Страхуват ли се мишките от кучета

Страхуват ли се мишките от кучета

С приближаването на студените зимни месеци се увеличава опасността от появата на гризачи в къщите ви и особено на мишки. Всички знаем какви проблеми могат да създадат мишките в дворовете и къщата ви – те ядат храната ви, влизат в мазето ви и се разхождат из зимнината ви, пръскат зарази и цапат. През нощта пък вместо да спят, скърцат и тропат с малките си крачета и не ви оставят да спите.

Враговете на мишките са всеизвестни – язовци, лисици, бухали и, естествено най-големият от тях – котката. Много хора по селата гледат котки точно поради тази причина – да ги спасяват от малките гризачи.

Но никой не споменава кучетата.

Според някои изследвания, броят на мишките и интензитетът на завръщанията им в дадена къща намалява ако в нея има домашен любимец като куче или котка. Въпросът обаче дали мишките се страхуват от кучета и дали те могат да се превърнат в заместител на котката при борба с гризачите вълнува доста изследователи.

Група учени от Университета във Флорида провеждат изследване в няколко африкански села. Заключенията, които извели от проведеното проучване показали, че мишката е малко вероятно да се върне в къща, в която за домашен любимец е взета котка. От друга страна, процентът завърнали се мишки в къщите с кучета бил по-голям, т.е. няма индикации, че кучетата могат да действат по същия начин като котките.

Още по темата: Как да се отърва от мишките в стените на дома си

В същото време обаче, комбинацията от кучета и котки в едно домакинство може да бъде ефикасна за възпирането на гризачите. Също както и комбинацията от лисици и бухали в полета намалява популацията на мишките.

Страхуват ли се мишките от кучета (1)

 

Решението срещу гризачи за дома и градината

Както при повечето човешки проблеми, комбиниран метод от ефикасни средства за борба с гризачи е най-верният път, за да се отървете от тях. Нека ви представим един такъв изпитан метод:

Плашило под формата на граблива птица срещу гризачи 

Изключително подходящ за външна употреба, този реалистично изглеждащ бухал успешно ще ви помогне да се справите с нападението на гризачи в двора ви като в същото време ще се справи и с други дребни вредители в градината като например врабчета. Размерът на крилата му в полет е 110см, което го прави наистина внушителен, а полъха на вятъра кара крилете да се движат, което допълва истинността му.

Изработен от ефективен водоустойчив материал, бухалът ще ви върши работа независимо от прогнозата за времето. Пластмасата е специално обработена и импрегнирана с хартия, за да запази въздействието на плашилото бухал възможно най-дълго време.

Опаковката съдържа и дълъг шип, за който да закрепите птицата в земята. Висока ефективност! Напълно безопасна както за околната среда, така и за хората и животните.

Ултразвуков уред срещу гризачи 

Ако в градината имате нужда от ефикасното плашило бухал, то вътре вкъщи и в мазето ви трябва нещо друго. Това нещо е ултразвуковият уред срещу гризачи, който работи както на  батерии за помещения без достъп до източник на ток.

Ултразвуковите вълни със сила 40 kHz се предават на всеки 8 секунди и са предназначени да уплашат гризачите, за да ги прогоните от дома си. Устройството обхваща до 92 кв.м., а ефектът от него става видим до две седмици при по-леките случаи до 4-6 седмици при по-тежките.

Вижте също средства за унищожване на плъхове

Продукти срещу мишки и Ню Фреш ООД

Повече от 10 години ние от Ню Фреш сме директен вносител на едни от най-големите и доказали се фирми в Европа в областта на прогонването на вредители. В нашия онлайн магазин ще откриете най-ефективните продукти срещу мишки и плъхове, които ще ви гарантират успешното отърваване от гризачи, насекоми или други натрапници.
За всички наши нови или дългогодишни клиенти предлагаме индивидуални консултации. Те ще ви помогнат да изберете най-ефикасния продукт срещу мишки, както и да спечелите битката с вредителите. Даваме 100% гаранция за всички електронни устройства срещу мишки и плъхове в сайта ни. Нашите продукти срещу мишки, плъхове и други вредители гарантирано ще решат проблема. Независимо дали търсите средства срещу мишки или други некакнеи гости в дома ви, ние от Ню Фреш сме вашият надежден партньор с борбата с вредителите!