Какво да правите срещу дървеници в книги и лични вещи

Какво да правите срещу дървеници в книги и лични вещи

Знаете ли, че дървениците могат да се крият и да се пренасят от едно място на друго във Вашите книги, чанти и лични вещи?

Ами могат. Затова, какво следва да направите, когато забележите, че някоя се крие в любимия Ви чифт обувки? Въпреки че може да вземете нещата в свои ръце, обмислете възможността да се консултирате първо с професионалисти в борбата с вредителите. Ние, от Ню Фреш, можем да Ви помогнем по-лесно да се направи процеса по изтребване и да защитите вещите си.

Ето както можете да направите, ако откриете тези гадни насекоми в своите вещи, преди да се заемете с третиране срещу дървеници. 

Третиране срещу дървеници в книги, лични вещи (1)

Дървеници в книгите

Ако сте забелязали черни петна по ръба на книга, това може да е от дървеници. Поради малкия им размер, дървениците могат да попаднат в няколко различни части от книга. Това включва подвързията, предния ръб и защитното покритие. Дървеници може да бъдат открити в или на книги или списания, които се намират близо да зоните, в които си почивате.

За да определите дали в книгите Ви се крият дървеници, първо направете подробен оглед. Тъй като може да е трудно да бъдат видени дървениците, оставете книгата върху бял чаршаф или  във ваната, или на плочките. Възможно е дървениците да се опитат да избягат като бъдат открити. За да избегнете това, дръжте под ръка прахосмукачка и найлонови торби. Незабавно затворете поразените книги в найлонова торба. Ако имате дървеници в книги из целия Ви дом, незабавно се заемете с третиране срещу дървеници или се свържете със специалист по контрол на вредителите.

Дървеници в багажа

Третиране срещу дървеници в книги, лични вещи (2)

Когато пътувате, дървениците биха могли да се промъкнат в багажа Ви. Ако дървениците не бъдат открити преди да пристигнете в крайната си цел, рискувате да разпространите заразата. Ползвайте фенерче, за да проверите всички зони на чантата си, включително джобове и шевове. Ако намерите дървеници във Вашия багаж, има начини да ги премахнете.

Свързани статии >>> Препаратите вредят ли на домашните любимци? 

Почистването с прахосмукачка с накрайник за тесни места може да ги пренесе в торбичката на прахосмукачката. Това няма да убие дървениците, но може да ги задържи в запечатаната торбичка на прахосмукачката. Когато я изпразвате, важно е да отстраните всички дървеници. Ако бъдат оставени в торбичката, те биха могли да избягат. Може да е най-добре да запечатате торбичката на прахосмукачката в найлонова торба и да я обработите с препарат против дървеници, преди да я изхвърлите. Важно е да почиствате багажи си при пренасянето. Мнозина препоръчват топла сапунена вода или закупени от магазин средства за почистване на багаж. Като най-добра практика, дървениците в багажа следва да бъдат отстранявани и да бъде извършено третиране срещу дървеници, за да се гарантира правилно унищожаване.

Дървеници в обувките

Третиране срещу дървеници в книги, лични вещи (3)

Имате ли килер, пълен с почти неносени обувки? Те може да са обиталище на дървеници. В обувките дървениците може да се крият под подметката, между тъканите и в процепи. Това включва ботуши, обувки с токчета, спортни обувки и сандали. Преди да инспектирате обувката, уверете се, че носите предпазни ръкавици, тъй като ще Ви се наложи да боравите с ръце. Прегледайте всички материали, слоеве, ципове и мрежи. Ако намерите дървеници или заподозрете присъствието им, преместете обувките в пластмасова торба или контейнер. Заради Вашите обувки е най-добре да се обадите на професионалист по контрол на вредители. Специалистите може да дадат подходящи инструкции за това как да спасите обувките си, както и да помогнат да се гарантира, че нашествието няма да се разрасне. Например, деликатни материали следва да не бъдат прани или пускани в сушилня за дрехи. Ние от Ню Фреш като експерт по контрол на вредителите можем да препоръчаме специално третиране срещу дървеници. 

Дървеници в електроника

Както и при други предмети в домакинството, дървениците могат да си проправят път в електрониката през малки отвори. Имайте предвид телевизори, телефони, дистанционни, конзоли за игри, компютри и принтери. За да инспектирате своето устройство, ползвайте лупа и се уверете, че знаете най-често срещаните признаци за наличие на дървеници. Ако забележите дървеници в електрониката, може да е добре да се въздържите да вземете нещата в свои ръце. Опити да приложите решения от типа „направи си сам“ може да изложат на риск както Вас, така и Вашата електроника. Освен това, може да влошите шансовете си за безопасно премахване на дървениците от устройството Ви. Като предпазна мярка за безопасност се обадете за помощ и ще получите насоки за третиране срещу дървеници. 

Дървеници и Ню Фреш

Повече от 10 години ние от Ню Фреш сме директен вносител на едни от най-големите и доказали се фирми в Европа в областта на прогонването на вредители. В нашия онлайн магазин ще откриете най-ефективните препарати, като препарати за третиране срещу дървеници, които могат да бъдат ползвани в дома за успешното унищожаване на насекоми, гризачи и други натрапници.

За всички клиенти предлагаме индивидуални консултации. Те ще ви помогнат да изберете най-ефикасния препарат, при третиране срещу дървеници в личните вещи, и да спечелите битката с вредителите. Знаем колко ценно е вашето време, затова изпращаме 80% от поръчките още същия ден. Даваме 100% гаранция за всички електронни устройства в сайта ни. Нашите продукти, които предпазват от дървеници в книги, дрехи и лични вещи, гарантирано унищожават  вредителите. Независимо дали търсите препарати за дървеници или други насекоми, ние от Ню Фреш сме вашият надежден партньор с борбата с вредителите!

 

Още за третирането срещу Дървеници научи ТУК >>> Помощ! Хапят ме дървеници.

Публикувано от Ню Фреш