Меню
Количка

Барометри

Производител: TFA Dostmann - Германия Код на артикула: 79-29.4003
Барометър с месингов пръстен. Халка за закачане на стена.Показалец за маркиране на отчетите.Диапазон на измерване: 940...1070 hPaРазмери: Ø 102 x 35 x 113 mm, 74 g  Код на производител: 29.4003 Барометър: да - обхват: ..
37.10лв
Без данък:37.10лв
Производител: TFA Dostmann - Германия Код на артикула: 79-29.4010 B
Код на производител: 29.4010 Корпус: Метален, месинг Циферблат: Аналогов,биметален, бял Монтаж: Стенен - обхват: 970....1040 hPa (mmHg) - резолюция: 1 hPa (mmHg) Размери: Ø 140 x 56 , Ø 108&..
108.20лв
Без данък:108.20лв
Производител: TFA Dostmann - Германия Код на артикула: 79-20.3006.32
Аналогова метеорологична станция с месингов пръстен от лицевата страна и показания за барометрично налягяне, температура и влажност на въздуха.Станцията е с размери Ø136х43 за стенен монтаж.Възможност за маркиране на барометричното налягане с помоща на показателна стрелка. ..
79.30лв
Без данък:79.30лв
Производител: TFA Dostmann - Германия Код на артикула: 79-20.3006.42
Аналогова метеорологична станция с хромов пръстен от лицевата страна и показания за барометрично налягяне, температура и влажност на въздуха.Станцията е с размери Ø136х43 за стенен монтаж.Възможност за маркиране на барометричното налягане с помоща на показателна стрелка. &n..
79.50лв
Без данък:79.50лв
Производител: TFA Dostmann - Германия Код на артикула: 79-20.2045
 Метеорологична станция - Барометър, Термометър, Хигрометър – външнаБарометър, Термометър, Хигрометър.  Направена от алуминий и пластмаса, със стъклен капак;  Размери:146 х 70 х 216 мм. Тегло: 0.461 кг ..
108.20лв
Без данък:108.20лв
Показани 1 от 5 | 5 (1 Страници)

Още информация

За голяма част от нас какво ще бъде времето утре не е от съществено значение. Дали ще бъде благоприятно да отидем на плаж, или ще си останем вкъщи, не е толкова важно. Същевременно, има професии и хора, за които прогнозирането на времето е много важно. 
Прогнозирането не е никак лека задача. Има множество фактори, които трябва да бъдат отчетени, като най-важният от тях е атмосферното налягане. Правилното му измерване ще ни даде най-точна представа за това какво да очакваме утре или в следващите няколко дни. 

Какво е барометър

Уредът, използван за измерване на атмосферното налягане и предвиждане на метеорологичните промени, се нарича барометър. Благодарение на извършените с него измервания, се определя какво е налягането – ниско или високо, и се правят прогнози за това какво ще бъде времето в следващите няколко дена. А това е изключително важно за някои професии и отчасти и за нашите планове, ако сме решили да идем в планината или да се отдадем на плаване в безкрайното и необятно море.

Високите барометрични стойности са признак на спокойно време, безоблачно небе и умерен вятър. При зоните с ниско – е точно противоположното – предимно облачно небе, с вятър и валежи. 
За отчитане се използват две мерни единици – милиметри живачен стълб и хектопаскал. За нормални се смятат показателите 101325 Pa или 760 mm Hg. Когато барометърът отчете стойност над стандартното, става дума за високо налягане и обратно – стойностите под нормалното са признак на ниско. 

Видове барометри

За измерване се използват два вида барометри: живачен и анероиден. Разликите между тях са съществени, както и принципа им на работа.

  • Живачен барометър - изобретен в далечната 1643 г. от Евангелиста Торичели, той е първият уред за измерване на атмосферното налягане. Направен е от стъклена тръба и контейнер, които са свързани помежду си и пълни с живак. Когато има промени в атмосферата, живакът в тръбата се покачва или спада и отчита новата стойност на течността. При този тип барометри се използва мерната единица милиметри живачен стълб (mm Hg). 
  • Анероидният барометър се появява две десетилетия по-късно е изобретен от френския учен Люсиен Види. Този тип са без течност, която да се покачва или спада. Състоят се от малка кутия, направена от берилий и мед. При промени в атмосферата, лостовете и пружините в кутията се свиват или разширяват, в зависимост от това дали налягането се покачва или спада. 

Приложение на барометрите в практиката

Какво ще е времето в следващите няколко дена има значение не само заради личните ни планове. Не са малко онези, чиято професионална дейност изцяло зависи от това: капитаните на кораби и яхти, пилотите на летателни средства, земеделските производители и много други. 
За да могат да преценят дали ситуацията е благоприятна или не за тяхната дейност, те се нуждаят от уред за измерване на барометричните условия. В зависимост от естеството им на работа, определящ е и техният избор – външен или вътрешен да бъде уредът. 

В нашия онлайн магазин ще намерите висококачествени барометри за яхти и уреди за измерване на налягането от водещи производители на изключително достъпни цени. Ние от Ню Фреш сме на ваше разположение с компетентните ни мнения и съвети, които ще ви помогнат да изберете най-подходящия уред, който да отговаря напълно на сферата ви на дейност. Доверете се на висококачествените продукти, които ви предлагаме.