Harmonix® Red Mite Хармоникс Ред Майт концентрат срещу и резистентни кокошинки (червени акари) по кокошки, гълъби, врабчета и скорци - Bayer 5 л. за 1000 кв.м.

Производител: BAYER - Германия

Код на артикула: 7185-905

Наличност: В наличност

Цена: 249,98 лв
Количество:

Harmonix® Red Mite Хармоникс Ред Майт концентрат срещу и резистентни кокошинки (червени акари) по кокошки, гълъби, врабчета и скорци - Bayer 5 л.

Предимства:

  • Бърз нокдаун ефект
  • Проникваща в праха формулация
  • Ефективен и към резистентните индивиди
  • Физически начин на действие; без химични вещества, не попада в обхвата на Регламент (ЕС)  № 528/2012 относно предоставянето на пазара и употребата на биоциди
  • Ефективен и към резистентните кокошинки

Червените акари (Dermanyssus gallinae), известни още като кокошинки са ектопаразити (което означава, че живеят и се хранят от своя домакин).
Те засягат домашните птици, както и други видове птици като например гълъби, врабчета и скорци. 
Считат се за паякообразни, а не насекоми. 
Не трябва да се бъркат с червените паякови акари (Tetranychus urticae), които са паразити, които живеят в градините и засягат определени растения и се считат за безобидни в сравнение с други видове акари. 
Тъй като се хранят с кръв, кокошинките обикновено нападат птиците през нощта. Те атакуват покрай гърдите и краката. 
Причиняват болка, сърбеж, краста, гнойни пъпки, хиперпигментация, загуба на перушина, изключителен стрес и намаляване на продукцията на яйца, особено когато кокошките са обезпокоени. 
В случаите на много тежко заразяване, кокошинките могат да причинят анемия, особено при младите пилета. 
Здравето на птиците може да бъде засегнато и индиректно, тъй като тези паразити са известни носители на болести като салмонелоза, птичи спирокатоза, рикетска шарка, японска речна треска, краста, скабиес, дерматит, сърбеж, Erysipelothrix rhusiopathiae и т.н. 
Макар, че са неспособни да живеят и да се размножават върху хората, известно е че кокошинките хапят хората (особено ако влязат в заразен кокошарник през нощта). 


Хапят също и видове бозайници (домашни любимци). 
Причиняват болка, раздразнение, сърбеж, дори дерматит и кожни лезии при по-чувствителните.

Описание:
Водоразтворим концентрат с физически начин на действие, ефективен срещу кокошинки (Dermanyssus gallinae) за използване в и около помещения за отглеждане на птици. 
Harmonix Red Mite ще улови също и други малки пълзящи насекоми.
Harmonix Red Mite осигурява гъвкавост, защото може да се използва на всеки етап от цикъла на отглеждане на птиците – преди зареждане на нова партида, при текущо почистване или за лечение на първите признаци на заразяване по птиците. 
Harmonix Red Mite може да се използва или като самостоятелна обработка или за ротация с конвенционални инсектициди.
С ограничения си остатъчен ефект, Harmonix Red Mite е идеалният продукт за производителите на яйца, тъй като няма риск от замърсяване на продукцията с химични вещества.

Начин на действие:
Продуктът представлява целулозен полимер, формулиран с разтворител (изопропанол), с качество за влагане в храни. 
При контакт с насекомо, разтворителят бързо се изпарява и полимерът образува концентриран линеен омрежен филм, който обездвижва и обвива плътно насекомото. 
В резултат на формирането на филма и обездвижването, насекомото умира. 
На практика, целулозният полимер представлява течен лепкав капан за вредителите. Ефективността на продукта в птицефермите е повишена поради способността му да прониква в дълбочина върху запрашени повърхности.

Указания за прилагане:
Продуктът се нанася чрез пръскане по повърхностите, като се използва подходяща механична, електрическа или моторна пръскачка, която може да произведе насочен (груб) спрей. 
Насочете спрея върху клъстери от кокошинки и пукнатини/прашни участъци, където обичайно се събират кокошинки.

1 л концетрат се разрежда с 7.5 л. вода, готовия разтвор е достатъчен за обработката на 200 кв. м., цялата туба от 5 л е достатъчна за обработката на 1000 кв.м.

Указания за употреба:
Измийте пръскачката с вода и детергент преди употреба. 
Когато използвате ръчна пръскачка, напълнете я с половината от необходимото ви количество вода, добавете съответното количество от продукта и долейте до крайния обем с вода. 
Затворете пръскачката и се уверете, че съдържанието е добре разбъркано преди употреба. Разклатете или разбъркайте отново преди пръскане, ако пръскането е прекъснато.
Напомпайте пръскачката и нанесете като насочен (груб) спрей с ниско налягане върху повърхности, пукнатини и цепнатини, където вредителите се крият или живеят. 
Насочете спрея върху клъстери от кокошинки и пукнатини/прашни участъци, където обичайно се събират кокошинки.
Направете обработката през тъмните часове от денонощието по възможност (около 2 часа след изключване на осветлението в сградата) за максимална ефективност.
Приложението трябва да се извършва до пълно омокряне на повърхностите. Абсорбиращите повърхности ще изискват по-високи разходни норми.
Препоръчва се повторно нанасяне на Harmonix® Red Mite 7-10 дни след първото приложение или когато вредителите се появят отново.
При по-високи нива на зараза се препоръчва още един цикъл от две третирания 7-14 дни след първите. 
За по-голяма ефикасност извършвете обработките по тъмно (2-3 часа след светлата част), тъй като тогава кокошинките са най-активни.

Остатъчно действие: 7-14 дни.

При използване на гръбна пръскачка, при ниско налягане, прилагайте на около 75 см от повърхността, която трябва да бъде третирана. 
Повърхността трябва да изглежда влажна веднага след нанасянето.
Да не се пръска директно върху животни или стоки в насипно състояние.

Внимание: 
Да не се пръска директно върху животни или стоки в насипно състояние.
НЕ ПРИЛАГАЙТЕ ДИРЕКТНО ВЪРХУ ЖИВОТНИ И ПТИЦИ. СЪБЕРЕТЕ ЯЙЦАТА, ОТСТРАНЕТЕ ФУРАЖИТЕ и не замърсявайте поилките и хранилките.
Измийте ръцете старателно след работа с продукта.
Използвайте само в добре-проветряващи се помещения.
Препоръчва се продуктът да се съхранява при температура между 5 и 30°C.
ИНФОРМАЦИЯ ЗА БЕЗОПАСНО ОБЕЗВРЕЖДАНЕ
Не замърсявайте потоците, реките или други водоизточници с продукта или използваните опаковки.
Този материал и неговата  опаковка трябва да се изхвърлят по безопасен начин. Празните опаковки могат да съдържат запалими пари.

Активно вещество: Метил целулоза 35.57 g/l
Разтворима течност (SL), концентрат
Опаковка: туба HDPE  от 5 л

Доставките се извършват от куриерски фирми: СПИДИ и ЕКОНТ.
За поръчки до 49.99 лв.  до офис на куриерски фирми СПИДИ или ЕКОНТ - 6.40 лв. с ДДС.
БЕЗ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ТАКСИ ЗА НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ ИЛИ ПОЩЕНСКИ ПАРИЧЕН ПРЕВОД.

За поръчки за и над 50.00 лв., с тегло до 5 кг. - БЕЗПЛАТНА доставка до офис на куриерски фирми СПИДИ или ЕКОНТ.
За поръчки до адрес на клиента - доставката е съгласно ценовата листа на избрания от Вас куриер СПИДИ или ЕКОНТ. 

Електронен магазин newfresh.org си запазва правото да откаже доставка до адреси, където подобна не може да бъде организирана с куриер или ако разходите на доставка значително надвишават обичайните, поради адреса на доставка или параметрите на стоката, като размери или тегло.

    Запазваме си правото да поискаме клиента да заплати изцяло или частично транспортните разходи за много обемни и/или тежки пратки. Същите разходи ще бъдат уточнени в зависимост от самия продукт и адреса на доставка. Клиентът ще бъде уведомен предварително и има право да се откаже от поръчката, ако цената на транспортните разходи не е приемлива за него.

Преглед на стоката преди плащане. 
Също така за всички клиенти има и възможност за получаване на стоката директно от офиса на фирмата ни, но само след като клиента е направил предварително поръчка и е получил потвърждение от офиса за деня и часа за получаване й. 

Срокове за доставката на стоката:
Срокът на доставката е 1-2 работни дни и 3-4 дни за по-малките населени места, в зависимост от графика за обслужване на населеното място съгласно разчета на куриера. Точната информация за доставката и срока може да видите на сайта на куриера който сте избрали за вашата доставка.
В извънредни случаи или непредвидено затруднение при обработване на поръчките срокът също може да бъде удължен.
При наличие на обстоятелства водещи до забавяне изпълнението на поръчката клиентът ще бъде навременно уведомен на посочения телефон за контакти.
Когато клиента се е регистрирал и е направил поръчка в интернет магазина, може по всяко време на да следи статута на поръчката си.
Нерегистрираните клиенти - нямат възможност да проследяват статута на поръчката си по интернет.
• Не се извършват доставки събота, неделя и през официални празници. По изключение с доплащане според тарифата на куриерската фирма, може да си получите стоката в събота, но това трябва предварително да сте го уточнили с наш служител.
• Поръчките, направени след 13.30 ч. може да се обработят и на следващия работен ден.
• Експресна доставка, се заплаща допълнително съгласно тарифите и срока на избрания куриер.
• Доставка с фиксиран час се заплаща допълнително съгласно тарифите на куриера и е с интервал +/- 30 мин.
• Времето за доставка е между 9.30 ч и 18.00 ч. съгласно избраната от Вас куриерска фирма.

Потребителят има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да върне стоката в срок от 30 календарни дни, считано от датата на получаване на стоката, ако стоката не е ползвана, разпечатвана, с нарушен търговски вид съгласно член 50 от Закона за Защита на Потребителите (ЗЗП). Връщането на стоката е за сметка на клиента. Не подлежат на връщане препарати, гелове, дезинфектанти, маски, шлемове, ръкавици.

За връзка с нас:
НЮ ФРЕШ ООД,
гр. Велинград, ул. Хан Аспарух 10
тел.: 02 / 981 32 58, GSM: 0896 66 08 43,
e-mail: info@newfresh.org

При създаването и потвърждаването на поръчката си, всеки потребител дава своето съгласие за сключване на договор за покупко-продажба на избраната от него стока.

* Всички цени са в български лева с включен ДДС. 

За да заявите рекламация моля използвате нашия ФОРМУЛЯР ЗА ВРЪЩАНЕ НА СТОКИ И РЕКЛАМАЦИИ КАТО КЛИКНЕТЕ ТУК​.

 

Потребителят има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да върне стоката в срок от 30 (тридесет) календарни дни, считано от датата на получаване на стоката, ако стоката не е ползвана, разпечатвана, с нарушен търговски вид съгласно чл. 50 от Закона за Защита на Потребителите (ЗЗП). Връщането на стоката е за сметка на клиента.
Потребителят съгласно ЗЗП трябва да попълни формуляра за
 Връщане на стоки и Рекламации  или да заяви недвусмислено по друг начин решението си за откаже от договора (покупката). След попълване на формуляра или друго заявление, наш служител ще се свърже с Вас до 1 работен ден след получаване му.

Условия за връщане:
-    При връщане на продукта трябва да присъства оригинален документ за закупуването му (касова бележка, разписка за Пощенски Паричен Превод (ППП) или фактура), оригиналната гаранционна карта, с който е доставен;

-    В случай, че върнатия продукт е с увредена опаковка, следи от употреба, драскотини, удари, продукти увредени от токови удари, липсващи аксесоари, сертификат за гаранция, си запазваме правото да решим дали да приемем продукта и също така да приспаднем сумата за възстановяване по нанесените щети на продукта. При такова решение, клиентът ще бъде уведомен при постъпването на продукта в нашия сервиз и неговата проверка;
- След получаване на стоката, Търговеца има срок от 14 календарни дни съгласно ЗЗП в който трябва да върне парите на клиента.
Възстановяването на суми, направени с банкова карта става чрез  нареждане на обратна операция по картата, с която е извършено плащането в срок от 14 календарни дни след връщане на стоката към Ню Фреш ООД.

Кликнете ТУК за да изтеглите стандартен формуляр за упражняване правото на отказ

 

За връзка с нас:  
НЮ ФРЕШ ООД,
гр. Велинград, ул. Хан Аспарух 10
тел.: 02 / 981 32 58, GSM: 0896 66 08 43
e-mail
i
nfo@newfresh.org

Напишете отзив

Рейтинг: Лош Добър

Въведете кода в полето по-долу: