CATWATCH ултразвуков уред прогонващ котки за 125 кв м

Производител: Concept Research, Англия

Код на артикула: 6022-10

Наличност: В наличност

Цена: 199,00 лв
Количество:

CATWatch е водещ продукт в своята категория за Великобритания.  

Произведен е във Великобритания и е единственият уред преминал успешно двугодишно научно проучване, проведено от Кралското дружество за защита на птиците на Великобритания (RSPB - Royal Society for the Protection of Birds), за да се определи неговия възпиращ ефект върху котките в градини и дворове. Положителните резултатите са публикувани в Applied Animal Behaviour Science Journal.

Заключението от изследването е, че CATWatch намалява проникванията в градините на котките. Колкото по-дълго устройството е на едно място, толкова е по-ефективно.
CATWatch е създаден да издържа на всякакви атмосферни условия, доказано е, че работи и е тестван и одобрен от RSPB.
На пазара е от 1993 г. и не случайно си е извоювал водещо място.

 Използва датчик за движение и топлина. Работи с 1 бр. 9 V висококачествена алкална батерия.

Инсталиране на устройството: направете малка дупка в земята и поставете в нея устройството със стойката. Предварително поставете висококачествена алкална батерия 9 V и включете уреда, ще светне сензор в червено. Когато сензорът засече движение и топлина, той излъчва писклив звук, който е неприятен за повечето котки (но не се чува от хората). Честотите на излъчване са специфични за слуховия диапазон на котките, по този начин Catwatch не притеснява други животни, обитаващи градината Ви - например, таралежи, птици, риби.

Максималният ефект се постига до четири седмици след активирането на уреда, това важи най-вече ако уреда е поставен в отдавна установена територия на котките. Някои котки първоначално ще приемат устройството като предизвикателство и това може да отнеме няколко седмици, за да ги откаже да посещават градината Ви.

Размери: Основно тяло 14.5 см височина, поставка (заострен кол) 16.6 см. Пасивният инфрачервен сензор засича движенията и топлината на тялото на котките - така че няма място, където да му се скрият. Микрочип активира сигнал, когато котка навлезе в защитената територия - и се изключва като напусне територията. Висококачествен високоговорител излъчва серия от модулирани ултразвукови честоти за 5-8 секунди в диапазона 20-24 kHz– прогонват котките.

За включване/изключване: Превключете червена LED светлина. За стабилно позициониране се използва заострения кол, който е поставен отдолу на устройството. Мрежово или захранван с батерии: изисква или мрежов адаптер на 12 волта (предлага се отделно), или висококачествена 9-волтова алкална батерия (не е включена) производителя препоръчва Duracell. Средният живот на батерията е около 2 -3 месеца, в зависимост колко пъти се е задействало устроството.

CATWatch постепенно намалява проникванията на котките в рамките на Вашата градина. Това устройство е с доказано намаляване на присъствието на котките в градини и възпиращото му действие се увеличава с времето. Казано по-просто - CATWatch, всъщност, обучава котките да стоят настрана от Вашата градина. CATWatch прави това чрез излъчване на уникална ултразвукова аларма, предизвикана от движението и топлината на тялото на котката, веднага след като тя влизе в защитената зона. Ултразвука е недоуловим за хората.

Серията от CATWatch ултразвукови честоти са извън обхвата на човешкия слух, така че можете да се насладите на Вашата градина в пълна тишина и спокойствие. CATWatch защитава площ до 125 кв.м.

Работи при всякакви метеорологични условия. CATWatch е проектиран да работи безпроблемно през цялата година и при всякакви метеорологични условия от -30° C до +60° C.

Внимание! Не насочвайте устройството към нечие ухо. Не упражнявайте натиск срещу лещата.

Забележка: Някои бели котки, по-възрастни котки и екзотични породи по природа чуват трудно в по-високия диапазон и могат да не бъдат засегнати. Моля, имайте предвид, че реакциите на котките ще варират значително, когато бъдат обхванати от тревога. Реакциите варират от незабавно бягство до това, животното да тръгне към устройството и да седне пред него! Първата котка е плашлива; втората е котка, защитаваща своята територия и опитваща се да запази своето място, накрая обаче резултатът е един и същ - двете котки ще избягват, или бързо ще преминават през зоната, която охранявате. Този процес обикновено отнема между 2 и 4 седмици. 

Технически характеристики:
Датчик за движение обхват: 12 метра при 100-градусов ъгъл, разположен фронтално пред уреда.
Защитена площ: 125 кв. м.
Живот на батерията: 2-3 месеца в зависимост от брой активации. (Производителя препоръчва батерии DURACELL) Червена LED светлина активна при включено устройство или изхабена батерия.
Изходна честота = силен ултразвук 20-24 kHz.
Единица време, когато се активира = 5 до 8 секунди.
Устойчив на всякакви атмосферни условия.
Не трябва да бъде потопен. IP34.
Включен кол за монтиране на нивото на земята.
Тегло с опаковката: 220 гр.

Използва датчик за движение и топлина.
Работи с 1 бр. 9 V висококачествена алкална батерия.

Може да работи и с адаптер: 
Адаптер HAMA AC/DC"Eco, 600"mAh, 9 V
Защитава 125 кв. м. площ.
Произведено във Великобритания.
Гаранция 24 месеца.

Доставките се извършват от куриерски фирми: СПИДИ и ЕКОНТ.
За поръчки до 49.99 лв.  до офис на куриерски фирми СПИДИ или ЕКОНТ - 6.40 лв. с ДДС.
БЕЗ ДОПЪЛНИТЕЛНИ ТАКСИ ЗА НАЛОЖЕН ПЛАТЕЖ ИЛИ ПОЩЕНСКИ ПАРИЧЕН ПРЕВОД.

За поръчки за и над 50.00 лв., с тегло до 5 кг. - БЕЗПЛАТНА доставка до офис на куриерски фирми СПИДИ или ЕКОНТ.
За поръчки до адрес на клиента - доставката е съгласно ценовата листа на избрания от Вас куриер СПИДИ или ЕКОНТ. 

Електронен магазин newfresh.org си запазва правото да откаже доставка до адреси, където подобна не може да бъде организирана с куриер или ако разходите на доставка значително надвишават обичайните, поради адреса на доставка или параметрите на стоката, като размери или тегло.

    Запазваме си правото да поискаме клиента да заплати изцяло или частично транспортните разходи за много обемни и/или тежки пратки. Същите разходи ще бъдат уточнени в зависимост от самия продукт и адреса на доставка. Клиентът ще бъде уведомен предварително и има право да се откаже от поръчката, ако цената на транспортните разходи не е приемлива за него.

Преглед на стоката преди плащане. 
Също така за всички клиенти има и възможност за получаване на стоката директно от офиса на фирмата ни, но само след като клиента е направил предварително поръчка и е получил потвърждение от офиса за деня и часа за получаване й. 

Срокове за доставката на стоката:
Срокът на доставката е 1-2 работни дни и 3-4 дни за по-малките населени места, в зависимост от графика за обслужване на населеното място съгласно разчета на куриера. Точната информация за доставката и срока може да видите на сайта на куриера който сте избрали за вашата доставка.
В извънредни случаи или непредвидено затруднение при обработване на поръчките срокът също може да бъде удължен.
При наличие на обстоятелства водещи до забавяне изпълнението на поръчката клиентът ще бъде навременно уведомен на посочения телефон за контакти.
Когато клиента се е регистрирал и е направил поръчка в интернет магазина, може по всяко време на да следи статута на поръчката си.
Нерегистрираните клиенти - нямат възможност да проследяват статута на поръчката си по интернет.
• Не се извършват доставки събота, неделя и през официални празници. По изключение с доплащане според тарифата на куриерската фирма, може да си получите стоката в събота, но това трябва предварително да сте го уточнили с наш служител.
• Поръчките, направени след 13.30 ч. може да се обработят и на следващия работен ден.
• Експресна доставка, се заплаща допълнително съгласно тарифите и срока на избрания куриер.
• Доставка с фиксиран час се заплаща допълнително съгласно тарифите на куриера и е с интервал +/- 30 мин.
• Времето за доставка е между 9.30 ч и 18.00 ч. съгласно избраната от Вас куриерска фирма.

Потребителят има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да върне стоката в срок от 30 календарни дни, считано от датата на получаване на стоката, ако стоката не е ползвана, разпечатвана, с нарушен търговски вид съгласно член 50 от Закона за Защита на Потребителите (ЗЗП). Връщането на стоката е за сметка на клиента. Не подлежат на връщане препарати, гелове, дезинфектанти, маски, шлемове, ръкавици.

За връзка с нас:
НЮ ФРЕШ ООД,
гр. Велинград, ул. Хан Аспарух 10
тел.: 02 / 981 32 58, GSM: 0896 66 08 43,
e-mail: info@newfresh.org

При създаването и потвърждаването на поръчката си, всеки потребител дава своето съгласие за сключване на договор за покупко-продажба на избраната от него стока.

* Всички цени са в български лева с включен ДДС. 

За да заявите рекламация моля използвате нашия ФОРМУЛЯР ЗА ВРЪЩАНЕ НА СТОКИ И РЕКЛАМАЦИИ КАТО КЛИКНЕТЕ ТУК​.

 

Потребителят има право, без да дължи обезщетение или неустойка и без да посочва причина, да върне стоката в срок от 30 (тридесет) календарни дни, считано от датата на получаване на стоката, ако стоката не е ползвана, разпечатвана, с нарушен търговски вид съгласно чл. 50 от Закона за Защита на Потребителите (ЗЗП). Връщането на стоката е за сметка на клиента.
Потребителят съгласно ЗЗП трябва да попълни формуляра за
 Връщане на стоки и Рекламации  или да заяви недвусмислено по друг начин решението си за откаже от договора (покупката). След попълване на формуляра или друго заявление, наш служител ще се свърже с Вас до 1 работен ден след получаване му.

Условия за връщане:
-    При връщане на продукта трябва да присъства оригинален документ за закупуването му (касова бележка, разписка за Пощенски Паричен Превод (ППП) или фактура), оригиналната гаранционна карта, с който е доставен;

-    В случай, че върнатия продукт е с увредена опаковка, следи от употреба, драскотини, удари, продукти увредени от токови удари, липсващи аксесоари, сертификат за гаранция, си запазваме правото да решим дали да приемем продукта и също така да приспаднем сумата за възстановяване по нанесените щети на продукта. При такова решение, клиентът ще бъде уведомен при постъпването на продукта в нашия сервиз и неговата проверка;
- След получаване на стоката, Търговеца има срок от 14 календарни дни съгласно ЗЗП в който трябва да върне парите на клиента.
Възстановяването на суми, направени с банкова карта става чрез  нареждане на обратна операция по картата, с която е извършено плащането в срок от 14 календарни дни след връщане на стоката към Ню Фреш ООД.

Кликнете ТУК за да изтеглите стандартен формуляр за упражняване правото на отказ

 

За връзка с нас:  
НЮ ФРЕШ ООД,
гр. Велинград, ул. Хан Аспарух 10
тел.: 02 / 981 32 58, GSM: 0896 66 08 43
e-mail
i
nfo@newfresh.org

Напишете отзив

Рейтинг: Лош Добър

Въведете кода в полето по-долу: