Пречистване на питейна вода

Списъчен Изглед: Табличен
Подредба:
Пречистване на питейна вода - САНИФОРТ - 0.500 кг. бърз хлор, гранулат с мерителна лъжичка, за дезинфекция на вода в плувни басейни (с морска, със сладка или минерална вода) на най-добра цена
САНИФОРТ - 0.500 кг. бърз хлор, гранулат с мерителна лъжичка, за дезинфекция на вода в плувни басейни (с морска, със сладка или минерална вода)
Цена:
14,50 лв
Пречистване на питейна вода - HMI® TABIDEZ 56 1 кг /360 таблетки. Бърз хлор, За дезинфекция на вода, повърхности, бельо и др. на най-добра цена
HMI® TABIDEZ 56 1 кг /360 таблетки. Бърз хлор, За дезинфекция на вода, повърхности, бельо и др.
Цена:
33,50 лв
Пречистване на питейна вода - САНИФОРТ - бърз хлор, 75 таблетки за дезинфекция на повърхности и на вода в плувни басейни на най-добра цена
САНИФОРТ - бърз хлор, 75 таблетки за дезинфекция на повърхности и на вода в плувни басейни
Цена:
10,50 лв
Пречистване на питейна вода - САНИФОРТ - бърз хлор, 303 таблетки, за обща дезинфекция и на вода в плувни басейни на най-добра цена
САНИФОРТ - бърз хлор, 303 таблетки, за обща дезинфекция и на вода в плувни басейни
Цена:
34,50 лв
Пречистване на питейна вода - САНИФОРТ -бърз хлор,  250 гр. гранулат за дезинфекция на питейна вода и вода в плувни басейни с мерителна лъжичка на най-добра цена
САНИФОРТ -бърз хлор, 250 гр. гранулат за дезинфекция на питейна вода и вода в плувни басейни с мерителна лъжичка
Цена:
9,70 лв
Пречистване на питейна вода - САНИФОРТ - бърз хлор, 1 кг. гранулат за дезинфекция на питейна вода и вода в плувни басейни с мерителна лъжичка на най-добра цена
САНИФОРТ - бърз хлор, 1 кг. гранулат за дезинфекция на питейна вода и вода в плувни басейни с мерителна лъжичка
Цена:
30,95 лв

За съжаление, днес източниците, от които можем да си набавим питейна вода не са достатъчно чисти. Множество фактори замърсяват водите в околната среда, преди незаменимата питейна течност да достигне до домовете ни. Необходимо е регулярно да отстраняваме от нея вредните вещества, опасните химикали и други нежелани замърсители. 

Как се пречиства питейна вода?

Съществуват различни методи за подобряване качеството ѝ и пречистването ѝ. Тя може да се филтрира или утаява или да се пречиства и облагородява по химичен път, чрез употребата на специални вещества. 
Друг удобен и практичен метод за отстраняване на нежеланите вещества от водопреносните системи в домакинствата е употребата на пречиствателни устройства. Тези апарати служат и за омекотяване на питейната водата, правейки я годна за готвене, варене и пиене, а освен това подобряват вкуса ѝ. 

Какви са видовете препарати за пречистване на питейна вода?

Използването на съвременни препарати за пречистване е препоръчително за всяко домакинство. С тяхна помощ можете да реализирате трайно и ефективно  отстраняване на нежеланите вредни вещества и частици от течностите, които ще използвате за пиене и готвене. Доверете се на Ню Фреш, за да изберете качествени продукти на добри цени.  

Хлорни препарати за пречистване 

Това са разтворими продукти, със съдържание на активен хлор, които са подходящи за употреба както във водоснабдителни съоръжения от затворен тип като водопроводи, цистерни и резервоари, така и за водоизточници като кладенци, извори и др. 

Може да избирате между хлор под формата на таблетки или гранулат. И двата вида, въпреки различната си консистенция, притежават мощно гермицидно действие върху вегетативните форми на грам-положителните и грам-отрицателните бактерии, гъбички, протоза, водорасли, вируси и спори.

С помощта на т.нар. бърз хлор водоизточниците и водоснабдителните съоръжения се пречистват лесно, а единственото, което трябва да вземете предвид е съотношението на хлорния продукт към количеството течност. При по-големи количества, ще ви бъде необходим повече продукт, без значение от неговата форма.

Хлорните продукти имат приложение и при почистване на басейни и дезинфекция на санитарни помещения. Свържете се с консултантите ни при необходимост от повече информация. 

Какви уреди се използват в домакинствата?

Йонизатори 
Това са съвременни апарати, предназначени за пречистване и производство на чиста, филтрирана неутрална или алкална питейна вода. Филтърът на машините служи като бариера, която премахва разнообразните примеси от течността като едновременно с това ефективно се справя с различни видове пестициди, мръсотия, утайка, микроби и други. Освен това, йонизаторите могат да се използват за дезинфекция на течности, съдове и материали в домакинството. 

Приемът на йонизирана алкална вода подобрява функциите на човешкото тяло, детоксикира и хидратира, укрепва имунната система и защитава организма от бактерии, вируси и ракови клетки. 

Как да изберем метод за пречистване?

Препаратите и системите за пречистване на питейна вода са еднакво ефективни, идва въпросът вие какво предпочитате. Бързата хлор оставя лек характерен мирис, който е почти недоловим, но за един по-чувствителен нос би се превърнал в дразнител. Уредите за домашно филтриране и йонизиране са компактни и удобни за употреба и не променят мириса и вкуса на течностите. 

При нас може да сравните цените на различни марки продукти и да поръчате с доставка до всяка точка на България. Свържете се с консултантите ни, за да получите повече информация за качеството и начина на употреба на продуктите за пречистване на питейна вода.