Кантари

Списъчен Изглед: Табличен
Подредба:
Кантари - Ръчен кантар с LCD дисплей - 50.3000.54 на най-добра цена
Ръчен кантар с LCD дисплей - 50.3000.54
Ръчен кантар с LCD дисплей...
Цена:
26,30 лв
Кантари - Ръчен кантар с LCD дисплей - 98.1102 на най-добра цена
Ръчен кантар с LCD дисплей - 98.1102
Цена:
39,38 лв
Кантари - Ръчен кантар с LCD дисплей - 98.1106 на най-добра цена
Ръчен кантар с LCD дисплей - 98.1106
Цена:
28,08 лв
Кантари - Кантар за тегло ''Soul'' - 98.1107 на най-добра цена
Кантар за тегло ''Soul'' - 98.1107
Цена:
65,70 лв
Кантари - Кантар за тегло 'Limbo' - 50.1005.54 на най-добра цена
Кантар за тегло 'Limbo' - 50.1005.54
Цена:
35,70 лв
Кантари - Кантар за тегло 'Swing' - 50.1003.02 на най-добра цена
Кантар за тегло 'Swing' - 50.1003.02
Цена:
122,00 лв
Кантари - Кантар за тегло 'Tango' - 50.1006.54 на най-добра цена
Кантар за тегло 'Tango' - 50.1006.54
Цена:
38,50 лв

Кантарите имат различно предназначение в домакинството и в ежедневната работа. В онлайн магазина Ню Фреш сме подбрали голямо разнообразие от качествени автоматични, полуавтоматични и механични измервателните апарати. Всички те са от доверени марки и на достъпни цени. 

Какъв кантар да си изберете?

Подовите кантари за измерване на лично тегло са често срещани уреди в дома. С тяхна помощ може да следите теглото си, особено когато спортувате активно или следвате нов хранителен режим. Тези апарати са чудесни и за проследяване растежа на децата, поне веднъж месечно, като по този начин се контролира нивото им на развитие. Те намират приложение в лекарски кабинети и болници, както и в неонатологични отделения за отчитане теглото на новородените бебета.
Сред най-разпространените везни са тези за претегляне на плодове, зеленчуци, стоки и други хранителни продукти, които ще откриете на пазарите и в магазините. Друго лесно средство за измерване на теглото на покупки или багажи са ръчните кантари, които позволяват да установите килограмите на раницата или куфара си, преди да тръгнете на път. 
Кухненските везни все по-често се използват в кулинарията, тъй като с тяхна помощ бързо и прецизно може да изчислявате теглото на съставките, които са ви необходими за приготвянето на различни печива, сладкиши и т.н.  

Модели кантари според нуждите ви

Различните видове везни изпълняват една и съща функция – измерват теглото на човек или предмет. За лично тегло се използват подови кантари, докато за претегляне на бебета са разработени специални везни, в които новородените могат да бъдат поставени в легнало положение. Ръчните везни имат ергономична форма и кукичка, на която да бъде окачен багажът, който трябва да бъде измерен. Разбира се, във ветеринарни центрове или магазини, както и за големи товари има специални професионални уреди за претегляне с ленти или големи платформи, на които се поставят животните или стоките. 

При избор на качествен кантар за домашни нужди трябва да оцените следните критерии: 

  1. Материал – Търсете материал на корпуса като пластмаса или стъкло, който се характеризира с лесна грижа. Стъклените и дървените модели имат елегантен дизайн, докато металните конструкции са много издръжливи. Ако избирате ел. везна за баня или спа център, вземете модел с водоустойчив корпус. 
  2. Ограничение на теглото – При подовите кантари параметърът варира до 120 – 180 кг, а ръчните, предназначени за багаж измерват в диапазона 40 и 60 кг и имат минимално измерване около 0,05 кг и отчитане през 0,01 кг. 
  3. Точност на измерване - Грешката може да варира от 50–100 g до 0,5–1 кг. Колкото по-малка е стойността, толкова по-висока е точността на измервателния апарат.  
  4. Допълнителни функции -  Някои модели дигитални везни за лично тегло определят индекса на телесната ви маса, процента на мазнините, водата в тялото, съотношението на костите, мускулната тъкан и др. Позволяват синхронизиране с мобилни устройства чрез специални приложения, за да имате всички данни в телефона си. 

Кои са най-точни?

Според принципа си на действие кантарите могат да бъдат механични или електронни. При механичните ключов елемент е пружината, която при натоварване се разтяга и показва определена числена стойност. Поради износването на частите такива модели са по-малко точни от електронните версии. Модерните електронни везни са със специален сензор, който предава сигнал към индикатора. Цифровата стойност на теглото се отчита на дисплей. Електронните модели са най-разпространени поради високата точност на измерване и допълнителната функционалност. Съвременните ръчни уреди за претегляне с кука са също електронни и имат LCD екран – те са не само многофункционални, но и много прецизни.

Онлайн магазинът ни предоставя много възможности да сравните различни модели кантари, както и да разгледате подробните им характеристики. Поръчайте бързо и се възползвайте от сигурна доставка до всяка точка на страната.