Защо са ми необходими стикери за защита от птици?

Защо са ми необходими стикери за защита от птици?

Случвало ли ви се е птица да се удари в прозореца ви? Или в този на колата? А може би сте виждали да се случва по многобройните вече офис сгради от стъкло? Ако отговорът е да, то сигурно сте се питали защо това е така. Пернатите не са слепи, те просто не разпознават стъклото като преграда.

На учените отдавна са им известни причините. Доказано е, че птиците приемат стъклото за част от околната среда. Само си представете всички дървета, храсти, цялата природа във вашата градина или околността, която се отразява в тях. Пернатите се устремяват право към нея, към дървото, храста и... сблъсъкът с невидимите за тях прозорци е неизбежен.

Резултатът, в най-добрия случай, е зашеметена птица. В повечето случаи обаче тя умира или веднага, или малко по-късно от вътрешен кръвоизлив или други наранявания, които получава. А за вас резултатът е, в много случаи, само счупен прозорец.

Сбълсък може да има и през нощта. Тогава пернатите, също като насекомите, са привлечени от светлината и резултатът е същият като през деня – смърт или тежко нараняване, както и счупени стъкла.

 

Защита на стъклата от птици – възможно е

Сигурно се питате „Как да предотвратя сблъсъка?“

Първо трябва да разберете кои прозорци са „проблемните“. Огледайте се! Виждате ли дървета, отразени във вашия прозорец или стъклена врата? Ако да, то тогава това е мястото. Или пък излезте навън и погледнете към къщата все едно сте птица. Виждате ли отразени клони на дървета? А листа и храсти? Всичко това означава потенциален сблъсък. На трето място може да отбележим къщите, в чиито дворове има хранилки за пернатите. Там задължително трябва да се погрижим за прозорците си, тъй като вероятността някое животно да се блъсне в остъклението е много по-висока.

Плашила, боядисване или украса на прозорците за защита от птици?

Може да направите няколко неща. На първо място, боядисайте част от остъклението с някаква боя, която да укаже на животните, че съществува преграда. Ако пък сте артистично настроен и имате заложби в тази област, направете витраж.

Ако тази идея ви се струва неподходяща или просто не виждате как ще си боядисвате хубавите прозорци с боя, за да избегнете сблъсък, поставете мрежа. Тя ще се отразява и ще изпраща сигнал, че това е преграда.

Алтернатива на боята и мрежата са също шиповете против птици, които много успешно защитават первазите, покрива и тн. 

Сред най-подходящите и лесни за ползване продукти са и плашилата. В NewFresh.org ще откриете различни варианти за плашене и прогонване на пернати – жълто око, светлоотразителни ленти, макети на грабливи птици. Всички те, монтирани на подходящото място ще отблъскват неканените гости и ще предотвратят сблъска със собствеността Ви.

Стикери защита от птици 1

 

 

 

 

 

 

 

 

Защита на стъклата от птици със стикери

Един от най-лесните начини за защита си остават стикерите. Тези  лепенки се справят с проблема бързо и лесно – едновременно защитават прозорците и пернатите. Еднакво подходящи са както за градска къща или апартамента ви, особено ако се намира в част на града, която е заобиколена от паркове/гори, така и за къщите в покрайнините или пък на село. Направени са от устойчив материал, който ще издържи дълго време, залепен от външната страна на прозореца. Могат да се залепят и от вътрешната страна. Издържат на препаратите за почистване и слънчевите лъчи.

Стикери защита от птици 3

Как лепенките защитават стъклата от птици?

Ще попитате как тези стикери помагат да избегнем сблъсъците? Лесно е – поставени близо едни до други те създават впечатлението за ято, което заблудилите се пернати ще искат да избегнат. Освен това представляват видима преграда, която няма как да бъде пропусната от птичето око. А и каквото и да си говорим, такива стикери изглеждат много красиво, внасят атмосфера и правят гледката навън наистина по-интересна.

Какви лепенки за прозорци да изберете?

В сайта ни ще откриете два вид стикери – черни силуети и цветни. Предлагат се в комплекти от 1 или 5 броя на промоционална цена. Лепенките трябва да изберете спрямо размера на повърхността, върху която желаете да ги разположите. За по-големи пространства използвайте няколко броя от големите стикери, уверявайки че сте ги разположили достатъчно нагъсто. В противен случай просто украсявате собствеността си. Залепването на един или малко на брой стикери не е достатъчно ефективно и няма да предотвратите блъсканията на летящите животинки с прозорците.

Стикери защита от птици 2

Уверете се, че стикерите, които купувате са предназначени за употреба при външни условия и са защитени от въздействието на UV лъчите. Така те ще Ви служат по-дълго време. Според последни проучвания, публикувани от учени биолози, поставянето на лепенките против блъскане от вътрешната страна на остъклението не е достатъчно ефективно. Препоръчваме Ви да залепвате стикерите отвън, за да се виждат по-добре от пернатите.

Освен лепенки силуети на птици, може да използвате и светлоотразителни лепенки под формата на точки или ленти, с които да облепите стъклените прозорци, витрини и фасади. Ако изберете такъв тип стикери, е нужно да ги разположите достатъчно близо едни до други, изграждайки видима мрежа, която да отблъсква пернатите.

ЗА КОГО СА ПОДХОДЯЩИ СТИКЕРИТЕ?

Стикерите могат да се използват както за дома, така и за крайпътни магазини, прозрачни навеси и големи витрини. Те са подходящи при проблеми с всякакви пернати, включително и когато вече има поставени шипове против гълъби или плашила. Но най-вече стикерите се ползват за високите офис сгради, които се извисяват в небето и са построени основно от стомана и стъкло. Нека предпазим не само собствеността си, но и живота на птиците!

 

Ако искате да откиете ДРУГИ методи за борба с ПТИЦИ >>> 
5 ЕФЕКТИВНИ ДОМАШНИ СРЕДСТВА ЗА ПРОГОНВАНЕ НА ГЪЛЪБИ
КАК ДА ПРОГОНЯ ЛЯСТОВИЦИТЕ