Гранулиран тор за иглолистните дървета и храсти срещу покафеняване на иглите 1 кг. за 40 кв. м.

Производител: BIOPON - Полша

Код на артикула: 79-1055

Наличност: Изчерпан

Цена: 5,89 лв

Най-често причина за покафеняването на иглолистните дървета и храсти е липсата на хранителни вещества в почвата. Лесно можем да поправим това използвайки тор BIOPON за иглолистни растения срещу покафеняване на иглите. Специално избраните дози на магнезий и сяра напълно покриват нуждата на растенията, елиминирайки по този начин покафеняването на иглите. Растенията отново са зелени и здрави. Най-добре е да започнете наторяването при появата на първите признаци за покафеняване на иглите.
Торът може да доведе до кафяви петна върху бетон, керамични или каменни елементи. В случай на инцидентно разпространение на тор извън тревата, незабавно го отстранете и измийте мястото с вода. При поява на петна, изплакнете с разтвор на лимонена киселина.

ВНИМАНИЕ:
Покафеняването на иглите може да бъде причинено също от гъбични болести, които не се лекуват с тор!
В такива случаи е необходимо прилагане на химични средства за защита на растенията срещу гъбични болести.

Употреба:
отмерете препоръчаната доза
равномерно посипете тор около растението
разбъркайте гранулите с горния почвен слой
полейте растението, за да активирате веднага хранителните субстанции

Препоръчителни периоди за наторяване:
От ранна пролет до късна есен повтаряйте наторяването 3 – 4 пъти на всеки 2 седмици, най-добре е да извършите пръскането в късен следобед.

Приготвяне на разтвора - 500 г тор разтворете в 10 л вода

Да не се превишават препоръчителните дози тор, тъй като това може да доведе до заболяване или унищожаване на растенията.

Състав:
ЕО TOP, Тип торове: кизерит с калиев сулфат.
За всеки хранителен елемент (% от масата):
5,5% aмонячен азот (N), 6% водоразтворим калиев оксид (K2O), 14% водоразтворим магнезиев оксид (MgO) разтворим във вода, 30% водоразтворим cерен триоксид (SO3).

Мерки за безопасност:
Да се съхранява в плътно затворен съд на хладно и сухо място. Да се съхранява под ключ и далече от достъп на деца. При поглъщане да се потърси незабавно медицинска помощ и да се покаже опаковката или етикета. При контакт с очите, веднага да се изплакнат обилно с вода. При посипване на препарата използвайте защитни ръкавици.

Напишете отзив

Рейтинг: Лош Добър

Въведете кода в полето по-долу: