Димилин 2 ТБ ларви на комари - 1 кг, таблетки

Производител: Кемтура Европа, Великобритания

Код на артикула: 102312-901

Наличност: ИЗЧЕРПАН

Димилин 2 ТБ - Ефервесцентни таблетки с тегло 2 г, диаметър 2 см и дебелина 0.5 см всяка. 
Съдържа: дифлубензурон 20 г/кг (2 %)

•  Описание на продукта:

Инсектицид със забавено и мощно убиващо действие за контрол на ларви на комари от родовете Aedes, Anopheles и Culexв застояли води и затворени водни системи (канализационни шахти, помийни ями, прокопани канали) в предградия, градски и селски райони. Дифлубензуронът е представител на нов клас инсектициди, бензил-уреите, известен под общото наименование Регулатори на Растежа на Насекомите. Те имат механизъм на действие, коренно различен от този на класическите невротоксични инсектициди. Дифлубензуронът инхибира хитиновия синтез при изграждане на хитиновата обвивка на ларвите. Те не могат да се освободят от старата си хитинова обвивка, или новата е крехка и недоразвита, което води до смърт в момента  на превръщане или малко след него. Ако ларва в последен стадий погълне дифлубензурон, може да се получи деформация в хитиновата обвивка на  какавидата или на възрастното насекомо. Крайният резултат на отклонението в нормалния процес на хитиновия синтез е смърт на насекомите. Тъй като действа на уникалния процес на хитинов синтез, присъщ само на насекомите, дифлубензуронът има изключително ниска токсичност спрямо бозайници. Острата му орална токсичност ЛД50 за мишки и плъхове е > 4640 мг а.в./кг. Не е дразнител за кожа и очи, не е канцерогенен, няма репродуктивна токсичност, не е мутагенен, нито тератогенен.

•   Начин на употреба и дози:

Препаратът представлява ефервесцентни таблетки, бавно разтварящи се във вода. Една таблетка се разтваря за 10-30 минути.

Разходна норма:

•води със силно органично замърсяване -1 таблетка/40 л вода (1 мг а.в./ л);

•замърсени води -1 таблетка/ 4 m3 вода (10 мг а.в./ m3);

•чисти води -1 таблетка/ 8 m3 вода (5 мг а.в./ m3).

Време на въздействие; 24-48 часа.
Препаратът е с остатъчно действие и третирането може да потвори след 2-4 месеца за Aedes и след 11-27 дни за Culex и Anopheles.

•  Опаковка: 1 кг кофа.

•   Категория на потребителите: Професионална и масова.

 

Правото на отказ не се прилага, когато:

  • Когато потребителят е закупил препарат под формата на течност, прах, гел и го е е отворил и използвал, (напълно или частично) като по този начин е нарушил оригинално опакования продукт.
  • За доставка на стоки, които поради своето естество могат да влошат качеството си или имат кратък срок на годност.

Напишете отзив

Рейтинг: Лош Добър

Въведете кода в полето по-долу: