Ултразвукови уреди - съвети за поставяне и по-добра ефективност

Ултразвукови уреди - съвети за поставяне и по-добра ефективност

Не всеки може да има късмета да живее в дом без вредители. Ако и Вашата собственост е обект на атаки, не чакайте повече, а се заемете още днес с прогонването им. Сред ефективните методи за отблъскване и унищожаване на нашествениците на NewFresh.org ще откриете силни отрови, качествени капани и натурални средства, но нашите клиенти често предпочитат модерните технологии – а именно ултразвуковите уреди срещу вредители. 

Голямо предимство на електронните устройства е, че те са напълно безопасни и хуманни средства за отблъскване както на вредни гризачи, така и на насекоми. Не изискват никаква поддръжка – като повторно залагане на отровни химикали, подмяна на капаните с нови или изхвърляне на уловеното/ унищоженото животно. 

Как действат ултразвуковите уреди?

Съществуват различни видове ултразвукови уреди за прогонване на вредители. Най-често това са машинки, които се включват в електрическата мрежа и излъчват ултразвукови вълни с определена честота, която доказано дразни и ефективно отблъсква целевия вредител. Всеки модел е предназначен за различен тип вредно животно и излъчва звуци в различен диапазон. Съвременните устройства сменят постоянно ултразвуковата честота, за да не могат животните да привикнат към нея.

Този вид звуци влияят на нервната система на гризачите, насекомите, птиците, кучетата и котките, засягат уменията им да търсят храна и възможността им да се размножават и като следствие ги отблъскват от защитените с уреди зона. 

Съвети за поставянето на ултразвуковите уреди 

За да изберете най-добрия уред за вашата собственост, трябва да вземете предвид някои особености на помещението, засегнато от вредители. 

Първо, има ли в него електричество и контакти. В случай, че няма електрически контакт, ще ви бъде необходим модел, работещ с батерии

Обърнете внимание, че ултразвукът не може да премине през прегради – такива могат да бъдат както стени, така и мебели като дивани, шкафове и др. Устройствата трябва да се включват в контакт, разположен на нивото на преминаване на вредните животни (най-добре в близост до пода) и в средата на помещението. Не трябва да се покриват и пред тях не трябва да се поставят никакви предмети. Така ще си гарантирате ефикасността им. 

Ако къщата или апартаментът ви имат добре изградена електрическа мрежа, вместо устройство, излъчващо само ултразвук, може да се доверите на комбиниран уред против вредители. Този модел е по-добър и по-мощен, тъй като излъчва и електромагнитни импулси, разпространяващи се по окабеляването. В помещението, в което се включва той излъчва ултразвукови вълни, а в останалите – електромагнитно поле, което създава неблагоприятни условия за живот на вредните животни. 

Не на последно място, има и апарати предназначени за употреба на открито, които могат да се захранват и със слънчева енергия. За най-добър избор, свържете с консултантите на Ню Фреш на тел. 0896660843.

 

Ефективност на ултразвуковите уреди 

Всички устройства, излъчващи ултразвук са доказано ефективни в прогонването на вредителите. Най-важно е да съобразите площта, която желаете да защитите и методът, който може да използвате в конкретния случай. 

  • За защита от гризачи и пълзящи насекоми в апартаменти и къщи, използвайте комбинирани апарати като Slimline 2500 или Pest Stop 370. Те са с достатъчно голяма площ на покритие 230 кв.м. и 370 кв.м. и съчетават отблъскващото действие на ултразвука с електромагнитно поле. 
  • За предпазване на тревни площи и открити пространства от гризачи, заложете на висококачествен уред с IP защита от дъжд. Така ще сте бъдете сигурни, че апаратът ще работи ефективно за прогонване на вредните животни при всякакви метеорологични условия. 
  • За тавански помещения и набези от съсели, доверете се на апарати, работещи с батерии, които са предназначени за отблъскване на мишки, плъхове, но и съсели, невестулки и белки. 
  • При нужда от предпазване на автомобилни купета или двигателя на колата и неговото окабеляване, на NewFresh.org ще намерите и ултразвукови апарати специално създадени за прогонване на гризачи от транспортни средства

Един съвет от нас, винаги избирайте по-мощен апарат – тоест ако трябва да предпазите 50 кв.м. площ, използвайте уред за минимум 90 кв.м. 

Ултразвукови уреди и Ню Фреш 

Повече от 10 години на пазара ние от Ню Фреш предлагаме най-добрите устройства за борба с вредителите на достъпни цени. Всички устройства тестваме предварително при различни условия, за да сме сигурни, че разполагаме само с най-ефективните и качествени средства за защита на дома и градината от гризачи, летящи и пълзящи насекоми и други вредни животни. Свържете с консултантите ни за съвет и препоръки при избора на ултразвуков електронен апарат.