Отрова за плъхове и мишки – често задавани въпроси

Отрова за плъхове и мишки  – често задавани въпроси

Отрова за плъхове и мишки – често задавани въпроси

Постарали сме се да отговорим на най-често задаваните въпроси на нашите клиенти:

Oтрова за плъхове и мишки - как да защитя домашните си животни

Използвайте станции за стръв!

Отрова за мишки и плъхове - ефикасно или опасно

 

Това са добре познатите Ви дератизационни кутии, които сте виждали по булевардите в големите градове особено в близост до хранителни магазини. Обикновено това са черни, неголеми кутии от пластмаса, които имат поне един отвор. В дератизационните кутии могат да бъдат поставяни както сашета с отрова за плъхове и мишки, отрова на гранули, включително и и восъчни отровни блокчета за гризачи.

По този начин Вашите домашни любимци няма да имат достъп до отровата за плъхове.

 

 

Ако моето куче или котка е намерило и погълнало плъх, който е ял отрова за плъхове има ли опасност за неговия живот

Всички отрови за плъхове и мишки са токсични! Да, съществува риск от вторично отравяне. Така че, когато мислите, че вашият домашен любимец е консумирал мъртъв отровен гризач, моля незабавно да се обадите на Вашия ветеринарен лекар или посетете център за спешна ветеринарна помощ.

Не забравяйте, че трябва да пазите опаковките от отровата за плъхове и мишки! В случай на натравяне е важно да знаете какво е веществото в отровната примамка, за да знаят лекарите как да противодействат.

Отрови за плъхове - опасни ли са кучетата и котките

Мога ли да сложа отрова за плъхове в обикновен капан

Да, можете, но ние не Ви препоръчваме да го правите. Вашето куче може да има достъп отровата за плъхове и да я погълне, детето Ви може да бъде изложено на отровата и също да пострада. Така че, съветваме Ви при всеки случай да използвате специални дератизационни кутии, за да сте сигурни, че никой в ​​домакинството ви няма да бъде наранен.

Отрова за плъхове в капан за гризачи - да или не

Каква е разликата между различните цветове на отровата на плъхове

Няма стандарт за цветово кодиране при отровата на плъхове. Цветът може да е индикация за  основната съставка в отровата. Освен това цветът служи на птиците и стопаните на домашни кучета като индикация за опасност.

 

Кои други вредители мога да убия, използвайки отрова от плъхове

Можете да унищожите редица вредители с отрова за плъхове. Всеки, който консумира отрова за плъхове, може да умре.

Oтрова за плъх и химическа опасност - има ли риск

Разбира се! Ето защо отровите са родентициди и тяхното разпространение се контролира от РИОКОЗ.

Отровата за плъхове законна ли е

Да, но използването на отрова за плъхове за убиване на други животни е забранено от закона. Винаги когато изпитвате съмнения може да се обърнете към професионалисти за консултация относно най-добрия метод за борба с мишки и плъхове.

Oтрова за плъхове и мишки - как да защитя домашните си животни
Ако моето куче или котка е намерило и погълнало плъх, който е ял отрова за плъхове има ли опасност за неговия живот
Мога ли да сложа отрова за плъхове в обикновен капан
Каква е разликата между различните цветове на отровата на плъхове
Кои други вредители мога да убия, използвайки отрова от плъхове
Oтрова за плъх и химическа опасност - има ли риск
Отровата за плъхове законна ли е

Публикувано от Тодор Дуралийски

Подобни статии

Защо да защитим дома си с устройство против мишки?
Колко пъти сте се опитвали да се справите с напастта от мишки, плъхове, гризачи и други пълзящи твари, които са се нанесли във Вашия дом и нанасят щети на имуществото Ви. Това може да се промени и да се освободите от нежеланите обитатели на дома Ви с устройството против мишки Gardigo Plus. Това е автоматичен комбиниран ултразвуков и електромагнитен апарат за гризачи и пълзящи насекоми, който покрива площ от 230 кв. м. Устройството против мишки е произведено от Gardigo, Германия, а нашата фирма НЮ ФРЕШ ООД е вносител за България на устройство против мишки Gardigo Plus (електронна кот..
Мишки ядат кабели на колата. Какво да правя?
Мишки ядат кабели на колата. Какво да правя?   Като собственик на автомобил може би знаете, че плъховете могат да се превърнат в голяма заплаха за любимото ви движимо имущество. Е, те виждат картината от съвсем друг ъгъл – за тях колата ви е луксозен апартамент – безопасен и топъл. Поради тези две причини мишките са склонни да строят гнездата си там. Лошото е, че оправдавайки името си, гризачите непрекъснато ще създадат неприятности по инсталацията на колата ви. Ако имате навика да забравяте храна, то определено имате качествата да станете хазяи от първо качество.  Как дейст..
Мишки и плъхове – колко вредни всъщност са те?
    Всеки се е сблъсквал с малки сладки мишленца и по-големите им роднини, към които никой не изпитва симпатия - плъховете. Всеки знае, че са вредители, но какви точно вреди могат да донесат? 1. Те съсипват и унищожават храната ни, като нахапват 10 пъти повече отколкото изяждат. Чрез своята слюнка, изпражнения или дори косми мишките и плъховете могат да заразят  храните и местата където са минали. Както ние хората, така дори и домашния ни любимец е изложен на риск от зараза. 2. Болестите, които пренасят мишките и плъховете са много. Има по-леки заболявания, с коит..

0 Коментари към "Отрова за плъхове и мишки – често задавани въпроси"

Напиши коментар

Вашето име:


Въведета кода в полето отдолу:

Коментар:
Забележка: не поддържа HTML!