Капаните за дървеници наистина работят доста ефективно, ако знаете как да ги използвате. Те са едно от най-ефективните средства за откриване и борба с тези досадни вредители. В тази статия ще разгледаме как работят капаните, как да ги използваме правилно и как да ги включим в цялостната стратегия за борба с дървеници.

За какво са предназначени капаните за дървеници?

Капаните за дървеници, на първо място, служат като средство да разберем, че изобщо си имаме работа с дървеници.
Предимствата им започват с това, че при най-малко съмнение за дървеници у дома, капаните бързо ще потвърдят наличието им.

Самите капани за дървеници представляват малки картонени „къщички“, които са изцяло намазани със специално вещество от рода на атрактантите. Веществото е безопасно за човешкото здраве и околната среда, а действието му е ясно – то привлича дървениците и ги задържа чрез лепнещата си консистенция. Модерните капани за дървеници се предлагат в различни форми, за да се поставят на всяка рискова зона, в която могат да се скрият хапещите гадинки.

     

Къде да поставим капаните за максимална ефективност?

Поставете капаните в зоните, където дървениците са най-активни. Това обикновено е около леглото, под матрака, по ъглите на стаята, около меката мебел и на други места, където дървениците могат да се скрият през деня. С правилното разположение, капаните ще ви помогнат да установите дали имате проблем с дървеници и къде точно се намират.

Какво да направим, ако чрез капаните установим наличие на дървеници?

Ако капаните за дървеници потвърдят наличието на тези вредители, трябва да предприемете бързи действия за отстраняването им. Освен използването на капани, може да се наложи да използвате и други методи, като професионални препарати, прахове или услуги по дезинсекция. Капаните обаче ще ви помогнат да идентифицирате източника на проблема и да насочите усилията си за борба с вредителите.

В какви случаи се използват капаните за дървеници?

Капаните за дървеници са важен инструмент за ранно откриване и контрол на дървениците. Те могат да бъдат използвани като част от цялостна стратегия за борба с тези вредители, която включва редовна инспекция, почистване, и в някои случаи професионално третиране. С правилното използване на капаните, можете да сведете до минимум риска от разпространение на дървеници и да запазите дома си чист и безопасен.

Кой е най-добрият капан за дървеници, на който наистина можем да се доверим?

В общи линии, всички капани за дървеници работят на принципа описан по-горе – лепнещата им повърхност задържа хапещите насекоми. Съществуват обаче ъпгрейднати алтернативи за още по-ефикасна и бърза борба с вредителите. Bug Dome е уникален с това, че представлява система за скоростно привличане на всички дървеници в помещението чрез топлинно излъчване, напомнящо за човешката телесна температура, към която са пристрастени насекомите. Устройството работи на ток и действа в радиус на цялата стая, а освен това е идеален дори за детска стая, включително и след професионално третиране с препарати срещу дървеници.

Капаните за дървеници и Ню Фреш 

Повече от 10 години ние от Ню Фреш сме директен вносител на едни от най-големите и доказали се фирми в Европа в областта на прогонването на вредители. В нашия онлайн магазин ще откриете най-ефективните препарати, както и капани за дървеници и за успешното унищожаване на гризачи и други натрапници.

За всички клиенти предлагаме индивидуални безплатни консултации. Те ще ви помогнат да изберете най-ефикасния капан за дървеници, и да спечелите битката с вредителите. Знаем колко ценно е вашето време, затова изпращаме 80% от поръчките още същия ден. Даваме 100% гаранция за всички електронни устройства в сайта ни. Нашите продукти, в това число и капаните за дървеници, гарантирано унищожават  вредителите. Независимо дали търсите капан за дървеници или препарати, ние от Ню Фреш сме вашият надежден партньор с борбата с вредителите!