Меню
Количка

Капан с лепило Мини Делта Трап за складови молци, молци по сушени плодове и тютюнев молец за площ до 2500 м³

Капан с лепило Мини Делта Трап за складови молци, молци по сушени плодове и тютюнев молец за площ до 2500 м³
Капан с лепило Мини Делта Трап за складови молци, молци по сушени плодове и тютюнев молец за площ до 2500 м³
Капан с лепило Мини Делта Трап за складови молци, молци по сушени плодове и тютюнев молец за площ до 2500 м³
Капан с лепило Мини Делта Трап за складови молци, молци по сушени плодове и тютюнев молец за площ до 2500 м³
Капан с лепило Мини Делта Трап за складови молци, молци по сушени плодове и тютюнев молец за площ до 2500 м³
19.99лв
Без данък: 19.99лв
  • Наличност: В наличност
  • Код на артикула: 354001-901
  • Тегло: 0.10kg

Мини Делта Трап феромонов капан с лепило за едновременен мониторинг на складови молци, молци по сушени плодове и тютюнев молец (родове Ephestia spp. и Plodia spp., семейство Pyridae).

Предназначение: Икономичен и ефективен капан за мониторинг и контрол на складови молци (вкл. тютюнев молец) и молци по сушени плодове в незапрашени обекти. Дава възможност за ранно откриване на нападението.
Безопасен за околната среда, не съдържа пестициди.
Точно локализира мястото на нападение. Дава възможност за измерване на ефективността на дезинсекционните мероприятия.
Данни за складовите молци и молците по сушени плодове: Жизнен цикъл - 6-9 седмици. Вредят по тютюн, какао, билки, сушени плодове, ядки, семена, храни и др. складирани продукти. Снасят яйцата си близо до или направо върху складираната продукция. Ларвите се движат върху продукцията и се хранят от нея, като оставят нишки, които могат да образуват паяжина. Какавидират в близките до продукцията пукнатини. Възрастните форми (молците) не се хранят от продукцията и имат кратък живот. Обикновено летят рано сутрин и вечер на здрачаване по посока нагоре (към покрива) или към източници на светлина.
Места за употреба:Складове за съхранение на тютюн и тютюневи изделия, производствени помещения за храни, мелници, фуражни заводи и др.
Описание: Капанът Мини Делта Трап е оформен и щанцован от картон, така че да се сглобява на мястото на употреба. Картонът на капана е покрит с дебел слой незасъхващо лепило, подходящо за улавяне на големи и малки по големина молци. В долната страна на лепливата повърхност се закрепва флаконът с феромони. Изработен е от специален полимер за продължително контролирано излъчване на феромоните. Инспекция за уловените насекоми се прави без да се разглобява капанът. Патентованите черни ивици допълнително привличат молците.
Начин на действие:Летящите насекоми се привличат в капана от феромоновата примамка. Когато докоснат слоя липило, то ги задържа и остават залепени за идентификация и преброяване.
Инструкции за употреба:
·         Окачете капаните на височината на очите в места, които са удобни за инспекция, но далеч от движението на превозни средства или пътеките между редовете складирани стоки.
·         Залагайте в районите, които има вероятност да бъдат нападнати, като приемните помещения, производствените зони, свързващите коридори и проходи.
·         Капаните трябва да се поставят в горният край на основните въздушни потоци в помещенията, за да се разпръсне максимално феромоновата следа в сградата.
·         НЕ ПОСТАВЯЙТЕ капаните близо да отворени прозорци, врати или вентилатори, където движението на въздуха ще отнесе феромоновата следа далеч от пространствата, които се наблюдават.
·         Понеже възходящите топли въздушни потоци са привлекателни за молците, поставете няколко капана на максималната, но все пак удобна за инспекция височина.
Разходна норма:1 капан на 600 м³ обем (100 м² подова площ при височина 6 м). В големи, открити сгради, разходната норма може да достигне максимално до 1 капан на 2 500 м³ обем (800 м² подова площ при височина 6 м).
Инструкции за експлоатация:
1. Сглобяване на капана.
Отделете силиконовата хартия, която покрива слоя с лепило. Картонът се сгъва по контурите до оформяне на триъгълник, след което в двата отвора се закрепва връвта за окачване.
2. Активиране.
·         Отворете запечатаното пликче и извадете готовата за употреба феромонова ампула.
·         Закрепете я върху лепилото в центъра на долната част на капана.
·         Не се опитвайте да отваряте феромоновата ампула, в която е поставен феромонът.
·         Самият феромон е просмукан в полиетилена и не се вижда нагледно при отваряне на този съд.
·         Изхвърляйте празното пликче от феромона далече от пространството, което ще наблюдавате.
3. Подмяна на феромоновите капани.
·         Подменяйте феромоновите капани на всеки 6 седмици.
·         Съхранявайте феромонови капани до употребата им на хладни и сухи места.
·         Изнасяйте и изхвърляйте използуваните феромонови примамки далече от наблюдаваните пространства.
·         Проверявайте дали лепилото не е замърсено и дали има достатъчно задържащи свойства. Ако се съмнявате подменете капана.
4. Отчитане на уловените насекоми.
·         Капаните трябва да се инспектират на интервали от 1 седмица при слабо нападение или по-често при високо нападение.
·         Записвайте броя на уловените насекоми. Продължителното отчитане дава възможност да се определят местата, където започва ново нападение, а също и тези, които са особено поддатливи на нападение. Тогава може дезинсекционните мероприятия с употреба на пестициди да се концентрират именно в тези места.
Съхранение и срок на годност:
·         До 12 месеца, ако се съхраняват при температура под 15° С.
·         До 18 месеца, ако се съхраняват при температура под 4° С.
·         ДА СЕ ПАЗЯТ ОТ ЗАМРЪЗВАНЕ!
·         Не се препоръчва съхранение над 18 месеца дори и при горните условия.

Правото на отказ не се прилага, когато:

  • Когато потребителят е закупил препарат под формата на течност, прах, гел и го е е отворил и използвал, (напълно или частично) като по този начин е нарушил оригинално опакования продукт.
  • За доставка на стоки, които поради своето естество могат да влошат качеството си или имат кратък срок на годност.

Доставките се извършват от куриерски фирми: СПИДИ и ЕКОНТ.
За поръчки до 49.99 лвдо офис на куриерски фирми СПИДИ или ЕКОНТ - 6.40 лв. с ДДС.
За поръчки над 50.00 лв., с тегло до 5 кг. - БЕЗПЛАТНА доставка до офис на куриерски фирми СПИДИ или ЕКОНТ.
За поръчки до адрес на клиента - доставката е съгласно ценовата листа на избрания от Вас куриер СПИДИ или ЕКОНТ. 

БЕЗ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ТАКСИ ЗА НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ (ПОЩЕНСКИ ПАРИЧЕН ПРЕВОД).

Електронен магазин newfresh.org си запазва правото да откаже доставка до адреси, където подобна не може да бъде организирана с куриер или ако разходите на доставка значително надвишават обичайните, поради адреса на доставка или параметрите на стоката, като размери или тегло.

Запазваме си правото да поискаме клиента да заплати изцяло или частично транспортните разходи за много обемни и/или тежки пратки. Същите разходи ще бъдат уточнени в зависимост от самия продукт и адреса на доставка. Клиентът ще бъде уведомен предварително и има право да се откаже от поръчката, ако цената на транспортните разходи не е приемлива за него.

Преглед на стоката преди плащане. 
Също така за всички клиенти има и възможност за получаване на стоката директно от офиса на фирмата ни, но само след като клиента е направил предварително поръчка и е получил потвърждение от офиса за деня и часа за получаване й. 

Срокове за доставката на стоката:
Срокът на доставката е 1-2 работни дни и 3-4 дни за по-малките населени места, в зависимост от графика за обслужване на населеното място съгласно разчета на куриера. Точната информация за доставката и срока може да видите на сайта на куриера който сте избрали за вашата доставка.
В извънредни случаи или непредвидено затруднение при обработване на поръчките срокът също може да бъде удължен.
При наличие на обстоятелства водещи до забавяне изпълнението на поръчката клиентът ще бъде навременно уведомен на посочения телефон за контакти.
Когато клиента се е регистрирал и е направил поръчка в интернет магазина, може по всяко време на да следи статута на поръчката си.
Нерегистрираните клиенти - нямат възможност да проследяват статута на поръчката си по интернет.
• Не се извършват доставки събота, неделя и през официални празници. По изключение с доплащане според тарифата на куриерската фирма, може да си получите стоката в събота, но това трябва предварително да сте го уточнили с наш служител.
• Поръчките, направени след 13.30 ч. може да се обработят и на следващия работен ден.
• Експресна доставка, се заплаща допълнително съгласно тарифите и срока на избрания куриер.
• Доставка с фиксиран час се заплаща допълнително съгласно тарифите на куриера и е с интервал +/- 30 мин.
• Времето за доставка е между 9.30 ч и 18.00 ч. съгласно избраната от Вас куриерска фирма.

Потребителят има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да върне стоката в срок от 30 календарни дни, считано от датата на получаване на стоката, ако стоката не е ползвана, разпечатвана, с нарушен търговски вид съгласно член 50 от Закона за Защита на Потребителите (ЗЗП). Връщането на стоката е за сметка на клиента. Не подлежат на връщане препарати, гелове, дезинфектанти, маски, шлемове, ръкавици.

За връзка с нас:
НЮ ФРЕШ ООД,
гр. Велинград, ул. Хан Аспарух 10
GSM: 0896 66 08 43,  0896 66 08 44;  02 / 981 32 58
e-mail: info@newfresh.org

При създаването и потвърждаването на поръчката си, всеки потребител дава своето съгласие за сключване на договор за покупко-продажба на избраната от него стока.

* Всички цени са в български лева с включен ДДС. 

Напишете отзив

Бележка: HTML не е преведен!
Лош Добър

За да заявите рекламация моля използвате нашия ФОРМУЛЯР ЗА ВРЪЩАНЕ НА СТОКИ И РЕКЛАМАЦИИ КАТО КЛИКНЕТЕ ТУК​.

Потребителят има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да върне стоката в срок от 30 (тридесет) календарни дни, считано от датата на получаване на стоката, ако стоката не е ползвана, разпечатвана, с нарушен търговски вид съгласно чл. 50 от Закона за Защита на Потребителите (ЗЗП). Връщането на стоката е за сметка на клиента.
Потребителят съгласно ЗЗП трябва да попълни формуляра за Връщане на стоки и Рекламации  или да заяви недвусмислено по друг начин решението си за откаже от договора (покупката). След попълване на формуляра или друго заявление, наш служител ще се свърже с Вас до 1 работен ден след получаване му.

Условия за връщане:
-    При връщане на продукта трябва да присъства оригинален документ за закупуването му (касова бележка, разписка за Пощенски Паричен Превод (ППП) или фактура), оригиналната гаранционна карта, с който е доставен;
-    В случай, че върнатия продукт е с увредена опаковка, следи от употреба, драскотини, удари, продукти увредени от токови удари, липсващи аксесоари, сертификат за гаранция, си запазваме правото да решим дали да приемем продукта и също така да приспаднем сумата за възстановяване по нанесените щети на продукта. При такова решение, клиентът ще бъде уведомен при постъпването на продукта в нашия сервиз и неговата проверка;
- След получаване на стоката, Търговеца има срок от 14 календарни дни съгласно ЗЗП в който трябва да върне парите на клиента.
- Възстановяването на суми, направени с банкова карта става чрез  нареждане на обратна операция по картата, с която е извършено плащането в срок от 14 календарни дни след връщане на стоката към Ню Фреш ООД.

Кликнете ТУК за да изтеглите стандартен формуляр за упражняване правото на отказ

За връзка с нас:  
НЮ ФРЕШ ООД,
гр. Велинград, ул. Хан Аспарух 10
тел.: 02 981 32 58, GSM: 0896 66 08 43
e-mail: info@newfresh.org