IONtech IT-589 е усъвършенстван йонизатор за пречистване и производство на алкална, кисела и неутрална вода

Производител: Тайван

Код на артикула: 589-904

Наличност: В наличност

Цена: 1 920,00 лв
Количество:
IONtech IT-589 е усъвършенстван йонизатор за алкална вода
 
Един от най-продаваните, усъвършенстваният йонизатор за алкална вода IT-589 е идеалният избор за семейства. 
Неговият високоефективен и дълготраен филтър от въглеродни влакна работи за впечатляващ голям обем вода до 12,000 литра, в зависимост от качеството на водата. 
През целия живот на филтъра той работи за премахване на примеси от обикновена вода като хлор, миризма на хлор и други неприятни миризми, различни видове пестициди, мръсотия, суспендирана утайка, микроби и други химикали и замърсители, оставяйки ви с чиста вода, за ежедневно пиене, за готвене, за миене на съдове, дезинфекция и почистване на повърхностии.
Резултатът е кристално чиста  вода за пиене, готвене и варене.
И като допълнителен бонус, водата е не само невероятно полезна за тялото, но е и вкусна! 
 
С красив естетичен дизайн, който допълва всяка кухня и всеки декор, много клиенти харесват сивите тонове от неръждаема стомана и метал на IT-589.
А неговите характеристики и предимства са също толкова впечатляващи, колкото и елегантния му външен вид. Този модел предлага множество полезни функции и опции, включително, но не само 3 различни настройки за безопасност, 7 различни категории pH на водата (с опция за допълнително регулиране чрез просто натискане на бутоните +/-), 10-секунден автоматичен цикъл на почистване което се случва след всяка употреба, по-дълъг, по-задълбочен 2-минутен цикъл на почистване (и машината дори ви предупреждава, когато е необходимо пълно почистване). 
Забавни и полезни икони и изображения на бутоните за избор на различни нива на pH, 7 високотехнологични титаниеви електролизни плочи с платинено покритие, и изключително подробен и информативен LCD екран (дисплей с течни кристали), който показва цялата информация, която някога ще ви е необходима. И няма никакви догадки с нашите йонизатори за алкална вода; машините дори предупреждават своите потребители, когато техните филтри също изискват смяна.  
Може да се монтира както на стена, така и на плота за кухненската мивка.

 
Елегантният дизайн от неръждаема стомана отговаря на повечето кухненски декори.
LCD дисплеят предоставя информация в реално време на потребителя за:
ORP (окислително-редукционен потенциал, позволява да се определи количествено способността на дадено вещество да окислява т.е. да отнема електрони или да редуцира т.е. да дарява електрони). Добавянето на електрон се нарича редукция, а отнемането му окисляване. Стойността на  ORP се измерва в миливолтове (mV) и може да бъде положителна или отрицателна. Положителните стойности означават, че изследваното вещество има недостиг на електрони и е окислител. Отрицателните стойности показват, че веществото притежава свободни електрони, които може да отдаде и е редуктор. 
избор на pH, 
живот на филтъра, 
скорост на потока, 
състояние на обработка на водата и други; 
LCD екранът се самоизключва след 1 минута работа, за да пести енергия. Той съдържа полезни символи до всяка селекция, която светва, когато е избрана.
Функции: pH диапазон от 4 до 11, подходящ за почистване и ежедневно пиене.
 
Включени артикули: 
Тази филтърна система за алкална вода включва 1 алкален йонизатор, филтър с активен въглен, части като маркучи и конектори, безплатен комплект за тестване на pH на водата и ръководство за потребителя.

Спецификации:

Марка: IonTech
Модел: IT-589
Цвят: Сребро
Материал на платките в камерата: Платина-титаний, произведени от KOBE Steel, Япония
Брой платки за електролиза: 5
Електрозахранване: AC220V, 50HZ
Електроконсумация: Максимално натоварване 230W
Налягане на входящата вода: 0.9~5.0 kg/cm2
Окомплектовка: Всички необходими аксесоари за монтаж към стандартна чешма плюс разпределител за вода, вграден фин карбонов филтър, меки тръбопроводи, химически тест с цветна скала за определяне на РН на входящата и произведената вода, крепежи за монтаж към стена, ръководство за монтаж и експлоатация.
Препоръчителни стойности на водния поток през апарата: 
 • 2 литра/минута. (при налягане на входната вода 1kgf/cm2)
 • 3 литра/минута  (при налягане на входната вода 2kgf/cm2)
Дисплей: Дисплеят на апарата изибразява параметрите: pH, O.R.P, water flow rate (скорост на водния поток), работен статус, почистване, филтриране, алкалност, киселинност, остатъчен работен капацитет на филтрите.
Вътрешно почистване на камерата: 10 секунден автомотичен цикъл за почистване в края на всяко производство на алкална вода и ръчно активируем цикъл за почистване на всеки 30 литра произведена алкална вода.
Нива на електролиза: Общо 7 нива:  4 нива за алкална вода, 1 ниво за неутрална вода и 2 нива за киселинна вода
Сертификат и маркировка: CE маркировка за безопасност и сертификат за съотвествие с EU-стандарти 
Филтри включени в системата - общо 4 броя: 
Вграден 1 брой Активен карбонов филтър с алкален йонизатор с активен въглен Activated carbon fiber (ACF-1), произведен в САЩ; 
Блок (отделно от йонизатора) от 3 броя филтри за предшестващо йонизатора почистване на входящата вода и гарантиране работата на йонизатора и качеството на произведената от системата вода;
Всички филтри са тип "one-click" - монтажът и смяната им се извършва с едно движение на ръката, без необходимост от инструменти или специфична квалификация 
Живот на филтрите: Прибл. 6-12,000 литра (в зависимост от качеството на входящата вода). 
Препоръчва се смяна на филтрите веднъж годишно или в зависимост от консумацията (производството на вода със системата).
Монтаж и експлоатация: Монтаж на стена или свободно стоящ върху кухненски плот. 
Предлагаме пълна консултация и обучение преди и след закупуване на системата. 
Осигуряваме техническа поддръжка и захранване с технически консумативи.
Размери и тегло:  Височина 310 мм x Ширина 220 мм x Дебелина 125 мм (приблизително)
Тегло на йонизатора за вода IT-589: прибл. 4.0 килограма. Тегло с опаковката и всички придружаващи го части: 7.50 кг.
Граници на pН (в зависимост от качеството на входящата вода): 4.5~11
Граници на O.R.P\. (в зависимост от качеството на входящата вода): -850mv (Максимално)
 
ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ
 
Коя държава е направила тази машина?
Отговор: Тази машина за йонизация на алкална вода е сглобена в Тайван, като са използвани японски части. Като например: Титановите платки покрити с платина са от KOBE Steel Япония, специалните керамични високоефективни и нетоксични разделителни мембрани са от Yusan Япония. Поради по-ниската цена на труд и крайната цена на продукта е по-ниска от тези, които са изцяло произведени в Япония.
На колко pH трябва да настроя уреда?
Отговор: 
pH 2,5-3,5: За Дезинфекция използвайте силно кисела вода. Тази вода не е за пиене!
Използвайте я за дезинфекция на съдове, различни повърхности в къщи, в търговски обекти, като козметични и фризьорски салони, ресторанти, хотели, училища, детски градини, магазини за домашни животни, домове за хора в неравностойно положение и др. 
Дезинфекцирайте ножове, дъски за рязане и други кухненски прибори. Дезинфекцирайте ръцете си и четките за зъби. Използвайте я като вода за уста и за гаргара при болки в гърлото.Тази вода се съхранява в тъмни съдове, защото така се запазват най-добре нейните свойства. 
Преди използване я налейте в шише със спрей капачка, за по-лесно да дезинфекцирате различни замърсени повърхности.
Съвет: първо почистете повърхността със силно алкална вода и след това използвайте силно киселата вода.
 
pH 4,0-6,0: За кожата и косата използвайте леко кисела вода. Тази вода не е за пиене!
Тя има стягащо действие. Идеална е за нежна грижа за кожата и косата.
 • Миене на лицето: Стягащото действие на киселата вода е ефективно при тонизирането и стягането на кожата. Измийте си лицето или го напръскайте. После си потупкайте кожата с пръсти и оставете да изсъхне. Тази вода е отличен заместител на тоника след бръснене (aftershave).
 • Грижа за косата: Използвайте тази вода вместо балсам след измиване с шампоан. Отстранява сплитанията на косата и я прави бляскава. Съхранявайте водата в спрей и си пръскайте косата и лицето като сте навън.
 • Грижа за домашните любимци: Напръскайте козината на животното с тази вода и го срешете. Тя става мека и лъскава.
 • Полиране: Полирайте огледала, очила, стъклени повърхности и прозорци до блясък.
 • Почистване. Отстранява замърсявания от дървени, керамични и всякакви подове, без да оставя лепкави следи.
 • Замразени храни. Напръскайте храните с кисела вода преди да ги замразите. Храните включително риби и скариди няма да изгубят вкуса си след размразяване.
pH 7,0: Чиста филтрирана питейна/неутрална вода за пиене
Без хлор, ръжда и мътилка.Тази вода преминава през филтрация, но не преминава през процес на електролиза, т.е. не е йонизирана.
 • Бебешка храна: Използвайте тази вода за приготвяне на бебешка храна. За кърмачета (до 1 година) не се препоръчва използване на Йонизирана вода дотогава, докато детето не започне да яде разнообразна храна. При бебетата движението на червата се различава от това на възрастните, защото те пият само кърма или адаптирано мляко. Така, че за приготвяне на адаптирано мляко или чай не ползвайте Йонизирана вода, а само чиста вода.
 • Лекарства: Неутралната вода е отлична питейна вода, която се усвоява лесно от тялото. Пийте лекарствата си с тази вода, защото действието на лекарствата не е тествано с алкална вода. При пиене на лекарства действайте по следния начин: спрете да пиете Йонизирана вода 10 - 15 минути преди вземане на лекарството. Пийте лекарствата си с чиста, неутрална вода, след това изчакайте най-малко 30 минути, преди да започнете да пиете отново алкална вода.
pH 8,5-pH 9,0-pH 9,5: Алкална, Йонизирана вода за пиене 
Алкалната, йонизирана вода детоксикира и хидратира организма. Тя е антиоксидантна, неутрализира свободните радикали. Алкална е и неутрализира киселинността в организма. Тя е и преструктурирана, съвършено хидратира тялото. Тя е идеална за пиене и за приготвяне на здравословна храна.
 • За пиене:  Пийте Алкална, Йонизирана вода през целия ден. За разлика от чешмяната вода, Алкалната вода има сладък, приятен вкус. При спазване на питеен режим ще установите, че от нея не ви става тежко и че може да я пиете докато утолите напълно жаждата си.
 • Приготвяне на храна: Измивайте с нея зеленчуци и риба. Подчертава аромата на броколите, лука, бамбуковите кълнове и др.,ако ги бланширате предварително в Алкална вода. Благодарение на това нейно свойство ще ползвате по-малко сол и подправки.
 • Кафе и чай: Ще се изненадате от пленяващия цвят, вкус и аромат на кафето или чая, които приготвите с Алкална вода. Можете да използвате по-малка доза кафе или чай и ще получите богат вкус благодарение на тази вода, която може да изтегли повече вкус и аромат от чешмяната вода.
 • Супи и задушено месо: Алкалната вода изтегля повече вкус от суровините за готвене. Супите са леки а месото е сочно. Ето защо яденето се готви с по-малко сол и подправки.
 • Растения: Алкалната вода дава свежест и живот на растенията. Тя стимулира покълването.
Само един цвят ли е йонизатора за алкална вода? 
Отговор: Да, идва само в този цвят.
 
Мога ли да изключвам всяка вечер и да го включвам отново утре сутрин, за да пестя електричество? Или трябва да е включен 24/7 дори да не се използва.
Отговор: При желание от Ваша страна, можете ръчно да го изключвате вечер и сутрин отново да го включвате.
Но, консумацията е малка и едва ли ще спестите от електричество.
 
Какво е PH на алкалната вода след използване на машината?
Отговор: pH стойността на алкалната вода се основава на качеството на водата от източника. 
Вие сами настройвате какво pH желаете, може да изберете стойности от 4.5 до 11 в зависимост за какво ще я ползвате водата. 
 
На какво pH трябва да я настроя за приготвяне на бебешка храна? 
Отговор: pH 7. Използвайте тази вода за приготвяне на бебешка храна. За кърмачета (до 1 година) не се препоръчва използване на Йонизирана вода дотогава, докато детето не започне да яде разнообразна храна. При бебетата движението на червата се различава от това на възрастните, защото те пият само кърма или адаптирано мляко. Така, че за приготвяне на адаптирано мляко или чай не ползвайте Йонизирана вода, а само чиста вода.
 
Какво е ORP?
Отговор: ORP (окислително-редукционен потенциал, позволява да се определи количествено способността на дадено вещество да окислява т.е. да отнема електрони или да редуцира т.е. да дарява електрони). Добавянето на електрон се нарича редукция, а отнемането му окисляване. Стойността на  ORP се измерва в миливолтове (mV) и може да бъде положителна или отрицателна. Положителните стойности означават, че изследваното вещество има недостиг на електрони и е окислител. Отрицателните стойности показват, че веществото притежава свободни електрони, които може да отдаде и е редуктор. 
Свободните радикали са молекулите, на които им липсва един електрон и това ги прави химически нестабилни. За да се стабилизират те трябва да отнемат електрони от други молекули. За цела атакуват здрави клетки, разстройват тяхното DNK, повреждат ги и ги убиват. Свободните радикали се свързват и с поява на тумори.  Веществата с голяма концентрация на лесно достъпни свободни електрони, които могат да бъдат използвани от свободни радикали се наричат антиоксиданти.
Алкалната вода е вода наситена с електрони. Всъщност, водата е алкална поради отрицателния заряд на съдържащите се в нея свободни електрони. Понеже тази вода е готова да отдаде своите електрони, тя е заредена с енергия, която дарява на живите организми заедно с електроните. Такава вода е с отрицателно ORP, осигурява безопасен източник на свободни електрони и блокира окислителния потенциал на свободните радикали. С други думи тя е мощен антиоксидант, по-силен от всякакви хранителни добавки. Понеже водата за кратко време е способна да достигне до всички клетки в тялото, алкалната вода, с голямо количество свободни електрони, се явява много бързодействащ антиоксидант.
Киселата вода е наситена с положително заредени протони. Тази вода е с положително ORP. Привличането между отрицателно заредените електрони и положително заредените протони е в основа на процеса на взаимното неутрализиране между киселини и основи.
Чешмяната вода е с положително ORP между  +400mV и +1,250mV, което означава, че е способна да отнема електрони и да окислява други молекули. Казано по-просто, чешмяната вода е вода,  която отнема енергия от човешкия организъм. Такива са и всичките подсладени, газирани напитки. 
Алкалната вода, която се произвежда от йонизатори за вода, съдържа голямо количество отрицателни ОН йони, които имат един свободен електрон. Това прави алкалната вода много мощен антиоксидант. Допълнителна полза от реакцията между свободни радикали и ОН отрицателни йони е отделянето на кислород, което зарежда организма с голямо количество енергия. Ползите от пиенето на алкална вода са многобройни.
 
Има ли гаранция машината?
Отговор: Да, има пълна, безплатна гаранция 24 месеца.
 
Колко ще ми струва доставката за България?
Отговор: Доставката за територията на България е БЕЗПЛАТНА до офис на Еконт или Спиди.
 
Ако не ми хареса, как мога да я върна и в какъв срок?
Отговор: В случай, че сте запазили всички документи с които сте я получили, кутията и е с всички елементи и в изряден търговски вид, можете да я върнете в 30 дневен период от деня на получаване. Доставката за връщането й е за ваша сметка. Получавате я с безплатна доставка и имате право да прегледата цялата пратка преди да я приемете.
 
Какво лекува алкалната вода?
Отговор: Ако дълго пиете тази вода, ще съхраните много години здравето си. Ще се чувствате добре, имунната система ще ви отбранява от всички външни и вътрешни нападатели - бактерии, вируси, туморни и ракови клетки. Стомахът и отделителната система ще работят отлично, обмяната на веществата ще е винаги в норма.
* Ако изплаквате с нея устата си, венците няма да кървят и парадонтозата няма да ви мъчи.
* Ако с нея замените водопроводната вода кожата и косата ви скоро ще изглеждат такива, каквито бихте искали да бъдат.
* Активираната-йонизирана вода действа като антибиотик. Тя е антисептична и регенерира клетките; подобрява работата на бъбреците, черния дроб; лекува стомашните болести и възпаленията в тялото. Успокоява дори зъбобол.
* Спира кръвоизливи, лекува изгаряния, помага при отит, циреи, инфекциозен хепатит, ангина и хрема.
* Ако я пиете постоянно, ще накарате задстомашната жлеза да работи като часовник; ако сте диабетици, тя ще намали кръвната захар.
* Предпазва от аденовируси, с други думи, ако влезе в контакт с нея, грипният вирус променя молекулярната си структура и вече не е активен.
* Доказано е, че поливаните с активирана вода растения растат бързо и остават здрави.
* Няколко години наблюдавани в болници пациенти, които пиели по различни причини активирана вода, не са се разболели от рак. Освен това тя намалява холестерола и предпазва от атеросклероза.
* Изследванията показват, че активираната вода спира развитието на аденоми и импотентност при мъжете, и предотвратява безплодието при жените.
 
Каква е разликата между пречиствател и йонизатор на вода?
Отговор: Пречиствателите на вода обикновено основно филтрират химикали и примеси. Но в основната си функция само пречистват водата. Има пречистватели, които могат да влияят на Ph-то на водата, като по химичен път добавят алкални минерали. Също така съществуват и пречиствателни системи, които имат допълнителна секция, на магнитен принцип, които могат да влияят върху стойността на ORP на водата. Но за разлика от Йонизатора на вода тяхното действие върху ORP параметъра е много нестабилно и за много кратко време остава активно. Истински полезна, здравословна йонизирана вода получавате само, когато водата е преминала през електролизна камера.
 
Мека или твърда вода по-полезни за човешкото тяло?
Отговор: Твърдостта на водата зависи от плътността на калциеви и магнезиеви соли, съдържащи се в нея. Водата се счита за твърда ако количеството на минерали е над 150 мг на литър вода; средна твърда вода е 70 ~ 150 мг, а под 75 мг се счита за мека. Малко по-твърда вода съдържа естествен калций и магнезий. Активираният калций и магнезий в йонизирана вода е доказано, че са са полезни за общото здравословно състояние.
 
Наддавам на тегло дори когато пия само вода. Ще бъде ли така и с алкалната вода?
Отговор: Микро-клъстерната алкална вода се абсорбира бързо от организма, бързо достига до всички негови клетки и се изхвърля по-бързо от обикновена вода. Поради това тя е много полезна за хора с намален метаболизъм. Ако наддавате на тегло само с вода, това означава, че вашият метаболизъм е във фатално състояние, и тялото ви не може да се справя с отделянето на изпитата водата. Ако в първоначалния период на пиенето на алкална вода все още се забелязва  подуване, препоръчва се по-често пиене на  по-малки количества вода.
 
Мога ли да пия алкална вода когато съм на диета?
Отговор: Да, йонизираната вода помага за загуба на тегло, защото тя очиства организма и стимулира кръвообращението. Тази вода:
►абсорбира се бързо и не предизвиква смущения в стомашно-чревния тракт, независимо от консумираното количество;
►подпомага кръвообращението и разпределението на мазнините;
►предпазва от здравословни проблеми, свързани с преяждане;
►предотвратява запек, който често съпътства различни видове диета;
►премахва отпадъчните продукти на обмяната на веществата и хидратира организма.
 
Вярно ли е че йонизираната алкална вода унищожава свободните радикали?
Отговор: Да, това е вярно. Свободните радикали са нестабилни атоми или молекули. Те се стремят  да се превърнат в стабилна форма чрез "кражба" на електроните от околната среда и това е причина за окисляване.  Алкалната йонизирана вода съдържа изобилие на хидроксилни йони (ОН-), които улавят електрони и неутрализират разрушителното действие на свободните радикали върху клетките на тялото. Прясна йонизирана вода се характеризира със силно отрицателен ORP (окислително-редукционен потенциал) и  е мощен антиоксидант.
 
Пиенето на алкална вода има ли някакви странични ефекти?
Отговор: При правилното използване на водата не се забелязват никакви странични ефекти. В началото, особено ако се започва с  твърде висока алкалност, може да се появят главоболие, умора или възбуда, мускулни болки, хрема и подуване на корема, а изпражненията може да бъдат по-тъмни  и с по-рядка консистенция. Това са признаци на пречистване на тялото, тъй като то се подлага на микро-клъстерна вода, която прониква дълбоко в тъканите и премахва натрупаните токсини и отпадъчни продукти. Тези симптоми изчезват, когато тялото свикне с йонизирана вода . В зависимост от степента на отравяне на тялото това може да продължи от 2-3 дни до 2-3 седмици.
 
Йонизирана вода може ли да бъде вредна за някои групи от хора ?
Отговор: Определено  не. Хората със по-слаби организми, като възрастните хора и малките деца , както и всички начинаещи потребители на йонизатор трябва да започнат с малки количества вода (например , три чаши на ден), с ниска алкалност , и след известно време , постепенно да се увеличава силата на електролиза.
 
Пиенето на тази вода продължително време безопасно ли е?
Отговор: Да. В Япония, водни йонизатори са били класифицирани като "домашно медицинско изделие." Това означава, че трябва да се използват като профилактично средство за  подобряване на здравето, превенция на заболяванията и допълващо лечение на различни заболявания, и не като основен метод за лечение на сериозни заболявания. При здрави хора редовното пиене на алкална йонизирана вода оказва благоприятно влияние върху имунитета. Повече от 10 милиона японци пият алкална вода повече от 30 години.  Доказано е, че тя е напълно безопасна и няма странични ефекти.
 
Подходяща ли е алкалната вода за възрастни хора?
Отговор: Разбира се. Стареене е тясно свързано със загуба на вода. Тялото на новороденото в 90% се състои от вода,  докато тялото на възрастен човек само в 60%. Йонизираната вода се абсорбира по-бързо и  по-добре хидратира тялото. Също така премахва токсините, предпазва от заболявания и дава енергия. Алкалната  вода е мощен антиоксидант, който предотвратява окисляване, и следователно застаряването на клетките на тялото.
 
Подходяща ли е алкалната вода за бременни жени?
Отговор: Това дори се препоръчва. Известни са случаи, когато след пиене на йонизираната  вода утихват често съпътстващи бременността симптомите на сутрешното гадене.
 
С каква вода трябва да се приемат лекарства?
Отговор: Лекарствата не трябва да се приемат с алкална вода, тъй като йонизираната вода се абсорбира много бързо от организма. Това може да повлияе върху лечебните свойства на лекарствата. За такива приложения да се  използва  пречистена вода с pH7, но тя не се подлага на електролиза.
 
Колко вода трябва да се пие?
Отговор: Някои хора казват, че трябва да се пие 2 л вода на ден, а други изчисляват 30 мл за всеки килограм телесно тегло. Тези препоръки не са валидни  от медицинска гледна точка. Една от основните задачи на водата е да се отмият отпадъците на обмяната на веществата от  клетките, така че необходимото количество вода е различно за всеки човек и ситуация. След  тренировка и след прекаляване с алкохол препоръчително е да се пие повече вода. Като цяло, добре е да се пие най-малко 2 литра вода на ден и това количество да се увеличава когато е необходимо. Повече вода трябва да се пие  при хронични заболявания, тютюнопушене, нездравословно хранене и чести контакти със отровни вещества.
 
Причинява ли алкалната вода алкалоза?
Отговор: Не, защото нашето тяло има буферна система, която се стреми да поддържа рН баланс на организма. Това означава, че  и да изпием повече от  йонизирана вода тялото ни няма да бъде прекалено алакилизирано.  Повишаването на  киселинността на телесните течности под рН 6.8  може да доведе до сериозни здравословни проблеми. Например, подкисляването на организма поради натрупването на кисели минерали, причинява диабет и бъбречна недостатъчност.
 
Препоръчително ли е да се пие алкална вода по време на хранене?
Отговор: Не. Специалистите по хранене и други експерти препоръчват да не се консумират никакви течности по време на хранене. Не пийте вода в продължение на 30 минути преди и след хранене. Стомашните сокове се разреждат, а това забавя процеса на храносмилането.
 
Защо тези устройства са толкова скъпи?
Отговор: Електролитните плочи са изработени от титан и платина, за да може йонизираната вода да е безопасна и с високо качество. Тези метали са по-скъпи от златото. Всички компоненти са изработени от висококачествени материали, за да може устройството да работи в продължение на много години.
 
Нужен ли ми е специален накрайник за закачване за мивката?
Отговор: Вашият воден йонизатор пристига с адаптерен набор, който е в съответствие с повечето стандартни изходи, но има опасност да не съвпадне с някои дизайнерски кранчета, които имат дръжка за изтегляне и гъвкав маркуч.
 
Каква поддръжка изискват водните йонизатори?
Отговор: Никаква. Те притежават самопочистваща обратно-полярна система.
 
Лесно ли е да се инсталира йонизатор?
Отговор: Всеки йонизатор се продава с инструкция за експлоатация и инструкция за самостоятелен монтаж за лесно свързване с водата в кухнята. Обикновено, комплектът съдържа всички необходими части. Все пак, ако мислите, че имате нужда от помощ, обърнете се към  нас за  допълнителни обяснения.
 
Защо беше необходимо толкова време преди да се появят водните йонизатори на Запад?
Отговор: За съжаление, Западът все още е силно предубеден срещу Азиатските постижения и изследвания. 
Отговора на този и на още въпроси може да видите в статията в блога ни  АЛКАЛНА ВОДА - ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ

Каква е разликата между пречиствател и йонизатор на вода?
Пречиствателите на вода обикновено основно филтрират химикали и примеси. Но в основната си функция само пречистват водата. Има пречистватели, които могат да влияят на Ph-то на водата, като по химичен път добавят алкални минерали. Също така съществуват и пречиствателни системи, които имат допълнителна секция, на магнитен принцип, които могат да влияят върху стойността на ORP на водата. Но за разлика от Йонизатора на вода тяхното действие върху ORP параметъра е много нестабилно и за много кратко време остава активно. Истински полезна, здравословна йонизирана вода получавате само, когато водата е преминала през електролизна камера.

Мека или твърда вода по-полезни за човешкото тяло?
Твърдостта на водата зависи от плътността на калциеви и магнезиеви соли, съдържащи се в нея. Водата се счита за твърда ако количеството на минерали е над 150 мг на литър вода; средна твърда вода е 70 ~ 150 mg, а под 75 mg се счита за мека. Малко по-твърда вода съдържа естествен калций и магнезий. Активираният калций и магнезий в йонизирана вода е доказано, че са са полезни за общото здравословно състояние.

Наддавам на тегло дори когато пия само вода. Ще бъде ли така и с алкалната вода?
Микро-клъстерната алкална вода се абсорбира бързо от организма, бързо достига до всички негови клетки и се изхвърля по-бързо от обикновена вода. Поради това тя е много полезна за хора с намален метаболизъм.  Ако наддавате на тегло само с вода, това означава, че вашият метаболизъм е във фатално състояние, и тялото ви не може да се справя с отделянето на изпитата водата.  Ако в първоначалния период на пиенето на алкална вода все още се забелязва  подуване, препоръчва се по-често пиене на  по-малки количества вода.

Мога ли да пия алкална вода когато съм на диета?
Да йонизираната вода помага за загуба на тегло, защото тя очиства организма и стимулира кръвообращението. Тази вода:

►абсорбира се бързо и не предизвиква смущения в стомашно-чревния тракт, независимо от консумираното количество;
►подпомага кръвообращението и разпределението на мазнините;
►предпазва от здравословни проблеми, свързани с преяждане;
►предотвратява запек, който често съпътства различни видове диета;
►премахва отпадъчните продукти на обмяната на веществата и хидратира организма.
Вярно ли е че йонизираната алкална вода унищожава свободните радикали?
Да, това е вярно. Свободните радикали са нестабилни атоми или молекули. Те се стремят  да се превърнат в стабилна форма чрез "кражба" на електроните от околната среда и това е причина за окисляване.  Алкалната йонизирана вода съдържа изобилие на хидроксилни йони (ОН-), които улавят електрони и неутрализират разрушителното действие на свободните радикали върху клетките на тялото. Прясна  йонизирана вода се характеризира със силно отрицателен ORP (окислително-редукционен потенциал) и  е мощен антиоксидант.

Пиенето на алкална вода има ли някакви странични ефекти?
При правилното използване на водата не се забелязват никакви странични ефекти. В началото, особено ако се започва с  твърде висока алкалност, може да се появят главоболие, умора или възбуда, мускулни болки, хрема и подуване на корема, а изпражненията може да бъдат по-тъмни  и с по-рядка консистенция. Това са признаци на пречистване на тялото, тъй като то се подлага на микро-клъстерна вода, която прониква дълбоко в тъканите и премахва натрупаните токсини и отпадъчни продукти. Тези симптоми изчезват, когато тялото свикне с йонизирана вода . В зависимост от степента на отравяне на тялото това може да продължи от 2-3 дни до 2-3 седмици.

Йонизирана вода може ли да бъде вредна за някои групи от хора ?
Определено  не. Хората със по-слаби организми, като възрастните хора и малките деца , както и всички начинаещи потребители на йонизатор трябва да започнат с малки количества вода (например , три чаши на ден), с ниска алкалност , и след известно време , постепенно да се увеличава силата на електролиза.

Пиенето на тази вода продължително време безопасно ли е?
Да. В Япония, водни йонизатори са били класифицирани като "домашно медицинско изделие." Това означава, че трябва да се използват като профилактично средство за  подобряване на здравето, превенция на заболяванията и допълващо лечение на различни заболявания, и не като основен метод за лечение на сериозни заболявания. При здрави хора редовното пиене на алкална йонизирана вода оказва благоприятно влияние върху имунитета. Повече от 10 милиона японци пият алкална вода от 30 години.  Доказано е, че тя е напълно безопасна и няма странични ефекти.

Подходяща ли е алкалната вода за възрастни хора?
Разбира се. Стареене е тясно свързано със загуба на вода. Тялото на новороденото в 90% се състои от вода,  докато тялото на възрастен човек само в 60%. Йонизираната вода се абсорбира по-бързо и  по-добре хидратира тялото. Също така премахва токсините, предпазва от заболявания и дава енергия. Алкалната  вода е мощен антиоксидант, който предотвратява окисляване, и следователно застаряването на клетките на тялото.

Подходяща ли е алкалната вода за бременни жени?
Това дори се препоръчва. Известни са случаи, когато след пиене на йонизираната  вода утихват често съпътстващи бременността симптомите на сутрешното гадене.

Безопасна ли е алкалната вода за бебета?
Да. Проучвания в Япония доказват, че децата хранени с мляко приготвено с леко алкална йонизирана вода рядко се разболяват и са почти толкова здрави колкото бебета хранени кърмата.

С каква вода трябва да се приемат лекарства?
Лекарствата не трябва да се приемат с алкална вода, тъй като йонизираната вода се абсорбира много бързо от организма. Това може да повлияе върху лечебните свойства на лекарствата. За такива приложения да се  използва "Purified Water". Това е пречистена вода, но тя не се подлага на електролиза.

Колко вода трябва да се пие?
Някои хора казват, че трябва да се пие 2л вода на ден, а други изчисляват 30ml за всеки килограм телесно тегло. Тези препоръки не са валидни  от медицинска гледна точка. Една от основните задачи на водата е да се отмият отпадъците на обмяната на веществата от  клетките, така че необходимото количество вода е различно за всеки човек и ситуация. След  тренировка и след прекаляване с алкохол препоръчително е да се пие повече вода. Като цяло, добре е да се пие най-малко 2 литра вода на ден и това количество да се увеличава когато е необходимо. Повече вода трябва да се пие  при хронични заболявания, тютюнопушене, нездравословно хранене и чести контакти със отровни вещества.

Причинява ли алкалната вода алкалоза?
Не, защото нашето тяло има буферна система, която се стреми да поддържа рН баланс на организма. Това означава, че  и да изпием повече от  йонизирана вода тялото ни няма да бъде прекалено алакилизирано.  Повишаването на  киселинността на телесните течности под рН 6.8  може да доведе до сериозни здравословни проблеми. Например, подкисляването на организма поради натрупването на кисели минерали, причинява диабет и бъбречна недостатъчност.

Препоръчително ли е да се пие алкална вода по време на хранене?
Не. Специалистите по хранене и други експерти препоръчват да не се консумират никакви течности по време на хранене. Не пийте вода в продължение на 30 минути преди и след хранене. Стомашните сокове се разреждат, а това забавя процеса на храносмилането.

Защо тези устройства са толкова скъпи?
Електролитните плочи са изработени от титан и платина, за да може йонизираната вода да е безопасна и с високо качество. Тези метали са по-скъпи от златото. Всички компоненти са изработени от висококачествени материали, за да може устройството да работи в продължение на много години.

Нужен ли ми е специален накрайник за закачване за мивката?
Вашият воден йонизатор пристига с адаптерен набор, който е в съответствие с повечето стандартни изходи, но има опасност да не съвпадне с някои дизайнерски кранчета, които имат дръжка за изтегляне и гъвкав маркуч.

Каква поддръжка изискват водните йонизатори?
Никаква. Те притежават самопочистваща обратно-полярна система.

Лесно ли е да се инсталира йонизатор?
Всеки йонизатор се продава с инструкция за експлоатация и инструкция за самостоятелен монтаж за лесно свързване с водата в кухнята. Обикновено, комплектът съдържа всички необходими части. Все пак, ако мислите, че имате нужда от помощ, обърнете се към  нас за  допълнителни обяснения.

Защо беше необходимо толкова време преди да се появят водните йонизатори на Запад?
За съжаление, Западът все още е силно предубеден срещу Азиатските постижения и изследвания. Въпреки че Япония превежда над 90% от Западните научни трудове, Западът превежда само около 10% от Японските научни трудове. Ако си бяха направили труда, щяха да открият страхотен феномен – всяка година в Япония се продават над един милион водни Йонизатори. Щяха също да открият, че Алкалната вода се използва широко в болници и клиники в Япония и Корея. Те също щяха да поискат от Япония повече научни резултати отколкото има в момента. Днес Южна Корея е световен лидер, произвеждайки над 150 000 алкализатори на месец само за домакински нужди. По произход тази технология е руска, но е разработена от Япония през 1980г.

С какво водните йонизатори са по-различни от останалите уреди за вода?
Предимство №1: Филтърът във водният йонизатор отстранява ненужното и в същото време пропуска полезните алкализиращи минерали, като Калция за костите и Магнезия за сърцето. Стандартно, компаниите за мин. вода използват Обратна осмоза, за да отстранят всичко вредно и полезно, след което използват озон, за да се отърват от неприятния вкус и мирис. Всичко това прави водата много киселинна и трудна за усвояване.

Предимство №2: Водата във водния йонизатор е Йонизирана. Водата, идваща от язовири, тръби и бутилки е “мъртва” и застояла. Това може да бъде измерено с ОРП (Окислително-Редукционен Потенциал) метър. За да бъде водата здравословна и лесна за усвояване, е необходимо тя да има силен отрицателен заряд. В природата това се случва, когато водата отскача между скалите или се движи в реки и потоци. Този ефект е пресъздаден с водния йонизатор.

Предимство №3: Водата във водния йонизатор е разделена на два потока – кисел и алкален. Използваме Алкалната вода за пиене и готвене. Киселата вода е допълнителен бонус и може да бъде използване за дезинфекция, за кожата или растенията. 

Какво е OРП?
При ОРП тази енергия се измерва в миливолти с ОРП- метър. Отчитаме много слабото напрежение във водата, което всъщност измерва наличието на окислителни и редукционни агенти, което се нарича Окислително-Редукционен Потенциал. Водата с висока рН стойност съдържа повече редукционни агенти (-ОРП), а водата с ниска рН стойност има повече окислителни агенти (+ОРП). Обикновената питейна вода изтича от кранчето с +200 до +600mV. Йонизираната вода е най-полезна с ОРП -250 mV или по-малък. Образуването на ОН- или отрицателния хидроксиден йон предизвиква антиоксидантния ефект на водата. ОРП действа като естествен антиоксидант и може по-лесно да проникне на клетъчно ниво, за да излекува тялото като отстрани киселите токсини. Когато водата е застояла в бентове, тръби и бутилки, ОРП става положителен. Когато водата се движи върху скали или водопади, ОРП е отрицателен. Например ОРП на богатата на минерали вода в обл.Хунза е силно отрицателен.

Необходимо ли е да тествам водата или тялото си за да определя каква е стойността на рН за да настроя апарата?
Не. Почти всички ние сме с повишена киселинност, което се дължи на некачествената храна, замърсената околна среда, липсата на елементарни физически упражнения и стресът. Дори и да не бяхме, Алкалната вода и храна би се отразила благоприятно на организма ни. Тази вода наистина действа, тя променя живота на хората. Подчертаваме още веднъж, че диетата, стресът и околната среда оказват силно влияние върху рН на нашето тяло.

Защо йонизаторът разделя водата на кисела и алкална?
Разделянето на входящата вода е доказателство, че йонизаторът прави това, което се твърди, че прави. При процеса на “разделяне на водата” се случва следното: а. Приблизително 70% от входящата вода се превръща в ОН-, или хидроксидни аниони, отрицателно заредена вода; б. Приблизително 30% от входящата вода се превръща в НО, или кисела вода; Някои компании продават апарати, които просто използват магнити или магнитни скални късове, за да действат върху водата. Продуктите, които твърдят, че са водни йонизатори, но не разделят водата по електронен път, няма да могат да запазят отрицателния заряд достатъчно дълго, за да може да бъде използван и няма да могат да осигурят достатъчна магнитна енергия, за да заредят водата с отрицателен заряд. Много скоро водата ще се върне в първоначалното състояние.

За какво мога да използвам киселинната вода?
Киселата йонизирана вода унищожава бактериите и е кръвоспиращо средство. Това определя широката й употреба в детските градини, хирургичните отделения, места за приготвяне на храна, разсадници, цветарници, болници и т.н. У дома тя е отличен почистващ и дезинфекциращ препарат, използва се в кухнята, в козметиката, ускорява растежа на цветята и много други. Киселинната вода е “безплатен бонус”. Тя е отлична за всякакви проблеми с кожата. Може да бъде използвана като затягащ почистващ препарат за лице, който може да се ползва преди лягане. Ако напълним фонтан с такава вода, тя няма да стане зелена след 3 дни. Отлична е при акне, възпаления, кухненски плотове и мн. др. Можем да я съберем в мивката и да дезинфекцираме кухненските съдове и прибори след измиване. Можем да полеем стайните цветя, защото тя наподобява дъждовна вода.

Мога ли да готвя с алкална йонизирана вода?
Да. Всъщност храната Ви ще има по-добър вкус, а тялото Ви ще извлече хранителните вещества по-бързо. Веднага ще забележите разликата – при по-високите стойности на рН: зеленчуците ще са по-свежи, оризът – по-пухкав, а чаят и кафето – по-вкусни.

Мога ли да съхранявам водата? Колко време?
Да, алкалната йонизирана вода се съхранява най-добре в добре затворен стъклен съд или затворен пластмасов контейнер. Може да стои в хладилник или на хладно място. Избягвайте металните съдове, особено алуминиевите. Алкалните свойства могат да бъдат съхранени за 1-2 седмици, но алкалната вода е най-полезна, когато е прясна. Антиоксидантните свойства намаляват след 18-24 часа. Така че, за по-добри резултати, пийте водата в рамките на един ден. Факторите, от които зависи колко време ще бъде запазено нивото на рН са топлина, движение, материалът, от който е изработен съдът, и достъпът на светлина. Именно затова не цитираме цифри. Ако водата се съхранява на студено и тъмно в стъклен съд, всички показатели ще бъдат запазени за максимално дълго време.

Добре де какво като водата която пия е по-лесна за усвояване?
Понеже разтворимостта на водата е увеличена, тя по-лесно се абсорбира от организма Ви. Вашите коса и кожа стават значително по-меки. Освен това, водата увеличава абсорбцията на витамини и минерали от тялото Ви. Тя може да Ви помогне да се справите с някои неприятни проблеми с храносмилането.

Каква вода да използвам за да получа йонизирана вода?
Най-добре е да използвате обикновена чешмяна вода. Дестилираната вода или водата, пречистена чрез обратна осмоза не съдържа никакви минерали и следователно не може да бъде йонизирана. Водните йонизатори могат да бъдат ползвани с повечето видове изворна вода също. Двата основни проблема, които възникват при използването на изворна вода са: сероводородът (с мирис на развалени яйца) и високото съдържание на желязо или калций. Погрижили сме се и за двата проблема. За такива случаи трябва да се използва специален предварителен филтър. Силата на получената от Вас йонизирана вода зависи пряко от минералното съдържание на чешмяната Ви вода – колкото повече минерали съдържа, толкова по-силна ще е йонизацията, по-висока алкалността и ще има толкова по-висок антиоксидантен потенциал. Високото съдържание на калций във водата може да причини натрупване на котлен камък.

Как работи водният йонизатор?
Водният йонизатор прави две неща: първо, филтрира вредните компоненти от водата – хлор, трихлорметани, феноли, седименти, неприятен вкус и миризми, органични замърсители и всички видове бактерии. След което, с помощта на титанови електроди с платинено покритие във водата се пропуска малко количество ток. Така предизвиканата електролиза протича в специална, патентована камера, където йонизираната вода се разделя на два потока – кисел и алкален. Киселата вода е около ~ 30%, а алкалната ~ 70%. Положително заредените йони се събират на отрицателния електрод и образуват олекотената вода, съдържаща алкални минерали като калций, магнезий и натрий. Тази чиста и здравословна алкална йонизирана вода е готова за пиене или готвене от кранчето, направено от неръждаема стомана. Тази вода е идеална за пиене и готвене. Отрицателно заредените йони се събират на положителния електрод и образуват окислената вода, която съдържа киселинни минерали като нитрати, сулфиди, хлориди и флуориди. Тази кисело йонизирана вода има много приложения. Ако не Ви е необходима, се изтича в чешмата. Вие разполагате с бутон за настройка на рН – от неутрална, до силно алкална или силно кисела вода. Електродите се почистват автоматично чрез специална почистваща програма.

Алкалната вода подходяща ли е за домашните животни?
Алкалната вода се използва при конете, при кучета и котки. Точно както при хората  и животните ползата от по-добра хидратация и антиокислителните свойства на  алкална йонизирана вода е огромна. Забелязва се прилив на енергия при по-възрастните животни.

Не може ли организмът ни да се лекува сам?
Все още съществуват лечители, които вярват, че човешкият организъм има удивителната способност сам да балансира своето рН и да се лекува. Това може да е било валидно в миналото, когато сме яли повече алкална храна и не сме били изложени на толкова стрес, колкото днес. Изследването, направено през 1999г. върху 1 000 американци от д-р Л. Фрасето от Калифорнийския Университет, обърна тази теория наопаки. Тя установи точно обратното: днес ние натрупваме киселини в мастните си клетки, защото вече не сме способни да се справим с постоянния приток на киселинни отпадъци, които проникват в телата ни постоянно.

Какво е ацидоза?
Всяка жива клетка в нашето тяло произвежда отпадни киселинни продукти. Хранителните вещества от храната достигат до всяка клетка, изгарят с кислорода, за да ни осигурят необходимата енергия. Изгорените хранителни вещества са отпадни продукти. Няма значение дали ядете добра или лоша храна – всички храни генерират отпадни киселинни продукти.

Класифицирането на храната, като добра или лоша се определя от количеството и качеството на отпадните продукти, които тя произвежда. В резултат на метаболизма много от клетките остаряват и умират, самите те превръщайки се в отпаден продукт. Тялото ни се освобождава от тези отпадъци чрез урината, фекалиите и потта. По принцип всички отпадни продукти са кисели, затова често кожата и урината ни имат ниски рН стойности. Основният проблем е, че тялото ни не се очиства 100% от отпадъците, които произвежда. Начинът ни на живот, напр. липсата на почивка, храната, която ядем, както и заобикалящата ни среда, спомагат за образуването на тези отпадни продукти, но не ни помагат да се отървем от тях. При голяма част от хората на Запад яденето на тлъсти меса, пържена храна, въглехидрати, газирани напитки и сладкиши, изгражда киселинни соли в тялото, същото става в резултат на стреса и замърсената околна среда. Какво се случва с тези натрупани кисели отпадъци? Натрупвайки се в организма ни, те се превръщат в твърди отпадъци, като холестерол, мастни киселини, камъни в бъбреците и т.н. Това натрупване на задържаните отпадъци се нарича ацидоза. Това състояние ускорява дегенерацията на клетките, тъканите и на тялото, като цяло. Процесът на остаряване се засилва. Пиенето на алкална вода помага на тялото да се очисти от киселинните отпадъци. Така както натрупването на отпадъци засилва процеса на стареене, редуцирането им забавя стареенето, а дори и – според Санг Янг – “подмладява”. Алкалната вода не е лекарство, но ако се консумира редовно, може да намали киселинните отпадъци и да помогне за подобряване на здравословното състояние на организма.

Могат ли децата да пият йонизирана вода?
Категорично да. Дори бебетата. И понеже децата нямат депа с натрупани кисели отпадъци в организма си, при тях не се наблюдават симптомите на детоксикация, които могат да се появят при някои възрастни.

Има ли някакви предупреждения за пиенето на алкална йонизирана вода?
Трябва да започнете бавно. Настройте уреда на най-ниското алкално ниво. След като се уверите, че водата Ви понася, увеличете количеството, което пиете и нивото на йонизация. Високи нива – до 9.5 – 10.0, са най-добри за питейната вода; най-високите нива могат да бъдат използвани за готвене. При някои хора ефектът на детоксикация от пиенето на алкална йонизирана вода може да се изрази в главоболие или диария за кратък период. При някои възрастни хора йонизираната вода може в началото да има разхлабителен ефект. Именно затова се препоръчва да се започне внимателно. Настройката ‘Purified Water’ /”Пречистена вода”/ можете да използвате, за да изпиете лекарствата си, ако Вашият лекар специално е предупредил да не се пият с алкална вода. Не пийте киселинна вода. След всичко горепосочено, имайте предвид, че милиони японци пият ежедневно алкална йонизирана вода през последните 30 години. Водният Йонизатор бе одобрен за домашен медицински уред от правителството на Япония.

Може ли Алкалната вода от Йонизатора да помогне да алкализирам организма си?
Ние не можем да правим медицински заключения, но можем да Ви предложим списък на хора, които са ни уведомили за подобрение в здравословното им състояние, а също и на медицински специалисти, които препоръчват нашите продукти. Напр. д-р Теодор Бъруди, автор на “Алкализирай или умри”, подчертава, че от дълго време я препоръчва на хиляди хора и продължава да го прави и днес. Същото правят и редица клиники и медицински заведения в Япония, където водните йонизатори се продават в местните магазини за електроуреди. В САЩ йонизаторите се препоръчват от известни лекари, като д-р Робърт Янг “Чудото рН и Санг Янг подмладяване”

Не мога ли просто да пия вода?
Разбира се, че можете. Много е трудно да придобиете навик да пиете вода, защото тя тежи в корема, като оловен балон. Йонизираната вода е лека. Тя има по-малък молекулен клъстер и може да се пие през целия ден. Семейството ми обожава тази вода. С пиене на обикновена вода можете да извлечете някои ползи, за които говорим, но тя не може да проникне през клетките така, както Алкалната йонизирана вода. Ето защо Йонизираната вода с изобилието си от кислородни аниони ще Ви помогне да се очистите от киселинните отпадъци във вашите клетки. Тя може да достигне там, където обикновените йони не могат, и освен това има силата да спомогне за неутрализирането на свободните радикали, които причиняват редица проблеми. Това всъщност е основната разлика между Йонизаторите за вода и бутилираната вода: йонизираната вода е “жива”.

Йонизираната вода съдържа ли хлор?
Не. Ако чешмяната вода се подлага директно на йонизация, процесът на електролиза не би я  пречистил от химикали. Но повечето от йонизаторите са снабдени с допълнителни системи за филтриране на вода, които премахват от водата хлор, флуор, тежки метали и други замърсители.

Как да съхранявате алкалната йонизирана вода?
Йонизирана вода се пречиства от  антибактериални вещества като хлор, така че не бива да се съхранява прекалено дълго. Най-добрите свойства запазва за около 24 часа. Ако искаме по-дълго да бъде прясна, трябва да се изсипе в чиста бутилка или друг херметичен плътно затворен съд и да се съхранява в хладилника. Силно алкалната вода (рН около 11.0) трябва да се съхранява в херметически затворени съдове, без достъп на  светлина, тъй като тя бързо губи своите свойства.

Колко дълго йонизирана вода остава йонизирана?
Йонизираната вода е най-добре да се пие веднага след като е била произведена от йонизатор, като от този момент постепенно губи своите качества. Хидроксилни йони, остават там в продължение на 18-24 часа, или за толкова се запазват и антиоксидантните свойства. Алкалната реакция се задържа около седмица. Микро-клъстерната структура се поддържа в продължение на 1 до 2 месеца.

Възможно ли е да се приготви алкална вода с добавяне на сода бикарбонат?
Содата е химическо вещество - натриев бикарбонат. Разтворена във вода, определено не е най-вкусната напитка, която можете да си представите. Пиенето на такъв разтвор, добавя в организма огромно количество натрий, може да ви помогне еднократно при стомашни проблеми, но редовното ползване може да  донесе много неприятни последици за здравето.

Йонизираната вода подходяща ли е за приготвяне на чай кафе или билкови запарки?
Абсолютно да! Алкалната вода може да извлече от чая повече активни съставки, така че за този вид напитки, трябва да се използва по-малко количество от сухото вещество.

По-различен ли е вкусът на йонизирана вода?
Да! Преди да се подложи на  електролиза водата преминава през филтърната система, която премахва неприятния вкус и мирис, присъщи на хлорираната вода от чешмата. По време на електролиза, водните клъстери се разбива на по-малки групи (5-8 молекули, а не 15-20, както е в случая с обикновена вода. Затова тя има нежен, кадифен вкус. Алкалната вода е със страхотен вкус и подобрява вкуса на кафе, чай или сок.

Алкалната вода може ли да се преварява?
Преваряването на  алкалната вода отслабва нейните антиоксидантни свойства. Пиенето на преварена алкална вода по никакъв начин не е вредно, но заради положителните ефекти, цитирани по-горе, е по-добре да се пие непреварена. Добре е обаче да се използва за приготвяне на храна или чай.

Какви са тези мехурчетата които забелязвам в моята йонизирана вода?
Това е водород. По време на електролизата на вода (H2O) на електрода за алкална вода се отделя газ водород (Н2), а на електрод за киселата водата газообразен кислород (О). Водородът е източник на невероятни ползи за здравето. Той е по-лек от водата, така че е важно да се пие вода преди мехурчетата да са се изпарили т.е. в рамките на около 60 секунди след производството. Свободните водородни йони, остават във водата за дълго време, но тяхната най-голяма концентрация е веднага след процеса на електролиза.

Как да се съхранява кисела вода?
За разлика от алкална вода киселата вода може да бъде съхраняване в продължение една година. Условието е да няма достъп до въздух и светлина. Съхраняването трябва да бъде в херметично затворен съд и на тъмно.

Какво мога да направя ако по погрешка съм пил кисела вода?
Еднократен прием на кисела вода не може да предизвика негативни последствия. Не бива обаче системно да се пие кисела вода.

За какво може да се използва киселата вода от йонизатора?
Киселата йонизирана вода не се  пие. Въпреки това, тя има забележителни свойства на дезинфектант и намира приложение при личната хигиена.

За какво мога да използвам киселинната вода?
Киселата йонизирана вода унищожава бактериите и е кръвоспиращо средство. Това определя широката й употреба в детските градини, хирургичните отделения, места за приготвяне на храна, разсадници, цветарници, болници и т.н. У дома тя е отличен почистващ и дезинфекциращ препарат, използва се в кухнята, в козметиката, ускорява растежа на цветята и много други. Киселинната вода е “безплатен бонус”. Тя е отлична за всякакви проблеми с кожата. Може да бъде използвана като затягащ почистващ препарат за лице, който може да се ползва преди лягане. Ако напълним фонтан с такава вода, тя няма да стане зелена след 3 дни. Отлична е при акне, възпаления, кухненски плотове и мн. др. Можем да я съберем в мивката и да дезинфекцираме кухненските съдове и прибори след измиване. Можем да полеем стайните цветя, защото тя наподобява дъждовна вода.

Доставките се извършват от куриерски фирми: СПИДИ и ЕКОНТ.
За поръчки до 49.99 лв.  до офис на куриерски фирми СПИДИ или ЕКОНТ - 6.40 лв. с ДДС.
БЕЗ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ТАКСИ ЗА НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ ИЛИ ПОЩЕНСКИ ПАРИЧЕН ПРЕВОД.

За поръчки за и над 50.00 лв., с тегло до 5 кг. - БЕЗПЛАТНА доставка до офис на куриерски фирми СПИДИ или ЕКОНТ.
За поръчки до адрес на клиента - доставката е съгласно ценовата листа на избрания от Вас куриер СПИДИ или ЕКОНТ. 

Електронен магазин newfresh.org си запазва правото да откаже доставка до адреси, където подобна не може да бъде организирана с куриер или ако разходите на доставка значително надвишават обичайните, поради адреса на доставка или параметрите на стоката, като размери или тегло.

    Запазваме си правото да поискаме клиента да заплати изцяло или частично транспортните разходи за много обемни и/или тежки пратки. Същите разходи ще бъдат уточнени в зависимост от самия продукт и адреса на доставка. Клиентът ще бъде уведомен предварително и има право да се откаже от поръчката, ако цената на транспортните разходи не е приемлива за него.

Преглед на стоката преди плащане. 
Също така за всички клиенти има и възможност за получаване на стоката директно от офиса на фирмата ни, но само след като клиента е направил предварително поръчка и е получил потвърждение от офиса за деня и часа за получаване й. 

Срокове за доставката на стоката:
Срокът на доставката е 1-2 работни дни и 3-4 дни за по-малките населени места, в зависимост от графика за обслужване на населеното място съгласно разчета на куриера. Точната информация за доставката и срока може да видите на сайта на куриера който сте избрали за вашата доставка.
В извънредни случаи или непредвидено затруднение при обработване на поръчките срокът също може да бъде удължен.
При наличие на обстоятелства водещи до забавяне изпълнението на поръчката клиентът ще бъде навременно уведомен на посочения телефон за контакти.
Когато клиента се е регистрирал и е направил поръчка в интернет магазина, може по всяко време на да следи статута на поръчката си.
Нерегистрираните клиенти - нямат възможност да проследяват статута на поръчката си по интернет.
• Не се извършват доставки събота, неделя и през официални празници. По изключение с доплащане според тарифата на куриерската фирма, може да си получите стоката в събота, но това трябва предварително да сте го уточнили с наш служител.
• Поръчките, направени след 13.30 ч. може да се обработят и на следващия работен ден.
• Експресна доставка, се заплаща допълнително съгласно тарифите и срока на избрания куриер.
• Доставка с фиксиран час се заплаща допълнително съгласно тарифите на куриера и е с интервал +/- 30 мин.
• Времето за доставка е между 9.30 ч и 18.00 ч. съгласно избраната от Вас куриерска фирма.

Потребителят има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да върне стоката в срок от 30 календарни дни, считано от датата на получаване на стоката, ако стоката не е ползвана, разпечатвана, с нарушен търговски вид съгласно член 50 от Закона за Защита на Потребителите (ЗЗП). Връщането на стоката е за сметка на клиента. Не подлежат на връщане препарати, гелове, дезинфектанти, маски, шлемове, ръкавици.

За връзка с нас:
НЮ ФРЕШ ООД,
гр. Велинград, ул. Хан Аспарух 10
тел.: 02 / 981 32 58, GSM: 0896 66 08 43,
e-mail: info@newfresh.org

При създаването и потвърждаването на поръчката си, всеки потребител дава своето съгласие за сключване на договор за покупко-продажба на избраната от него стока.

* Всички цени са в български лева с включен ДДС. 

За да заявите рекламация моля използвате нашия ФОРМУЛЯР ЗА ВРЪЩАНЕ НА СТОКИ И РЕКЛАМАЦИИ КАТО КЛИКНЕТЕ ТУК​.

 

Потребителят има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да върне стоката в срок от 30 (тридесет) календарни дни, считано от датата на получаване на стоката, ако стоката не е ползвана, разпечатвана, с нарушен търговски вид съгласно чл. 50 от Закона за Защита на Потребителите (ЗЗП). Връщането на стоката е за сметка на клиента.
Потребителят съгласно ЗЗП трябва да попълни формуляра за
 Връщане на стоки и Рекламации  или да заяви недвусмислено по друг начин решението си за откаже от договора (покупката). След попълване на формуляра или друго заявление, наш служител ще се свърже с Вас до 1 работен ден след получаване му.

Условия за връщане:
-    При връщане на продукта трябва да присъства оригинален документ за закупуването му (касова бележка, разписка за Пощенски Паричен Превод (ППП) или фактура), оригиналната гаранционна карта, с който е доставен;

-    В случай, че върнатия продукт е с увредена опаковка, следи от употреба, драскотини, удари, продукти увредени от токови удари, липсващи аксесоари, сертификат за гаранция, си запазваме правото да решим дали да приемем продукта и също така да приспаднем сумата за възстановяване по нанесените щети на продукта. При такова решение, клиентът ще бъде уведомен при постъпването на продукта в нашия сервиз и неговата проверка;
- След получаване на стоката, Търговеца има срок от 14 календарни дни съгласно ЗЗП в който трябва да върне парите на клиента.
Възстановяването на суми, направени с банкова карта става чрез  нареждане на обратна операция по картата, с която е извършено плащането в срок от 14 календарни дни след връщане на стоката към Ню Фреш ООД.

Кликнете ТУК за да изтеглите стандартен формуляр за упражняване правото на отказ

 

За връзка с нас:  
НЮ ФРЕШ ООД,
гр. Велинград, ул. Хан Аспарух 10
тел.: 02 / 981 32 58, GSM: 0896 66 08 43
e-mail
i
nfo@newfresh.org

Напишете отзив

Рейтинг: Лош Добър

Въведете кода в полето по-долу: