Ухапвания на дете от дървеници Какво да правим

Ухапвания на дете от дървеници Какво да правим

Научете какво е редно да се прави, ако откриете ухапвания по детето от дървеници 

Всеки родител ще Ви каже, че има много тревоги покрай това да имате дете. Основателни или не, тревоги за всичко, от модела на сън до навиците за хранене се появяват веднага след раждането на бебето. Въпроси, които родителите никога не са се сещали да си задават, сега имат нужда от отговор, включително всички неща, свързани с ухапване на малко дете от дървеница.

Как да установите и да знаете какво да правите при ухапвания на деца от дървеница може да не е от най-големите тревоги на човек, но за всеки, който се бори с тяхно нашествие или дори само с няколко от тези досадни паразити, това може да бъде истинска причина за притеснение. Прочетете за откриването, третирането и превенцията на ухапвания на деца от дървеници, за да имате по-добра представа и да се успокоите.

Открийте признаците на ухапвания на детето от дървеници 

Ухапвания от дървеница на малко дете изгледат точно както ухапвания на възрастни и може да се появят след 3-4 дни. След като станат видими, тези червени, плоски обриви се скупчват на малки петна или зигзагообразни линии, но понякога може да бъдат намерени и в права линия. Тези паразити са активни главно през нощта, когато хората почиват, затова ако повечето ухапвания изглежда да се случват в леглото след залез слънце, отбележете си това.

Лесно е ухапвания от дървениците да бъдат сбъркани с такива от други насекоми при децата, но е важно да се знае какво ги отличава. Например, ухапвания от бълхи се появяват най-често по краката и глезените, докато дървениците по-често се хранят от кожата, изложена на открито по време на сън, например ръце и рамена. Най-ефективният начин за откриване на ухапвания от дървеници при деца е да се види реално дървеница, но те умеят чудесно да се крият. Но можете да проверите за основни индикатори, като петна от фекалии по матрака и леглото, малки петна кръв по пижами и чаршафи, както  и кафяви екзоскелети. Силна миризма на мухъл също обикновено върви с тези вредители, ако има голямо, неконтролирано нахлуване, затова обръщайте внимание и на това, какво показва носът Ви.

Смесена реакция при ухапвания на дете от дървеници 

Всеки реагира различно на ухапвания. Докато някои хора може да не изпитат никакви симптоми, чест резултат все пак е сърбежът. Важно е да не бъдат чесани ухапванията, оставени от дървеници, а бебетата и децата се нуждаят от допълнителна помощ, за да не се случи това. Чесането може да доведе до потенциална инфекция, затова обгрижващите лица следва да се опитат да облекчат сърбежът винаги, когато това е възможно.

Ако сте видели признаци или сте открили ухапвания от дървеница по детето Ви у дома, свържете се с обучен специалист възможно най-бързо. Докато някои деца може да не изпитат сърбеж или болка, често храненето на дървеницата може да ги направи раздразнителни, да разстрои навиците за сън и може дори да доведе до емоционален стрес.

 

Погасете сърбежа при ухапвания на дете от дървеници

Веднага щом видите свидетелство за ухапвания от дървеница по детето Ви, измийте зоната със сапун и вода. Това може да помогне да се намали риска от вторична инфекция на кожата и може да облекчи първоначалния сърбеж. Ако той продължи, опитайте да приложите студен компрес, крем против сърбеж или дори кортикостероид, отпускан без рецепта, или се консултирайте с Вашия лекар.

Намалете случайно излагане на ухапвания на детето от дървеници

Никой не е застрахован срещу дървеници, нито дори децата Ви. Но, има начини да се намали вероятността да ги внесете в дома си:

Проверявайте детски люлки, матраци и цялото легло на детето Ви периодично за признаци на дървеници.

Преглеждате седалките на колата, детски столчета и колички, особено по време на и след пътуване.

Ако детето Ви ходи на градина, проверявайте одеяла, дрехи и плюшени играчки като част от ежедневните Ви дейности.

Децата разчитат на обгрижващите ги хора, за да ги защитават от неща като ухапвания от дървеници и превенцията е първата стъпка. Докато ухапванията от дървеници на деца може да бъдат относително безвредни и да предизвикат минимална реакция, те могат и да бъдат признак на по-голям проблем.