Добол 2 МГ - 300 гр. Препарат за мравки

Производител: Франция

Код на артикула: 201008-901

Наличност: В наличност

Цена: 16,90 лв
Количество:

Препаратът против мравки Добол е вид примамка. Насекомите я носят в своите гнезда и хранят царицата и ларвите си. По този начин цялата колония загива само след около седмица. Много подходяща е за кафявите малки, фараонови мравки, които нападат панелните жилища. Тази отрова е най-подходящият метод за защита от този вид насекоми, тъй като осигурява унищожаване на самите мравки включително царицата и ларвите им. Препаратът за професионална употреба е в разфасовка от 300 гр, предлагаме го и в опаковка от 50 грама, която е за малки площи или в комплект 10 бр х 50 гр на промоционална цена. 

 

Области на прилагане

Този инсектицид е за борба с мравките на закрито като битови сгради, места с обществено значение, обекти за производство, търговия с храни, индустриални, здравни и лечебни заведения, ветеринарни клиники, ферми и други. Подходящ е да се поставя и на открити пространства – около сгради, в дворове, градини, на первазите и други места.
Този препарат е с професионален френски състав с доказано действие, но и за обикновена употреба, защото е силен и сигурен в премахването на мравките. Той е ефикасен биоциден с микроразтворими гранули, които са като примамка.

 

Начин на употреба

Добол е готов за употреба и няма да има нужда да приготвяте разтвор.
Той е под формата на микро гранули, които имат дълго последействие. Нямат никаква миризма. С него трябва да третирате местата, на които мравките се движат или се събират – около пукнатини и цепки, до стените, на входа на самите гнезда. Не трябва да се прилагат на места, които са лесно достъпни за деца или за домашни животни. Има три начини на приложение:

 • Поръсване 

Този първи вариант на приложение е чрез ръсене на фин слой от Добол като разходната норма е 20 грама на квадратен метър. Прилагайте така нареченото бариерно третиране около всички места, които искате да защитите от мравки. Не трябва да почиствате повърхностите, които сте наръсили. Така ще се запази активността на инсектицида. Не трябва да допускате да се разпръсква прахообразния биоцид извън местата, които искате да се третират, както и разпрашаване във въздуха. Освен това трябва да внимавате за контакт с повърхности с храни или предмети, чрез които препаратът може да установи контакт с кожата ви. Поръсването около стените не се препоръчва за жилищни помещения и други, в които има хора, както и за такива, в които има хранителни продукти.

 •  Опръскване

За този вид приложение трябва да си приготвите разтвор. Той се прави от 100 грама от препарата против мравки Добол, които се разтварят в 1 литър вода. Това количество е подходящо за 5 квадратни метра, които да обработите. Опръскването да става от разстояние 30 см. Използвайте пръскачка за ниско налягане. Помещенията, които ще третирате трябва да бъдат разчистени от домашни животни и хора. Ако има храни или напитки е най-добре те да се изнесат или ако не е възможно поне да се изнесат. Аквариуми, клетки, терариуми и други също не трябва да остават в стаята. Хората и животните могат да получат достъп отново в помещенията след като изсъхнат повърхностите и са добре проветрени за поне един час след обработването срещу мравки. Не се пръска върху включено електрическо оборудване.

 • Намокряне

Тази употреба се препоръчва само на открито. В лейка може да смесите 20 грама от препарата с един литър вода като този разтвор е достатъчен за един квадратен метър площ за обработка. Можете да прилагате Добол на входовете на гнездата, около самите тях, както и по пътеките, по които се движат тези насекоми.

Интервал между обработването с Добол

Цялата обработка може да бъде повторена след около 3 месеца, ако условията са нормални. При условие, че заселеността е голяма може да се третира на всеки 30 дни, за да е по-ефикасно. Биоцидът трябва да се прилага отново в случай, че почистите повърхностите, както и при валежи, които могат да отмият препарата.
Важно е Добол да не се оставя на места, които са достъпни за деца и домашни любимци. Четете етикета и информацията за продукта.

Как да оказвате първа помощ?

В случай, че е имало контакт с препарат Добол има няколко мерки, които следва да вземете:
 • Първо обилно измийте кожата с вода;
 • Намажете с крем или с тоалетно мляко;
 • При контакт с очи трябва незабавно да изплакнете с течаща вода за най-малко 15 минути.
 • Ако вдишате Добол против мравки трябва бързо да отидете на чист въздух.
 • При поглъщане незабавно да бъде предизвикано повръщане, а устата да се изплакне с вода без поглъщане и потърсете веднага медицинска помощ;
 • Покажете етикета от препарат Добол на лекаря при възможност, за да вземе най-адекватните мерки.

 

 

Правото на отказ не се прилага, когато:

 • потребителят е закупил препарат под формата на течност, прах, гел и го е е отворил и използвал (напълно или частично), като по този начин е нарушил оригинално опакования продукт.
 • за доставка на стоки, които поради своето естество могат да влошат качеството си или имат кратък срок на годност.

Доставките се извършват от куриерски фирми: СПИДИ и ЕКОНТ.
За поръчки до 49.99 лв.  до офис на куриерски фирми СПИДИ или ЕКОНТ - 6.40 лв. с ДДС.
БЕЗ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ТАКСИ ЗА НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ ИЛИ ПОЩЕНСКИ ПАРИЧЕН ПРЕВОД.

За поръчки за и над 50.00 лв., с тегло до 5 кг. - БЕЗПЛАТНА доставка до офис на куриерски фирми СПИДИ или ЕКОНТ.
За поръчки до адрес на клиента - доставката е съгласно ценовата листа на избрания от Вас куриер СПИДИ или ЕКОНТ. 

Електронен магазин newfresh.org си запазва правото да откаже доставка до адреси, където подобна не може да бъде организирана с куриер или ако разходите на доставка значително надвишават обичайните, поради адреса на доставка или параметрите на стоката, като размери или тегло.

    Запазваме си правото да поискаме клиента да заплати изцяло или частично транспортните разходи за много обемни и/или тежки пратки. Същите разходи ще бъдат уточнени в зависимост от самия продукт и адреса на доставка. Клиентът ще бъде уведомен предварително и има право да се откаже от поръчката, ако цената на транспортните разходи не е приемлива за него.

Преглед на стоката преди плащане. 
Също така за всички клиенти има и възможност за получаване на стоката директно от офиса на фирмата ни, но само след като клиента е направил предварително поръчка и е получил потвърждение от офиса за деня и часа за получаване й. 

Срокове за доставката на стоката:
Срокът на доставката е 1-2 работни дни и 3-4 дни за по-малките населени места, в зависимост от графика за обслужване на населеното място съгласно разчета на куриера. Точната информация за доставката и срока може да видите на сайта на куриера който сте избрали за вашата доставка.
В извънредни случаи или непредвидено затруднение при обработване на поръчките срокът също може да бъде удължен.
При наличие на обстоятелства водещи до забавяне изпълнението на поръчката клиентът ще бъде навременно уведомен на посочения телефон за контакти.
Когато клиента се е регистрирал и е направил поръчка в интернет магазина, може по всяко време на да следи статута на поръчката си.
Нерегистрираните клиенти - нямат възможност да проследяват статута на поръчката си по интернет.
• Не се извършват доставки събота, неделя и през официални празници. По изключение с доплащане според тарифата на куриерската фирма, може да си получите стоката в събота, но това трябва предварително да сте го уточнили с наш служител.
• Поръчките, направени след 13.30 ч. може да се обработят и на следващия работен ден.
• Експресна доставка, се заплаща допълнително съгласно тарифите и срока на избрания куриер.
• Доставка с фиксиран час се заплаща допълнително съгласно тарифите на куриера и е с интервал +/- 30 мин.
• Времето за доставка е между 9.30 ч и 18.00 ч. съгласно избраната от Вас куриерска фирма.

Потребителят има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да върне стоката в срок от 30 календарни дни, считано от датата на получаване на стоката, ако стоката не е ползвана, разпечатвана, с нарушен търговски вид съгласно член 50 от Закона за Защита на Потребителите (ЗЗП). Връщането на стоката е за сметка на клиента. Не подлежат на връщане препарати, гелове, дезинфектанти, маски, шлемове, ръкавици.

За връзка с нас:
НЮ ФРЕШ ООД,
гр. Велинград, ул. Хан Аспарух 10
тел.: 02 / 981 32 58, GSM: 0896 66 08 43,
e-mail: info@newfresh.org

При създаването и потвърждаването на поръчката си, всеки потребител дава своето съгласие за сключване на договор за покупко-продажба на избраната от него стока.

* Всички цени са в български лева с включен ДДС. 

За да заявите рекламация моля използвате нашия ФОРМУЛЯР ЗА ВРЪЩАНЕ НА СТОКИ И РЕКЛАМАЦИИ КАТО КЛИКНЕТЕ ТУК​.

 

Потребителят има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да върне стоката в срок от 30 (тридесет) календарни дни, считано от датата на получаване на стоката, ако стоката не е ползвана, разпечатвана, с нарушен търговски вид съгласно чл. 50 от Закона за Защита на Потребителите (ЗЗП). Връщането на стоката е за сметка на клиента.
Потребителят съгласно ЗЗП трябва да попълни формуляра за
 Връщане на стоки и Рекламации  или да заяви недвусмислено по друг начин решението си за откаже от договора (покупката). След попълване на формуляра или друго заявление, наш служител ще се свърже с Вас до 1 работен ден след получаване му.

Условия за връщане:
-    При връщане на продукта трябва да присъства оригинален документ за закупуването му (касова бележка, разписка за Пощенски Паричен Превод (ППП) или фактура), оригиналната гаранционна карта, с който е доставен;

-    В случай, че върнатия продукт е с увредена опаковка, следи от употреба, драскотини, удари, продукти увредени от токови удари, липсващи аксесоари, сертификат за гаранция, си запазваме правото да решим дали да приемем продукта и също така да приспаднем сумата за възстановяване по нанесените щети на продукта. При такова решение, клиентът ще бъде уведомен при постъпването на продукта в нашия сервиз и неговата проверка;
- След получаване на стоката, Търговеца има срок от 14 календарни дни съгласно ЗЗП в който трябва да върне парите на клиента.
Възстановяването на суми, направени с банкова карта става чрез  нареждане на обратна операция по картата, с която е извършено плащането в срок от 14 календарни дни след връщане на стоката към Ню Фреш ООД.

Кликнете ТУК за да изтеглите стандартен формуляр за упражняване правото на отказ

 

За връзка с нас:  
НЮ ФРЕШ ООД,
гр. Велинград, ул. Хан Аспарух 10
тел.: 02 / 981 32 58, GSM: 0896 66 08 43
e-mail
i
nfo@newfresh.org

Напишете отзив

Рейтинг: Лош Добър

Въведете кода в полето по-долу:

Клиенти закупили този артикул се интересуват и от: