно сте се питали защо това е така. Птиците не са слепи, те просто не разпознават стъклото като преграда.

Учените отдавна са доказали, че птиците счтитат стъклото за част от околната среда. Само си представете всички дървета, храсти, цялата природа във вашата градина или околността, която се отразява в тях. Птиците се устремяват право към нея, към дървото, храста и... сблъсъкът е неизбежен.

Резултатът, в най-добрия случай, е зашеметена птица. В повечето случаи обаче птицата умира или веднага, или малко по-късно от вътрешен кръвоизлив или някаква друга рана, която получава. А за вас резултатът е, в много случаи, само счупен прозорец.

Сбълсък може да има и през нощта. Тогава птиците, също като насекомите, са привлечени от светлината и резултатът е същият като през деня – мъртва или тежко ранена птица и счупен прозорец.

Защита на стъклата от птици - възможно е 

Сигурно се питате „Как да предотвратя сблъсъка на птиците с моя прозорец?“ Първо трябва да разберете кои прозорци са „проблемните“. Огледайте се! Виждате ли дървета, отразени във вашия прозорец или стъклена врата? Ако да, то тогава това е вашият прозорец. Или пък излезте навън и погледнете към прозорците все едно сте птица. Виждате ли клони на дървета? А листа и храсти? Всичко това означава потенциален сблъсък. На трето място може да отбележим къщите, в чиито дворове има хранилки за птици. Там задължително трябва да се погрижим за прозорците си, тъй като вероятността птица да се блъсне в един от прозорците е много по-висока.

Боядисване или украса на прозорците за защита от птици 

Може да направите няколко неща. На първо място, боядисайте част от прозорците с някаква боя, която да укаже на птиците, че съществува преграда. Ако пък сте артистично настроен и имате заложби в тази област, направете част от прозореца витраж.

Ако тази идея ви се струва неподходяща или просто не виждате как ще си боядисвате хубавите прозорци с боя, за да избегнете сблъсък с птици, поставете мрежа. Тя ще се отразява в стъклото и ще изпраща сигнал на птиците, че това е преграда.

Алтернатива на боята и мрежата са също шиповете против птици, които много успешно защитават первазите на прозорците, покрива и тн. 

Стикери защита от птици 1

 

 

 

 

 

 

 

 

Защита на стъклата от птици със стикери 

Един от най-лесните начини обаче са „Стикерите за защита на стъклата от птици“, които са предназначени да се справят с този проблем лесно и бързо – едновременно защитават прозорците и птиците. Еднакво подходящи са както за градска къща или апартамента ви, особено ако се намира в част на града, която е заобиколена от паркове/гори, така и за къщите в покрайнините на града или пък на село. Направени са от устойчив материал, който ще издъри дълго време, залепен от външната страна на прозореца. Могат да се залепят и от вътрешната страна. Издържат на препаратите за миене на прозорци.

Как стикерите за птици защитават стъклата от птици 

Ще попитате как тези стикери помагат да избегнем сблъсъците на птиците? Лесно е – поставени близо едни до други те създават впечатлението за ято, което заблудилите се птици ще искат да избегнат. А и каквото и да си говорим, такива стикери изглеждат много красиво на стъклото, внасят атмосфера и правят гледката навън наистина по-интересна.

За кого са подходящи стикерите за защита от птици

Стикерите могат да се използват както за дома, така и за крайпътни магазини, прозрачни навеси и големи витрини. Те са подходящи при проблеми с всякакви пернати, включително и когато вече има поставени шипове против гълъби на первазите. Но най-вече се стикерите се ползват за високите офис сгради, които се извисяват в небето и са построени основно от стомана и стъкло. Нека предпазим не само прозорците си, но и живота на птиците. Изберете вашия начин и предотвратете поне една среща между вашия прозорец и някоя птица.

 

Защита на стъклата от птици - възможно е
Боядисване или украса на прозорците за защита от птици
Защита на стъклата от птици със стикери
Как стикерите за птици защитават стъклата от птици
За кого са подходящи стикерите за защита от птици

 

Ако искате да откиете ДРУГИ методи за борба с ПТИЦИ >>> 
5 ЕФЕКТИВНИ ДОМАШНИ СРЕДСТВА ЗА ПРОГОНВАНЕ НА ГЪЛЪБИ
КАК ДА ПРОГОНЯ ЛЯСТОВИЦИТЕ