Меню
Количка

Наса ТАФ 100 мл. срещу едногодишни и многогодишни житни и широколистни плевели при лозя, овощни градини, свободни площи (стърнища).

Наса ТАФ 100 мл. срещу едногодишни и многогодишни житни и широколистни плевели при лозя, овощни градини, свободни площи (стърнища).
Наса ТАФ 100 мл. срещу едногодишни и многогодишни житни и широколистни плевели при лозя, овощни градини, свободни площи (стърнища).
5.90лв
Без данък: 5.90лв
  • Наличност: В наличност
  • Код на артикула: 0051-930
  • Тегло: 0.25kg

Наса ТАФ 100 мл. срещу едногодишни и многогодишни житни и широколистни плевели при лозя, овощни градини, свободни площи (стърнища).

НАСА ТАФ е разрешен за употреба срещу едногодишни и многогодишни житни и широколистни плевели при лозя, овощни градини, свободни площи (стърнища). Внася се във фаза бутонизация на широколистните и изкласяване на житните плевели в доза 400 -1200 мл/дка.

Наса ТАФ може да се използва при: люцерна (срещу кускута), внесен 1-3 дни след прибиране на заразения откос; при безразсадни домати, внесен след сеитба, преди поникване на доматите, при поникнали плевели; при памук, тютюн, фъстъци преди сеитба (разсаждане) на културите при поникнали плевели (5-10 см височина на плевелите). Срещу едногодишни плевели и балур при соя, цвекло и други окопни култури, внесен по метода “намазване” с 50%-ов разтвор; при ориз - след жътвата. При слънчоглед, соя, пшеница, ечемик, внесен преджътвено, при влажност на зърното под 30%.

НАЧИН НА ДЕЙСТВИЕ: Прониква през листата и се придвижва в корените и коренищата за 1 до 3 денонощия. Потиска синтеза на аминокиселините. Едногодишните плевели загиват за 3-4 дни, а многогодишните - за 15–20 дни. Причинява увяхване и хлороза, следвани от загиване на надземната маса и подземните части на растенията.

НАСА ТАФ е листен хербицид при поникнала плевелна растителност.
Обработките с него са с дълготраен ефект при сухо време или при дъжд, паднал 6 часа след третиране.

Начин на дозиране:

Овощни (семкови и костилкови) и Лозя - 500 - 8 00мл/дка с 40 л. вода. Пръска се при фаза бутонизация на широколистните и изкласяване на житните плевели.
Стърнища: 400  -600 мл/дка с 30 л. вода. Пролет и есен след прибиране , преди засяване на културата, фаза бутонизация на широколистните и изкласяване на житните плевели. Стърнищата да не се разорават преди третиране с продукта.
Спазвайте интервал минимум 7 дни между третиране и бработка на почвата за следващата култура.
Брой приложения в сезон:
овощни и стърнища - 1;
лозя - 2 в интервал минимум 28 дни; 

През активна вегетация на плевелите. 

Карантинен срок – 30 дни.
За постигане на ефект плевелите трябва да бъдат свежи и в активен растеж. 
Да се пръска при достатъчна почвена влага, температури между 20 и 30 градуса по Целзии и интензивно слънцегреене. 
Хербицидът може да се прилага с тракторни пръскачки, гръбни пръскачки и чрез мазане на концентриран разтвор със специални уредби. 
Да се работи с ограничители и ниско налягане – 2 атмосфери. 
Листата на плевелите не трябва да бъдат мокри по време на третирането. 
Разходът на работен разтвор варира от 3 до 20-30 л/дка в зависимост от използваната техника. П
ри частично заплевеляване НАСА 360 СЛ се прилага в концентрация 2% (200 мл/10 л вода). 
Площите в трайните насаждения (лозя и овощни градини) се третират след като са минали поне 10 дни от резитбата и почистването на издънките.

Лоза – 400-1200 мл/дка. 
Круша – 400-1200 мл/дка. 
Дюля – 400-1200 мл/дка. 
Ябълка – 400-1200 мл/дка. 
Праскова – 400-1200 мл/дка. 
Череша – 400-1200 мл/дка. 
Слива – 400-1200 мл/дка. 
Вишна – 400-1200 мл/дка. 
Кайсия – 400-1200 мл/дка. 
Орех – 400-1200 мл/дка. 
Бадем – 400-1200 мл/дка. 

Стърнища и ж.п. гари – 1200 мл/дка. Карантинен срок – 30 дни.

РАБОТЕН РАЗТВОР: 
До 30 л/дка, при използване на наземна техника. 
Може да се прилага и със специални уредби за мазане с концентриран разтвор или устройства тип "хербицидна мотика", 
при които съотношението хербицид-вода е 1:1.

ПОСЛЕДЕЙСТВИЕ: 
Няма вредно последействие за следващите в сеитбообращението култури, бързо се разгражда и инактивира от почвените микроорганизми. 
Персистентност в почвата - до 2 седмици.

Чувствителни плевели:
Житни: Пирей; Френски райграс; Мека овсица; Троскот; Закръглен циперус; Ежова главица, Кокоше просо; Многогодишен райграс; Ливадна метлица; Прешленеста кощрява; Зелена кощрява; Балур; Самосевски от Пшеница; Жълта тръстикова трева.
Широколистни: Обикновен щир; Амброзия; Полско огнивче; Полско подрумче; Див пелин; Бяла куча лобода; Хибридна лобода; Паламида; Поветица; Късодръжков магарешки бодил; Татул; Див морков; Двуредка; Бяла злолетница; Канадска кониза; Часовниче; Галинзога; Кръглолистов здравец; Крайморски ечемик; Млечен бодил; Червена мъртва коприва; Обикновенна лоличка; Обикновен звездан; Немиризлива лайка; Кръглолиста мента; Полски пролез; Пача трева; Тученица (тръстига); Полска къпина; Козя брада; Киселец; Обикновен спореж; Плюскавиче; Черно куче грозде.

Доставките се извършват от куриерски фирми: СПИДИ и ЕКОНТ.
За поръчки до 49.99 лвдо офис на куриерски фирми СПИДИ или ЕКОНТ - 6.40 лв. с ДДС.
За поръчки над 50.00 лв., с тегло до 5 кг. - БЕЗПЛАТНА доставка до офис на куриерски фирми СПИДИ или ЕКОНТ.
За поръчки до адрес на клиента - доставката е съгласно ценовата листа на избрания от Вас куриер СПИДИ или ЕКОНТ. 

БЕЗ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ТАКСИ ЗА НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ (ПОЩЕНСКИ ПАРИЧЕН ПРЕВОД).

Електронен магазин newfresh.org си запазва правото да откаже доставка до адреси, където подобна не може да бъде организирана с куриер или ако разходите на доставка значително надвишават обичайните, поради адреса на доставка или параметрите на стоката, като размери или тегло.

Запазваме си правото да поискаме клиента да заплати изцяло или частично транспортните разходи за много обемни и/или тежки пратки. Същите разходи ще бъдат уточнени в зависимост от самия продукт и адреса на доставка. Клиентът ще бъде уведомен предварително и има право да се откаже от поръчката, ако цената на транспортните разходи не е приемлива за него.

Преглед на стоката преди плащане. 
Също така за всички клиенти има и възможност за получаване на стоката директно от офиса на фирмата ни, но само след като клиента е направил предварително поръчка и е получил потвърждение от офиса за деня и часа за получаване й. 

Срокове за доставката на стоката:
Срокът на доставката е 1-2 работни дни и 3-4 дни за по-малките населени места, в зависимост от графика за обслужване на населеното място съгласно разчета на куриера. Точната информация за доставката и срока може да видите на сайта на куриера който сте избрали за вашата доставка.
В извънредни случаи или непредвидено затруднение при обработване на поръчките срокът също може да бъде удължен.
При наличие на обстоятелства водещи до забавяне изпълнението на поръчката клиентът ще бъде навременно уведомен на посочения телефон за контакти.
Когато клиента се е регистрирал и е направил поръчка в интернет магазина, може по всяко време на да следи статута на поръчката си.
Нерегистрираните клиенти - нямат възможност да проследяват статута на поръчката си по интернет.
• Не се извършват доставки събота, неделя и през официални празници. По изключение с доплащане според тарифата на куриерската фирма, може да си получите стоката в събота, но това трябва предварително да сте го уточнили с наш служител.
• Поръчките, направени след 13.30 ч. може да се обработят и на следващия работен ден.
• Експресна доставка, се заплаща допълнително съгласно тарифите и срока на избрания куриер.
• Доставка с фиксиран час се заплаща допълнително съгласно тарифите на куриера и е с интервал +/- 30 мин.
• Времето за доставка е между 9.30 ч и 18.00 ч. съгласно избраната от Вас куриерска фирма.

Потребителят има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да върне стоката в срок от 30 календарни дни, считано от датата на получаване на стоката, ако стоката не е ползвана, разпечатвана, с нарушен търговски вид съгласно член 50 от Закона за Защита на Потребителите (ЗЗП). Връщането на стоката е за сметка на клиента. Не подлежат на връщане препарати, гелове, дезинфектанти, маски, шлемове, ръкавици.

За връзка с нас:
НЮ ФРЕШ ООД,
гр. Велинград, ул. Хан Аспарух 10
GSM: 0896 66 08 43,  0896 66 08 44;  02 / 981 32 58
e-mail: info@newfresh.org

При създаването и потвърждаването на поръчката си, всеки потребител дава своето съгласие за сключване на договор за покупко-продажба на избраната от него стока.

* Всички цени са в български лева с включен ДДС. 

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър

За да заявите рекламация моля използвате нашия ФОРМУЛЯР ЗА ВРЪЩАНЕ НА СТОКИ И РЕКЛАМАЦИИ КАТО КЛИКНЕТЕ ТУК​.

Потребителят има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да върне стоката в срок от 30 (тридесет) календарни дни, считано от датата на получаване на стоката, ако стоката не е ползвана, разпечатвана, с нарушен търговски вид съгласно чл. 50 от Закона за Защита на Потребителите (ЗЗП). Връщането на стоката е за сметка на клиента.
Потребителят съгласно ЗЗП трябва да попълни формуляра за Връщане на стоки и Рекламации  или да заяви недвусмислено по друг начин решението си за откаже от договора (покупката). След попълване на формуляра или друго заявление, наш служител ще се свърже с Вас до 1 работен ден след получаване му.

Условия за връщане:
-    При връщане на продукта трябва да присъства оригинален документ за закупуването му (касова бележка, разписка за Пощенски Паричен Превод (ППП) или фактура), оригиналната гаранционна карта, с който е доставен;
-    В случай, че върнатия продукт е с увредена опаковка, следи от употреба, драскотини, удари, продукти увредени от токови удари, липсващи аксесоари, сертификат за гаранция, си запазваме правото да решим дали да приемем продукта и също така да приспаднем сумата за възстановяване по нанесените щети на продукта. При такова решение, клиентът ще бъде уведомен при постъпването на продукта в нашия сервиз и неговата проверка;
- След получаване на стоката, Търговеца има срок от 14 календарни дни съгласно ЗЗП в който трябва да върне парите на клиента.
- Възстановяването на суми, направени с банкова карта става чрез  нареждане на обратна операция по картата, с която е извършено плащането в срок от 14 календарни дни след връщане на стоката към Ню Фреш ООД.

Кликнете ТУК за да изтеглите стандартен формуляр за упражняване правото на отказ

За връзка с нас:  
НЮ ФРЕШ ООД,
гр. Велинград, ул. Хан Аспарух 10
тел.: 02 981 32 58, GSM: 0896 66 08 43
e-mail: info@newfresh.org