Уреди против сляпо куче

Списъчен Изглед: Табличен
Подредба:
Уреди против сляпо куче - Подземен уред против къртици и сляпо куче за 700 кв. м. Gardigo на най-добра цена

Подземен уред против къртици и сляпо куче за 700 кв. м. Gardigo

Цена:
21,20 лв
Уреди против сляпо куче - Подземен уред прогонващ къртици, сляпо куче, змии, Silvandersson за 1500 кв.м. на най-добра цена

Подземен уред прогонващ къртици, сляпо куче, змии, Silvandersson за 1500 кв.м.

Цена:
49,98 лв
Промоция Уреди против сляпо куче - МОЩЕН Соларен уред против къртици и сляпо куче за 650 кв.м., работи 25 дни без зареждане, IP67, батерия 2200 mAh, Pest-Stop на най-добра цена

МОЩЕН Соларен уред против къртици и сляпо куче за 650 кв.м., работи 25 дни без зареждане, IP67, батерия 2200 mAh, Pest-Stop

Цена:
48,20 лв 42,99 лв
Уреди против сляпо куче - Соларен електронен уред за борба с подземни гризачи (къртици, сляпо куче) за 650 кв. м. Swissinno - Швейцария на най-добра цена

Соларен електронен уред за борба с подземни гризачи (къртици, сляпо куче) за 650 кв. м. Swissinno - Швейцария

Цена:
49,90 лв
Уреди против сляпо куче - Електронен уред срещу подземни гризачи KR-7, България за 800 кв. м на най-добра цена

Електронен уред срещу подземни гризачи KR-7, България за 800 кв. м

Цена:
33,90 лв
Уреди против сляпо куче - Подземен електронен уред за прогонване на къртици, сляпо куче и змии MOTOR MOLECHASER, за 1500 кв.м. на най-добра цена

Подземен електронен уред за прогонване на къртици, сляпо куче и змии MOTOR MOLECHASER, за 1500 кв.м.

Цена:
52,00 лв

Сляпото куче е един от най-коварните подземни гризачи, които могат да унищожат напълно вашата реколта. Борбата с този вредител е трудна и за съжаление не всички методи дават желания бърз и траен резултат, затова не се колебайте да се свържете с нашия екип за персонална консултация. Ние от Ню Фреш сме подбрали за вас само качествени и изпитани уреди, с отлични цени, които ефективно отблъскват сляпото куче от двора и градината! 

Проблемите, които създават сляпо куче в градината

Този подземен бозайник се изхранва само с растения – коренища, грудки, стъбла и листа. Хранителните му навици са го превърнали в най-големия кошмар за всеки професионален градинар и земеделски производител. Сляпото куче копае много ожесточено, а с помощта на големите си зъби е способно да издърпа в своите тунели цялата реколта – луковици на зюмбюли и лалета, картофи, моркови и др. и да я завлече в своето хранилище. Сляпото куче рядко изхвърля пръст, както го правят къртиците, а когато има такива следи на повърхността, те често са подредени в права линия, както е разположен и подземният тунел. Обитава тунели с диаметър 6-10 см, а складът си прави доста надълбоко. Основен проблем с този бозайник е фактът, че той може да складира до 60 кг храна в хранилището. Сляпото куче няма естествени врагове – в тунелите може да срещне само себеподобни или къртици, което го превръща в особено опасен и труден за гонене вредител. 

На какъв принцип работят уредите за слепи кучета?

Слабост на подземните гризачи е тяхната чувствителност към шума и земните трептения. Уредите използват страховете им, създавайки у тях непоносими усещания. Ултразвуковите вълни и механичните вибрации, които се възпроизвеждат от апаратите в концентрични кръгове, пречат на нормалното пребиваване на сляпото куче и къртиците под земята, като ги дразнят и объркват. По този начин се създава трудност за ориентиране, търсене на храна и се намалява способността им да се размножават. Устройствата не нараняват животните, а ги отблъскват далече от охраняваната зона. 

Специфики на уредите за прогонване на сляпо куче

Основният избор, който трябва да направите при устройствата за сляпо куче е принципът на работа: ултразвук или механична вибрация. Ултразвуковите апарати с вграден зумер разпространят високочестотни вълни под земята, докато уредите, с мотор генерират силни трептения. В двата случая сигналите се разпространяват в дълбочина в почвата, а захранването на уредите може да бъде чрез батерии или соларни панели. 

Независимо от марките, уредите против подземни гризачи са ефективни и безопасни средства, когато са монтирани правилно. Винаги уплътнявайте добре колчетата срещу слепи кучета, след като ги поставите в градините. Следете за живота на батериите и пазете устройствата от проникване на вода в корпуса. 

Много е важно избраният от вас апарат да бъде съобразен с големината на градината или двора. Площта на покритие на уредите варира от 500 до 1500 кв.м. Съветваме ви да избирате по-мощни апарати за малки площи и поне 2 броя за по-големи терени. Обърнете внимание и на характеристиките на терена – ако има бетонни прегради или дворът е терасиран, действието на апаратите ще бъде ограничено. В тези случаи са необходими по-голям брой апарати. 

Уредите не работят непрекъснато. Те излъчват вибрации или ултразвук на предварително зададени интервали. Не очаквайте проблемът да се реши мигновено, прогонването на подземните вредители отнема от 2 до 3 седмици. Това е така, защото има много променливи в уравнението. Сред тях са гъстотата на вредителите в района и почвата – колко добре тя отправя сигналите. Апаратите служат и за защита – предотвратяват повторното заселване на къртици и сляпо куче. 

Да се доверим ли на тези електронни уреди?

Естествено! Уредите, които предлагаме са преминали разнообразие от тестове преди да бъдат пуснати на пазара, а най-важната оценка са получили от вас – нашите клиенти. Всички електронни апарати, за които сме получили негативни отзиви, при правилно монтиране и употреба, са свалени от продажба. Ние  от NewFresh.org не правим компромис в качеството и затова повече от 10 години сме Експертът в прогонването на вредителите!