Тайфун СЛ 200 мл. срещу едногодишни и многогодишни житни и широколистни плевели при лозя, овощни градини, свободни площи (стърнища)

Производител: Франция

Код на артикула: 4082-930

Наличност: В наличност

Цена: 10,80 лв
Количество:

Тайфун СЛ срещу едногодишни и многогодишни житни и широколистни плевели при лозя, овощни градини, свободни площи (стърнища)


 

Листният хербицид Тайфун СЛ е ефикасно средство за борба срещу едногодишни и многогодишни житни и широколистни плевели.

По време на своя вегетационен период, по-голямата част от лозята и овощните градини търпят инвазия от едногодишни и многогодишни (в т. ч. и упорити храстовидни), житни и широколистни плевели. Борбата със самоволно появилите се растения е от решаващо значение за защитата на Вашата култура, както и за получаването на по-големи и по-качествени добиви.

Тоталният листен хербицид Тайфун СЛ, с дозировка от 400 – 1200 мл/дка, е нужното средство за унищожаването на зловредните треви. Едно третиране, с дозировка от 400 – 1200 мл/дка, е достатъчно за елиминирането на всички видове едногодишни и многогодишни житни и широколистни бурени от Вашата градина. Продуктът контролира едновременно поникналите към момента на пръскането плевелни растения, както и вторично поникващите такива.

Максимален ефект от Тайфун СЛ се получава в активен растеж, когато широколистните плевели са във фаза на изкласяване или също, когато са преминали във фаза на буен растеж. По време на тези фази се наблюдава обратен отток на хранителните вещества
към кореновата система, което улеснява работата на хербицида, като той се поема и натрупва заедно с веществата. Освен това във фазата на буен растеж коренищните и кореновоиздънкови треви са дали максимално надземна маса и хербицидният ефект е още по-концентриран. 

Как да използвате листния хербицид Тайфун СЛ

За постигане на максимален ефект, самораслите трябва да са развили достатъчна листна маса, за да може препаратът да се абсорбира добре и да достигне ефикасно до всички точки на растежа. При работа в овощни градини и лозя, третирането да бъде насочено към плевелите, така, че работният разтвор да не попада върху зелените части на лозята и овощните дръвчета.

Тайфун СЛ е неселективен, системен, широкоспектърен и тотален листен хербицид. Предлага се в дозировка от 1 литър разтворим концентрат (СЛ), достатъчен за обработката на площ от около 2 дка (при средно количество дозировка от 400 – 1200 мл/дка) и  ЖП линии, в дозировка от 1200 мл/дка, поради склонността на терена от по-обилно покриване. За да приготвите сместа е нужно да отлеете необходимото количество от препарата и да го смесите с малко чиста вода, като разбърквате непрекъснато. Разбийте добре сместа и прибавете останалото количество вода. Точното съотношение на препарат:вода проследете на етикета на бутилката. Употребете разтвора веднага след неговото приготвяне.

Забележка: Една седмица преди третиране на трайните насаждения да се изрежат лакомците; леторастите да се превържат. Да се третира с насочено пръскане! Карантинният срок след напръскване е 30 дни.

Не се препоръчва смесването на Тайфун СЛ с други препарати за растителна защита. За всички глифозат-съдържащи продукти се препоръчват смеси със Силвет, а при твърда вода и с Хикс-чейндж. Не е препоръчително останало количество от приготвената дозировка да се запазва за последващи третирания, защото сместа може да загуби от своите качества.

Защо да изберете препарат Тайфун СЛ за Вашата градина

Тайфун СЛ притежава отлична селективност спрямо културните растение, пълно системно действие и бърз ефект. Активното вещество в формулата на Тайфун СЛ е глифозат, с дозировка от 360 гр/л. Тази иновативна формулация Ви позволява контрол над плевелите по време на тяхната вегетация, във фаза бутонизация, както и по време на фазата изкласяване.
Тайфун СЛ се поема лесно от зелените части на плевелите, като се абсорбира изцяло през листата и стеблата, и се транслоцира до всички техни растежни точки, включително до вече създадените и укрепнали подземни коренища и коренови издънки на многогодишните плевели. Препаратът действа върху ензимите, необходими за синтеза на аминокиселините. Придвижва се през стъблото на бурена към неговата кореновата система, където се натрупва.  След напръскването, плевелите постепенно започват да пожълтяват, некротизират и накрая загиват. За процеса при едногодишните плевели са нужни до 2-3 дни, за многогодишните до 15-20дни.

Концентратът е изключително икономичен, с което спестявате от цената за повторно пръскане. Няма вредно последействие за следващите в сеитбообращението култури, бързо се разгражда и инактивира от почвените микроорганизми. Персистентността му в почвата е до 2 седмици. Допълнителното почвено действие предотвратява развитието на вторично поникващите широколистни плевели.

Активно вещество: Глифозат 360гр/л

Разфасовка: 200 мл.

Правото на отказ не се прилага:

  • когато потребителят е закупил препарат под формата на течност, прах, гел и го е е отворил и използвал (напълно или частично), като по този начин е нарушил оригинално опакования продукт;
  • за доставка на стоки, които поради своето естество могат да влошат качеството си или имат кратък срок на годност.
     

Доставките се извършват от куриерски фирми: СПИДИ и ЕКОНТ.
За поръчки до 49.99 лв.  до офис на куриерски фирми СПИДИ или ЕКОНТ - 6.40 лв. с ДДС.
БЕЗ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ТАКСИ ЗА НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ ИЛИ ПОЩЕНСКИ ПАРИЧЕН ПРЕВОД.

За поръчки за и над 50.00 лв., с тегло до 5 кг. - БЕЗПЛАТНА доставка до офис на куриерски фирми СПИДИ или ЕКОНТ.
За поръчки до адрес на клиента - доставката е съгласно ценовата листа на избрания от Вас куриер СПИДИ или ЕКОНТ. 

Електронен магазин newfresh.org си запазва правото да откаже доставка до адреси, където подобна не може да бъде организирана с куриер или ако разходите на доставка значително надвишават обичайните, поради адреса на доставка или параметрите на стоката, като размери или тегло.

    Запазваме си правото да поискаме клиента да заплати изцяло или частично транспортните разходи за много обемни и/или тежки пратки. Същите разходи ще бъдат уточнени в зависимост от самия продукт и адреса на доставка. Клиентът ще бъде уведомен предварително и има право да се откаже от поръчката, ако цената на транспортните разходи не е приемлива за него.

Преглед на стоката преди плащане. 
Също така за всички клиенти има и възможност за получаване на стоката директно от офиса на фирмата ни, но само след като клиента е направил предварително поръчка и е получил потвърждение от офиса за деня и часа за получаване й. 

Срокове за доставката на стоката:
Срокът на доставката е 1-2 работни дни и 3-4 дни за по-малките населени места, в зависимост от графика за обслужване на населеното място съгласно разчета на куриера. Точната информация за доставката и срока може да видите на сайта на куриера който сте избрали за вашата доставка.
В извънредни случаи или непредвидено затруднение при обработване на поръчките срокът също може да бъде удължен.
При наличие на обстоятелства водещи до забавяне изпълнението на поръчката клиентът ще бъде навременно уведомен на посочения телефон за контакти.
Когато клиента се е регистрирал и е направил поръчка в интернет магазина, може по всяко време на да следи статута на поръчката си.
Нерегистрираните клиенти - нямат възможност да проследяват статута на поръчката си по интернет.
• Не се извършват доставки събота, неделя и през официални празници. По изключение с доплащане според тарифата на куриерската фирма, може да си получите стоката в събота, но това трябва предварително да сте го уточнили с наш служител.
• Поръчките, направени след 13.30 ч. може да се обработят и на следващия работен ден.
• Експресна доставка, се заплаща допълнително съгласно тарифите и срока на избрания куриер.
• Доставка с фиксиран час се заплаща допълнително съгласно тарифите на куриера и е с интервал +/- 30 мин.
• Времето за доставка е между 9.30 ч и 18.00 ч. съгласно избраната от Вас куриерска фирма.

Потребителят има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да върне стоката в срок от 30 календарни дни, считано от датата на получаване на стоката, ако стоката не е ползвана, разпечатвана, с нарушен търговски вид съгласно член 50 от Закона за Защита на Потребителите (ЗЗП). Връщането на стоката е за сметка на клиента. Не подлежат на връщане препарати, гелове, дезинфектанти, маски, шлемове, ръкавици.

За връзка с нас:
НЮ ФРЕШ ООД,
гр. Велинград, ул. Хан Аспарух 10
тел.: 02 / 981 32 58, GSM: 0896 66 08 43,
e-mail: info@newfresh.org

При създаването и потвърждаването на поръчката си, всеки потребител дава своето съгласие за сключване на договор за покупко-продажба на избраната от него стока.

* Всички цени са в български лева с включен ДДС. 

За да заявите рекламация моля използвате нашия ФОРМУЛЯР ЗА ВРЪЩАНЕ НА СТОКИ И РЕКЛАМАЦИИ КАТО КЛИКНЕТЕ ТУК​.

 

Потребителят има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да върне стоката в срок от 30 (тридесет) календарни дни, считано от датата на получаване на стоката, ако стоката не е ползвана, разпечатвана, с нарушен търговски вид съгласно чл. 50 от Закона за Защита на Потребителите (ЗЗП). Връщането на стоката е за сметка на клиента.
Потребителят съгласно ЗЗП трябва да попълни формуляра за
 Връщане на стоки и Рекламации  или да заяви недвусмислено по друг начин решението си за откаже от договора (покупката). След попълване на формуляра или друго заявление, наш служител ще се свърже с Вас до 1 работен ден след получаване му.

Условия за връщане:
-    При връщане на продукта трябва да присъства оригинален документ за закупуването му (касова бележка, разписка за Пощенски Паричен Превод (ППП) или фактура), оригиналната гаранционна карта, с който е доставен;

-    В случай, че върнатия продукт е с увредена опаковка, следи от употреба, драскотини, удари, продукти увредени от токови удари, липсващи аксесоари, сертификат за гаранция, си запазваме правото да решим дали да приемем продукта и също така да приспаднем сумата за възстановяване по нанесените щети на продукта. При такова решение, клиентът ще бъде уведомен при постъпването на продукта в нашия сервиз и неговата проверка;
- След получаване на стоката, Търговеца има срок от 14 календарни дни съгласно ЗЗП в който трябва да върне парите на клиента.
Възстановяването на суми, направени с банкова карта става чрез  нареждане на обратна операция по картата, с която е извършено плащането в срок от 14 календарни дни след връщане на стоката към Ню Фреш ООД.

Кликнете ТУК за да изтеглите стандартен формуляр за упражняване правото на отказ

 

За връзка с нас:  
НЮ ФРЕШ ООД,
гр. Велинград, ул. Хан Аспарух 10
тел.: 02 / 981 32 58, GSM: 0896 66 08 43
e-mail
i
nfo@newfresh.org

Спецификации:
Спектър на действие: Едногодишни и многогодишни житни и широколистни плевели
Производител: Франция
Разфасовка: 1 л
Вид на препарата: Тотален листен хербицид
Карантинен срок: 30 дни
Напишете отзив

Рейтинг: Лош Добър

Въведете кода в полето по-долу: