CATWATCH ултразвуков уред прогонващ котки за 125 кв м

CatWatch е ултразвуков уред, които прогонва котките от вашата градина. Защитава ефективно двора ви и не позволява на котките да стъпят в него.
Кредитен модул TBI Bank 19.68

Вземи само за 19.57 лв.

12 x 19.57 лв.

Производител: Concept Research, Англия

Код на артикула: 6022-10

Наличност: В наличност

Цена: 199,00 лв
Количество:
Бърза поръчка

Tел.:

Име:

С натискането на бутона "Поръчай" декларирате, че сте съгласни с нашите Общи условия.

CATWatch е водещ продукт в своята категория за Великобритания.  

Произведен е във Великобритания и е единствения уред преминал успешно двугодишно научно проучване, проведено от от Кралското дружество за защита на птиците на Великобритания (RSPB - Royal Society for the Protection of Birds), за да се определи неговия възпиращ ефект върху котките в градини и дворове. Положителните резултатите са публикувани във Applied Animal Behaviour Science Journal.

Заключението от изследването е, че CATWatch намалява проникванията в градините на котките. Колкото по-дълго устройството е на едно мястото, толкова е по-ефективно.
CATWatch, е създаден да издържа на всякакви атмосферни условия, докано е, че работи и е тестван и одобрен от RSPB.
На пазара е от 1993 г. и не случайно си е извоювал водещо място.

CATWatch е водещ продукт в своята категория за Великобритания. Произведен е във Великобритания и е единствения уред преминал успешно двугодишно научно проучване, проведено от от Кралското дружество за защита на птиците на Великобритания (RSPB - Royal Society for the Protection of Birds), за да се определи неговия възпиращ ефект върху котките в градини и дворове. Положителните резултатите са публикувани във Applied Animal Behaviour Science Journal. Заключението от изследването е, че CATWatch намалява проникванията в градините на котките. Колкото по-дълго устройството е на едно мястото, толкова е по-ефективно.

CATWatch, е създаден да издържа на всякакви атмосферни условия, докано е, че работи и е тестван и одобрен от RSPB. На пазара е от 1993 г. и не случайно си е извоювал водещо място. Изпрозва датчик за движение и топлина. Работи с 1 бр. 9 V висококачествена алкална батерия. Инсталиране на устройството: направете малка дупка в земята и поставете в нея устройството със стойката. Предварително поставете висококачествена алкална батерия 9 Vи включете уреда, ще светне сензор в червено. Когато сензорът засече движение и топлина той излъчва писклив звук, които е неприятен за повечето котки (но не се чува за хората). Честотите на излъчване са специфични за слуходия диапазон на котките, по този начин Catwatch не притеснява други животни обитаващи градината Ви, като таралежи например, птици, риби.

Максималния ефект се постига до четири седмици след активирането на уреда, това важи най-вече ако уреда е поставен в отдавна установена територия на котките. Някои котки ще приемат устройството като предизвикателство първоначално, и това може да отнеме няколко седмици, за да ги откаже да посещават градината Ви.

Размери: Основно тяло 14.5 см височина, поставка (заострен кол) 16.6 см. Пасивният инфрачервен сензор засича движенията и топлината на тялото на котките - така че няма място където да му се скрият. Микрочип активира сигнал, когато котка навлезе в защитената територия - и се изключва като напусне територията. Висококачествен високоговорител излъчва серия от модулирани ултразвукови честоти за 5-8 секунди в диапазона 20-24 kHz– прогонват котките.

За включване/изключване, превкючете червена LED светлина. За стабилно позициониране се използва заострения кол, който е поставен отдолу на устройството. Мрежово или захранван с батерии: изисква или мрежов адаптер на 12 волта (предлага се отделно) или висококачествена 9-волтова алкална батерия (не е включена). Усреднения живот на батерията е около 2 -3 месеца, в зависимост колко пъти се е задействало устроството, батерията трябда да бъде 1 бр. 9V висококачествено алкална батерия, производителя препоръчва Duracell.

CATWatch постепенно намалява проникванията на котките в рамките на вашата градина. Това устройство е с доказано намаляване на присъствието на котките в градини и възпиращото му действие се увеличава с времето. Казано по-просто, CATWatch всъщност обучава котките да стоят настрана от вашата градина. CATWatch прави това чрез излъчване на уникална ултразвукова аларма, предизвикана от движението и топлината на тялото на котката, веднага след като тя влизе в защитената зона. Ултразвука е недоловим за хората.

Серията от CATWatch ултразвукови честоти са извън обхвата на човешкия слух, така че можете да се насладите на вашата градина в пълна тишина и спокойствие. CATWatch защитава площ до 125 кв.м.

Работи при всякакви метеорологични условия. CATWatch е проектиран да работи безпроблемно през цялата година и при всякакви метеорологични условия от -30° C до +60° C.

Внимание! Не насочвайте устройството към нечие ухо. Не упражнявайте натиск срещу лещата.

Забележка: Някои бели котки, по-възрастни котки и екзотични породи, по природа чуват трудно в по-високия диапазон и могат да не бъдат засегнати. Моля, имайте предвид, че реакциите на котките ще варират значително, когато бъдат обхванати от тревога. Реакциите варират от незабавно бягство до това, животното да тръгне към устройството и да седне пред него! Първата котка е плашлива; втората е котка, защитаваща своята територия и опитваща се да запази своето място, накрая обаче резултатът е един и същ: двете котки ще избягват, или бързо ще преминават през зоната, която охранявате. Този процес обикновено отнема между 2 и 4 седмици. В извънредни случаи, обаче, той може да продължи до 3 месеца.

Технически характеристики:
Датчик за движение обхват: 12 метра при 100-градусов ъгъл, разположен фронтално пред уреда.
Защитена площ: 125 кв. м.
Живот на батерията: 2-3 месеца в зависимост от брой активации. (Производителя препоръчва батерии DURACELL) Червена LED светлина активна при включено устройство или изхабена батерия.
Изходна честота = силен ултразвук 20-24 kHz.
Единица време, когато се активира = 5 до 8 секунди.
Устойчив на всякакви атмосферни условия.
Не трябва да бъде потопен. IP34.
Включен кол за монтиране на нивото на земята.
Тегло с опаковката: 220 гр.

Изпрозва датчик за движение и топлина.
Работи с 1 бр. 9 V висококачествена алкална батерия.

Може да работи и с адаптер: 
Адаптер HAMA AC/DC"Eco, 600"mAh, 9 V
Защитава 125 кв. м. площ.
Произведено във Великобритания.
Гаранция 24 месеца.

Напишете отзив

Рейтинг: Лош Добър

Въведете кода в полето по-долу: