Прането убива ли дървениците?

Прането убива ли дървениците?

 

На всеки може да се случи. Любимата ви риза, която е само за химическо, се смесва с ежедневното пране и преди да се усетите тя вече е с размер за 5-годишно хлапе или цветът и е толкова променен, че не можете да я познаете. Без съмнение пералнята и сушилнята може да се отразят пагубно на някои материи, но дали прането убива дървениците?

Не е възможно дървениците да живеят върху дрехите, които носите, но те биха могли да обитават вещи и предмети в куфара или в чекмеджетата ви в дома. Задължително е да изпирате дрехите си след като се върнете от пътуване, но дали наистина прането убива дървениците или просто намалява популацията им? Въпреки че прането на висока температура може да убива отделни насекоми, прането не е ефективен метод за пълното унищожаване на дървеници. След като сте се сблъскали с дървеници, задължително е да използвате професионални препарати, за да се справите със заразата. Все пак, препоръчително е да изперете дрехите си, спалното бельо, хавлиите в пералня, при висок градус, за да намалите броя на възрастните насекоми. Запомнете, че винаги трябва да постъпвате отговорно и да следвате стъпките когато си имате работа с дървеници: изперете, изсушете и съхранявайте своите вещи безопасно.

Пране на дрехи за убиване на дървеници (1)

Как да премахнем дървениците от дрехите

Подготовката за третиране с препарати против дървеници може да е досадна или доста елементарна задача, всичко зависи от размера на заразата. Дървениците обаче са изключително упорити и борбата с тях е истинско предизвикателство, което може да изпита вашата воля.

Прането на дрехи с цел убиване на дървеници, когато не се извършва предпазливо, може да доведе не до тяхното намаляване, а до разпространението им в други зони от дома.,

ОЩЕ ПО ТЕМАТА - Какво да правите срещу дървеници в книги и лични вещи

Сортиране на прането, за да убиете дървениците

Пране на дрехи за убиване на дървеници (2)

Сортирайте прането от инфектираната зона, както правите при обикновено пране.

Поставете всяка купчина дрехи в индивидуална найлонова торбичка и затворете грижливо и плътно.

Изперете.

Много внимателно изсипете съдържанието на всяка торбичка в пералнята.

Веднага след това сложете всяка торбичка в нова, чиста найлонова торбичка и пригответе отпадъка за изхвърляне. (Препоръчително е да изхвърлите този боклук веднага в контейнер на улицата).

Изберете програма за пране на висока температура.

Използвайте обикновен прах за пране, дори и да сте чували друго – специален прах за дървеници не е необходим.

Изсушете дрехите, за да убиете дървениците

Бързо прехвърлете дрехите от пералнята в сушилнята, ако се налага. Ако е възможно, температурата на сушене трябва да е над 120 градуса за 30 минути. Това се прави с цел яйцата на дървениците, ако има такива, да бъдат премахнати.

Съхранение на дрехите след пране при дървеници 

Ако перете в обществена пералня или споделяте пералня в общежитие, извадете дрехите от сушилнята и ги поставете в нови найлонови торбички, които трябва да затворите внимателно. Ако сте си вкъщи извадете всяка дреха внимателно от пералнята и я сгънете. Изпраните, чисти дрехи поставете в чисти найлонови торби и ги затворете внимателно.  След като извършите пръскане с цел убиване на дървениците и техните яйца, можете да върнете дрехите си обратно в гардеробите. Може да използвате и пликове с вакуум, в които да затворите изпраните дрехи. 

Пране на дрехи за убиване на дървеници (3)

Пране на дрехи, за да убиете дървениците и Ню Фреш

Повече от 10 години ние от Ню Фреш сме директен вносител на едни от най-големите и доказали се фирми в Европа в областта на прогонването на вредители. В нашия онлайн магазин ще откриете най-ефективните препарати, като препарати за унищожаване на дървеници, за успешното насекоми, гризачи и други натрапници.

За всички клиенти предлагаме индивидуални безплатни консултации. Те ще ви помогнат да изберете най-ефикасния препарат, когато ви е необходимо да унищожите дървениците и да спечелите битката с вредителите. Знаем колко ценно е вашето време, затова изпращаме 80% от поръчките още същия ден. Даваме 100% гаранция за всички електронни устройства в сайта ни. Нашите продукти, които унищожават дървеници са доказано ефективни. Независимо дали търсите препарати при нужда да унищожите дървеници или други насекоми, ние от Ню Фреш сме вашият надежден партньор с борбата с вредителите!

 

Публикувано от Марчела Димитрова