Капан с лепило Мини Делта Трап за складови молци, молци по сушени плодове и тютюнев молец за площ до 2500 м³

Феромонов капан с лепило за едновременен мониторинг на складови молци, молци по сушени плодове и тютюнев молец.

Производител: Италия

Код на артикула: K-301-901

Наличност: В наличност

Цена: 19,99 лв
Количество:
Бърза поръчка

Tел.:

Име:

С натискането на бутона "Поръчай" декларирате, че сте съгласни с нашите Общи условия.

Мини Делта Трап феромонов капан с лепило за едновременен мониторинг на складови молци, молци по сушени плодове и тютюнев молец (родове Ephestia spp. и Plodia spp., семейство Pyridae).

Предназначение: Икономичен и ефективен капан за мониторинг и контрол на складови молци (вкл. тютюнев молец) и молци по сушени плодове в незапрашени обекти. Дава възможност за ранно откриване на нападението.
Безопасен за околната среда, не съдържа пестициди.
Точно локализира мястото на нападение. Дава възможност за измерване на ефективността на дезинсекционните мероприятия.
Данни за складовите молци и молците по сушени плодове: Жизнен цикъл - 6-9 седмици. Вредят по тютюн, какао, билки, сушени плодове, ядки, семена, храни и др. складирани продукти. Снасят яйцата си близо до или направо върху складираната продукция. Ларвите се движат върху продукцията и се хранят от нея, като оставят нишки, които могат да образуват паяжина. Какавидират в близките до продукцията пукнатини. Възрастните форми (молците) не се хранят от продукцията и имат кратък живот. Обикновено летят рано сутрин и вечер на здрачаване по посока нагоре (към покрива) или към източници на светлина.
Места за употреба:Складове за съхранение на тютюн и тютюневи изделия, производствени помещения за храни, мелници, фуражни заводи и др.
Описание: Капанът Мини Делта Трап е оформен и щанцован от картон, така че да се сглобява на мястото на употреба. Картонът на капана е покрит с дебел слой незасъхващо лепило, подходящо за улавяне на големи и малки по големина молци. В долната страна на лепливата повърхност се закрепва флаконът с феромони. Изработен е от специален полимер за продължително контролирано излъчване на феромоните. Инспекция за уловените насекоми се прави без да се разглобява капанът. Патентованите черни ивици допълнително привличат молците.
Начин на действие:Летящите насекоми се привличат в капана от феромоновата примамка. Когато докоснат слоя липило, то ги задържа и остават залепени за идентификация и преброяване.
Инструкции за употреба:
·         Окачете капаните на височината на очите в места, които са удобни за инспекция, но далеч от движението на превозни средства или пътеките между редовете складирани стоки.
·         Залагайте в районите, които има вероятност да бъдат нападнати, като приемните помещения, производствените зони, свързващите коридори и проходи.
·         Капаните трябва да се поставят в горният край на основните въздушни потоци в помещенията, за да се разпръсне максимално феромоновата следа в сградата.
·         НЕ ПОСТАВЯЙТЕ капаните близо да отворени прозорци, врати или вентилатори, където движението на въздуха ще отнесе феромоновата следа далеч от пространствата, които се наблюдават.
·         Понеже възходящите топли въздушни потоци са привлекателни за молците, поставете няколко капана на максималната, но все пак удобна за инспекция височина.
Разходна норма:1 капан на 600 м³ обем (100 м² подова площ при височина 6 м). В големи, открити сгради, разходната норма може да достигне максимално до 1 капан на 2 500 м³ обем (800 м² подова площ при височина 6 м).
Инструкции за експлоатация:
1. Сглобяване на капана.
Отделете силиконовата хартия, която покрива слоя с лепило. Картонът се сгъва по контурите до оформяне на триъгълник, след което в двата отвора се закрепва връвта за окачване.
2. Активиране.
·         Отворете запечатаното пликче и извадете готовата за употреба феромонова ампула.
·         Закрепете я върху лепилото в центъра на долната част на капана.
·         Не се опитвайте да отваряте феромоновата ампула, в която е поставен феромонът.
·         Самият феромон е просмукан в полиетилена и не се вижда нагледно при отваряне на този съд.
·         Изхвърляйте празното пликче от феромона далече от пространството, което ще наблюдавате.
3. Подмяна на феромоновите капани.
·         Подменяйте феромоновите капани на всеки 6 седмици.
·         Съхранявайте феромонови капани до употребата им на хладни и сухи места.
·         Изнасяйте и изхвърляйте използуваните феромонови примамки далече от наблюдаваните пространства.
·         Проверявайте дали лепилото не е замърсено и дали има достатъчно задържащи свойства. Ако се съмнявате подменете капана.
4. Отчитане на уловените насекоми.
·         Капаните трябва да се инспектират на интервали от 1 седмица при слабо нападение или по-често при високо нападение.
·         Записвайте броя на уловените насекоми. Продължителното отчитане дава възможност да се определят местата, където започва ново нападение, а също и тези, които са особено поддатливи на нападение. Тогава може дезинсекционните мероприятия с употреба на пестициди да се концентрират именно в тези места.
Съхранение и срок на годност:
·         До 12 месеца, ако се съхраняват при температура под 15° С.
·         До 18 месеца, ако се съхраняват при температура под 4° С.
·         ДА СЕ ПАЗЯТ ОТ ЗАМРЪЗВАНЕ!
·         Не се препоръчва съхранение над 18 месеца дори и при горните условия.

Напишете отзив

Рейтинг: Лош Добър

Въведете кода в полето по-долу: