Капани и уреди за борба с вредители

Едни от най-неприятните вредители в дома и в обществените сгради са гризачите и насекомите. Мишките и плъховете гризат и унищожават мебелите и кабелите, а освен това и пренасят мръсотия и изключително заразни болести. Инсектите са истинска напаст – освен, че са многобройни, те създават много неприятности и са опасни за човешкото здраве. 
Ние от Ню Фреш можем да ви помогнем в борбата с вредителите, с качествени капани и ефикасни уреди, които са подходящи както за частни домове, така и за офиси, магазини, складове и институции. 

Как да се преборите с вредителите?

На първо време е нужно да идентифицирате точно с какъв вредител си имате работа. 
Когато избирате продукти за борба с мишки и плъхове или насекоми като хлебарки, дървеници, миризливки и комари, необходимо е да проучите характерните им особености, както и да разберете колко голямо е нашествието в собствеността ви. 
Не по-малко важно е да обърнете внимание на безопасността, докато водите борба с нашествениците. За разлика от препаратите, които все пак съдържат химически вещества, капаните и електронните уреди са напълно безвредни и подходящи за употреба в домове и институции, където играят деца, работят хора с алергии и т.н. 

Какви капани и уреди има в борбата с вредителите?

Средствата за унищожаване на гризачите и инсектите са много, но сред най-предпочитаните от нашите клиенти са продуктите, които са едновременно ефективни и безопасни. Най-търсените от тях са:

  • Инсектицидните лампи – уреди с лампи и решетка, които примамват летящите насекоми със светлината, която излъчват и ги унищожават, чрез високо напрежение;
  • Механичните капани – представляват хитроумно средство за унищожение на целевия вредител, снабдено с атрактант или примамка, която го привлича; 
  • Ултразвуковите уреди – тяхна съществена особеност е, че те не унищожават нашествениците, а ги прогонват. Устройствата използват ултразвукови и електромагнитни вълни и ефективно отблъскват мишките, плъховете и пълзящите насекоми далеч от охраняваната територия.

Разлики между различните видове уреди и капани 

Лампите, унищожаващи насекоми работят на принципа на високото напрежение. Има апарати за малки площи, които работят на батерии и инсектицидни лампи за площи до 350 кв.м., които се захранват от електрическата мрежа. Инсектицидните лампи са доказано ефективни в затъмнени помещения, но изискват подмяна на пурите на всеки сезон. Някои от професионалните лампи се прелагат с нечупливи пури, а други имат и лепливи плоскости, което ги прави подходящи за обекти от хранително-вкусовата промишленост. 

Капаните за мишки и плъхове могат да бъдат: класически с кука, хуманни, които не нараняват животното, с лепило, капани тип клетка, както и електрически, които работят на батерии. Всички те са ефикасни, когато се сложи подходяща примамка. Може да използвате специално разработена примамка, под формата на паста или таблетки, която е неустоима за гризачите, или обикновено фъстъчено масло. 

Капаните за насекоми обикновено са лепливи плоскости, с различни размери, които могат да се сгъват. Сред най-ефективните капани за хлебарки са къщичките, които са снабдени с феромонов атрактант. Капаните за борба с дървеници могат да бъдат в кръгла форма, за да се поставят на краката на мебелите – легла, дивани и т.н., а освен това и за различна повърхности – твърди като подови настилки или меки като килими. 

Електронните уреди използват модерни технологии за борба с вредителите. Най-често апаратите работят с ултразвукови вълни, които не се долавят от човешкото ухо, но са непоносими за гризачите и пълзящите насекоми като хлебарки и мравки. При нас ще откриете и уреди на доказани европейски марки, които съчетават високочестотния звук с електромагнитни импулси, като по този начин защитават цял апартамент или къща. Освен по площта и целевия вид създание, устройствата за борба с вредители се различават по начина на захранване – имаме машинки на батерии, такива, които се включват в електрическата мрежа, както и апарати със защита от дъжд, които са за употреба на открито. 

Освен 24 месечна гаранция ви предлагаме и 30-дневен тестов период, в който да се убедите, че уредите наистина работят. За да изберете най-доброто средство за борба с гризачите и насекомите, свържете се с консултантите ни. Повече от 10 години, Ню Фреш е Експертът в прогонването и борбата с вредителите!