Препарат за мухи Туенти 1 ВП - 500 гр.

Производител: Белгия

Код на артикула: 221005-901

Наличност: Изчерпан

Цена: 81,80 лв

Туенти 1 ВП - Препарат за мухи – 500 гр.

Област на приложение: За борба с мухи (домашна Musca domestica, малка стайна муха Fania cannicularis) в краварници, яхъри, кочини, птичарници, обори.
Категория на потребителите: професионална.
Вид на биоцидния препарат: водноомокрящ се прах (ВП). Съдържа и атрактанти, които привличат мухите към третираните участъци. Има моментален убиващ ефект и дълго остатъчно действие.
Активно вещество: азаметифос - 100 г/кг (CAS №: 35575-96-3; EINECS №: 252-626-0)
Начин на употреба: Прилага се върху повърхности, недостъпни за животни, където се събират мухи (стени и колони над нивото на животните, тавани, заграждения, осветителни тела).
Използва се по два начина:
1. Чрез намазване с четка: Смесват се 500 г от продукта с 500 мл хладка вода и се разбърква до получаване на гъста, хомогенна смес. През разстояние от 20 см се правят около 30 точкови намазвания. С това количество ефективно се обработват 5-10 м2 площ, което се равнява на около 160 м2 подова площ. Когато не искате или нямате възможност да нанасяте препарата върху стените, намажете парчета картон или дъска и ги окачете на тавана.
2. Опръскване: Смесват се 125 г от продукта в 5 л хладка вода за 100 м2 обработена площ, което се равнява на 40 м2 подова площ. Прилага се с помощта на ръчна професионална пръскачка, която трябва да се измива обилно между обработките. 
Mерки за оказване на първа помощ и антидот:
При вдишване: Изведете пострадалия на чист въздух. При неразположение или съмнение за отравяне незабавно да се потърси медицинска помощ. При контакт с кожата: Свалете замърсеното облекло и измийте всички изложени кожни участъци с мек сапун и вода, след което изплакнете с топла вода. При
контакт с очите: Да се изплакнат незабавно обилно с вода при широко отворени клепачи в продължение поне на 10 минути. Да се потърси незабавно специализирана медицинска помощ. Поглъщане: Изплакнете устата с вода без да се поглъща (само ако лицето е в съзнание). Не предизвиквайте повръщане. Незабавно да се потърси медицинска помощ. При възможност да се покаже етикета или опаковката. Антидот: атропин под медицинско
наблюдение. 
Особености: 
Съдържа атрактанти, които привличат мухите към третираните участъци. Няма мирис. Съдържа органо-фосфорно активно вещество, алтернатива на пиретроидите. Има моментален убиващ ефект и дълго остатъчно действие. В комбинация с ларвицид (Димилин 2 ГР или Димилин 15 СК) решава проблема дори и в трудните за контрол животновъдни ферми
Предпазни мерки при употреба, транспорт и съхранение: Носете подходящо предпазно облекло и подходящи ръкавици. Избягвайте прекаленото замърсяване на работното облекло и изпирайте редовно. Не вдишвайте праха или мъглата от спрея. В противен случай носете защитно дихателно оборудване и защита на очите. Измивайте ръцете и откритите участъци от кожата преди хранене и след употреба. По време на употреба не се хранете, не пийте и не пушете. Където е разумно и възможно, освен личното защитно оборудване, трябва да се използва технически контрол на експозицията на операторите. Да не се прилага директно върху животни и птици. Преди третиране съберете яйцата и отстранете фуража, водата и млякото. Да се покрият всички водни резервоари. Да не се замърсяват хранителни продукти, прибори за хранене и повърхности, влизащи в контакт с храни. Да се защитят
млекопреработвателните машини и млечните контейнери от замърсяване.
Специфични изисквания и опасности: Биоцидния препарат съдържа органофосфорно съединение с антихолинестеразна активност. Да не се използва от лица, които имат медицинска препоръка да не работят с такива съединения. Третирането да се извършва в отсъствието на животни в помещенията. Всички прилепи са защитени видове – да се предпазят, ако третирате конструкция, използвана от прилепи.
Интервали от време, които трябва да се спазват: Интервал от време между отделните приложения: 6-8 седмици. Интервал от време между употребата на биоцидния препарат и достъпа на хора или животни до третираните зони: след добро проветряване в продължение на 1-2 часа.
Указания за безопасно обезвреждане: Използвайте цялото съдържание и не употребявайте повторно празната опаковка. Отпадъците от биоцидния препарат и опаковката да се събират в специални, плътно затварящи се съдове, да се съхраняват временно, след което да се предадат на лица, притежаващи разрешение по реда на чл. 67 от ЗУО. Не изхвърляйте опаковките на местата за битови отпадъци.
Условия за съхранение: При стайна температура, под ключ, в сухо и проветриво помещение, в добре затворените оригинални опаковки, далече от храни, напитки и фуражи.

Правото на отказ не се прилага, когато:

  • Когато потребителят е закупил препарат под формата на течност, прах, гел и го е е отворил и използвал, (напълно или частично) като по този начин е нарушил оригинално опакования продукт.
  • За доставка на стоки, които поради своето естество могат да влошат качеството си или имат кратък срок на годност.

 

Доставките се извършват от куриерски фирми: СПИДИ и ЕКОНТ.
За поръчки до 49.99 лв.  до офис на куриерски фирми СПИДИ или ЕКОНТ - 6.40 лв. с ДДС.
БЕЗ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ТАКСИ ЗА НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ ИЛИ ПОЩЕНСКИ ПАРИЧЕН ПРЕВОД.

За поръчки за и над 50.00 лв., с тегло до 5 кг. - БЕЗПЛАТНА доставка до офис на куриерски фирми СПИДИ или ЕКОНТ.
За поръчки до адрес на клиента - доставката е съгласно ценовата листа на избрания от Вас куриер СПИДИ или ЕКОНТ. 

Електронен магазин newfresh.org си запазва правото да откаже доставка до адреси, където подобна не може да бъде организирана с куриер или ако разходите на доставка значително надвишават обичайните, поради адреса на доставка или параметрите на стоката, като размери или тегло.

    Запазваме си правото да поискаме клиента да заплати изцяло или частично транспортните разходи за много обемни и/или тежки пратки. Същите разходи ще бъдат уточнени в зависимост от самия продукт и адреса на доставка. Клиентът ще бъде уведомен предварително и има право да се откаже от поръчката, ако цената на транспортните разходи не е приемлива за него.

Преглед на стоката преди плащане. 
Също така за всички клиенти има и възможност за получаване на стоката директно от офиса на фирмата ни, но само след като клиента е направил предварително поръчка и е получил потвърждение от офиса за деня и часа за получаване й. 

Срокове за доставката на стоката:
Срокът на доставката е 1-2 работни дни и 3-4 дни за по-малките населени места, в зависимост от графика за обслужване на населеното място съгласно разчета на куриера. Точната информация за доставката и срока може да видите на сайта на куриера който сте избрали за вашата доставка.
В извънредни случаи или непредвидено затруднение при обработване на поръчките срокът също може да бъде удължен.
При наличие на обстоятелства водещи до забавяне изпълнението на поръчката клиентът ще бъде навременно уведомен на посочения телефон за контакти.
Когато клиента се е регистрирал и е направил поръчка в интернет магазина, може по всяко време на да следи статута на поръчката си.
Нерегистрираните клиенти - нямат възможност да проследяват статута на поръчката си по интернет.
• Не се извършват доставки събота, неделя и през официални празници. По изключение с доплащане според тарифата на куриерската фирма, може да си получите стоката в събота, но това трябва предварително да сте го уточнили с наш служител.
• Поръчките, направени след 13.30 ч. може да се обработят и на следващия работен ден.
• Експресна доставка, се заплаща допълнително съгласно тарифите и срока на избрания куриер.
• Доставка с фиксиран час се заплаща допълнително съгласно тарифите на куриера и е с интервал +/- 30 мин.
• Времето за доставка е между 9.30 ч и 18.00 ч. съгласно избраната от Вас куриерска фирма.

Потребителят има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да върне стоката в срок от 30 календарни дни, считано от датата на получаване на стоката, ако стоката не е ползвана, разпечатвана, с нарушен търговски вид съгласно член 50 от Закона за Защита на Потребителите (ЗЗП). Връщането на стоката е за сметка на клиента. Не подлежат на връщане препарати, гелове, дезинфектанти, маски, шлемове, ръкавици.

За връзка с нас:
НЮ ФРЕШ ООД,
гр. Велинград, ул. Хан Аспарух 10
тел.: 02 / 981 32 58, GSM: 0896 66 08 43,
e-mail: info@newfresh.org

При създаването и потвърждаването на поръчката си, всеки потребител дава своето съгласие за сключване на договор за покупко-продажба на избраната от него стока.

* Всички цени са в български лева с включен ДДС. 

За да заявите рекламация моля използвате нашия ФОРМУЛЯР ЗА ВРЪЩАНЕ НА СТОКИ И РЕКЛАМАЦИИ КАТО КЛИКНЕТЕ ТУК​.

 

Потребителят има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да върне стоката в срок от 30 (тридесет) календарни дни, считано от датата на получаване на стоката, ако стоката не е ползвана, разпечатвана, с нарушен търговски вид съгласно чл. 50 от Закона за Защита на Потребителите (ЗЗП). Връщането на стоката е за сметка на клиента.
Потребителят съгласно ЗЗП трябва да попълни формуляра за
 Връщане на стоки и Рекламации  или да заяви недвусмислено по друг начин решението си за откаже от договора (покупката). След попълване на формуляра или друго заявление, наш служител ще се свърже с Вас до 1 работен ден след получаване му.

Условия за връщане:
-    При връщане на продукта трябва да присъства оригинален документ за закупуването му (касова бележка, разписка за Пощенски Паричен Превод (ППП) или фактура), оригиналната гаранционна карта, с който е доставен;

-    В случай, че върнатия продукт е с увредена опаковка, следи от употреба, драскотини, удари, продукти увредени от токови удари, липсващи аксесоари, сертификат за гаранция, си запазваме правото да решим дали да приемем продукта и също така да приспаднем сумата за възстановяване по нанесените щети на продукта. При такова решение, клиентът ще бъде уведомен при постъпването на продукта в нашия сервиз и неговата проверка;
- След получаване на стоката, Търговеца има срок от 14 календарни дни съгласно ЗЗП в който трябва да върне парите на клиента.
Възстановяването на суми, направени с банкова карта става чрез  нареждане на обратна операция по картата, с която е извършено плащането в срок от 14 календарни дни след връщане на стоката към Ню Фреш ООД.

Кликнете ТУК за да изтеглите стандартен формуляр за упражняване правото на отказ

 

За връзка с нас:  
НЮ ФРЕШ ООД,
гр. Велинград, ул. Хан Аспарух 10
тел.: 02 / 981 32 58, GSM: 0896 66 08 43
e-mail
i
nfo@newfresh.org

Напишете отзив

Рейтинг: Лош Добър

Въведете кода в полето по-долу: