По-свеж и по-чист въздух с озонатор YZORA

По-свеж и по-чист въздух с озонатор YZORA

Какво е озонът?
Озонаторът YZORA
Oзонаторът - как функционира?
Дизайн и предимства на озонатора YZORA
Къде може да поставим озонатора YZORA?

 

 

 

 

 

 

 

Какво е озонът?

Преносим уред за пречистване на въздух на супер цена!

Нека поговорим за озона – веществото, което съдържа три атома кислород. Именно неговата миризма усещаме след силни бури. Озонът има свойството да обеззаразява питейните води и да убива микроорганизмите, някои от които, може да се окажат пагубни за здравето. Благодарение на полезните си свойства, той започва да се използва и за търговски цели – включително за пречистване на въздуха в сградите. 

За да се постигне последната от изброените цели, на сцената се появяват специални устройства, наречени озонатори. Първият от тях е създаден в Германия още през 40-те години на ХIХ век. 

 

 

 

Озонаторът YZORA

В тази статия обаче няма да ви разказваме за устройствата за пречистване на въздуха по принцип, а за озонаторите на лидера в тази област - немската компания YZORA.

На практика, YZORA предоставя на потребителите си истински защитник на доброто здраве и качествен живот. Озонаторът има нужда от броени минути, за да унищожи бактериите, да отстрани неприятните миризми и да подобри качеството на въздуха, създавайки отлична и здравословна среда за пълноценен живот.

Oзонаторът YZORA - как функционира?

Нека да направим дисекция на устройството и работата му. И така, под действието на електрическия ток атомите на кислорода, излъчвани от озонатора имат способността да се свържат с кислородните молекули в кубичния реактор на уреда. В двата му края се създават положителни и отрицателни йони, като последните вземат превес в рамките на 1,5 пъти повече в сравнение с тези с положителен заряд. Именно това е технологията за създаването на се високо реактивния озон, който е неустойчив, а поради тази причина - той се впръсква във въздуха. От химията пък знаем, че споменатите два вида йони се привличат едни към други, а процесът генерира значително количество енергия, способно да унищожи бактериите и плесените. Положителните йони, излъчени от озонатора се неутрализират. Бактериите се унищожават ефективно, тъй като озонът е в състояние да разруши фините им клетъчни мембрани. В процеса на работата на уреда, озонът трансформирайки се до кислород, оставя безвредни остатъци, а чрез него се освобождават атоми кислород. Останалите отрицателни йони, излъчени от озонатора, биват привлечени от фините частици във въздуха, които са с положителен заряд. Те стават доста тежки и не могат да се носят във въздуха. Остатъкът от отрицателните йони увеличава притока на кислород към мозъка, подпомага редуцирането на стреса, облекчава депресията, повишава енергията.

Дизайн и предимства на озонатора YZORA

А сега да поговорим и за дизайна на озонатора. Първо - дискретните вентилационни отворчета подпомагат създаването на слаб въздушен поток, а циркулацията, дори без вентилатор, е впечатляваща. Елегантната крива на уреда съдейства на ефективното разпръскване на активния кислород и анионите сред въздуха.

Компания YZORA е обмислила ефективен начин за захранване на озонатора си с енергия – с външно електрозахранване. Уредът консумира пренебрежимо малко. Озонаторът доставя много устойчиво (от гледна точка на обема) количество активен кислород и отрицателни йони, ненамаляващо с години.

Този уред с размери на цигарена кутия предлага и отлично решение за проблемите със съхранението на храни (като месо, риба, плодове  и зеленчуци). Озонаторът генерира достатъчно количество активен кислород и аниони, увеличавайки срока на съхранение на плодовете и зеленчуците в хладилник, пази ги чисти от бактерии и микроби, а и отстранява неприятните миризми и изпарения. Наред с това, активният кислород елиминира пестицидите, все още се намиращи се по кората на плодовете, а така също убива бактериите, които биха могли да контаминират съхраняващите се месо и риба.

Производителността на озонатора се управлява чрез таймер, регулиращ количеството на произведените аниони и активен кислород. Стандартното време на функционирането на таймера е 2 минути включен и 44 минути изключен, това е достатъчно за хладилник с размери между 16 и 32 литра обем.

Къде може да поставим озонатора YZORA?

Странно или не, озонаторът функционира еднакво добре, дори когато не сте поставили продуктите в хладилника. При опити на температура 25 ºС и влажност на въздуха 60 %, краставиците и доматите с този апарат не образуват плесен, остават свежи за цели 13 дни, докато без него - плесенясват. Нещо повече, озонаторът около фруктиерата с плодове елиминира мушиците.

 

Освежава въздуха в спалнята и офиса като премахва миризмите и изпаренията. Озонаторът AquaPure дезинфектира интериора на помещението, елиминира развитието на плесен. Отстранява причинителите на алергии, намалява умората.

Озонаторът решава проблемите с вашия гардероб или шкаф за съхраняване на медицински и зъболекарски принадлежности и продуктите, излъчващи миризми. Озонаторът създава достатъчно активен кислород и аниони, за да предпази от бактерии и микроби принадлежностите или продуктите в шкафовете. Когато той работи, количеството излъчван активен кислород и отрицателни йони е достатъчно за шкафове с обем за между 300 и 1000 литра.

Озонаторът предлага отлично решение на проблемите с миризмата, излъчвана от обувките. Уредът може да отстранява всякакви миризми и изпарения от обувките и шкафовете и да елиминира бактериите или микробите. Освен това, озонаторът поддържа обувките свежи.

Основният операционен цикъл от 2 минути включен и 40 минути изключен ще съхрани обувките в отлично състояние. Озонаторът може да се използва непрекъснато с външен източник на електрическа енергия, ако миризмата е натрапчива или влажността е значителна.

Озонаторът следва да се поставя в чифт обувки всеки път, когато миризмата е наистина силна. Около половин ден е достатъчен, за да се постигнат добри резултати.

Нека обобщим- озонаторът елиминира миризмите, изпаренията и микроби, а отрицателните йони, генерирани чрез йонизация с високо напрежение във въздуха,  се наричат аниони. Уредът произвежда малко количество активен кислород, така че средната озонова концентрация е 0,05 ppm. Активният кислород, излъчван от озонатора, дезинфекцира интериора на помещението.

Уред с озонва технолия за прочистване на въздуха в дома

Той пречиства въздуха, защото отрицателно заредените йонни частици неутрализират положително заредените частици, циркулиращи във въздуха, а по този начин се елиминира праха, пушека, полените, причиняващи алергии.

Озонаторът подобрява функцията на белите дробове, а вдишването на аниони подобрява функцията на белите дробове чрез увеличаване на абсорбцията на кислород с 20 % и изхвърлянето на въглероден диоксид с 15 %. Именно по този начин се подобрява кръвообращението, което в  резултат води до значителен приток на енергия и по-малко умора.

Озонаторът освежава въздуха в купетата на колите, редуцира миризмите и изпаренията, дезинфекцира вътрешността на автомобила, справя се с бактериите и микробите, възпрепятства развитието на плесен и мухъл, отстранява праха, пушека и полените, причиняващи алергии, справя се с формалдехида, ако има такъв. Повишава човешката енергия – не сте убедени? Винаги може да опитате.

Публикувано от Тодор Дуралийски