Козавет ДФ 50 гр. Фунгицид за Брашнена мана

за Брашнена мана по - Лозя, Овес, Пшеница, Ечемик, Ръж, Захарно цвекло, Ягоди, Хмел, Праскови, Нектарини, Ябълки, Краставици, Пъпеши, Дини, Тикви, Домати, Грах, Пипер

Производител: Великобритания

Код на артикула: 0048-915

Наличност: В наличност

Цена: 2,85 лв
Количество:

Активно вещество: Сяра 800  г/кг

Вид на формулата: Водоразтворими гранули

Функция на продукта: широкоспектърен фунгицид с профилактично и лечебно действие.

 

Категория на употреба: непрофесионална механизъм и спектър на действие. Действа при контакт и чрез изпаренията си върху дихателната система на патогена необходимо е добро покритие на всички част от растението.

Култура

Патоген

Доза (г продукт/декар)

Максимален брой приложения на година.

Лозя

Брашнеста мана

1250 г.

8

Овес, Пшеница, Ечемик, Ръж

Брашнеста мана

800 г.

2

Захарно цвекло

Брашнеста мана

750 г.

2

Хмел

Брашнеста мана

500 г.

15

Праскови, Нектарини

Брашнеста мана

500 г.

3

Ябълки

Брашнеста мана

750 г.

2 преди ВВСН 57 изкласяване

3 след ВВСН 69 цъфтеж 

Краставици, Пъпеши, Дини, Тикви

Брашнеста мана

500 г.

4

Ягоди

Брашнеста мана

500 г.

2

Грах

Брашнеста мана

500 г.

2

Пипер, Домати

Брашнеста мана

500 г.

4

Действа при контакт и чрез изпаренията си върху дихателната система на патогена .  

Подобрената формулация на продукта оптимизира ефективността и намалява образуването на прах за  по -голямо  удобство  при  неговата  употреба. 
Всяка гранула Cosavet-DF Edge е съставена от хиляди частици с покритие на сяра със среден размер на частиците 2,5 микрона, като 10-15% от частиците са по-малки от 1 микрон, които бързо се изпаряват за незабавен ефект. 
По-големите частици осигуряват остатъчен контрол, като се разграждат и окисляват по-бавно. 
Поради  контактното  действие  на КОЗАВЕТ®ДФ, е необходимо добро покритие на всички част от растението подлежащи на защита от патогените.

Карантинен срок:

Лозя, хмел 28 дни: Овес, пшеница, ечемик, ръж: 35 дни.

При останалите култури: не се изисква

Количество вода: Лозя, хмел, праскови, нектарини, ябълки, краставици, пъпеши, дини, грах, пипер, домати: 100 л/дка; Овес, пшеница, ечемик: 20-40 л/дка.; Захарно цвекло, ягоди: 20-60 л/дка.

Момент на прилагане и интервали между приложенията: При необходимост третиранията се повтарят, в зависимост от епидемиологията на болестта. Прилага се превантивно и лечебно през периодите със съществуващ риск от брашнеста мана. Първото третиране срещу брашнеста мана трябва да бъде направено, когато системите за известяване в земеделието дадат прогноза за повишен риск от появата на болестта.

Лозя: от появата на първи симптоми до фенофаза „зърната се събират, грозда се затваря“ (ВВСН 79), през минимален интервал от 7 дни.

Пшеница, ечемик, овес и ръж: от фенофаза „забележими 5 братя“ до „късна млечна зрялост“ (ВВСН 25-77), през минимален интервал от 14 дни.

Захарно цвекло:  при първи симптоми, през минимален интервал от 10 дни.

Хмел: при първи симптоми до фенофаза „край на цъфтеж“(ВВСН69) през интервал от 7 до 14 дни.

Краставици, пъпеши, дини, тикви, пипер и домати: от поява на първи симптоми през минимален интервал от 10 дни.

Ягоди: преди фенофаза „масова бутонизация“ (ВВСН59) през интервал не повече от 7 дни.

Грах: от появата на първи симптоми, през интервал от 7 до 14 дни.

Праскови и нектарини: след фенофаза „ край на цъфтеж (паднали са всички венчелистчета) през минимален интервал от 7дни.

При ябълки – Да не се прилага след фаза формирани плодове!

Предпазни мерки: Не е съвместим с масла, бордоска смес или алкални разтвори.

Доставките се извършват от куриерски фирми: СПИДИ и ЕКОНТ.
За поръчки до 49.99 лв.  до офис на куриерски фирми СПИДИ или ЕКОНТ - 6.40 лв. с ДДС.
БЕЗ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ТАКСИ ЗА НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ ИЛИ ПОЩЕНСКИ ПАРИЧЕН ПРЕВОД.

За поръчки за и над 50.00 лв., с тегло до 5 кг. - БЕЗПЛАТНА доставка до офис на куриерски фирми СПИДИ или ЕКОНТ.
За поръчки до адрес на клиента - доставката е съгласно ценовата листа на избрания от Вас куриер СПИДИ или ЕКОНТ. 

Електронен магазин newfresh.org си запазва правото да откаже доставка до адреси, където подобна не може да бъде организирана с куриер или ако разходите на доставка значително надвишават обичайните, поради адреса на доставка или параметрите на стоката, като размери или тегло.

    Запазваме си правото да поискаме клиента да заплати изцяло или частично транспортните разходи за много обемни и/или тежки пратки. Същите разходи ще бъдат уточнени в зависимост от самия продукт и адреса на доставка. Клиентът ще бъде уведомен предварително и има право да се откаже от поръчката, ако цената на транспортните разходи не е приемлива за него.

Преглед на стоката преди плащане. 
Също така за всички клиенти има и възможност за получаване на стоката директно от офиса на фирмата ни, но само след като клиента е направил предварително поръчка и е получил потвърждение от офиса за деня и часа за получаване й. 

Срокове за доставката на стоката:
Срокът на доставката е 1-2 работни дни и 3-4 дни за по-малките населени места, в зависимост от графика за обслужване на населеното място съгласно разчета на куриера. Точната информация за доставката и срока може да видите на сайта на куриера който сте избрали за вашата доставка.
В извънредни случаи или непредвидено затруднение при обработване на поръчките срокът също може да бъде удължен.
При наличие на обстоятелства водещи до забавяне изпълнението на поръчката клиентът ще бъде навременно уведомен на посочения телефон за контакти.
Когато клиента се е регистрирал и е направил поръчка в интернет магазина, може по всяко време на да следи статута на поръчката си.
Нерегистрираните клиенти - нямат възможност да проследяват статута на поръчката си по интернет.
• Не се извършват доставки събота, неделя и през официални празници. По изключение с доплащане според тарифата на куриерската фирма, може да си получите стоката в събота, но това трябва предварително да сте го уточнили с наш служител.
• Поръчките, направени след 13.30 ч. може да се обработят и на следващия работен ден.
• Експресна доставка, се заплаща допълнително съгласно тарифите и срока на избрания куриер.
• Доставка с фиксиран час се заплаща допълнително съгласно тарифите на куриера и е с интервал +/- 30 мин.
• Времето за доставка е между 9.30 ч и 18.00 ч. съгласно избраната от Вас куриерска фирма.

Потребителят има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да върне стоката в срок от 30 календарни дни, считано от датата на получаване на стоката, ако стоката не е ползвана, разпечатвана, с нарушен търговски вид съгласно член 50 от Закона за Защита на Потребителите (ЗЗП). Връщането на стоката е за сметка на клиента. Не подлежат на връщане препарати, гелове, дезинфектанти, маски, шлемове, ръкавици.

За връзка с нас:
НЮ ФРЕШ ООД,
гр. Велинград, ул. Хан Аспарух 10
тел.: 02 / 981 32 58, GSM: 0896 66 08 43,
e-mail: info@newfresh.org

При създаването и потвърждаването на поръчката си, всеки потребител дава своето съгласие за сключване на договор за покупко-продажба на избраната от него стока.

* Всички цени са в български лева с включен ДДС. 

За да заявите рекламация моля използвате нашия ФОРМУЛЯР ЗА ВРЪЩАНЕ НА СТОКИ И РЕКЛАМАЦИИ КАТО КЛИКНЕТЕ ТУК​.

 

Потребителят има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да върне стоката в срок от 30 (тридесет) календарни дни, считано от датата на получаване на стоката, ако стоката не е ползвана, разпечатвана, с нарушен търговски вид съгласно чл. 50 от Закона за Защита на Потребителите (ЗЗП). Връщането на стоката е за сметка на клиента.
Потребителят съгласно ЗЗП трябва да попълни формуляра за
 Връщане на стоки и Рекламации  или да заяви недвусмислено по друг начин решението си за откаже от договора (покупката). След попълване на формуляра или друго заявление, наш служител ще се свърже с Вас до 1 работен ден след получаване му.

Условия за връщане:
-    При връщане на продукта трябва да присъства оригинален документ за закупуването му (касова бележка, разписка за Пощенски Паричен Превод (ППП) или фактура), оригиналната гаранционна карта, с който е доставен;

-    В случай, че върнатия продукт е с увредена опаковка, следи от употреба, драскотини, удари, продукти увредени от токови удари, липсващи аксесоари, сертификат за гаранция, си запазваме правото да решим дали да приемем продукта и също така да приспаднем сумата за възстановяване по нанесените щети на продукта. При такова решение, клиентът ще бъде уведомен при постъпването на продукта в нашия сервиз и неговата проверка;
- След получаване на стоката, Търговеца има срок от 14 календарни дни съгласно ЗЗП в който трябва да върне парите на клиента.
Възстановяването на суми, направени с банкова карта става чрез  нареждане на обратна операция по картата, с която е извършено плащането в срок от 14 календарни дни след връщане на стоката към Ню Фреш ООД.

Кликнете ТУК за да изтеглите стандартен формуляр за упражняване правото на отказ

 

За връзка с нас:  
НЮ ФРЕШ ООД,
гр. Велинград, ул. Хан Аспарух 10
тел.: 02 / 981 32 58, GSM: 0896 66 08 43
e-mail
i
nfo@newfresh.org

Напишете отзив

Рейтинг: Лош Добър

Въведете кода в полето по-долу: