Меню
Количка

Капан с лепило за дървеници малък 1 бр.

Капан с лепило за дървеници малък 1 бр.
Капан с лепило за дървеници малък 1 бр.
2.40лв
Без данък: 2.40лв
 • Наличност: В наличност
 • Код на артикула: 354015-901
 • Тегло: 0.10kg

Наличието на проблем с дървениците понякога протича невидимо за човешкото око и чак след влошаване на ситуацията става ясно чрез следи от наранена дървесина, дупки, ухапвания или забелязване на конкретните индивиди. Причина за това е действието на този тип пълзящи насекоми, което се извършва във вътрешността на дървените мебели и конструкции. 

Благодарение на ефективния капан с лепило ще успеете да извършите качествен мониторинг на дървениците и да предприемете превантивни мерки още със самото им появяване. По този начин улавянето и унищожаването им ще бъде бързо и трайно. 

Капанът с лепило срещу дървеници няма биоцидно съдържание, безопасен е за околната среда и не съдържа пестициди. Чрез използването му ще успеете да локализирате точното място, където е убежището им и се подвизават. 

Предимството на този продукт срещу дървеници е, че действа ефикасно срещу нападения и привлича чрез примамката за насекоми от всички стадии на развитие – от нимфи до зрели индивиди.

Капанът е изработен от картон, а в сърцевината му се намира лепило, в което се съдържат хранителни атрактанти, които са смесени от високоефективни съставки, привличащи вредителите. Влезли веднъж в дървената конструкция те не могат да излязат, обездвижват се и умират. 

Това средство, освен за премахване на проблема с вредителите, действа и като мониторинг, който позволява откриването на причинителите на щетите и преброяването на популацията им.

Поради начина им на живот, който протича чрез укриване в труднодостъпни убежища, тези насекоми, хранещи се с човешка кръв, са трудни за идентифициране. 
Зрелите насекоми са активни през нощта в интервал между 01:00 и 05:00 часа. Излизайки от своите укрития, те ще бъдат привлечени от атрактантите под формата на сексуални феромони, съдържащите се в лепилото на капана и ще се хванат в него. 
Развиват се успешно в стайни температурни условия, като целият процес от излюпване до съзряване, трае около 5 седмици. През летните месеци трябва да бъдете по-внимателни, защото размножаването и увеличаването на популацията на дървениците, е драстично по-високо.

Инструкции за употреба:

 1. За незасъхващото лепкаво покритие се грижи предпазна хартия, която се намира върху лепилото. Тя трябва да се отстрани, защото в противен случай дървениците няма да могат да залепнат. На картонената конструкция има отбелязани перфорации, чиито крила трябва да се прегънат и да се закрепят едно към друго. Трябва да се остави достатъчно голям отвор за проникването на вредителите.
 2. Малките крила също трябва да се прегънат в остър 30-градусов ъгъл. Важно е те да не залепват за лепкавата повърхност на капана.
 3. Използвайте подходящи места за локализиране на капана с лепило за дървеници. Такива са под матраците, зад таблите или страниците на леглата, под дървени мебели и зад тях, на пода, по-закрити места с умерена температура. Ако забележите пукнатини, може да приложите и там.
 4. Запишете си позициите на капаните, техните номера, както и къде сте ги поставили. Този план ще ви помогне да идентифицирате къде най-често се укриват тези вредители. По този начин ефективно ще можете да обработвате с препарати с интензивна честотност и препоръчителен период между третиранията.
 5. Не търсете ефект от капана с лепило веднага. Оставете го на местата, на които сте ги поставили за период от една седмица и след това отчетете резултатите. Записвайте си броя уловени насекоми във всеки един капан с лепило.
 6. Ако уловите и идентифицирате дори един екземпляр от вида дървеници в капана, трябва да предприемете обработка с препарат, защото това означава, че има и други, а размножаването им се извършва бързо.

Лепилото на капана за дървеници действа в период от 4 седмици. След изтичането на това време или при запълване на лепкавата площ, е подходящо да замените с нови.

Опаковка: 1 бр 

 

Правото на отказ не се прилага, когато:

 • когато потребителят е закупил препарат под формата на течност, прах, гел, капан с леплива плоскост и го е е отворил и използвал (напълно или частично), като по този начин е нарушил оригинално опакования продукт.
 • за доставка на стоки, които поради своето естество могат да влошат качеството си или имат кратък срок на годност.

Доставките се извършват от куриерски фирми: СПИДИ и ЕКОНТ.
За поръчки до 49.99 лвдо офис на куриерски фирми СПИДИ или ЕКОНТ - 6.40 лв. с ДДС.
За поръчки над 50.00 лв., с тегло до 5 кг. - БЕЗПЛАТНА доставка до офис на куриерски фирми СПИДИ или ЕКОНТ.
За поръчки до адрес на клиента - доставката е съгласно ценовата листа на избрания от Вас куриер СПИДИ или ЕКОНТ. 

БЕЗ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ТАКСИ ЗА НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ (ПОЩЕНСКИ ПАРИЧЕН ПРЕВОД).

Електронен магазин newfresh.org си запазва правото да откаже доставка до адреси, където подобна не може да бъде организирана с куриер или ако разходите на доставка значително надвишават обичайните, поради адреса на доставка или параметрите на стоката, като размери или тегло.

Запазваме си правото да поискаме клиента да заплати изцяло или частично транспортните разходи за много обемни и/или тежки пратки. Същите разходи ще бъдат уточнени в зависимост от самия продукт и адреса на доставка. Клиентът ще бъде уведомен предварително и има право да се откаже от поръчката, ако цената на транспортните разходи не е приемлива за него.

Преглед на стоката преди плащане. 
Също така за всички клиенти има и възможност за получаване на стоката директно от офиса на фирмата ни, но само след като клиента е направил предварително поръчка и е получил потвърждение от офиса за деня и часа за получаване й. 

Срокове за доставката на стоката:
Срокът на доставката е 1-2 работни дни и 3-4 дни за по-малките населени места, в зависимост от графика за обслужване на населеното място съгласно разчета на куриера. Точната информация за доставката и срока може да видите на сайта на куриера който сте избрали за вашата доставка.
В извънредни случаи или непредвидено затруднение при обработване на поръчките срокът също може да бъде удължен.
При наличие на обстоятелства водещи до забавяне изпълнението на поръчката клиентът ще бъде навременно уведомен на посочения телефон за контакти.
Когато клиента се е регистрирал и е направил поръчка в интернет магазина, може по всяко време на да следи статута на поръчката си.
Нерегистрираните клиенти - нямат възможност да проследяват статута на поръчката си по интернет.
• Не се извършват доставки събота, неделя и през официални празници. По изключение с доплащане според тарифата на куриерската фирма, може да си получите стоката в събота, но това трябва предварително да сте го уточнили с наш служител.
• Поръчките, направени след 13.30 ч. може да се обработят и на следващия работен ден.
• Експресна доставка, се заплаща допълнително съгласно тарифите и срока на избрания куриер.
• Доставка с фиксиран час се заплаща допълнително съгласно тарифите на куриера и е с интервал +/- 30 мин.
• Времето за доставка е между 9.30 ч и 18.00 ч. съгласно избраната от Вас куриерска фирма.

Потребителят има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да върне стоката в срок от 30 календарни дни, считано от датата на получаване на стоката, ако стоката не е ползвана, разпечатвана, с нарушен търговски вид съгласно член 50 от Закона за Защита на Потребителите (ЗЗП). Връщането на стоката е за сметка на клиента. Не подлежат на връщане препарати, гелове, дезинфектанти, маски, шлемове, ръкавици.

За връзка с нас:
НЮ ФРЕШ ООД,
гр. Велинград, ул. Хан Аспарух 10
GSM: 0896 66 08 43,  0896 66 08 44;  02 / 981 32 58
e-mail: info@newfresh.org

При създаването и потвърждаването на поръчката си, всеки потребител дава своето съгласие за сключване на договор за покупко-продажба на избраната от него стока.

* Всички цени са в български лева с включен ДДС. 

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър

За да заявите рекламация моля използвате нашия ФОРМУЛЯР ЗА ВРЪЩАНЕ НА СТОКИ И РЕКЛАМАЦИИ КАТО КЛИКНЕТЕ ТУК​.

Потребителят има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да върне стоката в срок от 30 (тридесет) календарни дни, считано от датата на получаване на стоката, ако стоката не е ползвана, разпечатвана, с нарушен търговски вид съгласно чл. 50 от Закона за Защита на Потребителите (ЗЗП). Връщането на стоката е за сметка на клиента.
Потребителят съгласно ЗЗП трябва да попълни формуляра за Връщане на стоки и Рекламации  или да заяви недвусмислено по друг начин решението си за откаже от договора (покупката). След попълване на формуляра или друго заявление, наш служител ще се свърже с Вас до 1 работен ден след получаване му.

Условия за връщане:
-    При връщане на продукта трябва да присъства оригинален документ за закупуването му (касова бележка, разписка за Пощенски Паричен Превод (ППП) или фактура), оригиналната гаранционна карта, с който е доставен;
-    В случай, че върнатия продукт е с увредена опаковка, следи от употреба, драскотини, удари, продукти увредени от токови удари, липсващи аксесоари, сертификат за гаранция, си запазваме правото да решим дали да приемем продукта и също така да приспаднем сумата за възстановяване по нанесените щети на продукта. При такова решение, клиентът ще бъде уведомен при постъпването на продукта в нашия сервиз и неговата проверка;
- След получаване на стоката, Търговеца има срок от 14 календарни дни съгласно ЗЗП в който трябва да върне парите на клиента.
- Възстановяването на суми, направени с банкова карта става чрез  нареждане на обратна операция по картата, с която е извършено плащането в срок от 14 календарни дни след връщане на стоката към Ню Фреш ООД.

Кликнете ТУК за да изтеглите стандартен формуляр за упражняване правото на отказ

За връзка с нас:  
НЮ ФРЕШ ООД,
гр. Велинград, ул. Хан Аспарух 10
тел.: 02 981 32 58, GSM: 0896 66 08 43
e-mail: info@newfresh.org