Меню
Количка

Инсектициди

Advion Примамка за Мухи, 500 гр
НОВО
Производител: Швейцария Код на артикула: 3211-930
Адвион Примамка за Мухи, 500 грБиоциден препарат за унищожаване на мухи (домашна муха Musca domestica, зелена месарка Calliphoridae sp.) под формата на суха гранула.  Адвион примамка за унищожаване мухи е готова за употреба инсектицидна примамка произведена от швейцарската компания Singent..
89.28лв
Без данък:89.28лв
Производител: BROS - Полша Код на артикула: 337-79
Този продукт е под формата на аерозолен спрей и използването му води до ефективна борба и унищожаване на гнезда на стършели и оси. Предимство на този продукт е, че не се изисква да доближавате прекалено много гнездото, което може да застраши вашата безопасност. Аерозолната струя чрез пръскане достиг..
11.90лв
Без данък:11.90лв
Производител: BROS - Полша Код на артикула: 1597-79
BROS Аерозол против оси и стършели - 600 мл.Спрей предназначен за ликвидиране (унищожаване) на гнездата на оси и стършели.Начин на употреба: Разклатете преди употреба. Пръскайте  рано сутринта или вечерта, когато насекомите са по-малко активни. Обилно напръскайте гнездото и входа до не..
20.50лв
Без данък:20.50лв
Производител: Италия Код на артикула: 802525-901
Веспаджет пяна убиваща оси и стършели, пръска се от 5 метра Веспаджет е инсектицид за борба с оси (единични насекоми и гнезда) и стършели (единични насекоми) на открито и закрито в битови и обществени сгради, в улуци,по външни щори, первази на прозорци, греди от покривната констру..
29.99лв
Без данък:29.99лв
Производител: BAYER - Германия Код на артикула: 158-905
Aqua K-Othrine EW 20 Ефикасното средство за професионален контрол на комари и мухиAqua K-Othrine, емулсия, масло във вода, съдържаща 20 г/л делтаметрин Осигуряване на максимален контрол с естествен разтворител – вода -    Уникална патентована технология против изпаряване. ..
99.90лв
Без данък:99.90лв
Производител: Франция Код на артикула: 10649-901
Област на приложение: Инсектицид за борба с мравки на закрито (в битови сгради, обекти с обществено предназначение, индустриални обекти, обекти за производство и търговия с храни, здравни и лечебни заведения, транспортни средства, ветеринарни обекти, животновъдни ферми) и на открито (дворов..
56.40лв
Без данък:56.40лв
Производител: Чехия Код на артикула: 1042-901
Какво представлява Бандит 10 ЕВ?Бандит 10 ЕВ е микроемулсионен концентрат предназначен за борба с насекоми в открити и закрити площи. Представлява мощен инсектицид, съдържащ циперметин 10г/ 100 г,  който се справя с най-упоритите инсекти, каквито са кърлежите. Биоцидът е създаден така, че д..
6.95лв
Без данък:6.95лв
Гел за Мравки Адвион - 2 бр. х30 гр. + ПОДАРЪК Бутало Гел за Мравки Адвион - 2 бр. х30 гр. + ПОДАРЪК Бутало
ПРОМО -5 %
Производител: Европейски съюз Код на артикула: 2-120-930
Адвион гел е  ниско рисков продукт с бързо действие срещу всички видове мравки на швейцарската фирма Sygenta.Уникална формула с широк спектър на действие.Въз основа на изключителната си привлекателност за мравките, тази примамка се оказва изключително полезна, особено, за..
42.00лв 43.98лв
Без данък:42.00лв
Гел за Мравки Адвион - 4 бр. х 30 гр. + ПОДАРЪК Бутало Гел за Мравки Адвион - 4 бр. х 30 гр. + ПОДАРЪК Бутало
ПРОМО -8 %
Производител: Европейски съюз Код на артикула: 4-120-930
Адвион гел е ниско рисков продукт с бързо действие срещу всички видове мравки на швейцарската фирма Sygenta.Уникална формула с широк спектър на действие.Въз основа на изключителната си привлекателност за мравките, тази примамка се оказва изключително полезна, особено, заради не-отб..
80.99лв 87.96лв
Без данък:80.99лв
Производител: Европейски съюз Код на артикула: 1-120-930
Адвион гел е  ниско рисков продукт с бързо действие срещу всички видове мравки на швейцарската фирма Sygenta.Уникална формула с широк спектър на действие.Въз основа на изключителната си привлекателност за мравките, тази примамка се оказва изключително полезна, особено, заради ..
21.99лв
Без данък:21.99лв
Производител: Франция Код на артикула: 201008-901
Препаратът против мравки Добол е вид примамка. Насекомите я носят в своите гнезда и хранят царицата и ларвите си. По този начин цялата колония загива само след около седмица. Много подходяща е за кафявите малки, фараонови мравки, които нападат панелните жилища. Тази отрова е най-подходящият метод за..
16.90лв
Без данък:16.90лв
Производител: Франция Код на артикула: 1064-901
Област на приложение: Инсектицид за борба с мравки на закрито (в битови сгради, обекти с обществено предназначение, индустриални обекти, обекти за производство и търговия с храни, здравни и лечебни заведения, транспортни средства, ветеринарни обекти, животновъдни ферми) и на открито (дворове, градин..
6.90лв
Без данък:6.90лв
Показани 1 от 12 | 52 (5 Страници)

Още информация

Насекомите представляват най-голямата група животни в света. Въпреки че много от видовете са изключително полезни за екоравновесието, борбата с тях в дома и градината понякога е неизбежна. Унищожаването на вредните инсекти е наложително, в случаите, когато те нанасят щети по растенията, пренасят зарази и болести, но то трябва да се извършва чрез правилните средства и по безвреден за човешкото здраве и природата начин. По тази причина са създадени специални препарати – биоциди, които успешно елиминират неприятните летящи и пълзящи вредители в третираните площи. 

Какви препарати да използвате в борбата с насекомите?

Това са инсектициди, които се различават по своето активно вещество, форма и начин на приложение. 
В онлайн магазина ни Ню Фреш ще откриете само качествени продукти от лидери в производството на химически препарати като Bayer и Syngenta, които трайно и ефективно се справят с нашествениците. От състава на препаратите зависят и целевите вредители, които могат да бъдат: 

 • пълзящи насекоми – мравки, хлебарки;  
 • летящи инсекти – комари, мухи, оси и стършели, миризливки; 
 • дървеници, бълхи, кърлежи; 
 • молци и червеи по доматите, картофите, листни въшки по растенията и други вредители по овошките и културите. 

Видове инсектициди 

 1. Инсектициди с бърз начален ефект и остатъчно действие – Тези препарати най-често са под формата на прахове, гранули или концентрат за разреждане с вода. За употреба на закрито и на открито. Имат контактно действие и представляват стомашна отрова. Унищожават възрастните инсекти, които влязат в контакт с третираните площи и повърхности. Имат остатъчен ефект до 6-8 седмици. При някои вещества до 3 месеца след първоначална обработка. Необходимо е да бъдат извършени най-малко две обработки, за да се елиминира цялата вредна популация (честотата се определя от вида на вредителя). 
 2. Хранителни примамки – Този вид инсектициди представляват особено силни гелове или гранули, в чиито състав влиза отрова и атрактант (на феромонова или хранителна основа). Целта е вредителите да се нахранят с веществото, а след това да го пренесат в гнездата си. Първоначалният ефект е намаляване на популацията от инсекти, а до няколко седмици и елиминирането на всички гнезда. Зоните, в които е заложена такава примамка, остават активни дълго време след обработка – до 12 седмици. По този начин се предотвратява повторна инвазия от насекоми в третираните помещения. Не са подходящи за употреба на открито. 
 3. Аерозоли за директно пръскане – Имат контактен ефект, използват се най-често за мухи, оси и стършели. Поставят се в диспенсъри или директно се пръскат гнездата на насекомите, рано сутрин или късно вечер, когато те са най-малко активни. Едно денонощието след третиране гнездата могат да бъдат отстранени. 
 4. Пудри – Също с контактен ефект. Поръсват се на местата, през които инсектите преминават. Веществата полепват по телата им и по този начин отровата достига до гнездата.  
 5. Препарати за растителна защита – Представляват системни, контактни или стомашни инсектициди. Системните успешно навлизат във вътрешността на културите – стъблото, листата и корените и елиминират както възрастните гризещи инсекти, така и техните ларви. Контактните се прилагат върху повърхността на културата и унищожават вредителя, който влезе в контакт с нея. Стомашните убиват насекомото, след като веществото попадне в устния му апарат. Тези инсектициди се използват както чрез пръскане, така и чрез поливане на почвата. Всички имат карантинен период, който трябва да бъде спазван стриктно. 

Ефективни ли са инсектицидите срещу насекоми?

Всички качествени инсектициди, като Димилин и Айкън например, са доказано ефективни против нашествениците в дома или офиса. Важно е да спазвате инструкциите за употреба, както и да не пропускате обработка, за да унищожите напълно популацията от насекоми. Възползвайте се от безплатна консултация на телефон 0896660843 и поръчайте най-добрите марки инсектициди с бърза доставка и на отлични цени. Забравете за проблемите с вредителите – доверете се на Ню Фреш!