5 средства за борба с къртиците, които наистина работят!

5 средства за борба с къртиците, които наистина работят!

Автор: admin Публикувано в: Новини Дата на създаване: 2017-09-07 Видяно: 1360 Коментар: 1

5 ефективни средства за бораба с къртиците, които наистина работят

5 средства за борба с къртиците, които наистина работят!

 

Из градината ви са се появили множество дупки? Вероятно имате къртици.

Как да разпознаете къртичината

Много животни копаят дупки в земята, но входът на къртичината има специфични белези. Обикновено отворът й наподобява вулкан. Отстрани има изровена почва под формата на конусовидна купчинка.

Можете да забележите и следи по повърхността на земята от каналите, свързващи отделните дупки.

Защо е важно да се преборите с къртиците

Къртиците не само развалят външния вид на двора, но допринасят и за унищожаването на растенията ви.

Противно на популярната заблуда, те не се хранят с корените им, а с ларви, земни червеи и други животни. Докато копаят из двора обаче, къртиците увреждат растенията, защото изкарват корените им над земята и така ги лишават от ценните вещества в почвата.

Често къртиците създават сложна мрежа от подземни тунели, които после могат да бъдат използвани от мишки, полевки и други гризачи, които вече консумират луковиците на растенията.

Основни методи за борба с къртиците

  • Препарати на гранули и гелове – Проникват лесно в почвата и достигат бързо до подземните тунели на вредителите. Трябва да ги разпръсквате често и да поливате с вода почвата поне двадесет минути след разпръскване;

 

  • Течни препарати – Обикновено употребата им е еднократна. Течността се разпръсква с помощта на маркуч по територията на двора;

 

  • Капани за къртици – Вкопават се в земята в близост до отвора на тунелите и убиват вредителите мигновено. Могат да се ползват многократно;

 

  • Соларни устройства – Отново се поставят в почвата, но вместо с батерии, се зареждат с енергията от слънчевите лъчи. Тези уреди също излъчват вибрации, които прогонват успешно къртиците далече от двора ви.

Разгледайте магазина ни и изберете най-подходящите за вашия случай артикули за успешна и категорична победа над къртиците в двора. При нас ще намерите огромно  разнообразие от качествени и високоефективни продукти за тази цел – капани, подземни уреди, димни патрони и много други. Друго предимство на нашите артикули е, че са на изгодни и атрактивни цени. 

Тагове:

Също в категория

Свързани Блогове по тагове

Коментари

Създадено от 2017-10-16 13:13:05 Публикувано от Иван Димитров Линк към коментар
Имам градина със зеленчукови,овощни и лозови насаждения. Имам проблеми с къртици, мишки и плъхове,птици,оси и пчели. Особено последните (оси и пчели) всяка година ми съсипват гроздето! Интересуват ме най-вече електронните устройства. Особено за прогонване на насекомите, които ми смучат гроздето, както и птиците. Може ли някое от електронните устройства да е приложимо към оси и пчели?
Резултати: 1, Страници:1

Напишете коментар

Въведете кода от картинката: